Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Mammas Don't Let Your Babies Grow Up To Be Cowboys

wonti

Rekomendowane odpowiedzi

G999Y4D.jpegJoziah Calhoun aka /Joe/Spur/
Amerykanin urodzony w malowniczym miasteczku Paleto Bay u podnóża majestatycznych gór. Wychowywał się na ranczu ojca, które nosi dumne miano Broken Spur Ranch. Wychowanie na ranczu od najmłodszych lat pokazywało mu co to znaczy ciężka praca, odpowiedzialność, szacunek do natury oraz lojalność dla rodzinnego interesu. To miejsce stało się dla niego czymś więcej niż tylko domem – było fundamentem jego wartości i źródłem inspiracji do dalszego rozwoju.

Związek z Paleto Bay
Joe od zawsze jest zakochany w swoim rodzinnym mieście. Spędzanie czasu w lokalnych knajpach, rozmawianie z społecznością Paleto Bay sprawia mu największą przyjemność. Jest bardzo oddany dla miasteczka, często angażuje się w inicjatywy społeczne. Wierzy, że miasto ma ogromny potencjał, a jego mieszkańcy zasługują na życie w bezpiecznej, zjednoczonej społeczności. Paleto Bay to dla niego nie tylko miejsce, w którym mieszka – to serce jego tożsamości i dlatego jego celem jest być wysoko postawioną osobą w mieście.

Serce kowboja
Jego pasją jest ranczowanie - hodowla zwierząt gospodarskich, dbanie o ziemię i kultywowanie tradycji, które przekazał mu ojciec. Uwielbia również aktywność społeczną, od organizowania wydarzeń charytatywnych po pomoc sąsiadom w codziennych sprawach. Jest przedsiębiorczy i zdeterminowany, by zarobić pieniądze na rozwój rancza kosztem wszystkiego. Nie boi się ciężkiej pracy, ryzyka ani nawet drobnych kombinacji, o ile służą one większemu celowi – utrzymaniu i rozwojowi rancza. 

Broken Spur Ranch
Ranczo uchodzi za jeden z filarów lokalnej społeczności – miejsce, które produkuje doskonałą wołowinę i wspiera tradycje ranczerskie. Jednak niewielu wie, że w cieniu drewnianych stajni i wśród bujnych pastwisk kryje się wiele sekretów. Broken Spur Ranch jest idealną przykrywką dla działalności, o którą niewiele osób w miasteczku Paleto Bay może przypuszczać rodzinę Calhounów.

e8ikoqs.jpeg

Joziah Calhoun moralny przestępca
W oczach Joe to, co robi, jest konieczne, by utrzymać Broken Spur Ranch i zapewnić sobie środki na rozwój. Zawsze podkreśla, że jego działalność jest "czysta" – nie dopuszcza się handlu narkotykami czy porwań. Działa w szarej strefie prawa, ale kieruje się własnym kodeksem, który jasno zabrania szkodzić społeczności Paleto Bay. Nakazuje wspierać lokalne inicjatywy charytatywne. Obowiązkiem Joe jest każdego dnia oddawać lojalność dla rodziny, wszystko co robi jest dla dobra rancza i dziedzictwa Calhounów.

Ranczo – fasada i tajemnice
Dzięki strategicznemu położeniu rancza w odludnej części hrabstwa Blaine, Joziah stworzył tam punkt przerzutowy dla nielegalnej broni. Stare stodoły i ukryte piwnice służą jako magazyny, a dostawy odbywają się pod osłoną nocy. Ciężarówki wywożące bydło bądź mięso z Broken Spur Ranch często transportują coś więcej – broń, kontrabandę czy inne nielegalne towary. Część rancza została przekształcona w legalna rzeźnię, gdzie przetwarza się masowe ilości mięsa, które w późniejszym etapie lądują w Calhoun Meats bądź sprzedawane są lokalnym kontrahentom. 

Calhoun Meats
To niewielki sklep mięsny w centrum Paleto Bay, który na pierwszy rzut oka wygląda jak każdy inny rodzinny biznes. Czysty, schludny lokal z tradycyjną drewnianą ladą i wywieszką nad drzwiami, obiecującą "najlepszą wołowinę w hrabstwie Blaine". W witrynach chłodniczych lśnią starannie przygotowane kawałki mięsa takie jak soczyste kawałki steków. Za ladą stoi znany w miasteczku, Clint "Rusty" Harper, mężczyzna w średnim wieku, który potrafi sprzedać nawet piasku na pustynię. W rzeczywistości Calhoun Meats jest częścią sieci przestępczej, w którą zamieszany jest Joe Calhoun. Wołowina z rzeźni na Broken Spur Ranch trafia tutaj zazwyczaj w nocy, gdzie część wołowiny jest nielegalna. Rusty, doskonale znający lokalne przepisy i kontrole sanitarne, ma odpowiednie znajomości, które pozwalają mu wybielać pochodzenie mięsa oraz przekazywać je kontrahentom.

Spoiler

OOC; yo, po długiej przerwie wracam do rozgrywki na serwerze z klimatem raczej niezbyt często spotykanym. Od razu przekazuję, że moim głównym celem jest przede wszystkim nie zaszkodzić a pomóc Community Paleto Bay. Jest to trochę dla mnie bolące, że miejsce z takim potencjałem na rozgrywkę jest po prostu zaniedbane. Moim priorytetem jest pomoc dla wcześniej wspomnianego projektu ale również rozwijanie miejsca mojej rozgrywki - Broken Spur Ranch. Wiem, że założenia mojej postaci są mocno kontrastowe ale chcę z dobrym smakiem grać ranczera, który dla lokalnej społeczności jest wzorem do naśladowania ale liczy się dla niego rozwój rancza i jest skłonny do podejmowania nielegalnych działań. Mam świadomość, że aplikacja nie jest jakaś super ale najważniejsze informację przekazałem. Liczy się tylko dla mnie rozgrywka IC. Mam nadzieję na pozytywny odbiór, pozdro.

Edytowane przez westconnect
quokk, Shellys, Vesa i 20 innych lubią to

• 2 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin