Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

126. Ventre Technologies- stabilny gracz na niestabilnej scenie IT

Zeppek

Rekomendowane odpowiedzi

jxF08Iz.png

written by Harvey Rosenberg 01/31/2025

image.png.fded512b415410943e636a7324b0066a.png

Ventre Technologies- stabilny gracz na niestabilnej scenie IT

Harvey Rosenberg: Szanowni Państwo, serdecznie witam wszystkich słuchaczy na nowej audycji poświęconej lokalnym przedsiębiorcom, biznesmenom oraz ludziom którzy wyznaczają trendy na rynku Los Santos. Dziś ze mną CEO oraz vCEO spółki której nie muszę specjalnie przedstawiać, Ventre Technologies.

Harvey Rosenberg: Aurelia oraz Fabrizio Bonventre. Witam Was w programie. Mamy lekkie opóźnienie i to przeze mnie. Ale mam też usprawiedliwienie. Zagrywałem się na nowym V-Boxie, Waszej nowej konsoli. Pierwsze pytanie brzmi: Jak idzie sprzedaż? W kontekście premiery właśnie nowej platformy oraz słuchawek V-Tune?

Fabrizio Bonventre: Hey.. Miło ponownie zagościć w Daily Globe.  Co do sprzedaży, myślę, że idzie świetnie. Konsole zawsze przyciągały rzeszę swoich fanów, dlatego też nie mamy z tym problemu, prawda Aurelia?

Aurelia Bonventre: Witam, witam.. Prawda, dorzucę od siebie kilka słów, a szczególnie o słuchawkach V-Tune, ich sprzedaż idzie cały czas do przodu i myślę, że z miesiąca na miesiąc wyniki będą co raz to lepsze, w końcu mamy sprzęt dostosowany do każdych preferencji, czy to dla gracza.. Czy zwykłego słuchacza muzyki.

Harvey Rosenberg: Od premiery sprzętu mija drugi tydzień, media branżowe twierdzą że mamy do czynienia ze sprzedażowym hitem. Czy celujecie w określonego klienta, zapalonego gracza czy chcecie dotrzeć też do tzw. "Casuali"? Czy przewidujecie jakieś mocne tytuły ekskluzywne? Macie do tego podpisanych wydawców?

Fabrizio Bonventre: Staramy się najlepiej trafić do obu typów. Wydawców mamy do tego, więc słuchawki na pewno zyskają na popularności, więcej póki co nie zdradzamy.

Harvey Rosenberg: Jakie znaczenie dla Ventre Technologies ma współpraca z influencerami, takimi jak Chase Love i Eliana Moore? Widzimy ich zaangażowanie w promocje V-Boxa, mieliście trudności z podpisaniem takich nazwisk? Jak oceniacie efektywność takich współprac?

Fabrizio Bonventre: Nie, nie mieliśmy problemów z podpisaniem współpracy z takimi nazwiskami. Zwłaszcza, że Eliana Moore dość często występuje w promocjach naszych spółek, a Chase brał udział już w promocji pierwszej odsłony konsoli V-BOX oraz tabletów V-Tab. Oceniamy bardzo dobrze te współprace, na pewno zwiększają one popularyzacje tych produktów.

Harvey Rosenberg: Podjęliście ostatnio też szereg mniej oczywistych współprac. Mam na myśli między innymi spółkę Mallow, dla której wykonaliście linię automatów vendingowych. To z pewnością pewna odskocznia od najbardziej zaawansowanych technologii z którą kojarzą Was konsumenci, opowiecie więcej o tym ruchu?

Fabrizio Bonventre: Um.. No niestety wiele nie możemy o tym powiedzieć, bo Mallow zakończyło od niedawna swoją działalność, więc nawet ta współpraca do końca nie została zrealizowana, a stanęła na poziomie projektu.

Harvey Rosenberg: Bardziej chodziło mi o to czy jesteście zainteresowani stricte inwestycjami w high-tech czy może zapatrujecie się też w rynki które korzystają z bardziej standardowych rozwiązań?

Fabrizio Bonventre: Staramy się rozwijać w miarę możliwości w każdą stronę, wiadomo, że high-tech jest wiodącą częscią, lecz standardowe rozwiązania wciąż u nas widnieją. Ventre produkuje automaty vendingowe dla na przykład Fuzzy. I to od ponad roku.

Harvey Rosenberg: Chciałem też dopytać o współpracę z Prime Union Logistic. Aktualna sytuacja polityczna nie napawa inwestorów optymizmem. Przedsiębiorcy mają obawy o stan handlu na rynku półprzewodników. Czy w ten sposób zabepieczacie Waszą dystrybucje? Uważacie że jesteście w stanie wytrzymać cła które mogą nadejść?

Aurelia Bonventre: Prime Union Logistic to dla nas kluczowy partner strategiczny, z którym blisko współpracujemy, aby zapewnić stabilność naszych łańcuchów dostaw, niezależnie od sytuacji politycznej. Wspólnie opracowujemy scenariusze zarządzania ryzykiem, co pozwala nam reagować elastycznie na wszelkie zmiany.

Harvey Rosenberg: Czyli rozumiem że zagraniczni użytkownicy, bądź potencjalni nabywcy V-Boxa, a także innych Waszych produktów mogą spać spokojnie? Nadążacie z produkcją oraz dystrybucją?

Aurelia Bonventre: Chcemy zapewnić wszystkich naszych klientów, zarówno obecnych, jak i przyszłych, że dokładamy wszelkich starań, aby proces produkcji i dystrybucji przebiegał bez zakłóceń. Dzięki bliskiej współpracy z naszymi partnerami oraz zastosowaniu nowoczesnych technologii w łańcuchu dostaw.

Harvey Rosenberg: Sądzę, że uspokoiłaś wielu odbiorców którzy czekali na właśnie taki komunikat. Skoro mowa o zagrożeniach, porozmawiajmy również o szansach. Są na pewno sprawy które trzymacie w tajemnicy ale może zechcecie podzielić się jakąś nowością ze słuchaczami? Macie w planach coś co podbije serca LS?

Aurelia Bonventre: Pracujemy nad kilkoma ekscytującymi projektami, które z pewnością zainteresują naszych klientów. Mogę zdradzić, że rozważamy wejście na rynek gamingowy, który będzie kolejnym krokiem w rozwoju naszej firmy. Pracujemy nad nową generacją laptopów i telefonów, które wyznaczą nowe standardy.

Harvey Rosenberg: To z pewnością będzie ruch na który fani będą czekać z niegasnącym zainteresowaniem! Miałbym jeszcze pytanie odnoście Waszych social-mediów. Czy przykładacie dużą wagę do komunikacji tą drogą z Waszymi odbiorcami? Zapowiedź takiego ruchu na pewno wywoła duże zainteresowanie!

Aurelia Bonventre: Zdecydowanie przykładamy dużą wagę do naszych social-mediów, ponieważ to jeden z kluczowych kanałów komunikacji z naszymi odbiorcami. Dzięki nim możemy nie tylko dzielić się nowościami i zapowiedziami, ale także aktywnie słuchać opinii naszych fanów.

Harvey Rosenberg: Tym akcentem będziemy powoli kończyć. Dziś rozmawiali ze mną Aurelia oraz Fabrizio Bonventre. CEO oraz vCEO spółki Ventre Technologies. Bardzo dziękuję za rozmowę i liczę że jeszcze spotkamy się na antenie!

Fabrizio Bonventre: Również dziękujemy za zaproszenie. Też mam taką nadzieję. Hey!

Aurelia Bonventre: Dziękuję za zaproszenie i mam nadzieję, że do zobaczenia! Hello!

ECMxxx9.png

Edytowane przez puvtxr

**Diana uśmiechnęła się po przeczytaniu wywiadu 'parki biznesmenów', który wyglądał jak festiwal okrągłych zdań, ogólników i pustych obietnic. Szczególnie rozbawił ją fragment o sprzedaży i klasyczne "będzie rosnąć, bo tak", bez choćby cienia konkretnej analizy. Równie zabawna była dla niej odpowiedź na ewentualne cła, "Pracujemy nad scenariuszami zarządzania ryzykiem". Innymi słowy, nie mamy pojęcia, ale mówimy to tak, żeby brzmiało profesjonalnie. Diana odłożyła telefon i zaśmiała się dodając pod nosem, czysta esencja korporacyjnej nowomowy, żadnych konkretów, żadnych planów, ale za to mnóstwo słów, które nie znaczą nic.** 

Edytowane przez cxc
Diego, Wolfex i blacksugar lubią to

**Claudia podczas czytania wywiadu uśmiechnęła się sama do siebie widząc ulubioną parkę - śpi spokojnie wiedząc, że ich strategie i innowacyjne podejście nie tylko umożliwią im przetrwanie trudnych czasów, ale również zapewnią dalszy rozwój jako Ventre.**

Edytowane przez kremowapapiezuwa
SchouDK, Pavlo i Alanitoo lubią to

mis bim

**Bonventre przejrzał swój wywiad. Wie, że nie jest idealnym mówcą, lecz nie przejmuje się tym, wiedząc, że to jego działania mówią za niego, a nie słowa. Zwłaszcza teraz, gdy ostatnie produkty przynoszą mu milionowe przychody, o których konkurencja może jedynie pomarzyć.**