Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

009 JUICY TALK-TAILS by Alyssa Marchesi - Przyjaźń damsko-męska... Istnieje czy to tylko mit o platonicznej relacji? Oraz przy okazji większe i mniejsze skandale...

Lori

Rekomendowane odpowiedzi

Y9xUqzp.png

JUICY TALK-TAILS BY ALYSSA MARCHESI: PRZYJAŹŃ DAMSKO-MĘSKA… ISTNIEJE CZY TO TYLKO MIT O PLATONICZNEJ RELACJI? ORAZ INNE MNIEJSZE I WIĘKSZE SKANDALE...

**W mediach Daily Globe znajduje się materiał z odcinka Juicy Talk-Tails w wersji skryptowej i nagrania wideo ze studia radiostacji. Materiał został opublikowany w całość, wraz z tematami pobocznymi, które padły podczas odcinka. Nie zastosowano cenzury, o czym są poinformowani odbiorcy.**

Dobry wieczór Los Santos! Wybiła na zegarkach godzina dziewiąta, a to oznacza nic innego, jak nowy odcinek Juicy Talk-Tails w wykonaniu Alyssy Marchesi. Nadajemy prosto ze studia Daily Globe, gdzie wstęp mają wszyscy słuchacze. Przyjaźń damsko-męska – istnieje czy to mit? Da się dwóm osobom utrzymać w przyjaźni, mimo napięcia seksualnego jakie może między nimi powstać? Czy to tylko wygodne nazwanie platonicznej przyjaźni pomiędzy osobami różnej płci. Przyjaźń damsko-męska do dziś wśród niektórych budzi kontrowersje. Może się wydawać, że kobieta i mężczyzna nie są w stanie wyłącznie się przyjaźnić – podejrzewa się, że prędzej czy później ich uczucie przerodzi się w coś więcej.

B4HbkcQ.pngPo co mężczyźnie przyjaciółka? Tutaj psycholodzy zauważają pewne nawiązania do tego, jak nas wychowano. Chłopców – na twardzieli, którzy, kiedy się przewrócą, nie płaczą jak baba, nie mówią o uczuciach. Płaczący albo ekspresyjny chłopak? Pośmiewisko wśród kolegów. Nie bez powodu mówi się, że na początku w życiu mężczyzny zapewnieniem bezpieczeństwa i komfortu jest matka. Faceci mają wbity do głowy model kobiety pocieszycielki, powierniczki i osoby, z którą ewentualnie mogą czuć się swobodnie i mówić o uczuciach. Po co kobiecie przyjaciel? Kobiety oczekują od przyjaźni tego, co dostają od przyjaciółek – poczucia bezpieczeństwa, bliskości, mówienia o emocjach, empatii, zrozumienia. Mężczyźni... No właśnie. Nie, oni wcale nie chcą oglądać z przyjaciółkami meczów, rozmawiać o samochodach i szlajać się po barach. Przyjaźń z kobietami ma zaspokajać ich potrzeby emocjonalne. Facet z przyjaciółką nie czuje presji, jaką czułby ze strony innych mężczyzn. Ale rzeczywiście, bywa, że poznajemy kogoś, kto się nam podoba i chcemy go bliżej poznać, spędzać z tym kimś więcej czasu i myślimy o drugiej osobie jako potencjalnym partnerze. Dostajemy w zamian przyjaźń, troskę, akceptację, czas, rozmowy i wsparcie. Nieumiejętny balans, brak szczerości i wyjaśnienie czego oczekujemy od takiej relacji może nas wpędzić nie tylko w nieporozumienie, ale również pułapkę. Nawet dwie, których możemy być nieświadomi. Niestety kiedy temperatura relacji, mimo że bliskiej i przyjemnej, jest bardzo niska, a my brniemy w to dalej i dalej, mając nadzieję, że los się odmieni. Jedna strona nabiera dystansu do drugiej. To nazywa się friendzonem. Pułapka czeka nas też popadając w drugą skrajność. Nasza relacja idzie w dobrą stronę, że kończymy jako tak zwani /przyjaciele z korzyściami/. Dogadujemy się, jest nam ze sobą dobrze, ale po co narzucać sobie wzajemnie ograniczenia? Oh, koniec tego. Wygadałam swoje, a teraz pora na wysłuchanie opinii moich gości. Tutaj dla wszystkich mała niespodzianka, bo jako pierwsza wystąpi... Nikt inny, jak kobieta, która przejęła branżę muzyczną w ostatnim czasie. Moi kochani, MISS KAAAAYEEES IN DA HOUUUSE!

Alyssa Marchesi: Aniyah, słyniesz nie tylko z talentu muzycznego talentu ale również szczerości. Dlatego chce wysłuchać Twoje stanowisko. Jak ty widzisz tą słynną /przyjaźń dwóch płci/? Czy to napięcie, które może się wytworzyć da się stonować tylko do platonicznych uczuć?

Aniyah Geovanney: Przyjaźń z facetem to trochę jak zabawa z ogniem, bo kiedy za bardzo się zbliżysz, kończysz z przypalonymi majtkami! Niektórzy czasami źle odbierają sygnały, a później muszą mierzyć się z rozczarowaniem... Flirtowałaś kiedyś dla zabawy, tak żeby zobaczyć jaki performens zrobi dla ciebie koleś?

AM: To pytanie retoryczne, sweetie? Kto nie ma takich numerów w swoim resume to niech podniesie prędko dłoń w górę. Co ja widzę? Żadnej dłoni! (śmiech). Jasne, że zrobiłam takich ruch. Ale z drugiej strony osobie, która dawała swój show wcale to nie przeszkadzało. Nie uważam tego za zbrodnie. Zdobywając kogoś nie podpisujesz przy pierwszym spojrzeniu cyrografu. Jestem old-fashioned, lubię dobry pokaz na co mogę liczyć. Teraz przyznaj się, ile takich przedstawień sama zaliczyłaś?

AG: Oh, damn... Z milion, straciłam licznik. (śmiech) Kiedy przychodziło mi z kimś pracować muzycznie, często zdarzały się momenty, w których ktoś po prostu się zauroczył - wtedy korzystałam z okazji, by trochę pograć na nosie. Koniec końców, kończyło się tylko na słownych zabawach - nigdy na czynach. Jestem bardzo zdystansowana, jeśli chodzi o łóżko... Mogę mówić to freaky gówno w piosenkach, ale naprawdę - dla mnie to musi być ktoś specjalny, na dłuższą metę. (śmiech) No Broke Boys. Wiesz, przez cały zeszły rok nie miałam żadnego faceta, dopóki nie zeszłam się ze swoim graczem. Ale wróćmy do głównego tematu, by nie wypłynąć. Wiesz co jest najgorsze w takiej przyjaźni? Ludzie widzą cię z drugim facetem, jak - nie wiem - rozmawiacie i od razu stwierdzają, że randkujecie.. Znam to po sobie. Już oczytałam się, że miałam romans z jednym, bo zamieniliśmy parę zdań na bankiecie! Będąc kompletnie szczerą, wierzę w przyjaźń damsko-męską. Sama mam tylko jednego męskiego przyjaciela w swoim życiu, z którym nie jestem jakkolwiek rodzinnie połączona.. Czy to łóżkiem. Łączy nas pasja do tego, co robimy - do muzyki. A czy przyjaźń damsko-męska kończy się, kiedy pójdziemy do łóżka?

AM: O to to. Dokładnie to! Dlaczego ludzie od razu sprowadzają jakikolwiek kontakt na linii kobieta-mężczyzna do spraw seksualnych? Kompletnie tego nie rozumiem. To jakiś nowy model wyładowania frustracji i swoich niepowodzeń na innych, bo inaczej się nie da tego nazwać. Sama Ci mogę podać swój przykład. Otwarcie klubu, podchodzi do mnie znajomy i zaczynamy zwykły small-talk. Co się dzieje? Zostaje oblana drinkiem przez jakąś wariatkę. Dorosłą kobietę, która zachowuje się na tyle infatylnie, że nie chcę wspominać jej nazwiska, bo byłoby mi wstyd na jej miejscu. Wykorzystam swój czas na antenie. Sweetie, jeśli chcesz mnie poczęstować drinkiem to wiedz, że mam swoją litość i przyjmuję przeprosiny. Moja skrzynka na socjalach jest dla Ciebie otwarta. Pokaż, że jesteś big girl. Wracając... Czy przyjaźń się kończy jak pójdziecie do łóżka? Może warto tutaj wrócić do punktu wyjścia i co sami oczekujecie od takiej relacji. Bliżej Wam do /friendzone/ czy /friends with benefits/. Myślę, że szczera rozmowa i wyłożenie swoich oczekiwać w tym przypadku to podstawa. Skoro ustalicie, że wszystko co robicie jest dla zabawy. Obydwoje nie jesteście z nikim związani, to w tym momencie nikogo nie krzywdzicie. Jednak, gdy któraś ze stron jest w związku, ja nie widzę opcji jak przyjaźń damsko-męska. Co ty na to?

AG: To już raczej kochanek, tak? Chyba, że to otwarty związek. Dla mnie to już coś więcej niż przyjaźń. Powiem, tutaj w Vinewood zdążyłam się przekonać, że nawet przyjaźń z drugą kobietą potrafi być większym wyzwaniem niż znalezienie miejsca parkingowego w Vinewood w piątek przed klubem. LS jest dzikie.

AM: Jesteśmy na tej samej stronie, stanowcze nie pieprzeniu o przyjaźni gdy masz kogoś. Focus na osobie, której coś przysięgasz, nie szukaj wrażeń gdzie indziej. Wiesz, że nie byłabym sobą gdybym nie zapytała kto Ci tak podpadł? Spill the tea, girl!

AG: Nie boję się rzucać imionami, Alyssa. Bijąc do moich poprzednich słów, kiedyś przyjaźniłam się z Larocque, niegdyś popularniejszą menedżerką. To było, kiedy zaczęłam wdrażać się w to całe życie Vinewood... Nie chciałam tego wynosić dalej niż przyjaźń, okej? Również mając na uwadze, że była po ślubie. Co my wtedy powyczyniałyśmy z RiRi na tym ślubie, jaką media próbowały zrobić na nas nagonkę.. Ale yeah, zaczęłam wchodzić w ten cały świat, przyjaźniłam się z nią. W pewnym momencie wszystko zaczęło robić wywijasa, kiedy Nannie próbowała podziałać coś więcej ze mną... Byłam przeciwna, bo w końcu hej - miała żonę. Ale wiesz co? Żona nie miała nic przeciwko, stwierdziła, że może na to patrzeć. Ja byłam po prostu zniesmaczona i, umm.. (syknęła, cmoknęła ustami) Odpuściłam sobie to na dobre... Może to fetysz? - Nie wnikałam dalej.

AM: That's shit crazy, Kayes! Ale dobrze, dobrze, że mówisz nam o takich kwiatkach. Laska dostała porządnego kosza na jej kinky zapędy i pewnie mściła się na każdym możliwym kroku. Hej dziewczyny, naprawdę musimy to sobie robić? Ciekawe jak dzisiejszy program skomentuje Chenille. Dostaniemy jakieś pikantne szczegóły, że lubi być podglądaczem co i z kim robi jej żona? Myślę, że po tej bombie wszyscy czekamy na reakcję. I tak zbliżamy się ku końcowi kolejnego odcinka Juicy Talk-Tails. Dziękuję Ci Aniyah za przyjęcie zaproszenia do mojego programu. Pojawił się też mimowolnie inny temat, ale przecież o to chodzi? Działamy na żywo, bez sztywnego scenariusza.

AG: Dla mnie to drobiazg, Alyssa.. Przyszłam powiedzieć swoje. (cmoknęła do widowni) I dziękuję wam wszystkim za wysłuchanie naszego duo! Napewno jeszcze niedługo się usłyszymy, kochani.

AM: Mogę Ci to obiecać, Aniyah. Niedługo Twoje studio zamienimy na studio Daily Globe, mianuję Cię moim ekspertem i kurierem najlepszych newsów (roześmiała się). Podsumowując temat przyjaźni damsko męskiej. Bądźmy szczerzy w swoich przyjaźniach, relacjach, związkach. Stawiajmy na komunikacje i wyłóżmy swoje oczekiwania co do relacji. Czekam na Wasze opinie w sekcji komentarzy na naszej stronie, gdzie zostanie opublikowany ten odcinek. Dzisiejsze wydanie Juicy Talk-Tails dobiega końca, gościliśmy w studio niesamowitą Miss Kayes. Dobranoc, Los Santos! BISOUUUUS!

nJRgmub.png

**Pandora zawiodła się materiałem. Licząc, na naprawdę ciekawą dyskusję ma wrażenie, że kobiety zrobiły sobie po prostu opcje na dowalenie paru osobom, co przyćmiło opcje na poruszenie ciekawego tematu, który często bywa zapalną do wielu długich dyskusji. **

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

**A. Marchesi po publikacji materiału z odcinka wrzuciła na swoje sociale wpis, w którym tłumaczy się z przebiegu odcinka. Czuje niedosyt, że nie wyczerpała głównego tematu wystarczająco, planuje kolejny odcinek poświęcony relacjom damsko-męskim.**

Edytowane przez Lori

**Deputy Mayof of Los Santos Rosario Duarte-Rubio zapoznała się z materiałem wspólnie z Mayor James Wyatt @Azzi_24 oraz Danielem Scalise @Ostersky. Polityk finalnie w prywatnej wiadomości napisała również do swojego znajomego, zastępcy prokuratora stanowego, Jerome Moore @Breno, załączając link oraz emotkę ":)". Demokraci tego dnia - przynajmniej częściowo - wracają na tarczy; w przeciwieństwie do ich politycznych przeciwników po prawej stronie sceny. **

Azzi_24, Breno i Botekk lubią to