Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Rabunek/Porwanie 19.02.2024] To nie był postój..

sk8zawodnik

Rekomendowane odpowiedzi

**19.02.2025 - późny wieczór w okolicy Vespucci Beach, cała sytuacja miała miejsce kilka przecznic dalej. Gdzie śledzone i wypatrzone auto jakim było Bufallo XS koloru zielonego podjechało w mniej przyjazną uliczke, stojąc tak kilka dobrych chwil bezruchu. Nie trzeba było długo czekać by dwójka zbirów śledzaca wóz motocyklem postanowiła wziąć sprawy w swoje ręce. Nie czekając dłużej obaj opuścili motor, przeszli przez całe podwórko osiedla od tyłu i zakradli się do sportowego auta. Kierowca nie miał szans na reakcje, gdy usłyszał tylko jak zatrzaskują się drzwi pasażerów z tyłu pojazdu, od razu został zastaraszony bronią palną. Poczatkowa rozmowa nie trawała więcej niż 3 minuty, po tym jak finalnie ofiara pogodziła się z swoim losem wykonywała dalsze polecenia. Cała trójka tej sytuacji oddaliła się autem ofiary w kierunku najbliższej autostrady prowadzącej na Paleto Bay. W połowie drogi było widać tylko ich skręt w poboczną ścieżkę prowadzącą na bagna nieopodal bazy wojskowej - facet został okradziony, nie stała mu się większa krzywda poza paroma guzami na głowie i żebrach. Rabusowie nie wrócili tej nocy do miasta.**

Fakty przestępcze:

- Kierowca został uprowadzony w swoim pojeździe,

- Dwójka przestępców bez przerwy miała na sobie kominiarki i ciemne kaski motocyklowe,

- Jeden z zbirów nie miał rękawiczek,

4gzDWH3.png

charon i Dejvek lubią to

**Na szczęście poszkodowanego, na miejsce przyjechała jednostka pd, po zgłoszeniu, że ktoś porzucił auto na bagnach. Znaleźli całego brudnego i nieprzytomnego faceta w bagażniku od razu udzielili mu pierwszej pomocy, a sam facet został przewieziony do szpitala na hospitalizacje. Gdzie zgłosił; porwanie, pobicie, kradzież gotówki, dokumentów i karty kredytowej, z której jak później się okazało wypłacono cześć środków. **

Edytowane przez Dejvek
sk8zawodnik lubi to

detb.webp?ex=67af85b5&is=67ae3435&hm=5dd0dc90e6c820897380ccaadad90093b84a68f1a853f9592591133efe8fc355&puL48n4.png

**Sprawa trafiła na biurko detektywów Robbery-Homicide Divison**

Pytania do przestępstwa:
**Na miejscu pierwszego zastraszenia przez mężczyzn oraz porwania można było znaleźć ślady ich akcji? Pozostawione włosy, odciski butów, palców?**
**Całe zajście do którego doszło przy porwaniu można było zobaczyć na lokalnym CCTV?**
**Motocyklem, którym udali się mężczyzny by dokonać przestepstwa miał indeks stanowy, który udało się zarejestrować?**
**Jeśli pojazd został pozostawiony na bagnach to czym uciekli dalej napastnicy?**
**w skradzionym przez nich pojeździe gdzie trzymali ofiare przestepstwa znaleziono odciski palców? Bądź inne ślady?**
**CCTV z Highawy najpewniej uchwyciło droge ucieczki napastników. Gdzie się udali?**

Wezwania:
**Ofiara przestepstwa w najbliższych dniach po analizie jego danych został wezwany przez detektywa prowadzacego sprawe na stacje 20 w charakterze ofiary. Zaplanowana data przesłuchania oraz złożenia zeznań jest to 22.02.2025 roku o godziny 20. **

1.1 Nie było możliwości zostawienia włosów, byli od stóp do głów zakryci. Jedynie odciski palców należące do jednego z przestępców

1.2 Nie, auto stało za bramą podwórka/uliczki więc kamera tego nie złapała 

1.3 Motor nie miał indeksu stanowego - więc raczej nie było szans go powiązać do nikogo

1.4 Pieszo, ślad butów trzymał się w kierunku południowego-wschodu. Trop się urwał przy najbliższej ulicy publicznej

1.5 Pojazd nie był skradziony, to było auto ofiary. Odciski na kierownicy czy w środku należały tylko i wyłącznie do Levy_Craig

1.6 Nie uchwyciło bo sytuacja nie działa się na drodze tylko pod nią, pod mostem autostradowym. Nie wracali tą samą drogą co przyjechali

Edytowane przez biznes to moje drugie imie
Dejvek i charon lubią to

((Kim jest Levy_Craig? I skoro jedna osoba była bez rękawiczek a z tego co rozumiem to jechaliście razem w aucie to na pewno jedno z was zostawiło swoje odciski palców i z checia chciałbym poznać dane tej osoby. Plus, skoro wybiegliście później na droge publiczna a jedyna droga publiczna jest tam Highawy jeden i drugi od strony wyjazdu z Sandy i drugi w strone Paleto no to nadal złapało was CCTV. Kamery na Highway są prawie, że na każdym wiadukcie/budynku))

@biznes to moje drugie imie

Dejvek lubi to

((Wariaciku, Levy_Craig to ofiara całego incydentu czyli @Dejvek. Dane osoby która zostawiły odciski, właśnie problem jest taki, że myślałem o tym i w sumie to przecież te auto za klamke mogło łapać jakieś inne 100 osób. Nikt nie wyciera przecież po sobie śladu na klamce auta gdy wysiada XD, więc czy to się ze sobą łączy? I już nawet olać to, że czy wsiadał czy wysiadał z auta ale losowa osoba mogła idk oprzeć się na chwile o te auto, upaść.. No dosłownie cokolwiek, więc jakim cudem akurat odciski TYLKO jednej osoby by się tam znalazły? Bo to trochę droga na skróty, bez żadnego zaangażowania w grę i zwykłe domyślam się wystawienie Bolo na dane IC a no tak to nie gramy, tak to nie mordeczko wiesz.. No i kamery, nie droga publiczna to nie Highway, to droga gdzie jest kurwa pas ruchu dla auta, gdzie można jechać. Przecież skoro Ci napisałem wariacie w którym kierunku uciekli potem i że uciekli pieszo to raczej nie biegli od połowy autostrady pieszo do Los Santos XD. Trochę wysilenia się przynajmniej daj a nie, że ty chcesz chętnie wiedzieć dane tej osoby))

((edit2: jakby gra opierala sie na czyms wiecej niz na podaniu komus gracza na dloni to moze by to wygladalo inaczej ale nikt nie chce grac w taki sposob gdzie musisz musisz odpowiedziec doslownie komus co sie stalo kiedy o ktorej jakie buty miales ubrane od drzwi do drzwi gdzie byles i kiedy sie ukryles - by pod koniec wszystko skonczylo sie na wydanym nakazie aresztowania, no tak raczej gra detektywa nie wyglada a ja w taka giereczke wiesz sie nie dam wciagnac wiesz, musimy troche glowami poruszac))

@Winkos29

6 minut temu, Dejvek napisał:

((No dobra, ale gdy moja postać będzie składała zeznania, może powiedzieć, gdzie mogli zostawić odciski, za którą klamkę łapali itp, plus taki, że jeśli to były by odciski osoby której znam, to pewnie bym też to powiedział.))

Prawdopodobnie nie da się zdjąć odcisków palców z czegoś tak małego jak klamka drzwi samochodu. Odciski palców są niezwykle delikatne i łatwo je rozmazać lub zniszczyć. Sam fakt dotknięcia czegoś nie oznacza, że zostanie na tym odcisk palca. Nawet jeśli pełny odcisk zostałby znaleziony i pomyślnie zdjęty, nie ma gwarancji, że można go powiązać z osobą, która go zostawiła. Prawdopodobieństwo, że policja tak dokładnie podejdzie do zbierania dowodow kryminalistycznych tez jest nikła, w końcu nie chodzi tu o morderstwo. Drugi napastnik mial rękawiczki i wieloktornie otwieral i zamykał drzwi przez co mógł je rozmazać

.

Ja wam wszystkim wytłumacze. Bo widze, że niestety chyba przestepstwo jest pisane po raz pierwszy  i robione tzw przestepstwo idealne. Na wasze nieszczęście odnośnie CCTV to moge tak grać i jest to jak najbardziej zapisane w regulamine LEA. Zapraszam do zapoznania się jeśli nie to napisane ticketa na org publicznych i wam tam breno poda konkretny wycinek. LEA może a nawet musi grać kamery na logike. Jesteście w LA przysłowiowym Los Santos w stanie California. Cała California jest otoczona przez monitoring a miejsca w dużych skupiskach ludzi oraz autostrady szybkiego ruchu i inne są jeszcze bardziej nawalone nimi. By zapobiegać wszelkiemu typowi nie dopowiedzieć przykładowo w sprawie Traffic Collision. Jeszcze jeśli macie do tego problem to powtarzam. Zapraszam do zapoznania się z sekcja organizacji publicznych. Kolejna sprawa odcisków na wasze nieszczęście również LEA może to grać. Nie zbierałem tego ja tylko zbierał to FID tłumaczac na was oddział techników. Dotykał czy nie, natomiast odciski jak najbardziej można IRL rozpoznać czy są swieżne czy jak ktoś tutaj pisał - Rozmazane. Jeden z was miał rękawiczki drugi nie, wiec by wsiąść i wysiąść jeden z was musiał dotykać klamki z dwóch stron. Podejrzewam, że również deski rozdzielczej, pasa bezpieczeństwa czy nawet samego fotela. A jeszcze wracajac do tematu autostrad w stanach. Nie wiem czy przeczytałeś swoja lokalizacje gdy jechałeś po tej drodze. Dosłownie nazywa się Highawy w skrócie Hghwy czy jakoś tak. Za brak znajomości jezyka angielskiego się nie kara ale odsyłam do tłumacza Angielsko-Polskiego. Skoro sam piszesz, że nie uciekli pieszo dalej to czemu masz opór w odpowiedzi na narracje? Boisz się, że juz twoje zastepcze autko nie miało zdjętego indeksu? Bruuh. Zapomnieliście również, że jesteście w grze. Tak samo jak Ja. Gram detektywa a skrypt naprawde jest bardzo ograniczony o możliwości. Dlatego daje narracje takie jakie są rzeczywiscie możliwe do wykonania według polityki serwa oraz jak mi się wydaje również wykonywane przez techników IRL. Odsyłam was również do innych przestepstw o podobnej tematyce gdzie detektywi zadaja bardzo podobne pytania. Jeśli nadal będziecie unikać konsekwencji i się kłócić do tematu zostanie wprowadzony game-master, który nałoży na was narracje w zwiazku z przestepstwem idealnym i brakiem zostawienia jakichkolwiek śladów. Pozdrawiam, Matthew.

@biznes to moje drugie imie

Edytowane przez Winkos29
Dejvek i dygiii lubią to

Odpowiem Ci jeszcze raz Panie kolego nerdzik, nie wracaliśmy autostradą więc nie masz żadnej kamery która nas łapie - Masz tu jeszcze raz, jakbyś może nie widział. Odpowiem Ci jeszcze raz Panie kolego nerdzik, nie wracaliśmy autostradą więc nie masz żadnej kamery która nas łapie

Dobrze, skoro już rozmawiamy jak ludzie. A druga sprawa - totalnie olałeś moją wypowiedź, najebałeś tu jakiś swoich nerdzikowych wpisów, że regulamin Ci na coś pozwala LEA, że bla bla polityka serwera jakieś tam śmieci jeszcze. No i najważniejsze, najważniejsza rzecz..... Jeżeli chcesz ode mnie normalnej gry - ja oczekuje tego samego od Ciebie, CHCIAŁBYM tak samo jak Ty - chciałbym zobaczyć wszelkie screeny od A do Z jak grasz to śledźctwo, jak technicy działają i ma to realny wpływ na dojście do tożsamości postaci. Potem możemy rozmawiać, jak nie to zapraszam Cię bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo serdecznie do stworzenia ticketu na Discord Przestępczym - oznacz mnie tam będziemy dyskutować. Jak inni nie przykładają uwagi do tego czy mogą zostać złapani przez czyny i konsekwencje i idą Ci na rękę z tak chujową grą samymi narracjami to bez problemu, inni mogą mieć szczane do ryja. Ale jak ze mną chcesz rozmawiać to zapraszam jak mówie, na discord ticket i będziemy rozmawiać. Papa!!! Jak nie chcesz to działaj na tym co dostałeś i szukaj sprawców!!!!! @Winkos29

No i właśnie wiesz, jak już będziesz chciał tego tam Twojego gamemastera czy komu tam się opłacasz - to nie zapomnij nas do dyskusji włączyć bo będziemy pisać, nie, że ty powiesz swoje i dostaniemy jakieś tam narracje czy kary. Rozmowa polega na obu stronach.sWJ8EA2.png

@biznes to moje drugie imie ładujesz informacje o osobie bez rękawiczek i bez kręcenia, bo robienie tego typu akcji niesie za sobą konsekwencje. Jeśli masz jakieś ALE to odsyłam tutaj i przeczytaj to sobie dokładnie. Jeśli nie zastosujecie się do mojej prośby, to narzucę narracje osobiście, uzupełniając w ten sposób luki jakie zostawiliście. Wszystko jest fajnie do momentu jak ktoś się chce wykręcić od przypału, a ewidentnie nie zrobił wszystkiego żeby tego uniknąć; w tym przypadku brak rękawiczek. Bez dodatkowej dyskusji, to temat stricte IC więc wypowiadajcie się tutaj używając /do. 

dygiii i Winkos29 lubią to