Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[03.03.2025] Neri 𝄖 daughter of fire ♡

Ramorkaa

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png**Na nowo powstałych kontach streamingowych dnia 3 marca 2025, w godzinach wieczornych, pojawiła się pierwsza piosenka Neriny, wydana pod artystycznym pseudonimem Neri, który jest zarówno skrótem jej imienia używanym przez najbliższych. Singiel "daughter of fire" to pełna emocji opowieść o wewnętrznej walce, gniewie i sile, które kształtują jej tożsamość. Tekst utworu ukazuje historię kogoś, kto płonie od środka – zarówno z pasji, jak i z bólu. Neri opowiada o tym, jak trudno odróżnić własne zwycięstwa od strat, jak ogień, który ma niszczycielską moc, potrafi też oczyszczać. Jest władczynią własnego losu, ale jednocześnie zmaga się z pytaniem, czy jest wybawieniem, czy przekleństwem dla świata i samej siebie. Melodia singla, skomponowana przez Neri na gitarze, jest delikatna, ale zarazem pełna napięcia, przypominając płomień, który tli się, by w odpowiednim momencie wybuchnąć. Charakterystyczne akordy wprowadzają melancholijną, ale jednocześnie zadziorną atmosferę. Przy produkcji utworu pomogła Makoto – żona jej siostry Laili. Dzięki wielogodzinnym sesjom w studiu Makoto nabrała doświadczenia w obsłudze sprzętu i programów muzycznych, co pozwoliło jej dopracować podkład pod względem mixu i masteringu, nadając całości surowy, ale wyrafinowany charakter. Okładka singla doskonale oddaje klimat utworu. Neri, stoi przed klasycznym muscle carem, na pustynnej drodze o zachodzie słońca. Jej nonszalancka postawa i wyrazisty styl podkreślają jej silny, niezależny wizerunek. W wersji wideo okładka stopniowo ulega destrukcji – pojawiające się płonące dziury pochłaniają obraz, jakby ogień wydobywał się z samego wnętrza grafiki. To nawiązanie do treści piosenki, ukazujące jej temat przewodni: nieokiełznaną, niszczycielską, ale i oczyszczającą moc ognia, który płonie w sercu Neriny.**

Spoiler

Track Name: daughter of fire
Album Name: -
Lyric: Nerina "Neri" Aguirre
Music: Nerina "Neri" Aguirre
Mix/Mastering: Makoto Aguirre
Released date: 03/03/2025

[Verse 1]
Płonę jak ogień, który sama rozpaliłam
W oczach błysk – to gniew czy ból? 
Zbyt wiele razy chciałam być czyimś zbawieniem
Jestem królową, czy przekleństwem?
Złote oczy patrzą na świat z góry
Ale nawet smok może zgubić swój cel

[Pre-Chorus]
Gdy burza uderza, nie pyta, co spali
Czy to świat wokół, czy własne serce?
W moich oczach płonie ogień i żar
Nie wiem już, czy to świat płacze, czy ja
Każde moje słowo jak smoczy oddech
Nie ma dokąd uciec, gdy to ja jestem burzą

[Chorus]
Jestem córką ognia
Czy świat drży pode mną, czy to ja się rozpadam?
Prowadzę swoją armię samotnych myśli
Czy jestem wybawieniem, czy płomieniem, który spala?

[Verse 2]
Każde moje zwycięstwo smakuje jak strata
Mówią, że rodzę się z popiołów, ale czy umiem żyć?
Nie wiem, czy widzą królową, czy potwora
Moje imię płonie na ustach świata
A jeśli spłonę w ogniu, który sama wznieciłam
Czy ktoś w ogóle będzie pamiętał moje imię? 

[Pre-Chorus]
Gdy burza uderza, nie pyta, co spali
Czy to świat wokół, czy własne serce?
W moich oczach płonie ogień i żar
Nie wiem już, czy to świat płacze, czy ja
Każde moje słowo jak smoczy oddech
Nie ma dokąd uciec, gdy to ja jestem burzą

[Chorus]
Jestem córką ognia

[Chorus]
Jestem córką ognia

Edytowane przez Ramorkaa