Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Venture SPORT] 01. Powrót legend i narodziny nowych gwiazd - ekskluzywny wywiad z Paulo Rodriguesem i Ronnie Westem Jr.

CZEMP1ON

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

W świecie sportów walki pewne nazwiska budzą respekt, inne zapisują się w historii, a jeszcze inne dążą do stworzenia własnej legendy. W najnowszym wywiadzie Raymond Hall gościł dwie wyjątkowe osoby: Paulo Rodriguesa - wielokrotnego mistrza i twórcę federacji APEX Championship, oraz Ronniego Westa Jr. - zawodnika, który chce podbić kategorię lekką i kontynuować dziedzictwo swojego ojca. Obaj Panowie podzielili się swoimi przemyśleniami na temat nadchodzących pojedynków, kondycji sportów walki oraz osobistych wyzwań, które musieli pokonać, by znaleźć się tu, gdzie są dziś.

Gotowość do walki i pewność siebie

Już od pierwszych chwil rozmowy było jasne, że zarówno Rodrigues, jak i West Jr. nie borykają się z brakiem pewności siebie. Ronnie, przedstawiając się, od razu zaznaczył, że zamierza zostać mistrzem kategorii lekkiej APEX Championship. Paulo natomiast, w swoim charakterystycznym stylu, zaznaczył, że nie można prowadzić rozmów o najlepszych w sportach walki, pomijając jego nazwisko.

• Forma? Rośnie w oczach, Ray. - zapewniał West Jr. - Trenuję bardzo ciężko pod okiem Giovante Jacksona. Mam świetnych sparingpartnerów, takich jak Kenvante Young i Shapi Khasbulatov, który jest najmocniejszym zapaśnikiem, z jakim do tej pory trenowałem.

Rodrigues dodał, że przygotowania fizyczne nie były dla niego problemem, a największym wyzwaniem okazała się biurokracja związana z zarządzaniem federacją.

• Powrót po dwóch latach? Może dla kogoś, kto siedział na kanapie! Ja nie próżnowałem – analizowałem i planowałem stworzenie marki APEX. Wracam głodny i gotowy!

Psychologiczna gra przeciwników

Jednym z tematów, który szczególnie zainteresował prowadzonego wywiad Raymond Halla, była wojna psychologiczna przed walkami. Paulo Rodrigues przyznał, że jego rywal aktywnie angażuje się w social media, publikując posty sugerujące, że "czuje strach".

• Podoba mi się, że tak się mną przejmuje! Ale zamiast scrollować Life Invadera, lepiej niech scrolluje swoje kombinacje na treningu. - skwitował Rodrigues.

Z kolei Ronnie West Jr. zwrócił uwagę na to, że jego przeciwnik milczy w social media, co również może być elementem strategii.

• Może być ciężkim rywalem, ale marketingowo nie istnieje. Mam nadzieję, że nie będzie dążył do uniknięcia starcia w klatce.

Rodrigues kontra "fałszywe gwiazdy"

Paulo Rodrigues nie przebierał w słowach, gdy prowadzenie rozmowy zeszło na temat kondycji sportów walki i "fałszywych mistrzów".

• Dość miałem patrzenia, jak ten sport tonie w układach i sztucznie kreowanych gwiazdach. Chciałem stworzyć miejsce, gdzie liczy się talent, a nie marketing.

Na pytanie o konkretne przykłady Rodrigues wskazał federację VFF, zarzucając jej obecnym właścicielom brak transparentności i manipulowanie rankingami mistrzowskimi.

• Matt Orton został mistrzem wagi średniej bez stoczonej walki, a Barry Fischer został mistrzem wagi ciężkiej z rekordem 2-0. Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.

Rodrigues o Maxine Koci: „Niektórzy wiedzą, jak podnieść się na cudzym nazwisku”

W świecie sportów walki i show-biznesu granica między lojalnością, a wyrachowaniem bywa cienka. Paulo Rodrigues, znany ze swojej bezpośredniości w naszym wywiadzie, nie unikał mocnych słów, gdy padło pytanie o jego przeszłość z Maxine Koci. Czy ich burzliwa rozłąka miała wpływ na jego przerwę w karierze?

• „Wiesz... Show-biznes to dziwny świat. Pomagasz komuś stanąć na nogi, inwestujesz, a potem wracasz po miesiącu i widzisz, że ta osoba już stoi z kimś innym.”

Rodrigues nie ukrywał, że czuje się wykorzystany. W jego ocenie, niektórzy próbują budować swoją pozycję, opierając się na cudzych sukcesach.

• „Niektórzy wiedzą, jak ‘podnieść się’ na cudzym nazwisku. Ale spoko, ja mam APEX – nie muszę nikomu robić miejsca na moich plecach.”

Jednak dla niego temat jest zamknięty – teraz liczy się tylko nadchodząca walka z Tsarnaevem.

• „Życie jest za krótkie, żeby przejmować się tymi, którzy lecą na cudzej fali. Teraz mam swoją falę – i to nie będzie ‘przelotny hit’.”

Rodrigues nie ogląda się za siebie. A czy Maxine Koci jeszcze kiedyś pojawi się w jego życiu? Z jego słów wynika, że nie ma na to najmniejszych szans.

West Jr. i cień ojca

Dla Ronniego Westa Jr. wielkim wyzwaniem było mierzenie się z legendą swojego ojca, Ronniego Westa. Młody zawodnik przyznał, że jego śp. ojciec był dla niego mentorem i przyjacielem, a strata mocno odbiła się na jego psychice.

• Potrzebowałem prawie dwóch lat, by wrócić do Be Legend Fight Club. To Giovante Jackson wyciągnął do mnie rękę i ściągnął mnie na właściwą drogę. Teraz skupiam się na moim rywalu z Rosji.

West Jr. podkreślił również, że w Paulo Rodriguesie widzi inspirację i wzór do naśladowania.

• Śledzę Paulo od jego debiutu w VFF, słowo... Wielkie walki, tytuły, chcę iść tą drogą. Paulo to mój idol.

Rodrigues odpowiedział z uśmiechem:

• Ronnie to dla mnie trochę jak syn, bo znałem jego ojca i widziałem, jak dorastał. Ale w APEX każdy musi wypracować swoje miejsce.

Podsumowanie

Zarówno Paulo Rodrigues, jak i Ronnie West Jr., mają jasno określone cele. Rodrigues chce przywrócić wartość sportom walki i udowodnić, że nadal jest numerem jeden. West Jr. natomiast dąży do własnej chwały, nie zapominając o dziedzictwie ojca. Jedno jest pewne - ich nadchodzące walki będą sportowymi widowiskami, które zapisze historia. 30 marca kibice przekonają się, kto rzeczywiście zwycięży w niesamowicie ciężkich starciach na ringu!

Resztę materiału w formie zapisu audio rozmowy znajdziecie tutaj :

Spoiler

Raymond Hall: Kochani słuchacze przerywamy blok muzyczny, aby zaprosić Was do naszego debiutu. Debiutu w sferze sportu, zaczynamy z audycją o tematyce sportowej! Dziś gościmy bardzo ciekawe osobistości, bardzo ważne osobistości w dziedzinie sportów walki. Najbardziej śledzący Social Media będą wiedzieli o kim mowa, jednak zostawię tych, którzy jeszcze tego nie wiedzą w krótkiej niepewności. Panowie, odkryjmy karty! Przedstawcie się naszym słuchaczom! Niech przeżyją szok!**roześmiał się**.

**Raymond Hall wskazuje na Ronniego, posyła krótki uśmiech, po chwili kieruje dłoń w kierunku Paulo - Daje im wolność.**

**wyboru, rzecz jasna.**

* Ronnie West Jr spojrzal na Paulo, zaraz na Raymond.

Ronnie West Jr: Okay.. cześć wam, Raymond, Paulo... i wy, drodzy słuchacze! Jestem Ronnie West Junior, przyszły mistrz kategorii lekkiej APEX Championship, let's goo!

Paulo Rodrigues mówi: No i jestem! Paulo Rodrigues we własnej osobie. Mówcie, co chcecie, ale jedno jest pewne – jeśli rozmawiamy o najlepszych w tym sporcie, to moje nazwisko musi paść w tej rozmowie. *parsknął śmiechem* Trochę przesadziłem, co? Ale na poprawe humoru trzeba tak zacząć; witajcie!

**Ronnie West Jr zabrechtał, wie, że największym champem był jego ojciec.**

Raymond Hall mówi: Pewność siebie w sporcie jest niesamowicie ważna! Warto o tym pamiętać i co najważniejsze, Tobie tego nie brakuje! Słuchajcie Panowie, może na starcie - Jak Wasze samopoczucia i forma przed rozpoczęciem Waszych walk? Będę zadawać Wam pytania solo, oraz wspólne. Jednak najpierw, zacznijmy od tego!

Paulo Rodrigues mówi: Szczerze? Jestem bardziej wymęczony robotą papierkową, niż przygotowaniami do mojego pojedynku, a zresztą widzieliście zapewne jak wygląda moje przygotowanie na socialach, nie? *zaśmiał się głośniej* Oczywiście żartuje; ciężko było wrócić do treningu, ale będzie sportowe widowisko jak nigdy.

Ronnie West Jr mówi: Forma? Rośnie w oczach, Ray - yeah. Trenuje bardzo ciężko pod okiem Giovante Jacksona, ze swoimi sparing-partnerami; Kenvante Young i Shapi Khasbulatov, najtwardszy zapasnik, z jakim dotychczas trenowalem, słowo.

Raymond Hall mówi: Chętnie jeszcze wrócę Ronnie do kwestii Twoich treningów, zwłaszcza, że zaciekawiłeś mnie stwierdzeniem o najtwardszym zapaśniku, chętnie usłyszę rozwinięcie tej myśli! *zaśmiał się* Paulo upierając się z papierkową robotą, co jest oczywiście dodatkowym obowiązkiem - Tak jakby mało ich było już w kontekście samego przygotowania siebie sportowo! *roześmiał się ponownie* - Powrót po dwóch latach musi być dla Ciebie bardzo wymagający, prawda?

Ronnie West Jr mówi: Yeah, twardy zapaśnik? Większe kalafiory na uszach ma chyba tylko Paulo Rodrigues. Jednak vice mistrzem Europy może określić siebie nie byle kto, right? Ciężkie treningi świetnie przygotują mnie do tego starcia.

Paulo Rodrigues mówi: Wymagający? Może dla kogoś, kto przez dwa lata siedział na kanapie! Ja nie próżnowałem – planowałem i analizowałem stworzenie marki APEX i czekałem, aż ktoś godny mnie rozgrzeje. Wracam świeży, głodny i gotowy. Jeśli ktoś myśli, że straciłem formę… cóż, będzie miał niemiłą niespodziankę.

Raymond Hall mówi: I właśnie odnośnie tej niemiłej niespodzianki pozwól, że zacznę - Bo ciekawi mnie jedna rzecz. Przejrzałem nieco Life Invader'a przed naszym wywiadem, Paulo. Twój przeciwnik według swojego postu jawnie dał nam do zrozumienia, że będzie słuchać naszego wywiadu. Widziałeś ten post? Napisał, że zastanawia się czy już odczuwasz strach. Czy chciałbyś to jakoś skomentować? Uważasz, że to typowa zagrywka psychologiczna? Poszukiwanie pojedynków słownych? Czy jest to coś więcej?

Paulo Rodrigues mówi: Widziałem ten post i muszę przyznać – podoba mi się, że tak się mną przejmuje! Jeśli naprawdę czeka na moją reakcję, to mam dla niego radę: zamiast scrollować Life Invadera, lepiej niech scrolluje swoje kombinacje na treningu. W oktagonie czeka go coś znacznie gorszego niż moje słowa.

Raymond Hall mówi: *zaśmiał się* Trafne spostrzeżenie, Ronnie! To samo chciałbym poruszyć na temat Twojego rywala, jednak nie widziałem żadnej aktywności w social mediach z jego strony. Czy to moje niedopatrzenie? Czy jednak Twój rywal zachowuje kompletną ciszę, myślisz, że to dobra taktyka? Co sądzisz na ten temat?

Ronnie West Jr mówi: Mój rywal? Widziałem krótkie urywki jego walk, może być ciężkim rywalem, ale marketingowo nie istnieje. Mam nadzieje, że nie będzie dążył do uniknięcia starcia w klatce. (zabrechtał).

Raymond Hall mówi: Myślę, że przeżylibyśmy wszyscy jeszcze większy szok - Nawet większy, niż nasi słuchacze przeżyli nie wiedząc właściwie z kim dziś odbędzie się wywiad! Mam ostatnie do Was pytanie wspólne, przed rozpoczęciem wywiadu w naszej wcześniej ustalonej formule. Powiedzcie mi, jakie emocje towarzyszą Wam kontekście Waszych rywali? Czy Wasze walki i konflikty są na tle sportowym? Czy jednak nie tylko? Szanujecie swoich rywali i obawiacie się jakichś ukrytych sposobów, które wykorzystają przeciw Wam w walce? Ronnie, zacznij!

Ronnie West Jr mówi: Powiem tak... patrząc na scenę sportów walki w Los Santos... był duży kryzys, nie wspomnę nawet o tych sztucznych mistrzach *zabrechtał*. Nie mam nic do mojego rywala, bo prywatnie go nie znam, to bedzie typowo sportowy pojedynek. Co do ukrytych sposobów to 30 marca się przekonacie!

Paulo Rodrigues mówi: Jeżeli chodzi o Baysangura to szanuję jego umiejętności, ale wiesz, w tabeli najlepszych grapplingowców to ja jestem na szczycie. On może być niepokonany, ale to ja jestem tym, którego nikt nie przeskoczy. W oktagonie nie chodzi tylko o to, jak dobrze trzymasz, ale jak potrafisz się wyrwać z najtrudniejszych sytuacji. A w tym jestem mistrzem i chętnie to sprawdzę... Sam nie wiem, czy płynie we mnie ta sama krew co kiedyś, bo to dopiero wyjdzie 30 marca, ale jestem pewien swojej pamięci mięśniowej.

Raymond Hall mówi: Tak jak mówiliśmy - Pewność siebie jest kluczowa, dziękuję Panowie za ciekawe odpowiedzi, przejdźmy zatem do pierwszego pytania, dla Ronnie West Jr.! Twój ojciec, Ronnie West, był legendą. Teraz to Ty tworzysz swoją własną historię. W którym momencie poczułeś, że to już nie jego cień, a twoja droga? Czy to dodatkowo nakłada na Ciebie jeszcze większą presję oraz wymagasz od siebie jeszcze więcej?

Ronnie West Jr mówi: Yeah, co do ojca - po wywiadzie wrzuce zdjecie z dnia mojego profesjonalnego debiutu w klatce, którego był świadkiem. Chce kontynuować, to co zaczął.. a życie z presja? Maan, przerabiam to od najmłodszych lat, ta łatka się do mnie przykleiła, ale to nie jest totalnie dla mnie problem.

Ronnie West Jr mówi: Wracając, zawsze wymagam od siebie więcej, Raymond. To jest sport, każda porażka i wygrana czegoś uczy. Tego sie uczymy w Be Legend Fight Club w Davis City, yeah.

Raymond Hall mówi: Wyczerpująca odpowiedź, dziękuję - Wyciągnięcie lekcji z każdej porażki to również ważna kwestia, dobrze, że ją poruszasz. Ona obowiązuje nie tylko w sporcie, ale w każdej dziedzinie naszego życia. Warto o tym pamiętać. Paulo! Po latach dominacji, przerwie i teraz powrocie jako CEO Apex Jak różni się Twoja mentalność dziś w porównaniu do czasu, gdy zdobywałeś pierwsze mistrzostwa? Czy Twoja kariera pomogła Ci w walce o osiągnięcie takiego celu jak stworzenie federacji? Nie mówię tylko o zapleczu finansowym, ale mentalnym.

Paulo Rodrigues mówi: Kiedyś byłem łowcą, dziś jestem katem. Wtedy chciałem zdobywać pasy, teraz chcę kończyć kariery. Wróciłem po przerwie i widzę, że wielu zaczęło gadać, jakbym był historią. Historia to ja piszę – krwią tych, którzy myślą, że mogą stanąć mi na drodze. Wtedy chciałem być najlepszy. Dziś chcę, żeby każdy, kto wejdzie ze mną do klatki, bał się o własne zdrowie. Co do APEXA... Stworzenie APEX wymagało nie tylko pieniędzy, ale przede wszystkim wizji, cierpliwości i strategii. Moje doświadczenie w oktagonie nauczyło mnie, jak radzić sobie z presją, jak zarządzać ryzykiem i jak nie poddawać się, nawet gdy wszystko wydaje się być przeciwko tobie. To mentalność zwycięzcy, która pozwala mi teraz tworzyć coś większego niż tylko własny sukces, a przy okazji rozwijać innych.

Raymond Hall mówi: Mam nadzieję Paulo, że to nie ja się wyraziłem o Twojej karierze jakby była historią! Poczułem strach w obliczu takich słów! *roześmiał się* Oprócz tego, jakbyś mógł nam powiedzieć, co uważasz za bardziej wymagające? Powrót do walki? Czy zarządzanie i stworzenie federacji?

Paulo Rodrigues mówi: Zarówno powrót do walki, jak i stworzenie federacji to ogromne wyzwania, ale w różny sposób. Walka to test siły i wytrwałości, a zarządzanie APEX to codzienna walka o rozwój i stabilność. Obie rzeczy wymagają pełnej koncentracji, ale federacja to długoterminowa gra, która nie pozwala na błędy.

Raymond Hall mówi: Oczywiście, dziękuję - Pozwolę sobie zapowiedzieć, że to nie jest ostatnie pytanie odnośnie organizacji federacji! Ronnie! Po dwóch wygranych walkach na Los Santos Fight Night zniknąłeś. Czy to był świadomy wybór, by zresetować głowę, czy bardziej presja związana z żałobą po ojcu?

Ronnie West Jr mówi: Oh... yeah, to byl dla mnie i mojego otoczenia bardzo trudny czas, moi rodzice.. że tak to nazwe - nigdy nie mieli najlepszego kontaktu ze soba, a mimo to z ojcem bylem bardzo zwiazany. To byl moj pierwszy trener, przyjaciel. Wydalem bardzo duzo dolarow na wizyty u psychologa, ale teraz... o mnie motywuje do jeszcze ciezszej pracy, dlatego chce podziekowac Paulo, że moge tutaj być. Gdyby nie jego checi i zainteresowanie moją osobą, to nie wiem czy by mnie aż tak nakręcało coś dalej do treningów, słowo. Dzieki, Paulo.

Raymond Hall mówi: Piękna scena przed nami się tutaj stworzyła, Panowie podali sobie ręcę, właśnie Ronnie podał ją Paulo w podzięce. Bardzo miło widzieć mi u Was tak ogromną wdzięczność i serdeczność! Tak naprawdę ten gest i to co powiedziałeś Ronnie, uprzedziło jedno z moich pytań. Jednak pozwól, że jeszcze rozwinę kwestię psychologa - O której bardzo wspomniałeś. Cieszy nas, że czujesz się dobrze i udzielono Ci skutecznej pomocy. Czy jesteś w stanie jako osoba, która to przeżyła doradzić komuś w podobnej sytuacji jak sobie z tym poradzić? Czy jest coś, co psycholog przekazał Tobie takiego najbardziej istotnego, co pomogło Ci w walce o akceptacje i lepsze samopoczucie?

Ronnie West Jr mówi: Yeah.. wiec - wydaje mi sie, ze każdy musi to przerobić indywidualnie, y'know. Ojciec byl moim mentorem, gdy stało się to.. co sie stalo, poczulem jakbym stracil czesc siebie, wiesz co mam na mysli, Raymond? Potrzebowalem prawie dwóch lat by wrócić do Be Legend, którego glowny coach, czyli Giovante Jackson wyciagnął do mnie reke, by mnie ściągnąć z powrotem na poprawną droge. Teraz skupiam sie juz w pelni na moim rywalu z Rosji. To jest mój obecny cel.

Raymond Hall mówi: Słusznie, wiem co masz na myśli Ronnie i dlatego Twój powrót niesamowicie nas cieszy. Wracając do Waszego gestu sprzed chwili - Miałem odnośnie tego pytanie do Was. Jak siebie wzajemnie oceniacie? Widziałem po poście na Invaderze na profilu Ronniego, że oznaczyłeś Paulo jako swojego idola.

Ronnie West Jr mówi: Yeah, sledze Paulo od jego debiutu w VFF, słowo.. Wielkie walki, tytuly, chce isc ta droga. Paulo to moj idol, word.

Paulo Rodrigues mówi: Ronnie to dla mnie trochę jak syn, bo znałem jego ojca i widziałem, jak dorastał. Mam do niego ogromny szacunek, ale nie traktuję go inaczej niż innych zawodników. W APEX każdy musi wypracować swoje miejsce, niezależnie od tego, skąd pochodzi.

Raymond Hall mówi: Jasne, miło słyszeć, że macie ze sobą taką więź. Paulo powiedz nam, o było Twoją główną motywacją do stworzenia własnej federacji? Mówiłeś o kryzysie jaki był na tym rynku w ostatnim czasie, rozwiniesz proszę swą myśl?

Paulo Rodrigues mówi: Co było motywacją? Dość miałem patrzenia, jak ten sport tonie w układach i sztucznie kreowanych gwiazeczkach, czy fałszywych mistrzach. Chciałem stworzyć miejsce, gdzie nie wygrywa marketing, tylko umiejętności. Podczas mojej nieobecności działo się sporo, ale nie mam zamiaru tego promować.

Raymond Hall mówi: Mówisz o sztucznie kreowanych gwiazdach bądź fałszywych mistrzach, czy masz może jakieś konkretne przykłady, które możesz nam podać?

* Ronnie West Jr już czuje w kosciach, kto zostanie zroastowany.

Paulo Rodrigues mówi: *zaśmiał się* No i szach-mat, Raymond! Moja "rodzinna" federacja VFF, którą ktoś sobie przywłaszczył... Mistrzostwo zdobyte przez Matt Orton'a, który został mistrzem wagi średniej bez stoczonej walki, czy Barry Fischer; "mistrz" wagi ciężkiej z rekordem 2-0... Nie wiem, czy płakać, czy się śmiać.

Raymond Hall mówi: Podałeś nam od razu konkretne przykłady, miło, że odważyłeś się szczerze poruszyć ten temat. Obawiasz się konsekwencji z powiedzianych słów w kontekście Twojej jak to określiłeś rodzinnej federacji? Czy jesteś pewnym swoich słów i nie masz żadnych obaw co do ewentualnej konfrontacji?

Paulo Rodrigues mówi: Ehh... Za długo już siedzę w tym show-businessie, więc odpowiem krótko! VFF NALEŻY do Shinsaku oraz Arsena Mayersa! Nikogo więcej! A to, że ktoś był zajawionym fanem tej federacji i postanowił zaczerpnąć sobie brand graficzny, inwestując w to kilkanaście dolarów to niech się cieszą, że to oni nie zostali pociągnięci do odpowiedzialności prawnej jak i finansowej... Bałbym się, gdyby Tezuka przyleciał i się do mnie odzewał, a nie jacyś pseudo fani. *zaśmiał się*.

Raymond Hall mówi (mikrofon): Konkretne stanowisko, Paulo! Bardzo konkretne! Ronnie, czas na Ciebie - Chwilę czekałeś, ale w końcu przyszedł i czas na Ciebie! Zapytam odnośnie Twojego rywala. Frolov to solidny przeciwnik. Co będzie kluczowe, by odnieść zwycięstwo?

Ronnie West Jr mówi (mikrofon): Nie powiem nic, co Cię zaskoczy, Ray. Koncentracja i gameplan, jeśli będzie możliwość to go znokautuje, a jak mi takiej nie da to uduszę go w oktagonie, lubię twardych rywali, a Frolov nigdy nie zostal znokautowany. Kiedyś musi nastąpić ten pierwszy raz, aight?

Raymond Hall mówi (mikrofon): Zawsze musi być ten pierwszy! *zaśmiał się* A powiedz nam, co wiesz o swoim przeciwniku? Czy jest coś co może Ci pomóc w walce co udało Ci się dowiedzieć? Może ukrytych słabościach? Gorszych stronach Frolov'a?

Ronnie West Jr mówi (mikrofon): Yeah, takich rzeczy nie mogę zdradzać przed walka. (pociągnął nosem) Nie można wyciągać kart przed odpowiednim na to czasem w tej rozgrywce.

Raymond Hall mówi (mikrofon): Jasne, przypuszczałem, że możemy uzyskać taką odpowiedź! Rozsądne posunięcie. Ciągle zastanawiam się nad jedną kwestią - Gdy spotykacie się na ważnych wydarzeniach, patrzycie na siebie jak na kolegów po fachu czy rywali? Mam na myśli Was, rzecz jasna. *słychać przez chwilę dźwięk powiadomienia tel*.

Paulo Rodrigues mówi (mikrofon): Patrzę na Ronniego jak na młodszego brata, któremu dałem szansę, bo widzę w nim ogromny potencjał. Jako jeden z jego idoli, mam dla niego ogromny szacunek. W tej chwili jesteśmy w różnych miejscach kariery, ale wciąż dzielimy wspólną pasję i cel – być najlepsi. Nasza rywalizacja to część sportu, ale zawsze traktuję go jak kolegę po fachu, który ma szansę osiągnąć wielkie rzeczy podobnie jak jego ojciec.

Raymond Hall mówi (mikrofon): Bardzo miłe słowa w Twoim kierunku Ronnie, jak się odniesiesz?

Ronnie West Jr mówi: Yeah, Paulo to dla mnie przykład pracowitości i charakteru do walki. Doceniam jego słowa, każde dobre słowa są mile widziane (śmiech), szczególnie gdy wypowiada je ktoś o pozycji Paulo. Zresztą bardzo doceniam wszystkie dobre słowa w moim kierunku ze strony wielkich mistrzów, takich jak Tomas Domino, Willie Sanders - ikony sportu. Bycie najlepszym to mój cel, tak jak wspomniał Paulo, to nas łączy. By the way - sport powinien łączyć, a nie dzielić.

Raymond Hall mówi: Piękne słowa, całkowicie się z nimi zgadzam, zapewne Wy również - Szanowni słuchacze! Paulo, Twoja walka z Tsarną. Twój rywal jest niepokonany. Co sprawia, że jesteś pewien, że to Ty opuścisz oktagon jako mistrz? Mówi się, że ta walka jest jednym z największych testów w Twojej karierze. Czy masz jakąś strategię?

Paulo Rodrigues mówi: Tsarnaev niepokonany? Fajnie, że ma taki bilans, ale wiesz co? Rekordy są po to, żeby je przebijać. Ja nie zamierzam być kolejną ofiarą w jego kolekcji. Mam dla niego plan – wejdę do oktagonu, zrobię swoje, a potem on będzie musiał tłumaczyć, jak to się stało, że ten 'niepokonany' stał się 'pokonany. Bo jeśli chodzi o strategie, to mam takie, które go zaskoczą – nie tylko w ringu, ale i w głowie... Niech powoli rozpisuje scenariusz! *zaśmiał się pod nosem*.

Raymond Hall mówi: Uwielbiam Wasze odpowiedzi i wybitną pewność Paulo, te ukryte riposty, grzeczne, ale jednocześnie mocno bolące dla swoich przeciwników! *zaśmiał się* Bardzo dobrze, Ronnie. Wielu mówi o Twoim prowokacyjnym stylu w kwestii walk. Czy to strategia, czy często emocje biorą górę? Może element psychologicznej gry? Czy jednak Twoja naturalna część charakteru?

Ronnie West Jr mówi: Yo.. (śmiech) Ja nawet nie znam mojego rywala. Koles sie nie obejrzy i może spotkac się z moją stopą. Przed ta walką toczę najcięższe sparingi w karierze, u samego Giovante Jacksona trenowali bracia Diaz - Nate i Nick. Te nogi połamały nie jeden piszczel, Ray.

Raymond Hall mówi: Nie chciałbym poczuć tej siły! *zaśmiał się* Pozwólcie, że spytam z innej strony teraz Was obu. Co jest według Was trudniejsze? Walka w oktagonie czy presja medialna?

Paulo Rodrigues mówi: Walka w oktagonie to spacer po Vinewood w porównaniu do tego, co dzieje się w mediach. W oktagonie przynajmniej wiem, kto stoi naprzeciwko mnie. A w mediach? Czasami nie wiem, kto za mną stoi, a jeszcze bardziej nie wiem, co za chwilę powiedzą, bo Ci plotkarze w mediach to scenariusze wymyślają na poziomie światowym. Presja medialna to jak walka z cieniem – nie wiesz, co cię uderzy, o której i gdzie... Takie mamy czasy; niestety, albo stety! Kontrowersje najbardziej się sprzedają.

Ronnie West Jr mówi: Każda z tych spraw jest różnorodna, zależy od rywala, jak masz na przykład zawodnika ani medialnego, ani walczącego to po co ta walka? Ja liczę, ze mój rywal będzie chociaż walczący. Presja nas - fighterów zazwyczaj mobilizuje do jeszcze cięższej pracy.

Raymond Hall mówi: Macie racje, jednak rozwinę nieco temat. Macie jakieś przykre doświadczenia z mediami? Jeżeli tak, to jakie?

Paulo Rodrigues mówi: Jakby to powiedzieć... Pełnie funkcje, jaką pełnie, więc niezbyt wypada mi rozgrzebywać dawne czasy, ale były takie sytuacje. Przez te lata nauczyłem się grać w ich gry; wiem kiedy, co mogę powiedzieć.

Ronnie West Jr mówi: Media? Celebryci? Zdjęcia z pogrzebu mojego ojca pojawiały się na wielu idiotycznych portalach plotkarskich, wiesz kogo z niego zrobili? Uzależnionego od narkotyków i alkoholu crackheada, spoza środowiska MMA każdy.. każdy bliżej znający go celebryta odcinał się od jego postaci.

Raymond Hall mówi: Niestety czasami show-biznes bywa... przygnębiający. Wykorzystujący ludzi i ich dramaty życiowe w bestialski sposób. Przykro mi to słyszeć, nie popieram tego typu zagrywek - Lepiej jak najbardziej od tego tematu się odciąć, raczej nie będziecie w tej kwestii protestować! Paulo. Ciągle wracamy do przeszłości, wróćmy na chwilę ponownie. Twoja przeszłość to nie tylko MMA, ale i burzliwa historia z Maxine Koci. Czy uważasz, że Twoja rozłąka z nią miała wpływ na Twoją przerwę w karierze?

Paulo Rodrigues mówi *zawiesił się na chwile, dodając;* Wiesz... Ogólnie show-biznes to taki dziwny świat, więc przedstawię Ci przykład – pomagasz komuś stanąć na nogi, inwestujesz i nie usłyszysz nawet słowa dziękuje, a potem wracasz po miesiącu i widzisz, że ta osoba już stoi z kimś innym. Tak to skomentuje... Wydaje mi się, że niektórzy wiedzą, jak 'podnieść się' na cudzym nazwisku. Ale spoko, ja mam APEX – nie muszę nikomu robić miejsca na moich plecach. Życie jest za krótkie, żeby przejmować się tymi, którzy lecą na cudzej fali, bo teraz mam swoją fale, i to na pewno nie będzie "przelotny hit" jak *odchrząknął*. Dziś myślę o Tsarnaevie, a nie dziewczynkach szukających atencji... Tak to zostawię i na tym bym chciał zakończyć ten temat.

Raymond Hall mówi: Bardzo przykre doświadczenie, Paulo. Jest to zrozumiałe, to co poczułeś, co przeżyłeś. Wydaje mi się, że jest tutaj ukryta odpowiedź na zadane przeze mnie pytanie i na tym zgodnie z Twoją prośbą skończmy. Ronnie, Po ostatnich walkach niektórzy twierdzili, że twój styl bywa zbyt ryzykowny. Czy teraz podchodzisz do kariery inaczej, czy nadal masz mentalność - Jakby to określić *zaśmiał się, zaraz dodał:* - „Walczę do końca, niezależnie od wszystkiego”?

Ronnie West Jr mówi: Ryzyko to zabawa, Ray'. Skoro taki styl jest skuteczny, to czemu mam z niego nie skorzystać? Szczególnie jak moje "otwarcie się" również wpływa na moich rywali, łatwiej ich wtedy trafić, that's all.

Raymond Hall mówi: Jednak rzadko idzie usłyszeć od zawodników, że doszukują się w tym wszystkim zabawy. Jest to Twoja dodatkowa motywacja do działania? Po prostu kochasz to co robisz?

Ronnie West Jr mówi: Zarabiasz tym co kochasz, co więcej można w życiu robić? Szczególnie jak to pomaga odbić się od dna, yeah.

Raymond Hall mówi: Racja, patrząc na to w ten sposób - Ciężko tego nie kochać. Paulo! Zdobyłeś pasy w dwóch kategoriach wagowych. Teraz bronisz tytułu w swojej federacji. Co według Ciebie zapisze się w historii mocniej – Twoja kariera jako fightera? Czy jako twórcy APEX?

Paulo Rodrigues mówi: „To trudne pytanie, bo obie te rzeczy są dla mnie niezwykle ważne. Moja kariera jako fightera to kawał życia, który zawsze będzie mnie definiował – pasy, walki, emocje. Ale APEX to coś, co stworzę na własnych zasadach, coś, co ma potencjał, by trwać dłużej niż ja w oktagonie. Chcę, żeby ludzie pamiętali mnie nie tylko za walki, ale i za to, jak zmieniłem oblicze MMA. Tak więc, kto wie – może historia zapamięta mnie jako twórcę APEX, który wyznaczył nowe standardy i otworzył drogę na szczyt dla młodych, ambitnych zawodników.

Raymond Hall mówi: Tego Ci życzę, szczerze! Teraz zadam pytanie, które może się Tobie Paulo nie spodobać... mam nadzieję, że nie będziesz mi mieć tego za złe! *zaśmiał się* Ronnie, Czy Twoim celem jest dominacja w AFC? Czy może myślisz o swojej przyszłości w innych federacjach?

Ronnie West Jr mówi: Pierw dwa pasy w AFC, a potem? Potem zobaczymy, phaha. (brechta) Półśrednia? Pas zajety przez Paulo, mojego idola.. ale jak długo? Zobaczymy. Najpierw jednak chce zostać królem lightweight, po prostu.

* Ronnie West Jr rozsiadl sie wygodniej, jest pewny swojej drogi po sukces.

Raymond Hall mówi: Piękne założenia Ronnie, tak trzeba! Paulo, mam do Ciebie niewygodne pytanie. Podczas swoich najlepszych momentów w karierze, doszło do pewnej współpracy, która bazowała na Twoim nazwisku, gdy wygrałeś... Stworzono wiśniówkę, alkohol z Twoim imieniem i nazwiskiem. Czy dziś podjąłbyś się ponownie takiej współpracy? Czy uważasz, że to uderzające w dobre imię sportowca promowanie alkoholu?

Paulo Rodrigues mówi: *parsknął śmiechem* No wiesz, w tamtych czasach to była prawdziwa rewolucja – zawodnicy z wielkich federacji zaczynali nie tylko promować, ale i tworzyć swoje własne alkohole! Właściwie to zastanawiam się, czemu nie wpadłem na pomysł, żeby stworzyć własną, autorską recepturę na taki alkohol ale nie ukrywam... Było dobre, a zapasy się skończyły! Alkohol jest dla każdego, nie? Co innego jakbym otworzył produkcje piwa za $1, a tutaj mowa o alkoholu, którego cena wynosiła bodajże $400 za butelkę.

Raymond Hall mówi: Mamy do czynienia z luksusowym alkoholem, dobrze - Rozumiem Twoje podejście! Zostały nam cztery ostatnie pytania, ale są one kierowane do Was. Już nie mam żadnych bezpośrednich - Myślę, że wyczerpaliśmy temat. Zacznijmy - Największa lekcja, jaką MMA was nauczyło?

Ronnie West Jr mówi: By nigdy się nie poddawać, nawet w kryzysie.

Raymond Hall mówi: Paulo?

Paulo Rodrigues mówi: Jak mój ojciec kiedyś powiedział... Nie liczy się to, jak upadniesz, ale jak wstaniesz. Każda porażka to lekcja, a każdy cios to krok do przodu.

Raymond Hall mówi: Zgodne spostrzeżenia, bardzo ciekawe! Co Was bardziej napędza? Miłość do walki, czy chęć bycia najlepszym?

Ronnie West Jr mówi: Bycie najlepszym, fo'sure.

Paulo Rodrigues mówi: Chęć bycia najlepszym, bo miłość do walki kończy się, gdy kończy się energia. A najlepszy zawsze ma energię! *zaśmiał się*.

Raymond Hall mówi: *roześmiał się* A odnośnie marek osobistych, które tworzycie! Co jest trudniejsze – walka w klatce czy walka o rozpoznawalność? Czy jedno idzie w parze z drugim?

Ronnie West Jr mówi: Dobra marka medialna ściąga widzów na oglądalność walk, są tez tacy zawodnicy, dla których ludzie kupują pay-per-view aby zobaczyć jak dostają ciosy. Można to połączyć.

Paulo Rodrigues mówi: Tak jak mówiłem wcześniej... Walka w klatce jest łatwiejsza – przynajmniej wiesz, kto jest wrogiem. W mediach nie wiesz, kto cię za chwilę zje i pomówi.

Raymond Hall mówi: Co chcielibyście, żeby ludzie pamiętali o Waszych karierach za 10-15 lat? Spodziewam się, że znam odpowiedź Paulo! Dodam od siebie! Haha!

Paulo Rodrigues mówi: Chciałbym, żeby ludzie za 10-15 lat pamiętali mnie jako tego, który nie tylko zdominował oktagon, ale też jako geniusza, który potrafił połączyć treningi z budowaniem federacji. Może nawet będą mówić: "O, to ten facet, który zrobił więcej dla MMA poza klatką niż w niej!" A jeśli nie, to przynajmniej niech pamiętają moje legendarne walki i… świetny styl.

Ronnie West Jr mówi: Nokauty i poddania w moim wykonaniu, dwa tytuly mistrzowskie APEX. Skutecznosc w klatce i swietnie ruchy medialne, Ray'.

Raymond Hall mówi: I tak moi drodzy doszliśmy do końca naszego wywiadu! Padło tu wiele ciekawych pytań, ale jakże ciekawszych odpowiedzi od naszych gości, którym należą się ogromne podziękowania. Powiedzcie wspólnie, jednym głosem Panowie, kiedy gala?! Niech wszyscy dobrze zapamiętają tą datę!

Ronnie West Jr mówi: 30 marca, nie możecie tego przegapić.

Paulo Rodrigues mówi: 16 marca, godzina 18:30 konferencja, a 29 marca o godzinie 19:00 ceremonia ważenia, ale... GALA ODBĘDZIE SIĘ 30 MARCA O GODZINIE 18:30 JUŻ NA NASZEJ ARENIE!

Raymond Hall mówi: Dokładnie tak - Trzydziestego marca start gali federacji APEX! Natomiast konferencje będziecie mogli śledzić w naszym radiu za pośrednictwem sektoru Venture Sport już 16 marca! Panowie, czy chcecie powiedzieć coś na zakończenie od siebie? Może kogoś pozdrowić?

Ronnie West Jr mówi: Pozdrawiam... już mówię Nashar, Adonis - top raperów; sprawdźcie ich, moich sparingpartnerów; Kenvante Young i Shapi Khasbulatov, pozdrawiam też coach Giovante Jackson i resztę ekipy Be Legend Fight Club. Dobrej nocy, Santos!

Paulo Rodrigues mówi: Dzięki za super rozmowę, panowie! Teraz czas wracać do pracy – w oktagonie, nie w studiu. Pamiętajcie, zawsze trzymajcie się w formie, a jeśli chcecie ją podtrzymać, to zapraszam do APEX Fighting Club! Cześć, trzymajcie się i nie zapomnijcie, kto tu rządzi! Dobrej nocy!

Raymond Hall mówi: Mieliście przyjemność usłyszeć nasz wywiad w audycji spod debiutującego szyldu Venture SPORT. Życzymy Wam miłego wieczoru i do usłyszenia niebawem. Pozdrawiamy, Raymond Hall, Ronnie West JR. oraz Paulo Rodrigues!

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez CZEMP1ON

**Maxine odsłuchała wywiad podczas nocnej podróży w swoim aucie. Kiedy tylko usłyszała temat swojej osoby, zaczęła się głośno śmiać, zastanawiając się przy tym, co Paulo chce osiągnąć poprzez kłamstwa, które szerzy w swoich publicznych wypowiedziach.**

Edytowane przez sleepwalker

**West Junior jest zadowolony ze swojego wystepu.**

dior, bieluu i CZEMP1ON lubią to

Grupa Downtownowska, zwana też gangiem „Mutantów”, zrzeszająca czołowych zawodowych morderców i złodziei samochodów z Los Santos, do której należeli Valdemar Javorsky (znany także jako Javor) i Gareth Gallagher (☠️28.09.2023), próbowała przejąć wpływy grup przestępczych z West Vinewood, Alta, Morningwood, Del Perro, Vespucci, Pillbox Hill, Little Seoul, El Burro Heights, i poszczególnych dzielnic miasta Davis.