Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

underworld of fashion

Rekomendowane odpowiedzi

XI7ks8o.png

LOS ANGELES, Calif. (KTLA) – Officials in California seized $1 billion worth of counterfeit products in 2022, marking a new record. Authorities with the Los Angeles/Long Beach Seaport hit the historic mark on Sept. 15, with several months still left in the calendar year. The most popular counterfeit items included apparel, accessories, handbags, wallets, footwear, watches, jewelry, and consumer electronics.

Handel podróbkami w USA, a szczególnie w Kalifornii, jest zjawiskiem, które z roku na rok staje się coraz bardziej rozprzestrzenione, pomimo prób walki z nim. Kalifornia, jako jedno z najbardziej zaludnionych i różnorodnych stanów, stanowi kluczowy rynek dla nielegalnych towarów, w tym podróbek odzieżowych. Miasta takie jak Los Angeles czy San Francisco są centrum zarówno produkcji, jak i dystrybucji podróbek, dzięki swojej bliskości do ważnych portów, jak Port w Los Angeles, który jest jednym z największych w Stanach Zjednoczonych. W Kalifornii handel podróbkami odbywa się głównie poprzez kanały internetowe. Platformy takie jak eBay, Amazon, Instagram i Facebook Marketplace są popularnymi miejscami, gdzie można kupić podróbki w atrakcyjnych cenach. Co ciekawe, nielegalni sprzedawcy często korzystają z tzw. "dropshippingu", czyli modelu, w którym towar wysyłany jest bezpośrednio od producenta lub z magazynu w Chinach, co utrudnia ściganie przestępców. Dodatkowo, podróbki mogą być sprzedawane na rynkach i bazarach w takich miastach jak Los Angeles czy San Diego, które mają duże społeczności imigrantów, dla których podróbki często stanowią tańszą alternatywę dla oryginalnych produktów. Warto zaznaczyć, że w Kalifornii handel podróbkami jest ścigany przez prawo, a lokalne władze i agencje, takie jak California Department of Consumer Affairs, prowadzą liczne kampanie edukacyjne i przeprowadzają kontrole, ale ze względu na olbrzymią skalę zjawiska, walki z tym procederem nie można uznać za całkowicie skuteczne.

źródła: google, los angeles times

Spoiler

Niosę się z zamiarem założenia projektu zarobkowego, który będzie uzupełnieniem gameplanu, na moją postać, którą gram w projekcie haywire world. Od samego początku obrałem za cel wejść w podróbki ciuchów, założyłem projekt IC zakładu krawieckiego Everstitch, który dotychczas był prowadzony w pełni legalnie. Teraz po kilku tygodniach chce dołożyć do swojej, jak i znajomych z organizacji nielegal. Aplikacja jest krótka, prosta i nie ukrywam, że wykorzystałem większość informacji z internetu, które zebrałem podczas robienia researchu tego tematu. Podobnie jak z innymi moimi ruchami, tak samo tutaj będę wszystko wprowadzać i rozwijać stopniowo. Nie chce zgrywać od samego początku królowej fejków, tylko kogoś, kto na dobrą sprawę dopiero wchodzi w ten interes. Cały background pod nielegalne przedsięwzięcie mam ułożony na przestrzeni ostatnich tygodni, co można zauważyć na ssach w tematach.

Edytowane przez madeinromania

mam złoty sikor, złotą bransoletę, kurwa twojej starej robię minetę

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin