Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[14/03/2025] SWERVO - NO HANDOUTS (prod. KAYES)

Serwusik

Rekomendowane odpowiedzi

anlvS2B.pngNa kanał SWERVO oraz wszystkie platformy streamingowe właśnie trafił najświeższy numer Swervo - „NO HANDOUTS”. Za produkcję odpowiada kilkukrotna laureatka tegorocznych Celebrity Awards – Aniyah Geovanney alias Kayes (@Barru), której niepowtarzalne brzmienie nadało trackowi jeszcze większej mocy. Surowy bas, minimalistyczne perkusje i duszny klimat podkreślają główny przekaz utworu – nic w życiu nie przychodzi za darmo. „NO HANDOUTS” to hymn samodzielności i wytrwałości, bez miejsca na proszenie o łaskę. Swervo podkreśla, że nie dostał nic za darmo – wszystko, co ma, to efekt ciężkiej pracy, a nie szczęścia czy przysług. To brudna gra, w której liczy się tylko wynik – zero wymówek, zero sentymentów. Słowa trafiają prosto w serce tych, którzy na własnej skórze doświadczyli, że świat nie rozdaje nagród za same chęci. W trzecim parcie pojawia się sneak-diss wymierzony w Marquisa Northa (@bajtek). Swervo nie rzuca bezpośrednich ksywek, ale kontekst jest wyraźny – nikt nie stanie mu na drodze.

CAŁY TRACK ZOSTAŁ NAGRANY W JĘZYKU NIEMIECKIM, CO NADAJE MU UNIKALNEGO CHARAKTERU I JESZCZE WIĘKSZEJ SUROWOŚCI. DLA MIĘDZYNARODOWEJ PUBLIKI KLIP ZOSTAŁ WZBOGACONY O ANGIELSKIE NAPISY, KTÓRE POZWALAJĄ W PEŁNI ZROZUMIEĆ PRZEKAZ SWERVO.**

K0jKhX1.png

Gxt5dtj.png

Spoiler

Written by: Ferris Kaiser
Produced by: Kayes
Mixed/Mastered by: Kayes

[Intro]
(Huh-huh, huh-huh)
(Huh-huh, huh-huh)
(Huh-huh, huh-huh)
(Huh-huh)

[Part 1]
Robię ruchy bez przerwy, bo życie to nie jest bajka
Wchodzę do klubu, na szyi mam kilo i blask, patrzy na mnie, jakbym był spełnieniem jej szans
Nie pytam o zdanie bo wiem że już wygrałem raz, wszystko co biorę zamieniam od razu na cash
Ludzie zmieniają się szybko, jak liczby na moim saldzie, ciągle jaram i w tle słysze piskliwe darcie
Telefon się grzeje, bo dzwonią mi doubters na tel
Nie chcę ich słuchać bo guap, kishta i forsa to mój cel
Życie mnie uczyło, że nie ma tu miejsca na dramat
Nie pytaj mnie, skąd to mam, bo zarabiam na własnych zasadach
Jestem na drodze do sukcesu, w branży stawiam szach-mat
Liczyłem na lojalność, ale nikt jej tu nie daje
Wszystko się zmienia, gdy widzą że robisz te bale

[Bridge]
(Huh-huh, huh-huh) Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

[Part 2]
Każdy ich wers to kalkulacja, lecz wciąż nie znają tych ruchów
Za dużo pytań, a żadna z tych odpowiedzi nie zmienia tu faktów
Widziałem wielu z milionami, lecz żaden nie przeszedł przez ciemność
Ja robię to dla rodziny, bo świat mnie uczył przez ból i przez przeszłość

[Bridge]
(Huh-huh, huh-huh) Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah

[Part 3]
W restauracji chciał mi wjebać, bo ego go dusi
Jakbyś mnie trafił to słyszałbyś huki
Widzisz mnie z nią i czujesz te pustki
Wróć do domu i dalej spalaj swe smutki
Wróć do domu, wiesz że trzymam za Ciebie kciuki
(Szmato wiem wszystko o Tobie, ale nie mów tego nikomu)

Spoiler

PROMOCJA

• Danie koncertu na charytatywnej gali dla futrzaków + zagranie milliondollarmoves jako unreleased, przedpremierowo (1)
  • Wzmianka w poście fundacji (1)
  • Ogłoszenie piosenki na social-media (1, 2, 3)
  • IG-Story w studio z Kayes (1)
  • Wydanie kontrowersyjnego tracku w walentynki, fuck yo love co jest sneak dissem na Malia Yo Parris (1)
  • Śmierć BabySha, posty o nim (1, 2)
  • Featuring u Leopolda Quinna Jr. na jego nucie do albumu. Wystapienie na trailerze do albumu Jr. (1)
  • Wywiad w Daily Globe (1)
  • Wydanie kawałka na producenckim albumie FARUSH BOJAXHIU aka mały ma (1)
  • CELEBRITY PREVIEW: Ferris 'SWERVO' Kaiser w tarapatach? Wie cos na temat śmierci TipToe? (1)

KOSZTORYS
$10.000 - wypożyczenie sprzętu, licencja na wideo striptizerki

GIERKA
KLIP
STUDIO

Imię i nazwisko postaci: Ferris Kaiser
Numer konta postaci: 7047688081

**North wyśmiewa linijki wymierzone w jego strone, bo wie że według "cash rules game" które wyznaje m.in. Kaiser, to on jest na wygranej pozycji ze swoimi zasobami - zdziwił się we wspomnianej restauracji, ze raper ma taki refleks. Nie ma zamiaru odpowiadać.**

Serwusik, ka6i i Vigdis lubią to

**Chase Love przesłuchał, pomimo tego, że nic nie zrozumiał. Sprawdził numer z klipem, wiedząc już co jest grane w kawałku, dzięki napisom. Nie zostawił po sobie żadnej reakcji, chociaż numer wpadł mu w ucho.**

Edytowane przez champagnenasti
Serwusik lubi to

**dee przesłuchał a raczej przeczytał. pokminil wersy z menago Love, bo młoda North non stop pokazywała się w publicznych miejscach z Svervo bez obecności jej męża no to o kim mógł nawijać, że ktoś zobaczył go z niunia. dziwi się tylko, że żadne media w tamtym czasie o tym nie napisały **

Serwusik lubi to