Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

040. Czy determinacja wystarczy, aby odnieść sukces? Swerrvo pokazuje, że to możliwe

Excelsior

Rekomendowane odpowiedzi

uB2MVt8.png

Czy determinacja wystarczy, aby odnieść sukces? Swerrvo pokazuje, że to możliwe

W dzisiejszym wywiadzie dla Daily Globe poznamy bliżej kolejną wschodzącą gwiazdę sceny rapowej Los Santos. Jest jednym z założycieli kolektywu Cash Rules Game a także znamy go z takich utworów jak „Road to Success”. Specjalnie dla naszych czytelników nasza dziennikarka Kaylee Reynolds przeprowadziła wywiad z Ferrisem Kaiserem, znanym bardziej pod pseudonimem Swerrvo. W wywiadzie dla Daily Globe młody raper przedstawia historię swojej muzycznej kariery, opowiada o początkach kolektywu Cash Rules Game a także dzieli się z nami inspiracją swojej muzycznej twórczości. Ponadto opowiada o swoich relacjach z pozostałymi członkami kolektywu. Artysta przedstawia swoją motywację oraz niesamowitą determinację i określa jasno, że należy twardo dążyć do celu, aby odnieść sukces. 

BwddxjW.png

Kaylee Reynolds: Witajcie czytelnicy Daily Globe, z tej strony Kaylee Reynolds. A razem ze mną kolejny artysta, raper. Dziś wywiadu udzieli dla Państwa Ferris "Swerrvo" Kaiser. Swerrvo, zacznijmy od początku Twojej muzycznej kariery. Jak to się stało, że poszedłeś w muzykę i jak wyglądały początki Twojej kariery?

Ferris Kaiser: Yo, Los Santos, tu Swerrvo. Dzięki za zaproszenie, cieszę się, że tu jestem. Wszystko zaczęło się od zajawki, wiesz? Muzyka zawsze była gdzieś obok, ale w pewnym momencie przestałem tylko słuchać i zacząłem tworzyć. Courage, własny kolektyw, pierwsze numery – wszystko to poszło naturalnie. Nie było wielkiego planu, była pasja i konsekwencja. Teraz jestem tu, gdzie jestem, ale to dopiero początek.

Kaylee Reynolds: O kolektywie z pewnością porozmawiamy za chwilę. Na razie chciałabym się dowiedzieć z jakimi problemami najczęściej musiałeś się mierzyć jako początkujący artysta? W jaki sposób udawało Ci się pokonywać takie trudności?

Ferris Kaiser: Największy problem? Przebić się. Wiesz, jak jest – nikt nie czeka z otwartymi ramionami. Każdy gada o wsparciu, ale na końcu dnia musisz sam się przepchnąć. Na początku brakowało zasięgu, budżetu, czasem też cierpliwości. Ale miałem wokół siebie ludzi, którzy wierzyli we mnie, największą pomocą był zdecydowanie Junior, mój brat.. Kocham Cię bro. Także shoutout dla ziomali z prettyboysmansion, Jay So, Kova i świętej pamięci Baby Sha. A jak coś mnie blokowało? To nie zwalniałem, tylko dociskałem mocniej. W tej grze albo idziesz do przodu, albo cię nie ma.

Kaylee Reynolds: Faktycznie, siła przebicia może być kluczowa. Porozmawiajmy zatem o Twojej roli w Cash Rules Game. W jaki sposób dołączyłeś do kolektywu i jak wygląda Wasza współpraca?

Ferris Kaiser: CRG to nie było coś, do czego dołączyłem – ja to budowałem od zera z Juniorem. Najpierw kręciliśmy resell, bo zawsze mieliśmy smykałkę do gorącego gówna. Hustle był prosty, wiedzieliśmy, co ludzie chcą nosić, więc dawaliśmy im to za odpowiednią cenę. Potem vibe się zmienił, zaczęliśmy bawić się muzyką i nagle to było jedyne, co miało sens. Wtedy padła decyzja – dropout z ULSA i pełne skupienie na Courage. To nie tylko marka, nie tylko muzyka, to pieprzony styl życia. My to zaczęliśmy i my to pchamy dalej.

USVw1Om.pngKaylee Reynolds: Nie tak dawno temu wywiadu dla Daily Globe udzielił Leopold Quinn Jr. Czy to z nim Twoja muzyczna współpraca przebiega najlepiej?

Ferris Kaiser: Jeżeli chodzi Ci o wywiad w Daily Globe od razu po naszym mixtape.. to też tam byłem. Odpowiadając na Twoje pytanie - To tak, ten człowiek jest dla mnie czymś więcej niż dobry przyjaciel, to mój brat. Tworzymy wszystko razem, trzymamy się tego samego, a przede wszystkim jesteśmy lojalni wobec siebie, to najważniejszy filar Tworzenia własnego kolektywu. Robimy to razem i nie przestaniemy tego robić razem. Także wiadomość do scoutów z jakichkolwiek wytwórni, przychodzę w pakiecie.

Kaylee Reynolds: Rozumiem. Porozmawiajmy zatem o Twojej twórczości. Jaki Twoim zdaniem jest najlepszy utwór jaki nagrałeś i dlaczego?

Ferris Kaiser: Ciężko wybrać jeden, ale ROAD TO SUCCESS to zdecydowanie jeden z moich faworytów. Ten numer to manifest – jestem na tej drodze i jeśli ktoś chce mnie złapać, to niech próbuje. To nie historia o tym, skąd wyszedłem, tylko o tym, gdzie zmierzam.  Nie zwalniam, a jeśli ktoś myśli, że mnie dogoni to powodzenia. Sporo czasu spędziłem nad tym kawałkiem.. Został on między innymi wyprodukowany przez Kayes. Wielkie pozdrowienia Kayes, gratuluję statuetek.

Kaylee Reynolds: Z moich informacji wynika, że trwają także prace nad nowym kawałkiem. Czy mógłbyś opowiedzieć o nim naszym czytelnikom? Co sprawi, że nowy utwór przebije się i wzniesie na wyżyny?

Ferris Kaiser: Wiesz, w produkcji jest zawsze mnóstwo rzeczy. Nie zamykam się na jeden numer, tylko cały czas pracuję nad nową muzyką. Ale jeśli pytasz o to, co najbliżej premiery, na dniach wjeżdża kolejny release. I w najbliższych tygodniach świat ujrzy jeden z naszych nowszych projektów.. Jedyne co mogę zdradzić to.. sześćdziesiąt cztery. Wracając do końcówki Twojego pytania, przebije się dzięki autentyczności, którą wkładam w każdy dźwięk.

Kaylee Reynolds: Trochę tajemniczo muszę przyznać. Czy jest jakiś przekaz, który za pomocą muzyki chciałbyś nieść do swoich fanów?

Ferris Kaiser: Główny przekaz mojej muzyki? Hustle, nieustanna presja i ciśnięcie tam, gdzie jest forsa. Nie ma czekania, nie ma wymówek – albo pchasz się na szczyt, albo zostajesz w tyle.. Cash Rules Game, zapamiętaj to dziewczyno. I Wy wszyscy.. którzy tego słuchacie, zanotujcie to. Musisz się wyróżniać w tłumie, dążyć do tego czego pragniesz.. Wszystko jest możliwe.

Kaylee Reynolds: Cóż za determinacja, podziwiam. Muszę także zapytać Cię o śmierć Baby Sha i  Angel Massey. Czy wiadomość o tym odcisnęła na Tobie silne piętno? Czy zmieniło to coś w Tobie?

Ferris Kaiser: Każda strata to coś, co zostawia ślad, ale nie zmieniam swojej drogi. Życie idzie do przodu, a ja skupiam się na tym, co przede mną. Wiem, że świat jest brutalny, widzę to na co dzień, ale to nie jest coś, co mnie zatrzyma. Jeśli cokolwiek, to tylko motywuje mnie, żeby cisnąć jeszcze mocniej. Ale mimo wszystko, spoczywajcie w wiecznym spokoju. Anielski i Baby Sha..

Kaylee Reynolds: Na koniec chciałam Cię zapytać o plany na przyszłość. Są jakieś dalsze plany poza projektami, które wymieniłeś przed chwilą? I czy jest coś w Twojej muzyce co chciałbyś zmienić bądź poprawić?

Ferris Kaiser: Plany? Cisnąć dalej. Więcej numerów, większe ruchy, jeszcze mocniejsze projekty. Nie robię muzyki, żeby stać w miejscu, tylko żeby cały czas podnosić poprzeczkę. A co do zmian? Nie lubię się ograniczać, więc zawsze eksperymentuję, ale nie zamierzam zmieniać tego, co działa. Mam swój styl i wiem, że to właśnie on wyróżnia mnie na tle reszty.

Kaylee Reynolds: Dziękuję za rozmowę i nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci dalszych sukcesów. Moim rozmówcą był Ferris Kaiser, znany jako Swerrvo. Dziękuję jeszcze raz za udzielenie tak obszernego wywiadu.

Ferris Kaiser: Nie ma problemu, trzymajcie się. Wylogowywuję się Swerrvo aka Ferris the don Kaiser.

ECMxxx9.png