Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

338. APEX Arena - Meet the Challangers: Daria Belyakov i Yakov Tikhonovich

SopriShina

Rekomendowane odpowiedzi

image.png.08f0a7bbaf5b10c24bb49838ca77d414.png

Emocje się rozkręcają z każdym kolejnym zawodnikiem jakiego Państwu prezentujemy. A zatem tym razem rozkręcimy emocje jeszcze bardziej, bo w studiu gościliśmy nie jednego, a dwójkę zawodników z APEX Athletic Arena & Fighting Championship. Oboje pochodzą z Rosji i choć po nazwie sądzić możecie, że są do siebie podobni, to niech to was nie zmyli. To mieszanka pełna łamania stereotypów i zaskakująca na każdym kroku. To właśnie poniżej możecie przeczytać zapis z wywiadu z Darią Belyakov oraz Yakovem Tikhonovichem. 

Silvio Tavares: Witam ponownie słuchaczy! Po krótkiej przerwie wracamy do was z kolejną dawką informacji o zawodnikach APEX Athletic Arena & Fighting Championship! Teraz będzie wyjątkowo, bo gościmy w studiu dwójkę pretendentów na raz! Darię Belyakov oraz Yakova Tikhonovicha! Witam was serdecznie tutaj w studiu

Daria Belyakov: Dobry viesto, mało mnie widać na portalu społecznościowym, ale zapewniam spory udział tutaj jak i na konferencji APEX Athletic Arena.

Yakov Tikhonovich: Witam serdecznie wszystkich słuchaczy. Jest mi niezmiernie miło, że mogę udzielić dzisiaj wywiadu, nawet w tej nietypowej formie. Z miłą chęcią odpowiem na wszystkie pytania, które zostaną dzisiaj zadane.

Silvio Tavares: I mi miło jest was tutaj gościć. W waszym sporcie często dwóch zawodników w jednym miejscu oznacza rywalizację, ale mam nadzieję, że nie będziecie tutaj walczyć o dojście do głosu, co n-nie? *Zaśmiał się lekko niepewnie*

Daria Belyakov: Wręcz przeciwnie nie zamierzam rywalizować z Panem Yakovem, poniekąd cieszę się że jesteśmy tutaj we dwoje. Może i pokładam lekkie nadzieje co do wspólnego prowadzenia wywiadu. Rywalizację zostawiam swojej oponentce, o której praktycznie nie słychać tak jak przy moim pierwszym debiucie.

image.png.fb90a59af926d6238df2ff68e946b941.png

Yakov Tikhonovich: Dokładnie tak jak mówi moja towarzyszka. Darzymy siebie wzajemnym szacunkiem, w końcu nie znamy się od dziś. Wszelką energie na rywalizacje trzeba zostawić na ten specjalny dzień.

Silvio Tavares: Świetnie to słyszeć, a i trochę dynamiki między zawodnikami pozwoli naszym słuchaczom lepiej odczuć zalążek emocji, jakie wy macie w swoim sporcie! Jednak wy znacie się nie od dziś, ale niektórzy słuchacze dalej nie wiedzą o was wiele. Dziś to zmienimy. Niech Panie mają pierwszeństwo. Daria, powiesz proszę o tym skąd pochodzisz i jak twoje środowisko wpłynęło na ciebie. Kiedy zaczęły się twoje początki ze sztukami walki i co wytworzyło te pierwsze iskry do rywalizacji?

Daria Belyakov: Przeprowadziłam się do Santos w wieku osiemnastu lat, z Moskwy, przeszło mieszkam tu około czterech lat. Tą decyzją kierował tylko jeden cel, myślałam wtedy jedynie o rozwinięciu kariery w sporcie ekstremalnym jak przytoczyłeś w sztukach walki. Sama rywalizacje w tej dziedzinie wpoił mi Ojciec. Pamiętam zabierał mnie na pierwsze treningi na swojej salce bokserskiej gdy miałam niespełna dziesięć lat. Wiele mu zawdzięczam i chcę udowodnić że nie robił tego bezcelowo. Tak jak zapalił iskrę walki u swojej córeczki, tak ona pokaże iskrę która wywoła pożar.

Silvio Tavares: I to są słowa, które inspirują, Daria *Zaklaskał lekko, a w jego tonie było słychać radość* Miejmy nadzieję, że dotrą one do fanów, ale szczególnie do serca twojej rodziny. Yakov, jak z tobą? Również jesteś chyba z Rosji. Czy twoje początki były podobne do tych Darii? Przedstaw swoją perspektywę.

Yakov Tikhonovich: Owszem, pochodzę z Rosji. A dokładnie z Bolkhov'a. U mnie wyglądało to z grubsza inaczej. Nie byłem typem człowieka który lubi rozwiązywać konflikty słownie, wolałem to rozwiązywać w inny sposób - a mianowicie pięścią. Nie chodziłem na żadne treningi, a co dopiero sztuki walki. Moimi treningami, jeśli można to tak nazwać... Były bójki w klubach nocnych lub u mnie na osiedlu. *zaśmiał się* Prawdziwe treningi zacząłem praktycznie dopiero chwile przed zaciągnięciem się do wojska, w którym spędziłem blisko siedem lat. Tam dostałem prawdziwą lekcje życia. Po opuszczeniu wojska, nie miałem co ze sobą zrobić. Wtedy mój brat, wyciągnął do mnie rękę i sprowadził tutaj do Stanów. Trenowałem w klubie Siberian Titans, początkowo tylko żeby utrzymać formę, lecz później wciągnąłem się w sztuki walki. Tam też poznałem Darie.

Silvio Tavares: A czy z perspektywy czasu uważasz, że twoje.. sposoby rozwiązywania konfliktów? *Spytał z wyczuwalnie nieprzekonanym głosem* Czy może trafienie do wojska to zmieniło? Słyszy się, że pobyt w armii zmienia ludzi. Szlifuje psychikę i podejście do życia. Jak było z tobą?

image.png.3c7f002b8279349f08be50ec7efa4bda.png

Yakov Tikhonovich: Jest to prawda, oczywiście nie na każdym to działa... Lecz mnie, będąc wówczas młodym szczylem, zmieniło to diametralnie. Oczywiście, jak sytuacja wymaga użycia rąk to nie ma co się szczypać, lecz teraz wole najpierw próbować słownie, a jak to nie działa to coż... Trzeba zrobić to co trzeba.

Silvio Tavares: Cieszy mnie, że wyciągnąłeś lekcje i rozwijasz się w dobrą stronę, lepszą wersję siebie *Słychać było, że powiedział to z wyraźnym uśmiechem* Wojsko to miejsce gdzie chłopak zostaje mężczyzną, ale niektórzy tak też mówią o samych sztukach walki.  A jak to było u ciebie, Daria? W sumie ty w wojsku nie byłaś, ale pewnie jako kobieta, stawiająca swoje kroki w sporcie, który kojarzy się głównie z facetami było to pewnie dla ciebie równie duże wyzwanie co służba dla Yakova. Opowiesz o swoich perspektywach, przemyśleniach i trudach jako kobieta?

Daria Belyakov: Myślę że nic nie może konkurować z wydarzeniami które przeżyje się na służbie wojskowej. Racja miałam zupełnie inne zajęcie niż wszystkie moje koleżanki czy znajome, w sumie w czasie uczęszczania do szkół w większości byłam często wyśmiewana przez rówieśników, właśnie z tego powodu, bo robiłam coś innego niż każdy. Myślę że wpadło mi to w gust po czasie, gdy w następnych rocznikach, zaczynałam pokazywać swoją złość. Wtedy z ofiary żartów stawałam się obiektem grozy, miałam wrażenie iż wokół zaczynali się mnie bardziej bać i to mi się podobało. Wpadłam w swoją wygodną otoczkę i tak ją kreowałam, byłam zadziorna w stronę chłopaków i pyskata w stronę dorosłych. *zaśmiała się krótko* Sprawiło mi to drobne kłopoty, ale nie zbyt poważne.

Silvio Tavares: Można powiedzieć, że trochę taka stereotypowa łobuziara, co? *Zaśmiał się niepewnie* Jednak ten stereotyp również łamiesz. Wyczytałem, potwierdź lub zaprzecz, jeśli się mylę, ale podobno w wolnych chwilach zajmujesz się treningami, ale też wsparciem wychowawczym dla młodzieży. Opowiesz więcej?

Daria Belyakov: Tak, to jeszcze nic oficjalnego ale staram się wspierać młodzież organizując sesje treningowe dla młodzieży z trudniejszych środowisk i wciąż niepełnoletnich, większości zwyczajnie nie stać na opłacanie typowych treningów w siłowniach czy sprzęcie do sztuk walk. Próbuję kreować zdrowy i sportowy tryb życia właśnie w tych środowiskach, staram się odciąć młode pokolenie od zażywania dragów czy przysparzania sobie i rodzicom kłopotów przez czasami wręcz głupie jak mogę to nazwać wybryki przestępcze. Nie oczekuję od nich zapłaty za udział w moich treningach, jedynie zapału i chęci do zmiany swojej sytuacji. Również jestem oficjalnie Trenerką Personalną, bez tego tytułu nie mogła bym prowadzić takich zajęć.

Silvio Tavares: To postawa godna podziwu *Zaklaskał z uznaniem* Myślę, że jest to coś z czego wielu może wziąć przykład. Zagrzewanie pasją i wsparciem inne osoby i nie branie nic w zamian prócz satysfakcji. Budzenie w innych ich możliwego zamiłowanie i stylu to coś budującego. W sumie to z tego co słyszałem, ty Daria masz nawet swój własny wyrobiony styl walki. Nie znam się na tych sztukach, ale to coś specjalizującego się w stójce i chwytach, chyba co nie? A jak u ciebie Yakov? Wolisz wymieniać ciosy, czy raczej rzucać innymi na matę, a może parterowcem się nazywasz?

Yakov Tikhonovich: Cóż... Nie nazywałbym siebie parterowcem. Jednak wolę wymieniać się ciosami i kłaść przeciwnika na mate, niż żeby on to ze mną zrobił. *zarechotał pod nosem*

Silvio Tavares: Sporo ludzi chętnych walczyć w stójce z tych pretendentów, z którymi miałem przyjemność prowadzić wywiad, hah. To znaczy, że zbliżające się walki będą bardzo dynamiczne. Dobrze, to już tak kończąc. Daria, Yakov, czy chcielibyście coś na koniec powiedzieć sami od siebie do naszych słuchaczy?

Yakov Tikhonovich: Chciałbym zaprosić naszych słuchaczy do śledzenia mnie na Li, w niedalekiej przyszłości będzie sporo się tam pojawiać ciekawych rzeczy pojawiać. Oraz na konferencje już w tą niedziele. Ode mnie to tyle. 

Daria Belyakov: Zapraszam również słuchaczy do sprawdzania najnowszych informacji odnośnie APEX Athletic Arena, oraz mile pozdrowić moją oponentkę, życzę jej owocnych treningów które z pewnością się jej przydadzą. Sarah, mam nadzieję że nie oddasz walki jak Twoja poprzedniczka. 

Silvio Tavares: Jak słyszycie, Państwo, rywalizacja się wzmaga, ale zdrowa. Sport to emocje, a tych na pewno nie zabraknie w czasie zawodów APEX Athletic Arena & Fighting Championship. Brawa dla Yakova i Darii, dziękuję za wasze historie i słowa. Mówił dla Państwa Silvio Tavares z Madery. Życzę dobranoc wszystkim!

image.png.cbd6317df02834e58a71c4bbd95a5c29.png

Edytowane przez SopriShina

**Suzy obserwuje całość głównie ze względu ma Yakova, powoli wkręca sie w panująca ogólną otoczke jaka sie buduje między zawodnikami. Wróciła podczas przygotowań do kampanii z Lumii na spokojnie do rozmowy raz jeszcze, liczy że Yakov poradzi sobie z pierwszą walką.**

RudyAkaSuarez i Lando lubią to