Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[16.03.2025][UNSAINTED RECORDS] Olivier Hussler - BLOOD AND DEATH [Prod. Seth Ronnie Dagaard]

yungg

Rekomendowane odpowiedzi

0pgXVB7.png** Po długiej ciszy na socialmediach Oliviera, w końcu zostało przerwane milczenie. Dziś, na swoim oficjalnym profilu opublikował tajemniczy post - minimalistyczna okładka i tylko jedna informacja: ''18:00''. Żadnych zbędnych słów ani emocjonalnych wyznań, żadnego odniesienia do przeszłości. A jednak ten post mógł wystarczyć, by odbiorcy zaczęli spekulować. 

Tajemnica wokół tej premiery tylko podsyca napięcie. Fakt, że utwór ukazał się na oficjalnym kanale Unsainted Recrods, rozwiewa wszelkie wątpliwości co do dalszej kariery Husslera. Po rozpadzie zespołu wielu fanów mogło się zastanawiać co dalej z solową karierą Oliviera, jak będą wyglądać jego dalsze kroki i czy w ogóle one będą miały miejsce u progu wytwórni. Teraz wiadomo już, że pozostał na solowym kontrakcie - co tłumaczy również brak oficjalnego pożegnania z jego oficjalnego profilu. To tylko pokazuje, że artysta jeszcze nie powiedział ostatniego słowa i po prostu zaczyna nowy etap w życiu.

To, co sprawia, że premiera budzi jeszcze większe emocje, to tekst nowego utworu. Słowa w "BLOOD AND DEATH" brzmią niemal jak zamknięcie pewnego rozdziału – surowa spowiedź człowieka, który stracił wszystko i po prostu zaczął z wszystkim żyć od nowa. Ból, gniew, wewnętrzne rozdarcie – wszystko to można odnaleźć w wersach piosenki. Można się zastanawiać, na ile są one bezpośrednim odniesieniem do wydarzeń z ostatniego czasu, a na ile to jedynie artystyczna wizja. Jednak dla wielu fanów odpowiedź jest oczywista.

Dzisiejszy dzień w karierze Oliviera, można nazwać punktem zwrotnym, Niezależnie od tego jak wszystko potoczy się dalej. Grobowa cisza została przerwana a wszystko co przed artystą, pozostaje w jego rękach. **

2fmhQhp.jpeg

**Olivier w swoim solowym utworze ''BLOOD AND DEATH'', wyprodukowanym przez Setha Ronnie Dagaarda @samer, zabiera słuchacza w mroczną, emocjonalną podróż pełną bólu, gniewu i desperacji. Pomimo, że jego osoba mogła sprawiać inne wrażenie przy wszystkich na żywo to właśnie ten utwór pokazuje, to co tak naprawdę siedzi w środku artysty. To jeden z tych kawałków, które nie pozostawiają złudzeń - nie ma tu nadziei, nie ma żadnego odkupienia, jest tylko brutalna prawda o upadku, uzależnieniu i wewnętrznych demonach, które nie dają spokoju.

Już od pierwszych sekund produkcja Dagaarda buduje duszny, ciężki klimat. Przestrzenne, surowe gitary, przytłaczające perkusyjne uderzenia i subtelne, niepokojące syntezatory sprawiają, że utwór brzmi jak emocjonalny nokaut. Brudne, melancholijne zwrotki wprowadzają w stan odrętwienia, by zaraz potem eksplodować w intensywnych, wręcz zapierających wdech refrenach. W wokalu Husslera można odczuć ból, można odczuć rezygnacje a momentami ogromną złość która pojawia się w utworze w postaci krzyku, jakby nie mógł dłużej trzymać w sobie emocji. To jeden z tych wokali, które mogą złapać słuchacza za gardło i nie puszczają aż do końca.

''BLOOD AND DEATH'' to nie zwykły utwór - to bardzo emocjonalny manifest, spowiedź człowieka, który pogodził się z mrokiem. To muzyka dla tych, którzy czują, że ten świat ich zmiażdżył, ale jeszcze nie dali się do końca pokonać. Nie ma tu udawania, nie ma komercyjnego brzmienia - jest tylko surowa, prawdziwa emocja, która może albo odrzucić, albo porwać słuchacza w otchłań.**

[Napisy dodane]

biFh3tb.png

Spoiler

[Verse 1]
Ty też masz tak że wkurwia Cię własny cień 
Gdy odeszli, przestał cieszyć każdy nowy dzień 
Może i w tym wszystkim jestem ciągle taki sam
Kiedyś zmienię to ale dopiero gdy pozbędę się ran

[Pre-Chorus]
Myślałem, że śmierć zawita za dnia
Myślałem, że nie dożyje jutra 

[Chorus]
Prawie skończyłem źle 
Krew i Śmierć 
Ból cały czas prześladuje mnie 
Piekło już obrało cel 
(Momentami wpadam w szał)

[Verse 2]
Odbijałem się od ścian i mówiłem że jest git
Wciągałem syf co wieczór by dalej żyć
Już zero łez a w oczach ból i śmierć 
(Ból i śmierć!) 
Dwie maski by zapętlić w jednej śmiech 

[Pre-Chorus]
Myślałem, że śmierć zawita za dnia
Myślałem, że nie dożyje jutra 

[Chorus]
Prawie skończyłem źle 
Krew i Śmierć 
Piekło już obrało cel 
I już tak jest, nie zmienisz już mnie
Bo zawsze wybiorę większe zło

[Verse 3]
Śmierć zgubiła mnie i zabrała dom 
A złość we mnie to pierdolony schron

[Pre-Chorus]
To już historia podcinanych skrzydeł 
Ten dzień przerósł mnie 
Już nie wrócę nigdy, więcej nie budź mnie

[Chorus]
Prawie skończyłem źle 
Krew i Śmierć 
Piekło już obrało cel 
Prawie skończyłem źle 
Krew i Śmierć 
Piekło już obrało cel 

♱ PROMOTION

Spoiler

♱ Niespodziewany post na oficjalnym koncie artysty z prawdopodobnie zapowiedzią wydania kawałka o godz: 18:00

♱ Mimo rozpadu zespołu i zerwania kontraktu na linii Midnight Mayhem - Unsainted Records, artysta nadal został w wytwórni, potwierdzając to nowym utworem który wylądował na koncie wytwórni.

♱ Jego ostatni solowy numer pt. RESET wylądował w TOP 10 MUSIC CHARTS

♱ Rozpad zespołu Midnight Mayhem, statement od wytwónii jak i oficjalnego fanpage zespołu
 https://li.v-rp.pl/post/142665_w-dniu-dzisiejszym-wspolpraca-na-linii-unsainted-records-a-midnight-mayhem-koncz.html
 https://li.v-rp.pl/post/142666_czasami-i-tak-bywa-cos-sie-konczy-cos-zaczyna-nie-zobaczymy-sie-juz-z-wami-dziek.html

♱ Wykupiony BILLBOARD NR 185 (Wydatki - potwierdzenie)

♱ Reklama w Daily Globe (Wydatki)
● Po długiej, grobowej ciszy Olivier Hussler powraca – bez litości, bez masek, gotowy stawić czoła swoim demonom. "BLOOD AND DEATH" już dostępne na wszystkich platformach streamingowych!

♱ Post na oficjalnym profilu, chwile po opublikowaniu utworu.
● https://li.v-rp.pl/post/144559_porozmawiajmy-https-forum-v-rp-pl-topic-38780-16032025unsainted-records-olivier.html

♱ WKŁAD

Spoiler

KHDbER9.png

ZznHW2v.png

6mgFinQ.png

♱ SSY Z GRY

♱ DANE

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Olivier Hussler
 Numer konta postaci:
0174559027
 Przynależność: UNSAINTED RECORDS (29.01.2025 - XX)

Edytowane przez yungg

**Nerina przesłuchała kawałka w poniedziałkowy poranek na słuchawkach, leżąc z kawą na kanapie. Zostawiła polubienie i wrzuciła piosenkę do playlisty. Spędziła dobre kilkadziesiąt minut słuchając piosenki na zapętleniu i zanurzając się w słowa oraz melodię.**

yungg lubi to