Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Venture NEWS] 23. Nowa era dla LE FOUNDATION – wywiad z prezesem Augustem Thorntonem

CZEMP1ON

Czy planujesz wesprzeć fundację?  

15 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy planujesz wesprzeć fundację?

• Tak
      12
    • Nie
      3
    • Chcę zostać wolontariuszem
      0

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

W n͏ajnowszej audycji, ͏nasi dz͏iennikarze ͏w asyście CEO przeprowadzili wywiad z nowym prezesem fun͏dacji La͏ Esperanza – Augustem Tho͏rnton. W ro͏zmowie omówiono ważne tematy o dz͏iałalnościach fundacji, jej przyszłości i ͏współpracy z lo͏kalnymi placówkami medyczny͏mi oraz problemami z... współpracą z innymi schroniskami dla zwierząt?

Fundusz awaryjny i pomoc dla potrzebujących

Jednym z najważniejszych punktów konferencji prasowej było ogłoszenie nowego funduszu awaryjnego w szpitalu w Davis. Fundacja przekazała na jego rzecz 350 tysięcy dolarów, a szpital dołożył kolejne 150 tysięcy, co łącznie daje pół miliona dolarów przeznaczonych na pomoc osobom o niskim statusie majątkowym. „Nie pozwolimy na to, by status majątkowy wpływał na możliwość dbania o zdrowie” – podkreślił Thornton.

Współpraca i wartości fundacji

Prezes La Esperanza wyraził chęć dalszego rozwoju fundacj͏i i zwiększenia jej rozpoznawalności͏. Jak p͏owiedział, jego celem jest tworz͏enie mocnych więzi͏ wewnęt͏rznych oraz po͏moc dla pracowni͏ków i wolontariuszy. Thornton osobiście finansuje dostawy kawy i przekąsek dla pracowników schroniska oraz planuje współpracę z lokalnymi przedsiębiorstwami gastronomicznymi w celu zapewnienia pełnowartościowych posiłków dla zespołu.

Rozwój schroniska i adopcja zwierząt

Jednym z istotnych tematów poruszonych w rozmowie była działalność schroniska prowadzonego przez fundację. Thornton podkreślił, jak ważne jest zwiększenie adopcji i zapewnienie zwierzętom lepszej przyszłości. „Te zwierzęta mają często bolesną historię. Chcemy, aby znalazły nowy, ciepły dom i otrzymały miłość, na jaką zasługują” – mówił.

Problematyczna współpraca z innymi działalnościami charytatywnymi

Podc͏zas rozmowy Thornton mówił też o kłopotach z nawiązaniem współpracy z inn͏ymi fundacjami. Powiadomił nas o próbie współpracy z schroniskiem w Mirror Park͏, którego CEO, Valeria Kuznetso͏v͏a, ki͏lka razy ignorow͏ała umówione spotkania, bawiąc się w kasynie. Pomimo r͏ozczarowania La Esperanza pozo͏st͏aje otwar͏ta ͏na pomoc tej ͏fundacji w razie kryzysu.

Jak͏ można pomóc?

Na końcu rozmowy T͏h͏ornton powiedział, że pomoc dla fundacji ma ͏wiele form. Oprócz pieniędz͏y, ludzie w Los Santos mogą ͏działać jako wolont͏ariusze, rekl͏amować pracę o͏rganiz͏acji w mediach ͏społecznośc͏iowych lub myśleć o przyga͏rnięciu zwierzęcia z schroni͏ska. „Razem możemy odmienić los wielu istot – zarówno ludzi, jak i zwierząt” – dodał.

Zapis audycji :

Spoiler

Raymond Hall mówi : Dobry wieczór drodzy słuchacze, kochane Los Santos - Mówi Raymond Hall. Wracamy do Was po krótkiej przerwie, chcieliśmy na wstępie ogromnie przeprosić za problemy z naszą dostępnością z uwagi na awarię nadajnika. Sytuacja jest opanowana, obiecujemy, że powtórki nie będzie! Jednak przejdźmy do tego co najważniejsze drodzy Państwo! Gościmy na antenie nowego prezesa fundacji LE Foundation! Pan August Thornton oraz Fineas Puttvise, nasz dyrektor. Jesteśmy dziś na terenie schroniska po zakończeniu otwartej konferencji prasowej, bardzo jesteśmy wdzięczni za chęć wystąpienia na naszej antenie. Panie August, jak emocje po zakończeniu konferencji? Czy przebiegła ona zgodnie z planem? Jest Pan zadowolony ze swojego występu publicznego?

August Thornton mówi : Dziekuje bardzo za przedstawienie. Dobry wieczor, Los Santos. Czy jestem zadowolony? Tak. Bardzo. Spodziewalem sie znacznie mniejszego zainteresowania, a jednak. Nadal trzyma mnie trochę stres i nerwy, bo jednak było to pierwsze wystąpienie, ale chyba poszło mi całkiem okej?

Raymond Hall mówi : Zdecydowanie - Nawet bardzo okej! Przynajmniej część na której mieliśmy okazję uczestniczyć z racji naszej awarii, przez którą nie mogliśmy być na większości wydarzenia. Chcieliśmy zadać może najpierw pytanie, które może zaciekawić wielu słuchaczy, którzy nie znają treści ani przebiegu całej konferencji. Słyszeliśmy o wspomaganiu placówek medycznych? Dobrze słyszałem, prawda? Czy możemy prosić o poruszenie tej informacji ponownie? Przekazać ją naszym słuchaczom? Padły tutaj z pewnością bardzo poważne deklaracje, a jak widać zamierza Pan naprawdę pracować na dobre imię fundacji z całych sił, widać jak wiele to dla Pana znaczy pomimo debiutu - To wszystko można było zauważyć po samej rozmowie jak i Pana determinacji do organizacji takiego wydarzenia. Nie każdy odważyłby się na taki krok!

August Thornton mówi : Dziekuje za miłe słowa. Jeszcze zanim objąłem stanowisko prezesa fundacja tak czy inaczej najbardziej targetowała w placówki medyczne. Chcę kontynuować te ideę. Miałem przyjemność poznać zarząd szpitala w Davis i rozpocząć współpracę między La Esperanzą, a ich placówką. W związku z tą współpracą uruchomiliśmy w ich szpitalu fundusz awaryjny na poczet którego przekazaliśmy trzysta pięćdziesiąt tysięcy dolarów. Zaś sam szpital uzupełnił ten fundusz kwotą stu pięćdziesięciu tysięcy dolarów, co łącznie daje pół miliona na pomoc dla ludzi o bardzo niskim statusie majątkowym z Davis, których często nie stać na pokrycie kosztów leczenia. Nie pozwolimy na to by status majątkowy wpłynął na możliwości o dbania o swoje zdrowie. Jesteśmy po to by wyciągać rękę i jak głosiłem wielokrotnie? Nie zmienimy świata, ale na pewno bardzo postaramy się odmienić los jednostek.

Raymond Hall mówi : To bardzo dobry ruch ze strony fundacji w naszej opinii - Nie oszukujmy się, sytuacja w tych dzielniach naszego miasta, takich jak przykładowo Davis jest bardzo niebezpieczna i rozwojowa. Wciąż napływają z tych miejsc wiele niepokojących informacji, które tylko i wyłącznie powodują narastanie ilości osób potrzebujących pomocy medycznej z uwagi na nieszczęście jakie je spotkało, osób, które często żyją zwyczajnie - jak my wszyscy. Jednak niestety są ofiarami. Jesteśmy zachwyceni Pana postawą. Pozwoli Pan, że spytam - Jakie plany ma Pan wobec fundacji, jak i samego schroniska w kwestii rozwoju i niedalekiej przyszłości? Nie możemy ukryć zdumienia i zachwytu od pierwszych minut po naszym przyjeździe i przekroczenia bramy schroniska, że jest to przepięknie zadbane miejsce w najbogatszej dzielnicy naszego miasta. Jest to chyba... największy obiekt w naszym kraju, nie popełniam błędu mam nadzieję - Panie August?

August Thornton mówi (mikrofon): Odpowiadajac od poczatku. Nigdy nie oczekiwałem i nie będę oczekiwał oklasków czy uznania za działalność fundacji. Bardzo doceniam miłe słowa, ale jestem skupiony by wypełnić misję, której podjąlem się jako prezes La Esperanzy. Odmieniać los jednostek. Jeśli chodzi o działalność fundacji? Mam zamiar tchnąć w nią nowe życie. Cząstkę siebie. Zwiększyć jej rozpoznawalność i możliwości na początek skupiając się na.. nazwijmy to własnym terenie. Bardzo promuję ideę rodziny wewnątrz fundacji, bo sam jestem rodzinnym człowiekiem. Nie traktuje współpracowników czy wolontariuszy jak kogoś kogo można zastąpić kimś innym. To moi ludzie. Część La Esperanzy. W związku z czym czuje się za nich odpowiedzialny. Jako mentor. Jako ojciec. Jako... człowiek. Ich sprawy i problemy są również dla mnie bardzo ważne. Chociażby zdecydowałem jakiś czas temu podjąć współpracę z Mon Cheri, które będzie dostarczać do schroniska kawę i przekąski dla jego pracowników i wolontariuszy tak by mogli w przerwie zjeść i napić się kawy za darmo, co zresztą będę opłacał co miesiąc z prywatnej kieszeni. Rownież jestem w trakcie dopinania współpracy z inną gastronomią, która z kolei zajmie się organizacją pełnoprawnych obiadów. Chcę by ludzie, którzy ze mną wspołpracują czuli się ważni. Istotni. Chcę by wiedzieli, że mogą na mnie liczyć. W kontekście funkcjonowania schroniska? Na pewno ogromne uznanie z mojej strony należy się dyrektor tego miejsca, Nevaeh North, którą bardzo szanuje prywatnie i podziwiam. Chcemy zwiększać możliwości adopcyjne, przyjmować jak najwięcej zwierząt by mogły mieć szanse na znalezienie nowego, ciepłego domu i dobrego serca, które zostanie im okazane przez nowego właściciela. Te zwierzęta mają często przykrą historię za sobą. Wiele bólu i cierpienia, którą również wyrządził im inny człowiek. Prócz tego? Chcę by schronisko zwiekszało świadomość i rozumienie tego, że te zwierzęta to też istoty z uczuciami. Tak jak my czują strach, gniew, smutek. Przywiązanie czy lojalność. Czasem nawet mam wrażenie, że zwierzęta są momentami lepsze niż ludzie. Chcieliśmy również wesprzeć inne fundacje zajmujące się stricte schroniskami oferując im pomocną rękę i relację jak brat z siostrą. Współpracę na pełnej linii. Jak wspominałeś.. mamy ogromny teren. Wynik pracy wielu wspaniałych ludzi, którzy mimo osiągniętego sukcesu i pokażnego stanu konta? Nie zapomnieli o tych, którzy nie mają takiego statusu majątkowego, a są w potrzebie. Nie zapomnieli o ludziach i nie zapomnieli o zwierzętach decydując się przez te wszystkie lata na wspieranie fundacji przez której okres działalności przepłynęlo kilkadziesiąt milionów dolarów. Mimo wszystko. Również ponosimy porażki i nie wszystkie współprace finalnie udaje się nawiązać, co mnie ogromnie boli, ale staram się to przyjmować na klatę.

Raymond Hall mówi : Pozwoli Pan, że zapytam o to nieco bardziej? Oczywistym faktem jest, że nie każda współpraca jest lukratywna oraz nie każda dochodzi do skutku. Jednak jak wygląda ta sytuacja w kontekście schroniska? Również chciałem zapytać, czy działalności charytatywne w naszym mieście potrafią ze sobą współpracować aby nieść pomoc dzięki wspólnym siłom jeszcze większej ilości potrzebującym?

August Thornton mówi : Szczerze? Chcialbym odpowiedzieć, że.. tak. Że wszystko jest w porządku. W charity nigdy nie ma miejsca na konkurencje, co zresztą podkreślam na każdym kroku. Mimo wszystko w kontekście współprac.. bywa róznie. Jakiś czas temu osobiście próbowałem nawiązać współpracę z fundacją i schroniskiem w Mirror Park kontaktując się z ich CEO Valerią Kuznetsovą by omówić wspólprace jak brat z siostrą, skoro działamy w tym samym celu. Zgodzono się na rozmowy, jednak przy pytaniu o termin pozostawiła mnie bez odpowiedzi na tydzień. Tydzień ciszy.

August Thornton mówi (mikrofon): w Mirror Park kontaktując się z ich CEO Valerią Kuznetsovą by omówić wspólprace jak brat z siostrą, skoro działamy w tym samym celu. Zgodzono się na rozmowy, jednak przy pytaniu o termin pozostawiła mnie bez odpowiedzi na tydzień. Tydzień ciszy. Po tygodniu jednak ten kontakt się pojawił i ustalono termin rozmów. Niestety ze względu na natłok musiałem powierzyć to spotkanie dyrektor schroniska Nevaeh North. Nie doszło do niego, gdyż Pani Kuznetsova nie pojawiła się na nim ze względu na swój pobyt w kasynie na tamten dzień. Zasiało to wątpliwości co do tego czy faktycznie ich CEO zależy na tych zwierzętach, a nie jest to tylko element budowania PRu. Zdecydowałem się przerwać rozmowy jednocześnie zaznaczając w fundacji, że w przypadku kryzysowej sytuacji ich schroniska? Problemów finansowych, jakichkolwiek? Nie zostawimy ich w potrzebie. Wesprzemy finansowo, kadrowo. Jak tylko będziemy mogli by pomóc im wyjść na prostą. Przekonano mnie jednak by spróbować raz jeszcze podjąć rozmowy, bo chodziło o dobro zwierząt mimo wszystko. Ustalono kolejny termin spotkania. Wyszło tak samo. Znów zostaliśmy zignorowani, a ich CEO nie pojawiła się ponownie. W związku z tym, moją decyzją, porzuciliśmy rozmowy jednocześnie nadal będąc gotowymi do pomocy w kryzysowej sytuacji, gdyby w takiej znalazło się ich schronisko i fundacja

Raymond Hall mówi : Nie spodziewaliśmy się tak obszernej wypowiedzi na ten temat, jednakże miło usłyszeć słowa prawdy. Miło, choć nie są to miłe słowa zwłaszcza w kontekście Pana spotkania z ignorancją w sferze niesienia pomocy potrzebującym.

Fineas Puttvise mówi : Panie Agust, odchodząc lekko od obecnego tematu, mam pytanie dotyczące konferencji. Jak wcześniej wspomniał Pan, jej przebieg okazał się znacznie lepszy, niż Pan sobie wyobrażał. Czy mimo to pojawiły się trudne lub kontrowersyjne pytania, czy też całość przebiegła w pozytywnej i przyjaznej atmosferze?

August Thornton mówi : Mówiąc o tym, że wyszło lepiej niż się tego spodziewałem miałem na myśli zainteresowanie. Pojawiło się znacznie więcej ludzi niż przypuszczałem. To było moje pierwsze wystąpienie twarzą w twarz z ludźmi jako lidera nowego zarządu fundacji. Chcieliśmy dać się poznać, dać możliwość poznania mnie lepiej, zadania kilku pytań, dowiedzenia się o planach fundacji na najbliższy okres, a także posłuchania o tym, co chcę, żeby fundacja reprezentowała i jaki moja osoba ma mieć wydźwięk wewnątrz niej. Pytania były bardzo logiczne i przemyślane. Odnośnie schroniska, ruchów fundacji. I kilku innych aspektów. Doceniam bardzo nawet podsuwanie pomysłów, gdzie fundacja mogłaby spojrzeć i gdzie się udzielić. Czy pojawiły się pytania trudne lub kontrowersyjne? Nie za bardzo. A nawet gdyby się pojawiły? Zaufanie jest bardzo ważne. Chcę, żeby moja osoba budziła zaufanie ludzi. Ludzie muszą czuć, że powierzają swoje pieniądze w zaufane dłonie. Na kontrowersyjne czy trudne pytania? Pojawiłaby się szczera odpowiedź. Na każde zresztą pytanie udzielaliśmy szczerzej odpowiedzi.

Fineas Puttvise mówi : Rozumiem, to zdecydowanie bardzo dobry krok, aby bliżej poznać ludzi, cieszymy się także, że jest Pan także bardzo do nich otwarty. Jeśli mogę, pozwolę sobie zadać jeszcze jedno pytanie, które może zainteresować naszych odbiorców, mianowicie w jaki sposób można wesprzeć fundację? Mam na myśli nie tylko pomoc finansową, ale także konkretne działania, które każdy z nas może podjąć, aby pomóc?

August Thornton mówi : Pomóc można na wiele sposobów. Adoptując pociechę z naszego schroniska, udzielając się jako wolontariusz, promując nas w social-mediach czy chociażby wyrażać chęci ku współpracy, co jest głównie skierowane do przedsiębiorstw i spółek. Każda pomoc jest ważna, bo razem tworzymy lepszy los dla zwierząt i ludzi w potrzebie. Misja,
której się podjąłem? Odmienienie losu jednostek? Wymaga wiele wysiłku i każda pomoc jest na wagę złota. Absolutnie każda.

Fineas Puttvise mówi : Zdecydowanie zgadzam się z Pańskimi słowami – każda pomoc jest na wagę złota. Dlatego gorąco zachęcamy do wspierania fundacji na wcześniej wymienione sposoby! Czy na zakończenie chciałby Pan dodać coś jeszcze od siebie?

August Thornton mówi : Chciałbym podziękować wszystkim, którzy przez lata działalności fundacji wspierali nas. I podziękować tym, którzy dopiero co się zdecydowali lub zdecydują wkrótce to zrobić. Jesteście nieocenioną pomocą w naszej misji. Dziękuję wszystkim pracownikom i wolontariuszom, którzy się udzielają. Dyrektorom poszczególnych gałęzi La Esperanzy. Naszym ambasadorom, którzy mimo swojego życia i to często na salonach i czerwonych dywanach? Znajdują dla nas chwile by pomóc. Także pragnę powtórzyć swoje słowa, bo chcę by wybrzmiały głośno. Każdy członek naszej rodziny jest dla mnie ważny. To moi ludzie. Moja odpowiedzialność. Jesteście niesamowitymi ludźmi i to dla mnie ogromna przyjemność, że mogłem Was poznać i podzielać wspólnie misję.

Raymond Hall mówi (mikrofon): Dziękujemy Panu ogromnie za występ na naszej antenie. Liczymy, że to nie jest nasza ostatnia możliwość współpracy - Jako CEO naszych mediów, chciałbym ogłosić, że na dniach będziecie mogli szanowni Państwo zaobserwować efekt naszych wspólnych prac z fundacją oraz informację o udzieleniu naszego wsparcia finansowego - Również chcemy dołożyć cegiełkę do tak szczytnych celów. Dziękujemy za Waszą obecność, mówili Raymond Hall, Fineas Puttvise oraz Pan August Thornton - Prezes LE Foundation! Miłej nocy! Do usłyszenia!

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez CZEMP1ON