Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

006. UNDERGROUND TALKS - Dwie strony medalu towarzyskiego życia; szczere wyznanie Donut Pimp.

Vasilli

Rekomendowane odpowiedzi

Y9xUqzp.png

By Antonio Williams & Timothy Clinard - DAILY GLOBE, 04/02/2025

image.png.ea6eeec775608f1c2b4474dc83d4a0b4.png

UNDERGROUND TALKS - Program Daily Talk Show

Wyjątkowy program typu Daily Talk Show, który przyciąga uwagę widzów swoją autentycznością i wrażliwością. W centrum uwagi są ludzie, którzy stawili czoła najtrudniejszym wyzwaniom życiowym, często sięgającym dna, aby następnie odbudować swoje życie i odnaleźć siłę, by iść naprzód. Każdy odcinek programu to intymna podróż przez historie osób, które doświadczyły zarówno bólu, jak i wyzwolenia - opowieści o walce, przetrwaniu i nadziei.

W "Underground Talks" nie chodzi o sensację, lecz o stworzenie przestrzeni w której zapraszani do studia goście - czują się bezpiecznie i dzięki temu mogą otworzyć się przed innymi. Prowadzący pozostający w cieniu historii swoich rozmówców, zadają pytania, które zachęcają do refleksji i umożliwiają odbiorcom wgląd w prawdziwe emocje bohaterów. 

Program stworzony przez dwóch dziennikarzy Daily Globe - Timothy Clinard oraz Antonio Williams, koncentruje się na ludziach, których historie rzadko przebijają się do głównego nurtu mediów. Są to osoby, które mierzyły się z problemami takimi jak uzależnienia, utrata pracy, problemy psychiczne, samotność, a także wykluczenia społeczne. Dzięki ich odwadze, szczerym rozmowom i otwartości - widzowie mają szansę zrozumieć, że życie mimo trudnych chwil, daje możliwości do przemiany i powrotu na prostą.

**Późną nocą z 1 na 2 kwietnia na stronie Daily Globe pojawił się zapis audio oraz transkrypcja z kolejnego odcinku podcastu - UNDERGROUND TALKS prowadzonego przez dziennikarzy Daily Globe - Timothy Clinard oraz Antonio Williams. Spotkanie zostało przeprowadzone w nowo powstałym studiu - specjalnie dedykowanym pod owy program. Po kliknięciu w odnośnik przenoszący do zapisu z wywiadu, wyświetla się komunikat z potwierdzeniem swojego wieku.**

💬💬💬🎵🎵🎵

image.png.615317cb73c72fd3c16f4bb75f74b3fe.png

Timothy Clinard: Dobry wieczór Los Santos! Kolejny program UNDERGROUND TALKS. Witam was w nowym, podziemnym studiu. I witam także nowego-starego prowadzącego, ANTONIO WILLIAMS. Brakowało nam Ciebie, stary. Na początek powiedz nam, gdzie byłeś? Krążą plotki, że w stanowym.

Antonio Williams: Hej, cześć i dobry wieczór wszystkim tym - którzy obecnie przesiadują przed odbiornikami! Ja jestem Antonio Williams i szczerze zaprzeczam - nie, nie siedziałem w stanowym. **prychnął śmiechem** Boje się pytać jakie jeszcze plotki powstawały na mój temat podczas mojego pobytu w Miami, wiele się działo, ale nie na tyle - by być ściganym! Chociaż kto wie, już chwilę mnie tam nie ma; ale prawdą jest, że dobrze jest wrócić na stare śmieci. Jest multum roboty do zrobienia, tęskniłem za tym programem i ogólnie za tym Community z Los Santos! Przedstaw teraz Tim, naszego dzisiejszego gościa Underground Talks!

Timothy Clinard: Ja też się cieszę, że Cię widzę. Naszym dzisiejszym gościem jest osoba, która... miała już na koncie zatargi z organami ścigania. Dzisiaj porozmawiamy o świecie, o którym większość ludzi zna tylko stereotypy. Naszym gościem jest Donut Pimp, który od lat działa w branży towarzyskiej!

Furnell Mack: Yoo! Jak jest LS? Z tej strony Donut Pimp. Na wstępie, pozdrawiam swoich bliskich - producenta muzycznego Sinatrę, oraz właścicielkę klubu The G Spot, Briari!

Antonio Williams: Naturalnie dołączamy się do tych pozdrowień; Donut, powiedz nam na tyle ile możesz - jak przedstawia się Twój świat, co wpłynęło na Ciebie by być obecnie w tym miejscu w którym jesteś; był to jakiś nagły impuls, czy coś co kreowało się w Tobie już przez długie, długie lata?

Furnell Mack: Co na mnie wpłynęło? Wszystko zaczęło się w czasach szkolnych, czujesz mnie? Szkoła to nie tylko budynek, w którym się uczysz. To miejsce, w którym nabuzowane hormonalnie dzieciaki walczą o to, kto jest więcej wart. Często zdarzało się, że ktoś próbował mnie poniżyć, ze względu na moje gabaryty. Feel me? Niestety, nie panowałem nad złością, bez zastanowienia używałem siły, numsayin? Miałem z tego powodu masę problemów - zarówno w szkole, jak i na ulicy. Pewnego razu, poznałem czarnucha, który z czasem sprawił, ze moje życie się zmieniło. Był to Chief Pimp. Był moim najlepszym przyjacielem, byliśmy jak bracia z innych matek, wiesz o czym mówię? Zacząłem więcej czasu spędzać z nim i jego rodziną, niż z własną. To byli sami alfonsi, poważnie. Imponowali mi tym, jakie generują dochody, jakie prowadzą życie i ich restrykcyjnymi zasadami. A potem? Ja i Chief Pimp dorośliśmy i zaczęliśmy działać w tym biznesie. On był twarzą, a ja zajmowałem się bezpieczeństwem.

Timothy Clinard: Czyim bezpieczeństwem się zajmowałeś? Swoich interesów, swojego przyjaciela, czy swoich pracownic? Ludzie mówiąc o alfonsach mają na myśli menadżerów agencji towarzyskich - czy u Ciebie to coś więcej. Więcej niż interes. Jak definiujesz to, czym się zajmujesz?

Furnell Mack: Zajmowałem się bezpieczeństwem Chief Pimpa, oraz chroniłem dziewczyny. Swoją drogą, to już nie jest, jak to nazywasz, to, czym się na ten moment zajmuję, rozumiesz? Aktualnie zajmuję się ochroną klubu The G Spot - jestem szefem ochrony. A sprawy z mojej przeszłości, zostawiłem za murami County Jail. Jednak pimpem, nie stajesz się na chwilę. To nie jest zawód, to styl życia, oraz sport. Na pewno ty, Antonio i społeczność hrabstwa Los Santos, która nas teraz słucha, oglądało kiedyś NBA. Koszykówka, to brutalny sport, kontaktowy, w którym wszystkie chwyty są dozwolone. Tak samo jest z NPA, czyli szeroko rozumianym Pimpingiem. Lecz jest jedna fundamentalna różnica. NPA, to sport bezkontaktowy, który opiera się na czystej psychologii. Jeżeli na kogoś, kto kształcił się całe życie w kierunku psychologii, nazywany jest psychologiem, to znaczy, że ja jestem Pimpologiem.

Antonio Williams: Okej... Donut, porównujesz Pimping do NBA i mówisz, że to sport bezkontaktowy oparty na psychologii. Czy mógłbyś rozwinąć, na czym dokładnie polega ta 'gra umysłów' i jakie umiejętności są kluczowe w tym **zaakcentował odpowiednio** sporcie? Porównanie bardzo ciekawe swoją drogą, daje do myślenia!

Furnell Mack: Zdajesz się mnie nie słuchać, Antonio. Nie jestem czarnuchem, który lubi się powtarzać, ale z sympatii do twojej uroczej buzi, oczywiście to zrobię *zaśmiał się*. Liczy się gra psychologiczna. To tak jak w waszym dziennikarstwie. Musisz znaleźć sposób na każdego. W moim świecie, ludzie się dzielą na dwa typy. Na pimps i hoes. Ja, będąc urodzonym Pimpem, na co wskazuje nawet moje nazwisko, stawiam się w oczywistej roli. Gdy znajdziesz sposób na swojego rozmówcę, wyciśniesz z niego cokolwiek tylko chcesz. Hoe's Weakness is a Pimp's Sweetness. Czujesz mnie? Tak to działa.

Timothy Clinard: Różnica między Tobą, a nami jest to, że my działamy zgodnie z prawem... ty nie koniecznie z nim współpracowałeś **podkreślił ostatnie**. Konkurencyjność w twojej branży jest wielka. Czy ich też tak wyciskałeś? W jaki sposób chroniłeś interesy Chiefa Pimpa?

Furnell Mack: Zajmowałem się ochroną dziewczyn, pilnując, by tym nie działa się krzywda. Między innymi, sama moja obecność w okolicy, sprawiała, że froasted flakes nie próbowali wtrącać się w nasz biznes. Jeśli wiesz, co mam na myśli. Sugerujesz mi wyzysk na dziewczynach?

Timothy Clinard: Jestem ciekawy, kto zagrażał waszym dziewczynom? Zboczeni klienci, czy chroniliście je przed fajniejszymi ofertami od konkurencji? Nie wierzę, że liczba zboków była aż tak duża.

Furnell Mack: Myślę, że logicznym jest, że chodziło o zboczeńców, tych, którzy nie chcieli płacić, bangującą młodzież, która chciała się przypodobać starszym, oraz feds. Krzywdzącym jest, że sugerujesz, że my, trzymający się sztywnych zasad NPA, mielibyśmy być wyzyskiwaczami. Stereotypowo mówi się, że sutenerstwo, to handel ludźmi. Co brzmi tak, jakbym kogoś miał w przeszłości porywać, zmuszać do czegoś, czy przetrzymywać na siłę. NPA ma ściśle określone zasady, jedną z nich jest; Dont Chase 'em - Replace 'Em. Nie ma ludzi niezastąpionych. Jeśli jedna sexworkerka nie chciała pracować, otwieraliśmy jej drzwi, przez które wychodziła, a na jej miejsce, wchodziła inna dziewczyna, która nadal była chętna na tego typu pracę. Można powiedzieć, ze jestem filantropem, bo moimi intencjami nigdy nie było cokolwiek innego, niż niesienie pomocy. Dbałem o to, by wszystko działało bez zarzutów. Ochrona, lokale, klienci, pieniądze. Wszystko działało na tip-top. Było bezpiecznie i czysto. Po śmierci Chief Pimpa i gdy ja trafiłem do przymusowego kurortu wypoczynkowego **parsknął śmiechem** , wszystko się zmieniło. Dziewczyny wylądowały na ulicy, stojąc pod latarniami, czy w progu moteli, które zamiast gwiazdek Michelin, miały tylko te, w postaci opakowań po mdma. Gdy zabrakło nas, zjawili się prawdziwi bandyci. Kto przeze mnie cierpiał? Zupełnie nikt - dziewczyny miały pracę, klienci byli zadowoleni. Dobrze prowadzący swoją stajnię Pimp, jest menedżerem, a nie oprawcą. 

Timothy Clinard: Twoja wielkoduszność jest szlachetna. Nie robiłeś tego za darmo... dam sobie rękę uciąć, że zbijałeś z tego poważną kasę. Widziałeś to środowisko z bliska, ile kasy wyciągał Chief Pimp z jednego spotkania z sexworkerką. Jakie w rzeczywistości są zarobki kobiety, po otrąceniu prowizji dla pimpa.

Furnell Mack: Sugerujesz mi wyzysk, czarnuchu. Nie wiem, jak to wygląda u wszystkich pimpów. Ja i Chief Pimp, byliśmy wyszkoleni przez wielopokoleniową rodzinę alfonsów, w której się urodził. - mieliśmy swoje zasady, nawyki. Aktualnie, czarnuchy które zajmują się pimpingiem, nie mają pojęcia o tych oldschoolowych zasadach. Wyzbyli się ich, albo nigdy ich nie poznali. Teraz to wygląda tak, że alfonsi wyzyskują siebie nawzajem, tworzą swoisty bałagan, niszczą własne fundamenty, czujesz mnie? Ale ja i Chief Pimp? Zawsze byliśmy fair ze swoimi pracownikami. Umowy słowne z dziewczynami, były jasne i klarowne. Wszystko działało tak, że hoes dostawały większość forsy, bo to one uskuteczniały skakanie na udach bogatych biznesmenów w białych kołnierzykach. Po opłaceniu wszelkich kosztów, pokroju opłaceniu reszty ochrony, czynszów, czy przekazaniu plików tym, którzy mieli być cicho, zostawało nam naprawdę niewiele. Tak naprawdę nigdy tego nie robiłem dla franklinów - to po prostu lifestyle. 

Antonio Williams: Biorąc pod uwagę cały aspekt dzisiejszej rozmowy - dowiedzieliśmy się sporo na temat tego jak to wszystko funkcjonowało i funkcjonuje. Wiemy, że taki biznes wiąże się z ryzykiem i to nie tylko ze strony federalnych. Ale no właśnie gdyby odwrócić medal na drugą stronę - jak z Twojego punktu widzenia - zapatrujesz się na to w formie legalizacji tego? Jesteś w tym temacie za czy przeciw? Chodzi mi już tutaj o Twoje bezpośrednie odniesienie się do tego tematu. Szacunek do dziewczyn, które chroniłeś to podstawa - ale no właśnie, aspekty prawne... Jeśli ktoś chce to robić to powinien mieć do tego całkowite prawo i swobodę wykonywania tego czego chce? To jest już ostatnie pytanie na dzisiaj, więcej nie chcemy Cię męczyć - myślę, że wyczerpaliśmy temat do granic możliwości.

Furnell Mack: Pełna legalizacja ogólnie pojętego sexworkingu - na pewno wiele rzeczy by ułatwiła. Aktualnie żyjemy w czasach, w których nawet jeśli sexworkerka wynajmie sobie stałego ochroniarza, na własną rękę, potem ten człowiek może zostać oskarżony o sutenerstwo. To strasznie idiotyczne. Skoro dentysta może grzebać Ci legalnie w zębach, to sexworkerka powinna móc bez ograniczeń prawnych zajrzeć Ci do rozporka.

Timothy Clinard: Dziękuję Donut Pimp - zdaję się, że wyczerpaliśmy temat. Tradycją naszego programu jest to, że pod koniec nasi goście mówią kilka słów od siebie dla słuchaczy. Może to być sentencja, cytat z Biblii, cokolwiek. Śmiało, co powiesz naszym słuchaczom?

Furnell Mack: Może tym razem odpuszczę sobie cytat z Biblii, bo mój ojciec, który jest pastorem, straciłby ostatnie włosy. Ale mam parę słów, które chcę przekazać - To przekaz do słuchających nas teraz froasted flake pimps z LS. Don't trust no hoe, even yo mama.

Antonio Williams: I tym akcentem kończymy kolejny odcinek podcastu Underground Talks; naszym dzisiejszym gościem był Donut Pimp; dziękujemy Ci za udział i szczere wyznanie. A wam drodzy słuchacze życzymy spokojnej nocy, żegnają się z Wami - Antonio Williams oraz Timothy Clinard. Dobranoc, hej! 

image.png.36d82646c407b0b78c40b510bbdfd30b.png

SZYLD-DZIA-W-DG-POD-ARTYKU-Y

Edytowane przez Vasilli