Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[04/06/2025] Pimpin ain't gone never die | MACK SINATRA ft. DONUT PIMP (Official Music Video)

Mejaru

Rekomendowane odpowiedzi

**Do sieci trafił długo wyczekiwany, pierwszy szeroko promowany utwór producenta i DJ-a Maestro "Mack Sinatra" Macka. Singiel, zatytułowany PIMPIN AIN'T GONE NEVER DIE to kolaboracja z kontrowersyjnym kuzynem Sinatry - Furnell "Donut Pimp" Mackiem, który w ostatnich tygodniach zdobył spory rozgłos w mediach społecznościowych dzięki swojemu ostentacyjnemu stylowi życia. Tekst i klimat numeru pełen jest odniesień do kultury pimpingu, hedonizmu oraz życia na własnych zasadach. Klip do utworu, choć nakręcony w amatorskim stylu – głównie z wykorzystaniem iPhone’a – emanuje autentycznością i surowym klimatem undergroundu. Pojawiają się w nim twarze związane ze sceną muzyczną: Leticia "Letty" Reyes, Seth "Sethoulus" Jackson, Diego "Diego OVD" Allen, a już w otwierającej scenie uwagę przyciąga Briari Brady, właścicielka klubu The G Spot, ubrana w charakterystyczne futro. Data premiery też nie jest przypadkowa. Klip zadebiutował dokładnie w momencie, gdy w mediach społecznościowych trwa otwarta drama pomiędzy raperami MyWay i YoDaddy z ekipy Libiduo, której osią jest... kobieta. W tym kontekście wydanie kawałka „PIMPIN AIN’T GONE NEVER DIE” może być odebrane jako komentarz do całej sytuacji.**

LYRICS

Spoiler

[Intro]
-Halo?
Yo, tutaj twój prawnik.
-Wassup?
Zapomniałem ci o czymś powiedzieć.
-Ta? Co jest grane.
Pimpin ain't gonna never die.
-Haha, jesteś najlepszym skurwysynem w tym mieście
Wszystkie zarzuty odbite
-Wiesz co?

[Adnotacja genius; Intro stylizowane na rozmowę telefoniczną to klasyczny zabieg w utworach inspirowanych kulturą mafijną lub uliczną. Rozmowa może być powiązana z ostatnim, głośniejszym aresztowaniem Macka Sinatry za bójkę pod klubem Big Blast, z której wyszedł bez zarzutów, ponieważ wszystkie zostały odbite przez jego prawnika. Dodatkowym smaczkiem może być aresztowanie Donuta Pimpa dwa miesiące wstecz, gdzie werdykt był ten sam - not guilty.}

Pimpin ain't gone never die
P-Pimpin ain't gone never die
P-Pimpin ain't gone never never
Back then they didn't want me now they on me cuz im hella fly

[Adnotacja genius: Hasło „Pimpin ain’t gone never die” odwołuje się do przekonania o nieśmiertelności stylu życia alfonsa (pimpa), zakorzenionego w kulturze hip-hopowej jako symbol władzy, kontroli i przepychu. Linijka „back then…” to bezpośredni shout-out do Mike’a Jonesa ("Back then hoes didn't want me, now I'm hot, they all on me")]

[Mack Sinatra]

Sukami rządzi pokusa; od tego powstał świat  
Rozmawiają z wężami; chcą wypuścić swój jad 
Módl się do Boga, by nie odwiedzili cię Macks
Ona modli sie do Boga by przynieść forsę na czas 

Tutaj nie ma kupidyna a każdy musi oddać strzał

[Adnotacja genius: Odwołanie do biblijnego motywu Ewy i grzechu pierworodnego - pokusa jako fundament upadku człowieka i początku chaosu. Mack Sinatra używa tej symboliki, by pokazać, że kobieca żądza (lub pokusa ogółem) jest siłą sprawczą w jego świecie - zarówno destrukcyjną, jak i napędzającą.  Co ciekawe, ojciec Donut Pimpa – a zarazem wujek Macka – jest pastorem. To sprawia, że ten religijny obraz zyskuje dodatkową warstwę ironii i kontrastu. Linijka o kupidynie odwraca romantyczną symbolikę bożka miłości, który strzela magicznymi strzałami i łączy ludzi w pary. U Macka Sinatry nie ma miejsca na przypadkowe miłość. Zamiast tego każdy musi oddać strzał, czyli sam decyduje kto jest celem i co chce zdobyć.]

Czarnuchy chcą brać je za żony, kiedy ja liczę faktury 
Zamiast serca bije zegar; patrzysz w oczy, ja w sumy
To nie będzie Romeo i Julia; też skończy się dramatem 
Z pantofelka zrobi się łańcuch; chcą bym był ich katem 
A ja  nie potrzebuje dramatu; mam swój teatr w Spot G
Nie boję się faktów; dlatego jestem free

[Adnotacja genius: Ten fragment to refleksja Macka Sinatry nad relacjami między kobietami a mężczyznami w środowisku klubowym, w którym funkcjonuje jako współwłaściciel The G Spot – klubu striptiz zlokalizowanego w budynku dawnego teatru. To właśnie ten kontekst nadaje głębi wersom o „Romeo i Julii”, „teatrze” czy pantofelku - nawiązanie do kopciuszka. - klasyczne symbole romantyzmu i dramatu zostają tu brutalnie odczarowane.]

diament świeci, suka się rozbiera - te dziwki nie zapominają naszego imienia (x7)

[DONUT PIMP]

Jak zwykle siedzę pośród suk,
Twoja dziwka daje głowy za drugs,
była łatwa, cóż, Miałem ją na oku, choć nie wygląda jak cud,
Suko, jestem Pimp, przed przydomkiem Donut,
Jestem jak Odyn, któremu o dziwkach donoszą czarnuchy, czarne jak kruk,
Wypowiedz moje imię,
Ociekam wypimpowanym stylem,
Dziwkom daję piguły, wymieszane z winem

[Adnotacja genius:  Odwołania do seksu, narkotyków i łatwego dostępu do ciał kobiet budują portret człowieka, który żyje na granicy prawa i moralności - a raczej celowo poza nimi. Kluczowa jest linijka „jestem Pimp, przed przydomkiem Donut” - czyli bycie „pimpem” nie jest dla Furnella dodatkiem czy estetyką, to rdzeń jego tożsamości. Odwołanie do Odyna, nordyckiego boga, którego symbolem są dwa kruki donoszące mu wieści ze świata, wzmaga poczucie boskiej wszechwiedzy i kontroli. Tutaj kruki donoszą o „dziwkach” - symbolika pokazująca, że Donut widzi siebie jako boga w świecie nocy, który ma nad wszystkim oko.]

Uwiązane na smyczy, kręcą swoim tyłem,
Powtórz znów moje imię,
Powtarzaj je jak w izraelu koran, w NPA jestem numerem 21, jak Mack-ayy-Jordan
Jak nie chcesz mnie słuchać, przywalę Ci laską, jak Kevin Gausman
Nie chcesz by moje imię, reprezentował na dupie tusz? Suko, mam w lasce nóż.
335-NPA - not bangers.

[Adnotacja genius: Odwołanie do „izraela i koranu” to celowo prowokacyjna mieszanka sacrum i profanum – wskazująca, że jego imię ma być powtarzane z równą czcią, jak święte słowa, niezależnie od religii czy miejsca. Numer „21 w NPA” to najpewniej odwołanie do pozycji w lokalnej hierarchii (NPA – National Pimpin Association). Porównanie do „Mack-ayy-Jordana” - neologizm złożony z nazwisko Mack i Michaela Jordana – sugeruje, że Donut uważa siebie za elitarnego zawodnika w grze o kobiety, pieniądze i wpływy. W ostatniej linijce Donut odcina się od mindetu bangera, jednocześnie pokazuje skąd pochodzi - 335, Skid Rows.]

P-Pimpin ain't gone never never (335)
Back then they didn't want me now they on me cuz im hella fly

Rozgrywka:

Spoiler

Ze względu na dużą ilość materiału do każdego screena by się pomieściło wrzuciłem date, kiedy odgrywane były dane scenki dla opiekunów. Możecie je zweryfikować w moich logach i poczytać całość

6P4jnAV.png

WD0uuwP.png

ycTYcYS.png

ILJDxr9.png

poUOqT1.png

KD8nzLj.png

ZrGlLcF.png

gQfI0eP.png

jrC9GJg.png

Promocja:
Lifeinvader:
https://li.v-rp.pl/post/160901_yoo-jak-puscilem-to-gorace-gowno-mojemu-ojcu-to-chcial-prowadzic-msze-we-fiolet.html
https://li.v-rp.pl/post/157255_dnia-26-kwietnia-w-okolicy-godziny-12pm-doszlo-do-kontrowersyjnego-incydentu-z-u.html
https://li.v-rp.pl/post/158384_zabrzmi-to-niewiarygodnie-ale-na-prawde-sie-to-wydarzylo-22-maja-godziny-wieczor.html
https://li.v-rp.pl/post/158155_yo-check-this-shit-out-https-www-youtube-com-shorts-1jcwl0lwrxw.html
https://li.v-rp.pl/post/157326_oficjalna-odpowiedz-ministra-do-spraw-pimpologii-jest-w-ponizszym-filmie-https-w.html
https://li.v-rp.pl/post/159324_https-www-dailymotion-com-video-k4djygnxbwbttmd8esm-to-samo-sie-tyczy-sytuacji-z.html

Czarnuchy płaczą przez dziwki zamiast robić forsę ..
Pimpin Aint Gon Never Die

Wydarzenia wokół postaci:

Mack Sinatra:

Aresztowanie Mack Sinatra pod klubem Big Blast po nagrywkach.
READY TO BEAT THE CASE / @Levi Rosenberg - info o pokonaniu sprawy

[Music Pulse] 05. Chaos (NIE)kontrolowany tego tygodnia? - Artykuły - Vibe Role Play

Zapowiadanie swojego nowego tracka na imprezach, gdzie był DJem (x6)

Donut Pimp:
Zabrzmi to niewiarygodnie, ale na prawde się to wy..
Dnia 26 kwietnia w okolicy godziny 12PM doszło do ..
LIBIDUO szokuje – poniżanie kobiet w centrum miast..

Dodatkowe:
Duet Libiduo z aferą wokół kobiety.

Koszty:

1. Darmowy track dla Letty za uczestnictwo w nagrywkach (równowartość $10.000)

2. Opłacenie dziewczyn na teledyskach - $40.000.

DANE:
Imię i nazwisko postaci: Maestro Mack
Link do profilu postaci: MACK SINATRA - Profile postaci - Vibe Role Play
Numer konta postaci: 9040556256
Brak menago

Edytowane przez Mejaru

#PRZECZzOSZOŁOMAMI