Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[14.08.2025] Neri 𝄖 summer 🟒 (Official Music Video) prod. Laila Aguirre

Ramorkaa

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png**14 sierpnia w godzinach popołudniowych na wszystkich streamingach Neriny Aguirre pojawił się nowy, wyczekiwany singiel "summer". Utwór to energetyczna, wakacyjna bomba, w której Nerina zabiera słuchaczy w świat beztroskich, gorących nocy i letnich przygód. Tekst opowiada o intensywnych chwilach spędzonych pod palmami, w rytmie tańca, gdzie czas przestaje istnieć, a liczy się jedynie tu i teraz. W refrenie artystka porównuje siebie do smaku marakui – egzotycznego, słodkiego i nieco uzależniającego. To lato „na full”, pełne luzu, zabawy i spontaniczności, gdzie nikt nie przejmuje się tym, co przyniesie jutro. Pierwsza zwrotka maluje obraz plaży, szumu fal i flirtu w blasku słońca, ale jednocześnie pokazuje niezależną postawę Neriny, która jest królową parkietu i decyduje, jak potoczy się noc. Druga zwrotka przenosi nas w świat mediów społecznościowych i imprezowego życia – migawki ze stories, zdjęcia robione znienacka, energia reggaetonu i ulotność chwil, które znikają równie szybko, jak sama bohaterka piosenki. „Summer” to idealny soundtrack do wakacyjnych wypadów, nocnych tańców i przygód, które pamięta się długo po zakończeniu lata. Warstwa muzyczna, stworzona ponownie przez siostrę Neriny – Lailę Aguirre @STRXRD – pulsuje letnią energią od pierwszych sekund. Beat jest lekki, ale jednocześnie mocno osadzony w basie, z wyraźnym, tanecznym rytmem, który wciąga od razu. Tropikalne akcenty, delikatne syntezatory i subtelne perkusyjne wstawki nadają utworowi słonecznego klimatu, a w refrenach pojawia się przestrzeń, która sprawia, że melodia „oddycha” i porywa do tańca. Całość brzmi świeżo, nowocześnie i ma w sobie tę przyjemną, wakacyjną beztroskę, która sprawia, że chce się wcisnąć „repeat”. Teledysk do „summer” zaczyna się zaskakująco spokojnie w deszczowy dzień, w półmroku pokoju, Nerina leży w łóżku w słuchawkach, zatopiona w dźwiękach muzyki. W kolejnej sekundzie obraz rozświetla się, przenosząc widza na słoneczną plażę. Artystka stoi na tle oceanu w stroju plażowym, a kamera przeplata te ujęcia z kadrami, w których siedzi na leżaku, tańczy. Pojawiają się zbliżenia na kolorowe drinki, rozmowy przy barze i bawiących się w klubie plażowym ludzi. Klip był nagrywany na plaży przy otwartym klubie działającym z ramienia The Roof, co nadało całości autentycznego, imprezowego klimatu. To właśnie The Roof było także gospodarzem koncertu Neriny promującego jej pierwszą EPkę, który odbył się w ich głównej lokalizacji w mieście. W połowie klipu tempo na chwilę spada, muzyka cichnie, w tle słychać jedynie dzwoniący telefon. W tym momencie pojawiają się poranne przebitki: butelka whiskey, śpiący ludzie na leżakach, resztki po imprezie. Po tym krótkim przerywniku utwór wraca do pełnej energii, widzimy nocne sceny w klubie na plaży, Nerina tańczy wśród tłumu, miga blask fleszy, a kamera wychwytuje momenty spontanicznej zabawy. Całość zamyka spokojny finał, o świcie kamera pokazuje Nerinę siedzącą na piasku, patrzącą na ocean. Ostatnie kadry to pastelowe niebo nad wodą, delikatny szum fal i poczucie, że lato może trwać wiecznie.**

spacer.png

spacer.png

Spoiler

Track Name: summer
Album Name: -
Lyric: Nerina "Neri" Aguirre
Music: Laila Aguirre
Mix/Mastering: Laila Aguirre
Released date: 14/08/2025

[Chorus]
Lato na full, mam smak jak marakuja
Słodka jak drink i gorąca jak Kuba, baby
Ta noc jest nasza, a jutro to... maybe

[Verse 1]
Palmy, szum fal i blask na skórze
Zgubiłam czas, Ty skupiasz się na mojej figurze
Zatańczę z Tobą, może raz, może dwa
Lecz nie licz, że dziś z tobą pójdę spać
Wchodzę Ci do głowy
Nie będzie tu nocnej rozmowy
Dajesz mi drinka, ja chcę tańczyć do rana
Znikam przed świtem, myślisz że to była fatamorgana

[Chorus]

[Post-Chorus]
Ah-ah, ah-ah-ah
Ah-ah, ah-ah-ah
Ah-ah, ah-ah-ah
Ah-ah, ah-ah-ah

[Verse 2]
Oops, znowu pojawiam się na stories ktoś zrobił mi zdjęcie
Z tańca na feat niedługo zobaczysz mnie wszędzie
Snap, snap, bitch, jak w rytmie reggaetonu
Nim mrugniesz mnie już nie ma w zasięgu wzroku

[Chorus]

[Post-Chorus]
Ah-ah, ah-ah-ah (Lato na full, mam smak jak marakuja)
Ah-ah, ah-ah-ah (Słodka jak drink i gorąca jak Kuba, baby)
Ah-ah, ah-ah-ah (Lato na full, mam smak jak marakuja)
Ah-ah, ah-ah-ah (Ta noc jest nasza, a jutro to... maybe)

Promocja, wydatki & odgrywki

Edytowane przez Ramorkaa

**Ayane przesłuchała od razu, lajkuje i jak zwykle dodaje do swoich playlist, wspiera Nerine**

Ramorkaa lubi to

The statement "nothing disappears without a trace" is a philosophical idea, suggesting that everything has a cause and an effect, and therefore leaves some kind of mark or influence, even if not immediately obvious. It highlights the interconnectedness of events and how even seemingly insignificant actions can have lasting consequences