Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Warsztat] Revenant Workshop & Studio

deputy.hero

Rekomendowane odpowiedzi

PNnNnRk.png

Sammy Brewer;

"Nigdy nie zakładaliśmy tego, żeby być warsztatem czy studiem do tuningu swoich maszyn. To miało być nasze miejsce, gdzie robimy swoje i nikt, ani nic nie powstrzyma nas przed realizacją własnego planu. Zaczęło się od naszych wozów, pierwsze spasy, ładne koło, a potem fotorelacja czy ogrywki pojazdów, które mamy zrobione. Rozsyłałem to po znajomych na telegramie, po ludziach, którzy tak jak ja jarali się wozami. Były pierwsze zlecenia, pierwsza zarobiona kasa, a z czasem to COŚ - przerodziło się w spełnienie naszego marzenia, czyli zamiana garażu w prawdziwe miejsce, gdzie każdy, kto potrafi zrozumieć co tworzymy, może wpaść i oddać nam w nasze ręce swoje oczko w głowie i przedstawić wizję na cały projekt. Oczywiście trafiali się klienci, którzy chcieli, żeby ich wózek wyglądał zajebiście ale nie mieli pomysłu jak to zrobić, jaką felge dobrać, jaka barwa… cokolwiek. Wtedy wychodziliśmy na przeciw ich oczekiwaniom i robliśmy robotę tak jak trzeba. Revenant w końcu zaczyna powoli rosnać. Nie przez kasę, tylko przez ludzi. Leroux mówi, że to dopiero początek, wiesz co? haha… ten dzieciak ostatnio nic innego nie robi tylko rysuje każdy kolejny projekt, planuje, rozmyśla… wkłada w to całe swoje serducho. A Marcos? Cieszę się, że ten dupek wrócił i zebraliśmy się na powrót całego movementu, potrzebowałem tego w swoim życiu, żeby móc się realizować. Pamiętaj, ziom… Revenant to nie lokal… to styl i pasja pod jednym szyldem"

Marcos Zavada;

Wieeesz, ziom... początek był prosty. Wróciłem, zebrałem kumpli i wpadliśmy w nocy na garaż. Chłodny metal kluczy pod palcami, a po pomieszczeniu rozlegała się muzyka, która miała dodawać nam otuchy i uspokajać. Żaden z nas nie myślał wtedy ma poważnie o kasie i tym całym biznesie. Po prostu chcieliśmy, żeby nasze wozy wyglądały tak, żeby nas określały - totalnie inaczej niż wózki reszty. Nie lubię mówić, że jestem /mechanikiem/... raczej określam się mianem artysty. Dla mnie to nie są projekty, a ludzie. Ich pomysły, ich emocje czy codziennosć, którą chcą określić nowym wozem. Kiedy ktoś do mnie wpada i mówi /staaary, nie wiem jak to ma wyglądać/ wtedy zaczyna się dla mnie prawdziwe wyzwanie, które najbardziej lubię. Są chwilę, w których mam chęć rzucić to wszystko, na przykład... zapieczony gwint czy felga, która nie pasuje. Ale jak w końcu zrobię wszystko tak jak miało to wyglądać, usiądę na tym pieprzonym krawężniku i spojrzę na ten wóz, wiesz co czuję? Czuję, że było warto... że ten kawałek blachy to odbicie człowieka tylko zrobione z metalu. Revenant nie jest marką... Revenant był, jest i będzie domem dla ludzi, którzy rozumieją, że pasja nie jest ani czysta, ani wygodna. To miejsce dla tych, którzy wiedzą, że czasem trzeba postawić sobie parę wyzwań i wyrzeczeń, żeby coś nabrało sensu, a cel został spełniony, peace

Leroux Reese Jr.

Wiesz co..? Stylizuje wozy.. głównie pochodzenia niemieckiego.. ta-- Nisko, dobry spas.. co do centymetrów.. składam setupy, które mi siadają. Air-ride albo static.. tu chodzi o cos więcej, niż naklejanie naklejek do wozu.. To jak z ciuchami nie zakładasz markowych rzeczy tylko dlatego, że są markowe - liczy się to, że się łączą.. i nie wyglądasz jak bezdomny. Poza tym? Gram, palę blanty.. lowkey, chilluje..

Revenant Workshop & Studio to miejsce, które powstało z czystej zajawki. Trójka kumpli, którzy od lat siedzieli po uszy w motoryzacji..- w końcu postanowili przestać tylko gadać o projektach i zamiarach, i zrobić coś konkretnego - coś co zapisze się w motoryzacyjnej historii. Ekipa, która rozwija swoje miejsce (Sammy Brewer, Leroux Reese Jr. i Marcos Zavada) zaczynali jak każdy - brudne paznokcie, pierwszy obniżony europejczyk i głowa wypełniona pomysłem na nowy ruch. Kombinowanie przy zawieszeniu to ich główna zajawka, próby, potem błędy i potem kolejne próby, które kończyły się albo kolejnymi błędami, albo wielkim sukcesem. Każdy kolejny konkretnie zrealizowany pomysł na odpicowanie gabloty coraz bardziej popychał całą trójkę do myśli o stworzeniu własnego miejsca, gdzie będa mogli realizować swoje własne JA dla kogoś spoza ich otoczenia. Narodziła się w końcu myśl o miejscu w Los Santos bez kopiowania cudzego pomysłu czy plastikowego bodykitu z Aliexpress. Revenant to coś więcej niż warsztat - to styl i pasja, które spotykają się z techniką, miejsce, które nie tylko przerabia i podkręca fury, ale tworzy swoją własną markę i kulturę. To miejsce to miks europejskiego luksusu na kółkach i ulicznego brudu Los Santos. Przekraczając progi Revenant W&S od razu czujesz klimat i stylistykę tego miejsca - obniżone bryki, w niektórych miejscach felga, która stoi na stosie zjechanych opon niczym trofeum. To nie jest salon czy showroom dla nowobogackich. To miejsce dla ludzi, którzy widzą w swoim wozie trochę więcej niż tylko wóz. Nie chcesz krzykliwego wozu, który mówi o tym jak dużo forsy przepompowałeś, żeby dalej wygląda jak resorak rodem z second-shop? To miejsce jest dla ciebie..! W Revenant nie chodzi o gotowca z Internetu, filmów czy katalogu - jeśli chcesz tylko obniżyć auto po to, żeby polizać asfalt - zmień miejsce. Tutaj wpadasz kiedy chcesz szerzyć kulturę, cieszyć się z każdego zakamarka… a twój wóz dla ciebie jest wizytówką, a nie tylko kolejną gablotą w kolekcji. 

0Lg9OeS.png

Założyciele od początku wiedzieli, że Revenant nie będzie zwyczajnym kolejnym warsztatem. To ma być ruch. Społeczność, która jara się tym samym - kawałek nisko położonego metalu na dobrym kole, to coś co określa aurę jaka otacza garaż. Nowe sesje zdjęciowe, nocne spoty i grupowe wypady czy wspólne niskie przejazdy po mieście. Każdy projekt, który opuścił /wrota/ tego królestwa dostaje swoją chwilę - foty, krótki opis prac czy wspomnienie na social-media, to pewnego rodzaju inicjatywa dla właściciela wozu, który przeszedł modyfikacje w warsztacie. Warsztat jest otwarty dla każdego, kto naprawdę czuje klimat i zna możliwości jakie oferuje mu tuning wizualny pojazdu, fakt..- chłopaki z Revenant mogą też podkręcić wózek ale tutaj największe skupienie idzie w to jak samochód się prezentuje i jaką wizytówką dla klienta jest. Aby wejść głębiej w to, co tworzy Revenant, musisz pokazać coś więcej niż gruby portfel. Styl, serce, zajawkę i trochę odwagi - to jest druga waluta, którą się tutaj opłaca. Revenant może i nie jest elitą, ale nie jest też masówką. Każdy, kto zostanie częścią tego miejsca, musi dawać też coś od siebie. W zamian dostanie coś więcej niż świetnie wyglądającą bryke - dostaje przynależność - to nie marka, to rodzina. To ludzie, którzy wiedzą, że samochód nie jest tylko gadżetem, a sposobem na poprowadzenie swojego życia

a8JFE6m.png

Hawick to idealne według trzech ziomali miejsce na taki start. Sam budynek Revenant Workshop znajduje się obok bardzo ruchliwej części miasta tj. Hawick Avenue. Chcąc dotrzeć do samego warsztatu wystarczy skręcić z “Hawick Ave” i wypatrywać dobrze zrobionych i obniżonych wozów. Kto wie? Może nawet trafisz na obniżony przez samych właścicieli holownik czy dostawczaka, które są głównymi wizytówkami firmy. Miejsce zostało wybrane nie tylko z powodu uczęszczalności… to ma głębsze dno. Zaraz obok garażu znajduje się spory obszar, który może posłużyć momentami za miejsce spotkań fanatyków czy ludności spod szyldu REVENANT. Porozstawiane bryki, krzesła, a nawet BBQ rozpalone zaraz przed drzwiami garażu. Tutaj wszystko jest możliwe. Samo wnętrze to wszystko czego zapragnęła by dusza fanatyka wozów, który po skończonej robocie na podnośniku lubi zasiąść na kanapie, odpalić konsolę i wypić chłodne piwo. Tak dokładnie..! REVENANT w swoim wystroju zawiera także mały chill-room dla klientów czy zjeżdżających się fanatyków, którzy po prostu chcą spędzić trochę czasu w dobrym miejscu z dobrym towarzystwem

Spoiler
Nazwa biznesu/Projektu IC: Revenant Workshop & Studio
Postać lidera: Marcos Zavada (v-lider) Tyler Navarro
UID postaci lidera z panelu gracza:62398, 65416
Nick Discord: deputy.hero
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/qBHnOD6
Typ projektu (Biznes/Projekt IC): Biznes
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Warsztat
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a
Startowy skład - 3 osoby (Link do konta forum + nazwa postaci)***: 
  @pat.(Leroux Reese Jr) @uliczny respekt(Sammy Brewer) @deputy.hero(Marcos Zavada)
Spoiler

Siema, razem z dwójką moich kumpli chcemy otworzyć warsztat na Vibe Roleplay. Zdecydowaliśmy się na powrót z REVENANT - nowe pomysły, nowa ekipa. Mamy chęci, więc jesteśmy otwarci na wszystko. Jeżeli chodzi o samą aplikacje... jak widać, chcemy grać warsztat/studio tuningowe, gdzie można wpaść, posiedzieć, zrobić furke itp. Nie chcemy robić z tego typowej maszynki do pieniędzy, a dodatkowe miejsce do gry dla naszej grupy. Otwierając Revenant Workshop & Studio chcemy dać dodatkowe miejsce do gry dla nowych graczy ale także dla tych wyjadaczy, którzy lubią posiedzieć w warsztacie i po prostu sobie przyklimacić. Chcę wprowadzić tutaj założenia z mojego projektu sklepu motoryzacyjnego oraz wyjść kawałek dalej i czerpać ze wszystkiego zabawę, bo w końcu o to nam wszystkim chodzi... no nic, pozostało mi tylko siema i widzimy się w gierce!

Edytowane przez deputy.hero
creey, pat., Vesa i 5 innych lubią to

Weź spodenki do ćpania wiem wiem lubisz drania

• 3 tygodnie później...

image.webp.0309f028e8e27c8490269dd4f32e387a.webp

Cześć, Twoja aplikacja na Biznes została przyjęta!

Zgłoś się na oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Twoim obowiązkiem jest bycie na tym discordzie z odpowiednią rangą.

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi oraz stworzenie panelu poprzez wejście do kanału ⁠kontakt, oraz kliknięcie przycisku — Odbiór panelu biznesu. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu/spółki, który prowadzisz. W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, podając wypełnioną formatkę:

Nazwa biznesu/Projektu IC:
Postać lidera: 
UID postaci lidera z panelu gracza:
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: 
Typ projektu (Biznes/Projekt IC):
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): 
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a):

Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie projektów prywatnych.

Lown i deputy.hero lubią to

• 2 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...

**Warsztat od pewnego czasu przestał znaczyć na rynku motoryzacyjnym tyle co wcześniej. Mniej klientów było równoznaczne z mniejszym zarobkiem, a za tym szła niewypłacalność u pracowników, czy u firmy S2 Parts. Firma zbankrutowała, zostawiając za sobą dług w wysokości prawie trzystu tysięcy dolarów.**

Archiwum; brak możliwości kontynuacji tego projektu w przyszłości.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin