Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[30.10] missie - The Fairly OddParents (prod. missie x raevey) (music video)

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

ztd5VhV.jpegZaledwie przed wczoraj premierę miał utwór pt. „s@@@d” od artysty pod pseudonimem missie, który ponownie dał o sobie znać, publikując na swoim kanale YouTube oraz wszystkich poważniejszych platformach streamingowych swój drugi kawałek, również z towarzyszącym mu teledyskiem. Co ciekawe, nad beatem do utworu artysta pracował wspólnie z producentką Raevey @cozzy cozzack, która w ostatnim czasie coraz śmielej zaczyna zaznaczać swoją obecność na muzycznej scenie, a jej produkcje z dnia na dzień zyskują coraz większy rozgłos. Nowy numer znacząco różni się od poprzedniego bo zamiast surowych emocji i cięższej atmosfery missie postawił na spokojniejszy klimat, przesiąknięty chillowym brzmieniem i subtelnym rytmem, który zachęca do zatrzymania się i złapania oddechu. W warstwie lirycznej artysta snuje opowieść o zmianie otoczenia i mentalności, z tekstu dowiadujemy się, że przyleciał z Londynu do Los Santos, co można odczytać zarówno dosłownie, jak i metaforycznie, jako symbol rozpoczęcia nowego etapu w jego twórczości i życiu. Teledysk, podobnie jak sam utwór, utrzymany jest w minimalistycznym tonie, skupia się na klimacie, światłach i detalach, które budują spójną, relaksującą aurę. Missie ponownie odpowiada za dużą część realizacji, od współpracy producenckiej, przez wokal i tekst, aż po oprawę wizualną, co tylko potwierdza jego wszechstronność i konsekwencję w budowaniu własnego artystycznego świata. Na instagramowym profilu missiego pojawiła się również relacja, w której artysta pokazał kulisy pracy nad utworem, nagrywał go w studio 404, miejscu, które w ostatnim czasie przyciąga uwagę nie tylko muzycznymi projektami, ale też licznymi kontrowersjami. Studio jest powiązane z kolektywem 404mindsonband, dowodzonym przez Adonisa grupą, która jeszcze niedawno zdobywała uznanie wśród słuchaczy, lecz obecnie mierzy się z falą krytyki po serii niefortunnych wypowiedzi swoich członków w sieci. Branżowe media i fani szeroko komentują sprawę, a wiele osób zastanawia się, czy to początek końca formacji, która dopiero co zaczynała wspinać się po szczeblach kariery. 

UJI0S6f.png

Spoiler

Nigdy nie patrz na czas
Patrzenie na przyszłość, powoli zabija nas
Mam jedno rozwiązanie takie żeby ciągle grać
Bawić się swoim życiem nie zdobywać nowych ran
Więc tylko tańcz
Albo nie dobijaj nas
Bo chcemy to pić
I do rana palić w33d
Tworzyć nowy styl
Bo przyleciałem z Londynu 
tutaj mi się podoba 
choć nie brakuje kretynów
tutaj mi się podoba
choć czuje się jak w ukryciu
bo nikt mnie nie kojarzy
ale pora już na zmianę
ten poprzedni kawałek 
to był jedynie mój start
powoli się rozgrzewam
pokaże na co mnie stać
bo wiem że to jest chwila
i się wszystko tu odmieni
nie chcę sławy za kasy
chcę mieć spokój w mojej głowie
chciałbym spełniać marzenia
pracować na wspomnienia
bo życie to jest film
a ja sam piszę scenariusz
nie chcę statystów wokół, tylko prawdziwych ludzi
więc tylko tańcz

Spoiler

promocja utworu etc;

• Chwile wczesniej missie wydaje kawalek pt. "s@@@d"  (link)
  • Artysta dziala na tik toku promujac swoj poprzedni kawalek "s@@@d"  (link)
  • Probuje byc aktywny na swoim profilu lifeinvader by budowac swoje scisle grono sluchaczy (link)
  • Wspolpraca z @raevey @cozzy cozzack
  • Zrealizowanie utworu w studio rozpadającej się grupy 404
  • Adonis udostepnil kawalek na storce (link)
  • Artysta promuje kawalek pt. "The Fairly Oddparents" na tik toku (link)
  • Missie dziekuje na storce za tak dobry odbior nowego kawalka (link)
  • Missie zaczal sobie streamowac na kicku kontent z muzyki i nie tylko (link)

proces tworzenia kawalka; https://imgur.com/a/mhv7ycP

koszt stworzenia kawalka;  https://imgur.com/a/uK1aj0r

• $250 - opłacenie programów, licencji i tak dalej.

Imię i nazwisko postaci: Christian Garcia
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/43160-christian-garcia-alias-missie/#comment-290997
Konto bankowe:  2937624988
Przynależność (do projektu, np. wytwórni):
Imię i nazwisko menadżera:

Edytowane przez Makler