Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[11.11] missie - Empty (prod. missie) (official music video)

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

1XmhfR6.jpeg

Po licznych zapowiedziach artysta pod pseudonimem missie ponownie przypomina o sobie. Tak jak obiecywał na swoich social mediach, na platformach streamingowych ukazał się jego najnowszy kawałek zatytułowany „empty”, którego fragment dźwięku wcześniej promował na kilku jak nie kilkunastu filmikach na TikToku. Już sam snippet wzbudził zainteresowanie wśród słuchaczy, sugerując że artysta tym razem pójdzie w nieco innym kierunku. „empty” to kolejny etap rozwoju artysty, kolejna produkcja za którą częściowo odpowiada sam i ponowny pokaz jego umiejętności łączenia minimalistycznych brzmień z głęboko osobistym przekazem. Całość została dopracowana w studio a ciekawym kontekstem dla nowej premiery jest także niedawna współpraca missie z producentką i artystką pod pseudoniemm raevey. 8 listopada na kanałach artystki pojawił się utwór „let her shine” wraz z visualizerem, którego autorem, zarówno od strony produkcji jak i oprawy wideo był właśnie missie. Wszystkie ujęcia zostały nagrane w studiu Blood Moon Records, gdzie Raevey od dłuższego czasu rozwija swoje projekty. Visualizer, choć jeszcze nie w pełni profesjonalny, wyróżnia się klimatem i konsekwencją w stylu, który zaczyna być znakiem rozpoznawczym missie. Sam kawałek „let her shine” okazał się kolejnym krokiem naprzód dla Raevey bo jej flow, barwa i tekst nabrały większej pewności, a dźwięk, dopracowany przez missie, brzmi czysto i nowocześnie. Wspólna praca tej dwójki pokazała, że potrafią się świetnie uzupełniać, a ich muzyczne wizje naturalnie się przenikają. Premiera „empty” zdaje się więc nie tylko kontynuacją drogi, jaką missie obrał po debiutanckim „s@@@d”, ale też wyraźnym sygnałem, że artysta powoli wyrasta na jednego z ciekawszych twórców nowej fali undergroundu. Balansując między emocjonalnością, chłodnym brzmieniem i autentycznością, missie tworzy swój własny świat który konsekwentnie, z wyczuciem i bez pośpiechu stara się wybijać na jeszcze większy level.

UJI0S6f.png

Spoiler

0hUqtAO.jpeg

ledwo trzymam się na nogach
siedze zleanowany 
a na spodniach leży uncja
ona niby kocha ale jej droga jest trudna
miała paru innych ale dzisiaj ich nie spotkasz
ona jeszcze nie wie jakiego spotkała chłopca
więc uważaj
bo mogę cię zranić
i nie zrozumiem dlaczego
nie mam cierpliwości
tracę równowagę prędko
czemu kusi towar
który może zabrać w piekło
czemu kusi towar
który może zabrać wszystko
tyle we mnie siedzi
powiedz jakie trzymam tętno
ona chce się kochać 
ale między nami gęsto
ona chce rozmawiać
ja wybieram drogę krętą
bo znowu uciekam
i znowu zmieniam telefon
znowu siedzę w studio
gotuje aż uszy pękną 
nie wiem co ja robie
chyba posiadam teleport
bo ledwo mrugnąłem 
a w dłoniach mam coś brudnego
jestem dziwakiem ale ty to lubisz
bo missie jest jeden drugiego takiego nie ma
dlatego do mnie wracasz i ciagle chcesz mnie na teraz
masz zupełną świadomość kiedy pragniesz żebym zjechał
do ciebie na pokój żeby znowu spalić skręta
do ciebie na pokój żeby znowu poszła ściema

Spoiler

Promocja wokół postaci:

• Missie aktywnie współpracuje z producentką raevey co dobrym przykładem jest ostatni utwór artystki, który wyprodukował i zmontował pod względem visualizera (link)
  • Zaznaczył swoją obecność na scenie muzycznej u boku Jalen Moyai Gardner i Raelynn Reavey Anthony pracując nad debiutanckim projektem YANY – Slauson Avenue Mixtape. Wraz z swoją dobrą znajomą z branży pracował nad kawałkiem "SOWL" który Reavey wyprodukowała, a Missie zadbał o miks i mastering instrumentów oraz wokali. 
  • Undergroundowy artysta był widoczny u boku Easside Bunny na koncercie rapera DTA. Missie jarał z króliczkiem jointa i według niektórych świadków obgadywali ewentualną współpracę, może muzyczną?

Promocja wokół utworu:

• Missie podczas transmisji na żywo, na platformie kick pokazał fragment utworu "empty" (link)
  • Artysta aktywnie promował fragmenty utworu "empty" przed jego wydaniem na tik toku i lifeinvader #1 #2 #3 #4

proces tworzenia kawalka; https://imgur.com/a/WOvM3UB

koszt stworzenia kawalka; https://imgur.com/a/qY27b9O

• $1,000 - kupno sampla, który został użyty w beacie.
  • $500 - opłata programu do edycji teledysku
  • $1,500 - opłaty związane ze streamingami (artysta ogarniał to na własną rękę)

Imię i nazwisko postaci: Christian Garcia
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/43160-christian-garcia-alias-missie/#comment-290997
Konto bankowe:  2937624988
Przynależność (do projektu, np. wytwórni):
Imię i nazwisko menadżera:

Edytowane przez Makler