Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[15.01] missie - Face to Face (Bonus track - Paradox MIXTAPE)

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

9gi2CL7.jpeg

Minął nieco ponad tydzień, odkąd mixtape od artysty missie wleciał na streamingi. Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt że bez wielkich grafik i zbędnego szumu, artysta właśnie „nakarmił” swój projekt dodatkowym, bonusowym trackiem. Ten numer to brakujący element układanki bo jeśli „PARADOX” był wewnętrzną walką to nowy beztytułowy bonus jest bezpośrednim uderzeniem w branżę i wszystkich, którzy w niego wątpili. W nowym kawałku artysta z Londynu brzmi pewniej niż kiedykolwiek. Słyszymy historię chłopaka w którego nikt nie wierzył, a który dzisiaj musi opędzać się od „rekinów” chcących zarobić na jego talencie. Artysta jasno stawia granice, że nie interesują go procenty, kontrakty ograniczające wolność słowa ani pisanie tekstów przez ghostwriterów. On bawi się stylem, „sieka jak nożem” i pokazuje, że jego życie zaczyna przypominać film, w którym to on trzyma kamerę. 

UJI0S6f.png

Spoiler

Performer: missie
Written by: missie
Produced by: missie
Mixed/mastered by: missie

[Chorus]
kiedy przyleciałem, nikt nie wierzył tutaj we mnie
minęło trochę czasu dzisiaj proszą mnie o zdjęcie
pytają kiedy płyta i czy rzucę jakimś merch'em
daj mi trochę czasu to rozkręcę się jak beyblade

[Verse]
wchodzę w to powoli bo rekiny krążą wszędzie
chcą złapać mnie na papier i mnie ruchać na procencie
bo wyczuli pieniądze które koszę na patencie
bo moja muzyka sieka jakbym rzucał nożem w S'ce
nie porównuj się do mnie, piszesz teksty z producentem
nie masz wolności słowa ogranicza cię managament
a ja się bawię stylem bo słuchacze pragną więcej
więc siedzę i nagrywam i to w sumie robię celniej
bo atakuje liczby które podkreślają miejsce
a stado jest ogromne muszę pokazać jak depcze
niech biorą mnie za alfę a nie jakąś głupią bete
bo na samym początku nie wierzyli jak wyjebie
mówili one hit Wonder no bo "Sexy" poszło w necie
A sama Cher Belair wykorzystała go w projekcie
i co mam ci powiedzieć jak realizuje sny
powoli moje życie przypomina jakiś film
ile to będzie trwało, nie wiem - może kilka chwil

[Chorus]
kiedy przyleciałem, nikt nie wierzył tutaj we mnie
minęło trochę czasu dzisiaj proszą mnie o zdjęcie
pytają kiedy płyta i czy rzucę jakimś merch'em
daj mi trochę czasu to rozkręcę się jak beyblade

Spoiler

Promocja wokół postaci:

• Chyba śmiało można powiedzieć że missie aktualnie jest w jak najlepszym momencie swojej kariery. Ludzie zaczynają go słuchać, jednakże nic go nie zobowiązuje, żaden kontrakt, współpraca. Artysta publikuje numer jaki chce i przede wszystkim kiedy chce, bez większego napięcia. Sześć dni temu opublikował na platformie YouTube i innych streamingach track pod tytułem "Meow" do którego klip został nagrany podczas tripa po Nowym Jorku. Dzisiaj publikuje luźny, trochę romantyczny utwór pod tytułem "Hey!" do którego visualizer został nagrany zwykłym telefonem z dobrym aparatem. Warto zaznaczyć, że numer utrzymany jest w domowej jakości co tylko dodaje mu autentyczności i surowego klimatu. Co ciekawe utwór ten został kiedyś przez artystę zleakowany na soundcloud, ale tak szybko jak się pojawił to tak szybko też z tej platformy znikł.

Promocja wokół materiału: (cały czas w toku)

• Bez żadnych grafik promocyjnych, bez sesji zdjęciowych na jego profil wpadło tylko jedno surowe zdjęcie z definicją słowa „paradox”. To zapowiedź jego najnowszego mixtape'u o tym samym tytule. „PARADOX” to odpowiedź na ostatnie tygodnie życia artysty, rozdarcie między spokojem, który znalazł u boku Nayli, a chaosem, który wciąż pcha go do agresywnych, bezkompromisowych numerów.
  • Po premierze singla „Hey!”, który odbił się echem w undergroundzie, missie zaserwował swoim słuchaczom niespodziewany cyfrowy detoks. Z jego profili zniknęły niemal wszystkie ślady dotychczasowej aktywności, między innymi posty, relacje i zdjęcia zostały zastąpione przez niepokojącą pustkę. W kuluarach undergroundowego przemysłu plotkowano o wypaleniu i przytłoczeniu nagłym tempem kariery. Mówiono, że artysta, który tak głośno wszedł na scenę, potrzebuje absolutnej izolacji. Jednak ta grobowa cisza w social mediach nie była końcem, a całkowitym resetem. Raper postanowił odciąć się od tego, co było grubą kreską. Wszystko stało się jasne przedwczoraj w środku nocy. Bez żadnych grafik promocyjnych, bez sesji zdjęciowych na jego profil wpadło tylko jedno surowe zdjęcie z definicją słowa „paradox”. To zapowiedź jego najnowszego mixtape'u o tym samym tytule. „PARADOX” to odpowiedź na ostatnie tygodnie życia artysty, rozdarcie między spokojem, który znalazł u boku Nayli, a chaosem, który wciąż pcha go do agresywnych, bezkompromisowych numerów. Missie pokazuje, że można być jednocześnie czułym partnerem i najbardziej bezczelnym dzieciakiem na scenie.
  • Luźna fotka laski, która na podeszwie butow ma godzine o ktorej wychodzi mixtape.
  • Profil /Dirty Tape/ wypowiada się o nowym projekcie od missie w takowych słowach; /Paradox/ to surowy, osobisty mixtape, który stawia szczerość ponad dopracowaną formę. Projekt brzmi jak zapis myśli i emocji z konkretnego momentu, jest trochę chaotyczny, nierówny, ale autentyczny. Tu nie ma kalkulacji pod single, jest potrzeba wyrzucenia z siebie treści.
  • Missie pushuje jeden z kawałków spod projektu mixtape na social mediach (#1, #2

Koszty:

• Opłacenie grafika i reszty potrzebnych rzeczy, bez których bonusowy track by nie powstał- $12,500 (#1)

Odgrywki:  (Link)

Imię i nazwisko postaci: Christian Garcia
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/43160-christian-garcia-alias-missie/#comment-290997
Konto bankowe:  2937624988
Przynależność (do projektu, np. wytwórni):
Imię i nazwisko menadżera: