Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Skarga/Emilio Guerra, Teshawn Zavarious] Domi_nacja

Synuu

Rekomendowane odpowiedzi

Link do Twojego konta: https://forum.v-rp.pl/profile/31780-domi_nacja/
Link do konta oskarżonego: Emilio Guerra, Teshawn Zavarious
Powód składania skargi: opóźnienie się z napisaniem przestępstwa o +- godzine
Wyjaśnienie sprawy: no dobra, czas na wyjaśnienie... A więc, przez przepychanki na serwisie lifeinvader, zostałem zaatakowany ic, z początku akcja wydawała się w miare okay, została zagrana W MIARE dobrze, mimo paru aspektów jakim może być m.i.n: bugowanie bitki, oraz czepienie sie na /w że /try to PowerGaming (co akurat gracz określił za żart) okej, nie skumałem tego żartu, spoczko, dodam jeszcze że od niektórych osób słyszałem iż osobnicy wbijają tylko po to aby odwalać, chłopaki, nie chce między nami złej krwi, jest to serwer roleplay a nie shoot gg czy jakaś inna bojóweczka, więc zachowajcie fason, wiem że wyszła konkurencja, to klimacik be, bo to bo tamto, aleee jednak może warto ogarnąć swoje zachowanie w grze? doczepie się jeszcze do karabinu, jak taka osoba normalnie może kierować auto, poruszać się z karabinem na plecach? też mnie to bardzo ciekawi, tyle ode mnie, administracja zadecyduje co zrobić z tą skargą, wiedzcie tylko że może i gram "cwela" ale to jest różnorodność, a nie że każdy lata na klamce jak wy, wyglądacie co najmniej śmiesznie i nierealnie, pojechaliście potem na k1 na bombienie na modsie szybkiego wysiadania? Tyle ode mnie, szarałt

EDIT: razem z osobami wyczuwamy metagaming z strony jeszcze jednego gracza pod nickiem Chelsea De la Cruz, jedna osoba z mojej "ekipy" wyczuwa że któraś osoba z tamtąd to jest osoba której ic obmawiał plan (bodajże postać k9 WILLIAM WELLS), warto sprawdzić 

edit 2: zamazałem radio aby uniknąć potencjalnej mety w znalezieniu go

Dowody: https://imgur.com/a/SsoxhDO  - screeny

https://youtu.be/_ICp9aIUiCQ - video z bitki 

bigvkie lubi to

Pozwolę sobie zacząć od tego, że jak już owa osoba postanowiła napisać skargę, to wedle podesłanych screenów przez niego samego, on i jego kolega jeden czy drugi powinni zostać ukarani, przed wszystkim za pisanie sobie informacji przez /w "szukają Cię chyba" informacja od koleżki który był tuż obok, obserwował sytuacje i jestem prawie pewien, że widziałem tego więcej oraz obrażanie losowych graczy między sobą, po co? Nie wiem. Przechodząc do sedna sprawy, wykonanie akcji przez komendę /spróbuj na kimś jest jawnym powergamingiem, dlaczego? Wymusza to narracje/akcje na drugim graczu. Określenie /żart/ jak sam to nazwałeś zostało użyte względem wzywania supportera do twojej osoby a nie do samego wykonania przez Ciebie powergamingu, chodzi o to, że NIE chciałem marnować kogoś czasu na osobę taką jak ty. Zarzut jakiegokolwiek metagamingu z naszej strony przez portal lifeinvader, bo zakładam, że o to chodzi jest błędne. Informacje które uważasz za metagaming spadły od kilku osób, nie od jednej konkretnej. Przechodząc dalej, bugowanie bitki? Nie wiem co to znaczy, bo styl walki który wykorzystuje jest dostępny dla każdego, są to /animacje/ wyciągnięte z gta 5 singleplayer które może używać dosłownie każdy, bugowanie bójki było by w momencie gdybym dopuścił się wykorzystywania tak zwanych rapidów, które jak dobrze wiemy są na serwerze wyłączone, więc nawet nie da się ich używać. Nie schowanie skryptowo karabinu było moim błędem przez to był on widoczny na plecach postaci, miałem go na postaci użytego jeszcze przed nowym rokiem jak grałem aktywnie w organizacji przestępczej, dlatego też znajdował się on na mojej postaci lecz nawet przez moment nie został on wykorzystany w konfrontacji z tobą o ile się nie mylę. Kolejna sprawa, zawarta w powodzie skargi; bądźmy ludźmi, kumpel spóźnił się zaledwie godzinę, przestępstwo pojawiło się na forum zgodnie z poleceniem supportera, uważam, że przyczepienie się na siłę, żeby po prostu się przyczepić. Odniosę się jeszcze do filmu z bójki, poinformowałem chwile wcześniej gracza w obecności supportera, że mam +100 pingu, skacze mi ping tylko na alt:v, nie wiem czym jest to spowodowane.

jeśli o czymś zapomniałem, to najwyżej odniosę się niżej. Dodam na koniec, że ja chętnie udostępnię telefon postaci gracza domi_nacja; Sven Hensley, jest tam od groma wiadomości podlegających pod polskie podwórko i inne obrzydliwe rzeczy. Uważam, że kolega powinien z tego tytułu zostać upomniany albo ktoś powinien przyjrzeć się tej postaci i podjąć odpowiednie kroki. 

Jestem świadom, że tekst może być trochę nieczytelny, mam nadzieję, że będzie to do przeżycia.

Edytowane przez hunner

Elo, Elo. Nie sadzilem ze kiedys wyladuje w tym dziale, ale jesli juz tu jestem to sie wypowiem. Zaczne najpierw od zarzucenia nam czegos takiego jak /wbijanie tylko zeby poodwalac/ - nie wiem od kogo to slyszales, ale jestes w totalnym bledzie. Zarzucasz nam jakies odwalanie. Nie wiem czy pobicie to jest odwalanie twoim zdaniem, ale jesli tak to sory. 

Odniose sie teraz do napisania przestepstwa;
fakt, spoznilem sie mniej wiecej o godzine, ale tylko dlatego, bo potrzebowalem blach wozka aby miec wszystko opisane od A-Z  a gracz, na ktorego wozek jest zarejestrowany mial straszne problemy z internetem i dostalem je dopiero dzisiaj. Przez moje nie zauwazenie przegapilem je i gdy ponownie sie upomnialem blachy to dostalem pinga do wiadomosci wyzej. Odrazu po daniu blach do wiadomosci wystawilem przestepstwo tak jak powinno byc. Takze nie wiem, dlaczego sie jeszcze czepiasz. Nie wystawilem przestepstwa 5h pozniej, 10h pozniej tylko 1h pozniej i mam na to powody. Nie zrobilem tego specjalnie, tylko przez moje nie zauwazenie i problemy z internetem gracza. 

Zaczne teraz od jakiegos metagamingu, ktory jest nam zarzucany. Gralismy gre full IC. Jedynie gdzie metagaming mozna zarzucic to tobie i twoim kolega, podczas gdy uzywaliscie kanalow IC takich jak /radio do komunikacji OOC --> fota . Dodatkowo, razem z graczem Floyd_Vaughn mieliscie konwersacje na /w gdzie gracz centralnie podaje ci info --> link . Jeden z graczy o nicku Paul_Rose zarzuca mi metagaming na li pomimo, ze mam nawet screeny, ze moj kolega dostal wiadomosc IC o "planie", ktory szykuja gracze - tazke dlaczego mielibysmy nie skorzystac z INFORMACJI IC . Jesli administracja chce ss z wiadomosci IC niech odezwie sie na pv discord - wirek_. 

Tyle ode mnie; moze wypowie sie jeszcze gracz, ktory bral z toba pelny udzial w walce. 

Spoiler

Edytowane przez V1rufka
egotop, Blaze, Dot Balla i 4 innych lubią to

sprawa wygląda tak

co chodzi o polskie podwórko, nie wiem kompletnie o co wam chodzi, co gdzie i jak, nawet jeśli to było to między znajomymi, w dodatku większość powinna być przed moim banem, co nie powinno już dotyczyć całej nagonki

co do sprawy metagamingu, nie korzystałem z tych informacji które mi dawano, miałem kompletnie wygrzane w to i skupiałem się na grze IC, ponieważ nie toleruje owej mety i na discordzie po akcji upomniałem kolegów

jeśli chodzi o bitke, mam trochę do tego ból, ponieważ była ona nie fair, ale trudno, zdarzyło się, trzeba to przegryźć 

jeśli chodzi o temat /sprobuj, nie jest to wymuszenie gry ani ustawienie jej pod siebie, bo jeśli chciałbym ją ustawić to zagrałbym to na /do nie na /spróbuj, wtedy można to nazwać powergamingiem

karabin? bardzo zastanawiająca mnie rzecz, jak to jest możliwe że został on pozyskany

sprawa z /radio? to normalne, nikt do mnie nie miał problemu ze pisałem /r [slot] (([treść)), ponieważ gdyby był problem, to ktoś z /a by mnie upomniał

nie wiem, jeśli pominąłem coś w waszych wypowiedziach do ewentualnego wytłumaczenia to sory, o wszystkim niech decyduje osoba zajmująca się skargą

nvrxth lubi to

czytając twoją odpowiedź mam rozumieć, że argumenty z naszej strony do Ciebie dotarły i to samo mogliśmy sobie wytłumaczyć prywatnie? Tak to odbieram, bo teraz z ofensywny przeszedłeś do defensywy.

Nie ma to znaczenia stary, odgrywamy realia Los Angeles / Los Santos, a nie trzepak przed blokiem na osiedlu w polsce. To czy ty coś robisz w gronie znajomych, czy wokół losowych graczy niewiele zmienia, bo dalej odgrywasz postać na miarę reali Los Angeles.

Mylisz się, komendy /me, /do służą do opisu czynności/otoczenia, na które zawsze drugi gracz może odpowiedzieć. Natomiast użyte przez Ciebie /spróbuj po czym od razu odbiegnięcie "gdzie pieprz rośnie" jest powergamingiem. 

Karabin? Od pluga z włoskiej organizacji przestępczej prowadzonej w tamtym momencie przez jedną z osób która była w ekipie serwera (XD, że ty serio o to pytasz)

Nie interesuje mnie sprawia z radiem.

Czyli prowadzisz dalszą defensywę dając do zrozumienia, że więcej winy jest z twojej strony niż faktycznie naszej? 

czysto teoretycznie, miałem założony pin, oraz odczytywanie twarzy na telefonie, więc nie powinniście mieć kompletnie dostępu do wszystkich rzeczy, nie wiem co się wydarzyło że nagle nie ma tych zabezpieczeń, żyłem w przekonaniu że takowe są cały czas, bo jak masz face id to automatycznie odblokowywuje telefon

co do karabinu, tak, pytam, bo mnie bardzo interesowała ta sprawa

co do rozmowy prywatnej, nie znałem waszych nicków na discordzie ani forum, a w gierce was nie było, więc jak miałem inaczej się kontaktować?

jeśli chodzi o sprawy polskiego podwórka w sms, to jest moja sprawa co robię, z kim pisze i jak pisze, nie wiem w dodatku gdzie takowe polskie podwórko znaleźliście bardzo mnie to interesuje

lecz możemy się rozejść pokojowo, ja przymkne oko na cały syf, jaki ic zrobiliście dosyć niezły xD 

bardzo tego chcecie to mogę odpuścić wszystkie zarzuty, wzamian za to że wy również odrzucicie oskarżenia w moją stronę,

spoko, ok miałeś duży ping, nie zauważyłem tego, uznałem to za buga 

ponawiam ten cały powergaming, i mówię ci kolejny raz ze bylby on gdybym sam sobie tą akcję ustawił na /do, nie groziles mi bronią, byliśmy wokół ludzi cały czas więc mogłem wykorzystać /sprobuj w tej sytuacji

dodam jeszcze, że nie po to zabieracie gościowi telefon żeby go przeszukiwać (przynajmniej w moim procesie myślowym tak to wygląda)

+ wypisują do mnie nieznajomi ludzie, wyzywając mnie, oraz płacząc o to że gram cytuje "cwel hansley", więc proszę o zaprzestanie takowych działań w moją stronę

wracając do tematu, pewna osoba z sektora publicznego powiedziała mi iż wbijacie tylko odwalać syf, więc dlatego też to przytoczyłem, kto to był? nie powiem, bo nie jestem kapusiem

bardzo zaskakującym faktem jest to, że zrobiliście to w biały dzień, na vespucci, gdzie akurat miasto tętni życiem, lecz takie sytuacje się zdarzają na klimaciku (przytaczam tu tekst o tym że gramy w los angeles a nie na polskim podwórku przy trzepaku)

w swojej osobie, nie widzę kompletnego problemu, bo zagrałem wszystko odpowiednio, nie korzystałem z informacji od znajomych, nigdy nie dopuściłem się działań meta gamingu, przytoczę wam też mały wątek o śmierci bliźniaka mojego sima, gdzie ooc wszystko wiem, a ic gram że kompletnie nawet nie wiedziałem że odszedł, więc jest to według mnie dobra obrona na przerzucanie informacji

cała akcja jaka się działa, była kompletną fivemówką, Terminus, dwóch dzieciaków, karabin na plecach, etc. 

cały wątek, skargę, oraz opóźnienia, "meta gaming" i "power gaming" z mojej strony również, nie mam zamiaru się wypowiadać w tej skardze po raz kolejny bo poprostu widzę że to nie ma sensu, bo zawsze inni wiedzą lepiej, cała akcja zniechęca mnie do gry na serwisie, nagonka na mojego sima również, nie mogę wbić na serwer i pobić duty bo zaraz jest spam, płacz, bójki, narzekanie i wyzywanie

nvrxth lubi to

Zacznę od tego, że nie nasyłamy nikogo na Ciebie, nie mamy w tym żadnego biznesu i takie zachowanie było by po prostu głupie, ludzie widzą to co moja postać udostępniła IC w necie (na lifeinvader) i jeśli przekładają to z twojej postaci na Ciebie OOC, to nic nam do tego stary.

1. Zabezpieczeń na telefonie nie było jak go włączyliśmy.

2. Odgrywanie polskiego podwórka jest błędne i karane przez administrację, więc to co piszesz jest co najmniej dziwne.

3. Jeśli uważasz, że zrobiliśmy syf IC, to IC za niego odpowiemy.

4. Ponawiam to co Ci napisałem, /me. /do są komendami służącymi do opisania działań postaci / otoczenia. Użycie /spróbuj w momencie gdy napiera na Ciebie dwojka mężczyzn i uciekniecie od razu po tym jest powergamingiem. 

5. zabranie telefonu wiąże się z przeszukaniem którego dokonał viruwa jako gracz posiadający aktywny panel organizacji przestępczej. 

6. Mi na przykład pewna osoba powiedziała, że jesteś taki i owaki, co mnie to interesuje? Ludzie gadają i gadają, gadać będą, nie odwalaliśmy podczas naszej gry na serwerze.

7. Uwierz, że nikogo nie interesuje teraz jakiś twój wątek bo nie o tym jest ta /skarga/. Na ss'ach jasno dostałeś wiadomość "szukają Cie chyba" przez /w. Domyślam się, że wcześniej czy później mogło być takich wiadomości więcej.

8. wytłumaczyłem i przyznałem się do błędu w mojej pierwszej odpowiedzi. Zapomniałem go odłożyć skryptowo przez co był widoczny na moich plecach

9. Nie rób z siebie ofiary stary. Ty i ten twój drugi koleżka jesteście prowokatorami, ciągle szukacie zaczepki do ludzi którzy nie mogą wam nic zrobić (mówię to w kontekście gry IC) a jak w końcu znalazł się ktoś, kto skonfrontował z tobą twoje poczynania to serwer jest ble, wszyscy są ble i trzeba napisać skarge.

Edytowane przez hunner

@hunner, @V1rufka

Wspólnie z @Szymek_Se_Jestem doszliśmy do wniosku, że argumentacja użyta w skardze nie wskazuje na jednoznaczne łamanie regulaminu serwera. Skarga zostaje odrzucona.

Po zapoznaniu się z logami, na gracza @Domi_nacja zostaje nałożony warn za polskie podwórko.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin