Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Jeden slot grupy dla biznesów.

Mitsu

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym zaproponować zmniejszenie liczby slotów grup biznesowych z dwóch do jednej. W tym przypadku należałoby podwoić payday i zwiększyć czas duty z 45 minut do 90 minut. (Czasowo i płacowo wyjdzie na to samo).
W ten sposób unikniemy sytuacji w której gracz chcący odgrywać postać mechanika (przykładowo), będzie musiał specjalnie dorabiać w barze, żeby kupić jakąś rzecz lub samochód. Dodatkowo wprowadzenie tego systemu zmniejszy liczbę pracowników w biznesach dając tym samym szansę nowym graczom na znalezienie miejsca pracy.

Analiza propozycji:
27 biznesów x 20 dostępnych slotów w każdym biznesie x 1 slot grupy = 540 miejsc

obraz.png.bc4671014a2b66638a26103b00ef9ad3.png

Ograniczając liczbę slotów do 1 mielibyśmy 540 miejsc, czyli mniej więcej tyle ile jest użytkowników online w ciągu ostatnich 24 godzin na forum.
W obecnej sytuacji wygląda to tak:
27 biznesów x 20 dostępnych slotów w każdym biznesie  x 2 sloty grupy = 1080 miejsc
W tym przypadku osoby zajmujące dwa sloty w biznesie uniemożliwiają znalezienie ,,pracy” nowemu graczowi, pokazując tym samym, że przy dużej liczbie graczy na serwerze ten system dwóch grup zarobkowych nie ma najmniejszego sensu. Nowy gracz widząc, że niema dla niego miejsca w jakimkolwiek biznesie po prostu zrezygnuje z gry na serwisie.

Należy pamiętać, że aktualny peak graczy nie odzwierciedla realnej liczby, ponieważ każdy wchodzi na serwer o różnych godzinach.

Oczywiście osoba mająca dwa biznesy naturalnie posiadałaby dwa sloty.

PS. CZAS PODANY W PROPOZYCJI RÓWNA SIĘ CZASOWI PANUJĄCEMU OBECNIE (2 grupy biznesów) - nie mam problemu ze zmniejszeniem liczby minut duty, może być nawet 45 min i 2x payday.

DŁUGOŚĆ DUTY TO PROPOZYCJA NA INNY TEMAT.

Edytowane przez Mitsu
Dodanie PS.

Generalnie pomysł dobry, ale jestem na nie. Dlaczego? Nie każdy ma czas przesiedzieć 90 minut na jednym /duty by dostać wypłatę, opcje 45min są lepsze chociaż osobiście wolałbym 30min. 
Ostatnio sam jestem takim graczem któremu czasem nie starcza czasu, więc 90 minut byłoby grubym problemem.

1 minutę temu, Rinu napisał:

Generalnie pomysł dobry, ale jestem na nie. Dlaczego? Nie każdy ma czas przesiedzieć 90 minut na jednym /duty by dostać wypłatę, opcje 45min są lepsze chociaż osobiście wolałbym 30min. 
Ostatnio sam jestem takim graczem któremu czasem nie starcza czasu, więc 90 minut byłoby grubym problemem.

Propozycję dostosowałem do tego co panuje obecnie nie serwerze. Czas duty można byłoby ograniczyć, ale to już propozycja na osobny temat.

Pomysł jak najbardziej na plus - podoba mi się. Nie dość, że pozwoli to na dokładniejszą kreację postaci, to jeszcze dodatkowo pozbędziemy się postaci idealnych, potrafiących miksować alkohol, grać na gitarze i serwisować samochody chociażby pod względem elektronicznym. Wystarczy tylko zbalansować - czas oraz godziny, żeby to miało wszystko ręce i nogi.

Edytowane przez pufiaczyna
antek2220, Garrett i Mitsu lubią to

ojezu tak, aktualnie na siłe muszę odgrywać, że sprzątam u fryzjera bo nie chce nijaczyć postaci a tak to bym sobie popracował w warku przez 90 minut i by było miud. Rozwiązaniem na brak czasu jest możliwość wbicia duty 45x2 czyli - za 45minut dostajemy wypłate x1 ale za 45x2 dostajemy wypłate x2. Fajny sposób na oszczędzenie slotów pracowników które teraz przecież są ograniczone do 20 : ) 

Jedno duty na półtorej godziny ma zarówno plusy jak i minusy. Plusy są wiadome - pozwoli na lepsze kreowanie postaci (pomijam już fakt, że wtedy info o pracy na Li ma większy sens xD). No a minus - trzeba faktycznie mieć czas aby to duty wbić, jak ktoś ma tego czasu za mało to całe duty idzie psu w dupę a przecież należy pamiętać, że to tylko głupia gierka, odskocznia od tego ważniejszego życia.

Ludzie czasem robią na trzy prace, bo nie mogą utrzymać się z jednej. Jeśli ktoś umie fajnie zagrać pracę na kilka etatów, to czemu mamy ograniczać mu grę? Niech jest za to wynagradzany. 90 minut duty? xD to nie jest serwer do grindowania czasu przeafczonego w interiorze, tylko do grania RP.

Co innego postacie od których czuć woń drogich perfum afczących w różnych biznesach dla paydaya.

I nie gadaj, że osoby będące na 2 slotach uniemożliwiają znalezienie pracy nowym, bo limit pracowników jest ustalony przez opiekuna na 20 osób. 20 osób w biznesie, które cały czas są poddawane rotacji z powodu aktywności. 

tl;dr zbędne kombinowanie

edit.

weźcie zachęcajcie ludzi do pracy w biznesach na ich korzyść, zamiast zachęcać ich do grindowania śmieciarek i farmera

Edytowane przez vinsu

3 minuty temu, kamn napisał:

Jedno duty na półtorej godziny ma zarówno plusy jak i minusy. Plusy są wiadome - pozwoli na lepsze kreowanie postaci (pomijam już fakt, że wtedy info o pracy na Li ma większy sens xD). No a minus - trzeba faktycznie mieć czas aby to duty wbić, jak ktoś ma tego czasu za mało to całe duty idzie psu w dupę a przecież należy pamiętać, że to tylko głupia gierka, odskocznia od tego ważniejszego życia.

Napisałem w komentarzu poniżej, że czas na duty dostosowałem do sytuacji, panującej aktualnie na serwerze i jego kwestia powinna być ustalana w osobnej propozycji.

6 minut temu, vinsu napisał:

Ludzie czasem robią na trzy prace, bo nie mogą utrzymać się z jednej. Jeśli ktoś umie fajnie zagrać pracę na kilka etatów, to czemu mamy ograniczać mu grę? Niech jest za to wynagradzany. 90 minut duty? xD to nie jest serwer do grindowania czasu przeafczonego w interiorze, tylko do grania RP.

Co innego postacie od których czuć woń drogich perfum afczących w różnych biznesach dla paydaya.

I nie gadaj, że osoby będące na 2 slotach uniemożliwiają znalezienie pracy nowym, bo limit pracowników jest ustalony przez opiekuna na 20 osób. 20 osób w biznesie, które cały czas są poddawane rotacji z powodu aktywności. 

tl;dr zbędne kombinowanie

Jeśli rzeczywiście ktoś czuje się na siłach, to miałby taką możliwość poprzez dogadanie się z gamemasterem. Czemu nie.

,,90 minut duty? XD” aktualnie pewnie bijesz tyle duty i Ci to jakoś nie przeszkadza. 2 x 45 min = 90 min. Czas duty do ustalenia, tak jak wyżej. 

Gracz może będzie nieaktywny może z 3 dni, ale po nich wróci do gierki i znowu będzie szukać pracy. Taka ,,rotacja” nie rozwiązuje problemu.

pufiaczyna lubi to

@vinsu o to właśnie chodzi w tej propozycji. Ograniczenie slotu do 1 biznesu = większe zainteresowanie danym biznesem, w którym własnie pracujesz. Oferty pracy nabierają sensu, Ty zyskujesz więcej czasu na grę IC, bo ograniczenie czasu do 90 minut w 1 biznesie, odchodzi Ci lekko ponad 30 minut - tworzysz postać, która na swój sposób jest wyjątkowa, bo posiada inne zdolności. Gramy RolePlay  - grając ganstera to grasz gangstera, to samo tyczy się biznesów. Kwestią dogadania jest tylko na zwiększenie PD. Dodatkowo taka opcja zwiększy pole manewru w każdym biznesie, każdy będzie dążył do czegoś, a nie będzie to "duty - kasa". Ponadto nie będą istnieć sytuacje, gdzie w 1 biznesie będzie 50 osób, a 2 kompletna pustka, bo po co chłop ma przyjść do biznesu, skoro tutaj nabił swoje duty i żadnej korzyści z tego nie będzie mieć?

Nie, nie biję tyle duty i nie chcę zmuszać ludzi grających w moim biznesie do siedzenia przez 1,5 godziny w interiorze w imię jakiegoś sztucznego pompowania realizmu w gierkę RP.

Prowadzę discord biznesu i wiem kto jest aktywny a kogo należy wyrzucić. Jeśli nie planujesz działania biznesu i nie wiesz, czy gracz może wróci po 3 dniach a może nie, to wychodzi twoje słabe zarządzanie. I tak, rotacja postaci rozwiąże problem, gdyż nowe postacie często szukają zarobku na serwerze, aby kupić ten domek i pojazd. Nie utrudniaj tego. Nie każdy wraca ze szkoły o 13 i od 15 do 24 nakurwia w gierki.

Cytat

Dodatkowo taka opcja zwiększy pole manewru w każdym biznesie, każdy będzie dążył do czegoś, a nie będzie to "duty - kasa

???

Cytat

gdzie w 1 biznesie będzie 50 osób, a 2 kompletna pustka

no nie będzie tak, bo limit to 20 zatrudnionych postaci 

Cytat

bo po co chłop ma przyjść do biznesu, skoro tutaj nabił swoje duty i żadnej korzyści z tego nie będzie mieć?

dając mu dwa biznesy, zarobi 2x więcej niż w jednym, oczywiście że pójdzie grać kolejne 45 minut w innym biznesie przez co ludzie będą podróżować między lokacjami a nie siedzieć zamknięci 90 minut w jednym budynku xD to logiczne

Edytowane przez vinsu
golara lubi to

1 minutę temu, vinsu napisał:

Nie, nie biję tyle duty i nie chcę zmuszać ludzi grających w moim biznesie do siedzenia w interiorze w imię jakiegoś sztucznego pompowania realizmu w gierkę RP.

Prowadzę discord biznesu i wiem kto jest aktywny a kogo należy wyrzucić. Jeśli nie planujesz działania biznesu i nie wiesz, czy gracz może wróci po 3 dniach a może nie, to wychodzi twoje słabe zarządzanie. I tak, rotacja postaci rozwiąże problem, gdyż nowe postacie często szukają zarobku na serwerze, aby kupić ten domek i pojazd. Nie utrudniaj tego. Nie każdy wraca ze szkoły o 13 i od 15 do 24 nakurwia w gierki.

Też prowadzę discord biznesu i wszyscy są aktywni. Należy pamiętać, że biznesy na serwerze to nie tylko bicie duty.  Proponuję jeszcze raz przeczytać na spokojnie propozycję, bo naprawdę w prosty sposób wszystko przedstawiłem i pokazałem. Jeśli dalej to do Ciebie nie przemówi, to szanuję własne zdanie.

GameKryst lubi to

Przed chwilą, Mitsu napisał:

Należy pamiętać, że biznesy na serwerze to nie tylko bicie duty.

no to daj może administracji czas na załatanie bugów i sprawienie, że usługi biznesów będą działać w 100% a nie ograniczasz ludziom grę, bo tak ci się podoba xD 

ograniczając slot do jednego tak jak napisałem wyżej:

Cytat

gdzie w 1 biznesie będzie 50 osób, a 2 kompletna pustka

no nie będzie tak, bo limit to 20 zatrudnionych postaci 

Cytat

bo po co chłop ma przyjść do biznesu, skoro tutaj nabił swoje duty i żadnej korzyści z tego nie będzie mieć?

dając mu dwa biznesy, zarobi 2x więcej niż w jednym, oczywiście że pójdzie grać kolejne 45 minut w innym biznesie przez co ludzie będą podróżować między lokacjami a nie siedzieć zamknięci 90 minut w jednym budynku xD to logiczne

7 minut temu, vinsu napisał:

no to daj może administracji czas na załatanie bugów i sprawienie, że usługi biznesów będą działać w 100% a nie ograniczasz ludziom grę, bo tak ci się podoba xD

17 minut temu, Mitsu napisał:

Jeśli rzeczywiście ktoś czuje się na siłach, to miałby taką możliwość poprzez dogadanie się z gamemasterem. Czemu nie.

7 minut temu, vinsu napisał:

47 minut temu, Mitsu napisał:

PS. CZAS PODANY W PROPOZYCJI RÓWNA SIĘ CZASOWI PANUJĄCEMU OBECNIE (2 grupy biznesów) - nie mam problemu ze zmniejszeniem liczby minut duty, może być nawet 45 min i 2x payday.

DŁUGOŚĆ DUTY TO PROPOZYCJA NA INNY TEMAT.

Może siedzieć w jednym budynku 45 minut i resztę czasu poświęcić swojej rozgrywce IC podróżując po miasteczku. Dobrze prosperujący biznes spowoduje, że taki gracz będzie chciał w nim wziąć darmowe nadgodziny i pracować dłużej niż standardowe 45 minut (przy jednej grupie biznesowej). To od liderów biznesów zależy, czy są w stanie nakręcić swoim pracownikom grę.

Edytowane przez Mitsu
Kalirot i GameKryst lubią to

Ugh... Największy problem RolePlay od x czasu jest traktowanie biznesów jako maszynkę do kasy - odwalisz swoje i siemano, taka prawda. Ograniczając to na 1 slot, ludzie zaczną inaczej to postrzegać. Nigdy nie denerwował Cię @vinsu problem z postaciami nijakimi? Wiem, że masz swój biznes i cieszysz się, że ludzie dla Ciebie pracują robiąc CI kokosy na konto bankowe, ale to nie tędy droga. Ponadto ludzie robią na kilka biznesów, bo grindują kasę - nikomu gry nie ograniczasz, jeśli faktycznie ten payday będzie wyrównany, a wręcz dajesz mu większe pole manewru na grę IC, plus kreacje postaci.

Mitsu lubi to

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin