Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes/Gastronomia] Taste of Sicily

vvoiciech

Rekomendowane odpowiedzi

BnwNwIK.png

Taste of Sicily - restauracja która od nie dawna dopiero jest na rynku, specjalizująca się w typowo włoskim jedzeniu. Prowadzona przez mieszkańca Los Santos Pauliego Beneventi którego korzenie sięgają aż do Sycylii gdzie jego dziadkowie mocno stąpali po ziemi i działali od zawsze silną ręką, Nie da się ukryć, że Włosi bądź nawet osoby które są zakorzenione w tej kulturze, bardzo mocno odnoszą się do swojej kuchni która jest sławna na całym świecie. Kucharze którzy zdobywają sławę na całym świecie od zawsze chwalili się, że Amerykańskie jedzenie to w 80% włoska kuchnia która po prostu została przerobiona w nieudolny sposób. Zadaniem właściciela lokalu było postawić restauracje z dobrym jedzeniem w miejscu w którym codziennie przebywa czyli na downtown. Zamysłem było by pozbyć się typowo fast foodowego podejścia do jedzenia, postawić na klasykę, świece, obrusy, rezerwacja stolików, przystosowany ubiór do lokalu czy też rodzaj muzyki który jest w niej grany. Wchodząc do owego lokalu, Paulie chciał zapewnić, że nie trzeba wydawać tysięcy na wakacje we Włoszech by poczuć klimat włoskiej kuchni. Do zespołu Taste of Sicily należą również prawdziwi włosi z krwi i kości, którzy zwykłą pastę chociażby tworzą własnymi dłońmi, sos pomidorowy robiony własnoręcznie z pomidorów które zostały sprowadzone po za Santos z hodowli prowadzonej również przez Włocha. Porcelana w lokalu która ma przypomnieć jak to było w latach 60'tych, kultura pracowników czy też podejście do klienta które ugrzeje każde serce i nawet jeśli przyjdziesz do lokalu najedzony to i tak wyjdziesz z niego zadowolony z wiedzą, że cofnąłeś się kilka lat wstecz gdzie życie wydawało się łatwiejsze i przyjemniejsze.

rK6ENQD.png

J4P3Fsc.png

Downtown - czyli lokalizacja w której umiejscowiony jest lokal, słynie z tego że zamieszkują ją głównie obywatele z korzeniami sięgającymi aż do Włoch, można tam spotkać wiele lokali należących do ich potomków, nie raz przechodząc tamtędy zapewne usłyszałeś typowy ich slang czy też gestykulacje dłońmi podczas wymawiania danych słów, akcent czy też styl ubioru. Tamta okolica jest bardzo zżyta ze swoją historią, różnego rodzaju eventy związane z historią Włoch czy też chociażby dzień pizzy, spaghetti - właściciele biznesów pomagających swoim sąsiadom, na święta rozdawający różnego rodzaju ciepłe posiłki bezdomnym czy też potrzebującym, organizowanie zbiórek to wszystko dzięki współpracy między sąsiadami. Każdy z tamtej okolicy chciał by zawsze powstała restauracja gdzie wszyscy mogliby usiąść i zjeść coś ciepłego, dobrego i z klimatem jakby byli u siebie w domu.

OOC

Siemka, postanowiłem otworzyć włoską restauracje która była by jednocześnie spotem pod organizacje Los Santos Outfit, oczywiście chciałbym to prowadzić jako legalny biznes i wprowadzić klimat typowo włoskiej restauracji. Pewnie jest tutaj nie jedna osoba która nie raz obejrzała serial Sopranos, była tam restauracja o nazwie Vesuvio, taki sam klimat chciałbym tam wprowadzić. Typowo rodzinny, klasyczny by byle pierwszy lepszy Kowalski ubrany w syf roboczy nie mógł tam wejść, by lokal trzymał swój poziom bez względu na straty w klientach. Oczywiście jeśli lokal jest spotem też dla Los Santos Outfit, nie ma tam prawa bytu jakie kolwiek burdy, strzelaniny czy też tego rodzaju syf, ja jestem nastawiony w stu procentach na realizm tego co chce prowadzić i bezpieczeństwo biznesu. Krótka historia o mnie by nie było, że przyleciałem tutaj z ByleLepszyRP - gram na serwerach RP od ponad 2008r zaczynając od sławnego pleerp'a (RP-PL) od tamtego czasu przewijałem się praktycznie w 95% w organizacjach przestępczych, od czasu do czasu prowadziłem jakiś biznes czy też projekt IC. Nie jestem osobą która podejmuje się czegoś a potem to rzuca bo dostała lepszą ofertę rozgrywki, staram się prowadzić coś do samego końca, jeżeli nie ma mnie online bo powiedzmy mam jakąś przerwę, osoba odpowiedzialna na ten czas przejmuje lokal czyt. aktywna.

Jeżeli chodzi o kwestie menu, póki co nic nie wrzuciłem ponieważ nie wiem jak będzie wyglądało moje menu, dalej uczę się skryptu GTA V oraz VibeRP i jak już będę mieć interior gotowy, będę wiedział co mam na /podaj to wtedy zrobię grafikę pod to co faktycznie jest a nie skopiowane z google graphics i wstawione moje logo. Jeżeli chodzi o kwestie loga, chciałem by była to prostota, nie przekombinowane, coś co mogłoby być banerem nad lokalem, nie wyobrażam sobie by jakaś pasta + napis widniały nad lokalem, moim zdaniem strasznie dziwnie by to wyglądało. Także kończąc już ten wykład, zależy mi na jakości gry, aktywności oraz klimacie rozgrywki, by ludzi zachęcała gra w tym lokalu tak samo jak zachęca ludzi gra w organizacjach przestępczych po przez różnego rodzaju SS'y z rozgrywki i tym podobne.

Credits:

Tekst: vvoiciech

Grafika: vvoiciech

Edytowane przez vvoiciech
Eliteq, Czechu, bulkaa i 1 inny lubią to

**Lokal był otwarty tylko raz a przez następne kilka tygodni, miesiecy był pusty a o właścicielu słuch zaginął, kucharz pojawiał się lecz nigdy nie zastał szefa i nie mógł sie do niego dodzwonić. Z tego powodu zostało wszczęte śledztwo a lokal z czasem został zamknięty**