Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

044. Wywiad z młodą, japońską, gwiazdą muzyki - Asami Kiyoko!

Qssixnine

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

BY CHLOE LACROIX | 10.08.2022

sngine_9c1300a17103f6613f9fbe2982460a1b.pngChloe Lacroix: Dobry wieczór Los Santos! Z tej strony Chloe Lacroix, a dziś na naszej kanapie gościmy jedyną w swoim rodzaju Asami Kiyoko. Cześć Asami, powiedz, jak się czujesz?

Asami Kiyoko: Miło, że pytasz, u mnie wszystko dobrze, jestem podekscytowana.

CL: Dobrze to słyszeć. Powiedz nam, swoją karierę związaną z muzyką rozpoczęłaś mając zaledwie dwanaście lat! Dokładnie w Japonii występując w japońskim x-factorze, natomiast do śpiewu wróciłaś w wieku siedemnastu lat, prawda?

AK: Dokładnie tak, dosyć szybko pojawiłam się na scenie muzycznej, co było zasługą mojej mamy, ona się raczej obracała w tym medialnym środowisku.
Niestety pięć minut sławy szybko minęło i zamilkłam na kilka ładnych lat i to dosłownie, ale obiecałam sobie, że świat jeszcze o mnie usłyszy i w wieku siedemnastu lat zaczęłam stawiać małe kroczki w tym kierunku.

CL: Zaczynając od coverów na platformie internetowej aż po muzykę która leci w każdej radiostacji. Po skończeniu szkoły wyleciałaś do Stanów, gdzie nagrałaś swój pierwszy album, jak wspominasz swoje pierwsze kroki w świecie muzyki?

AK: Bardzo stresujące, a zarazem ekscytujące było dla mnie wrzucenie do sieci pierwszego coveru w anglojęzycznej wersji. Wtedy jeszcze nie byłam pewna swoich umiejętności językowych i nie wiedziałam, jak mnie tutaj przyjmą. Ale po pierwszych komentarzach dostałam skrzydeł, bo dzieki nim zgłosiła się do mnie moja obecna menadżerka Lexie Carter-Tavares.

CL: Zawdzięczasz Lexie swój aktualny wizerunek i sławę? Może jednak uważasz, że w pełni zapracowałaś na to sama.

AK: Lexie na pewno bardzo mnie wspierała w podejmowaniu decyzji, sama kieruję swoją karierą, ale zawsze służy dobrą radą.

CL: Przejdźmy teraz do gorętszego tematu, bynajmniej według mnie. Trzydziestego sierpnia miał miejsce Self Festival na którym miałaś się pojawić, wszystko było uzgodnione z przedstawicielami Self Radio oraz twoimi, natomiast do występu nie doszło... Co pokrzyżowało plany i dlaczego zrezygnowałaś z wystąpienia?

AK: Spodziewałam się tego pytania **zaśmiała się** tak jak już pisałam w oświadczeniu na mediach społecznościowych, nie spodobało mi się zachowanie organizatorów, a dokładnie kontaktowanych przez nich artystów. Decyzję podjęłam po zobaczeniu oficjalnego lineup, zaraz po tym jak usłyszałam o dosyć głosnym odejściu jednej podopiecznej Spotlight.

sngine_7d04ed7e82cb8ee9b5e25e69f0069080.png

CL:  Rozumiem, szanujemy decyzję artystów, mimo iż sytuacja jest ciekawa i napięta. Ten temat pozostawmy na inną okazję. Przenieśmy się teraz do Clouds Night Club, bowiem już w ten weekend tam wystąpisz, gdzie zaśpiewasz swój najnowszy signiel! Racja?

AK: Dokładnie tak, rozmowy odnośnie tego występu były prowadzone jeszcze sporo przed Self Radio Festival. Zgłosił się do mnie jeden z menadżerów klubu i zaproponował solowy występ na imprezie o tematyce stricte związaną z moim pochodzeniem. Niedawno dopieliśmy wszystkie formalności z właścicielem i tak oto już w najbliższa sobotę zaśpiewam zarówno japońskie wersje znanych utworów jak i moje własne.

CL: Klub przygotował wlepki oraz podkładki pod drinki sygnowane twoim najnowszym singlem, zainteresowanie wydarzeniem, jak na imprezę w klubie wydaje się być spore, co o tym sądzisz?

AK: Wydaje mi się, że sporą kontrowersją było wycofanie się z festiwalu nowej artystki, więc ludzie są ciekawi po prostu co pokaże, skoro nie mieli szansy mnie usłyszeć na żywo.

CL: Ostatnio zrobiło się głośno odnośnie twojej kolaboracji pomiędzy RXXPERESS, tobą oraz Ronnie. Wypuściliście utwór który może przypominać nawiązanie do starszych gier wideo, taki był wasz zamysł?

AK: Owszem, wczoraj miał premierę nasz wspólny kawałek, którego nazwa brzmi NIGHTOUT, ale nie dotyczy on gier wideo **zaśmiała się** Jest to utwór dla miłośników motoryzacji, a w szczególności szybkiej jazdy.

CL: Przekaz jest naprawdę jest mocny, musicie posłuchać sami! Powiedz, interesujesz się motoryzacją choćby Japońskich marek?

AK: Nie znam się na niej, ale doceniam samotne, nocne przejażdzki. Mam czas wtedy zebrac myśli.

CL: zdarza ci się często wracać do przeszłości, oraz tym co cię złego spotkało w życiu?

AK: Niestety nie wymarzę niektórych sytuacji z życia, ale to one właśnie mnie ukształtowały. Album Last Chapter, będzie pożegnaniem z przeszłością i nowym startem dla mnie.

sngine_774d63dd1040099ee42a723a2cd2e93d.png

CL: no właśnie, nowym startem. Start jak najbardziej udany, w internecie było sporo pogłosek odnośnie twojej gorącej relacji z Ronnie, natomiast kilka dni temu pochwaliłaś się w social mediach że twoje serce zajął, nie kto inny jak Braylon Higgins! Znany również jako "Baby Ray"

AK: Do mnie pogłoski o relacji z Ronniem najwidoczniej nie dotarły **zaśmiała się** Z Ronnim łączy nas tylko przyjaźń, od początku wprost powiedzieliśmy sobie o swoich zamiarach.

CL: Serio? Jak widać, media potrafią namieszać ludziom w głowie. Co do Brylona, długo was łączy relacja?

AK: Poznaliśmy się w klubie Clouds niedługo po moim przylocie do Santos, od spotkania do spotkania i postanowiliśmy oficjalnie zostać parą, a, że nie jestem osobą, która lubi cokolwiek ukrywać, stąd właśnie to oficjalne zdjęcie na Li.

CL:  Dużo ciepłych słów od fanów po publikacji zdjęcia z Braylonem. Planujesz wypuścić utwór wraz z twoich chłopakiem, byłaby to jedna z najlepszy kolaboracji w sieci, co o tym myślisz, przechodziły ci takie pomysły na myśl?

AK: Na chwilę obecną nie mamy takich planów, ale kto wie co czas przyniesie. Często żartujemy o nagraniu wspólnego coveru piosenki z Tytanika **zaśmiała się**

CLCudownie, piosenka nawiązująca po części do twojego dzieciństwa. Nie mam do ciebie więcej pytań, Asami. Chciałbyś coś powiedzieć do swoich fanów, oraz naszych słuchaczy?

AK: Chciałabym każdemy z osobna podziękować za wsparcie, buziaczki dla wszystkich.

CL: Rozmawiała z wami Chloe Lacroix, a moim szanowym gościem była Asami Kiyoko! Dzięuję i życzę miłego dalszego wieczoru odbiorcom.

buttonselfradio.png

Edytowane przez Qss0110

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin