Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

046. Ulrik Eriksen - bohater narodowy i biznesmen, czy psychopata z bronią? Poważny konflikt na linii Eriksen - Jetsam.

Djabeu

Rekomendowane odpowiedzi

bannerselfradio.png

Poniedziałek, 15 sierpnia 2022 roku, godzina 06:05PM. Taka data i czas widnieją na początku nagrania, które trafiło do nas przez maila parę dni temu. Co możemy na nim zauważyć? Henry Jetsam, właściciel firmy nadzorującej transporty lądowe i morskie Jetsam oraz... Ulrik Eriksen, perkusista zespołu Phobia i właściciel salonu tatuaży Bad Angel’s Ink oraz baru Bad Angel’s Pub.

**Poniżej znajdują się urywki z nagrania, do których dostęp jest tylko dla osób powyżej 18 roku życia.**

unknown.png

unknown.png

Z nagrania wynika, że Henry Jetsam został napadnięty przez Ulrika w okolicach Grapeseed. Całe nagranie pochodzi z kamerki samochodowej auta pana Jetsama, które stało zaparkowane obok. Ulrik po rzuceniu w piach i skopaniu Henry'ego wyciągnął broń i wycelował do leżącego mężczyzny. Mimo że brzmi to absurdalnie, to nagranie jest autentyczne - wysłaliśmy te nagrania do specjalistów zajmujących się sprawdzeniem autentyczności materiału, którzy potwierdzili prawdziwość całość filmu. To jednak rzuca więcej pytań niż odpowiedzi - Dlaczego Ulrik pokłócił się z Henrym Jetsam? Co łączy obu mężczyzn?

sngine_205e730905118231691b087f66b35615.pngDlaczego Ulrik Erisken, który według naszych ustaleń, służył przed swoją karierą w Phobi, był przez 4 lata w wojsku - celował do człowieka? Jednak to nie wszystko, gdyż po obejrzeniu reszty nagrania, świat ujrzały nowe fakty, które rzuciły inne światło na sprawę.

Jak wspominaliśmy wcześniej, sytuacja zakończyłaby się tragedią w formie śmierci lub przynajmniej skaleczenia młodego właściciela Jetsam, gdyby nie osoba trzecia, która wtrąciła się pod koniec nagrania,  ta osoba to nikt inny jak Lavender Jenkins. Po prześledzeniu profilu Lifeinvadera Ulrika widać jasno, że Lavender ma ważne miejsce w życiu Ulrika, zaraz po jego studiu tatuaży. Sama Lavender, właścicielka Kojima Haulage, pojawiła się na nagraniu pod sam koniec, w momencie, gdy Ulrik najwyraźniej miał oddać strzał w stronę swojej ofiary. Pani Jenkins odniosła sukces, Ulrik wycofał się i odjechali z miejsca zdarzenia, niestety zostawiając Henry'ego leżącego nieprzytomnie w piachu. Przynajmniej tak można wnioskować, gdyż przed odejściem z Lavender Jenkins mężczyzna zniszczył kamerę w aucie. Służby ratownicze, które zostały wezwane przez asystentkę Jetsam na lokalizacje auta tuż po tym, jak kamera straciła sygnał, zastali nieprzytomną ofiarę na miejscu zdarzenia i przetransportowali ją do najbliższego szpitala.

Grand_Theft_Auto_V_Screenshot_2022.08.20_-_17.21.21.98.png?width=840&height=473Redakcja Self Radia weszła w posiadanie opinii lekarza, badającego pana Jetsama.

Diagnoza: dwa złamane żebra, liczne siniaki i wstrząs mózgu. O dziwo, Henry Jetsam nie zgłosił do tej pory przestępstwa. Postanowiliśmy zadzwonić i poprosić go o wyjaśnienia w tej sprawie:

"Całość to zwykłe nieporozumienie. Z panią Jenkins prowadzę interesy, planowaliśmy współpracę między Jetsam a Kojima Haulage i to jedyny kontakt, jaki z nią mam. Na miejsce spotkania przyjechał jednak pan Eriksen, którego do tej pory nie poznałem osobiście. Od razu zaczął się ze mną szarpać, wycelował również bronią. Nie miałem szans, mimo iż pani Jenkins kilkukrotnie prosiła go, by przestał. Był jak diabeł, nie wiem jak to inaczej opisać. Nie miałem szans, jedyne co mogłem robić to chronić moje organy i modlić się, żeby nie strzelił. Później oberwałem mocno w głowę i straciłem przytomność, następnie obudziłem się w szpitalu. Nie zgłaszałem tego na policje, nie chce robić pani Jenkins zbędnych problemów. Jednak uważam zachowanie Ulrika za karygodne."

sngine_619312277e5ad12cdf5ea9164b8d294b.png

"Zwykłe nieporozumienie" - tak opisuje to właściciel Jetsam. Czy podczas zwykłego nieporozumienia dochodzi do rękoczynów i gróźb bronią palną? Czyżby Ulrik poczuł się zazdrosny i źle zrozumiał Lavender Jenkins? I dlaczego były członek US Army celuje bronią w innych ludzi? A może oglądamy całą sprawę ze złej strony i to Henry Jetsam jest winowajcą, który według Ulrika musi zostać osądzony za swoje czyny? Będziemy nadal śledzić dla was temat i oby następnym razem również nie doszło do tragedii.

buttonselfradio.png

Edytowane przez Djabeu

**Henry Jetsam obejrzał artykuł i uśmiechnął się, popijając Martini w fotelu prywatnej kliniki. Od razu wykonał telefon do asystentów, gratulując im dobrze wykonanej roboty. Przy okazji opublikował artykuł wszędzie gdzie tylko miał kontakty, znacznie go nagłaśniając**

Edytowane przez TaOwca
Djabeu, Nexisten i Dorus lubią to

**Sachi zadzwoniła do swojego przyjaciela Ulrika, uspokoiła go i jak zwykle zaproponowała plan działania. Po krótkiej chwili spakowała się szybko na motocykl i wyjechała do Nevady, spotkać się z nim.**

Edytowane przez Dorus

**Petri Sakkinen patrzy na swoich przyjaciół z góry trzymając na nich uwagę i dając im bezpieczeństwo, wie dobrze czemu Ulrik podjął taki krok w stronę Jetsam.**

Edytowane przez BEBZUN

تبدو الخنفساء في القصب ، تبا لي أيتها العاهرة !!! تعال إلينا سرقة السيارات الكبرى 2023 rp!

** Ronnie przeczytał artykuł i uważa, że dziennikarze w Self-Radio nadają się jedynie do pucowania szczoteczką muszli klozetowej za tak słabo przeprowadzony research w całej sprawie. Wspiera Ulrika w ciężkiej sytuacji, sharuje jego statement na portalu Lifeinvader z odpowiednimi hasztagami. **

phenoman, TaOwca, XAngel2K i 1 inny lubią to

**Ruby Cooper parsknęła ostrym śmiechem na wypowiedź Jetsam'a, który opisał pobicie i bycie trzymanym na muszce broni palnej jako "karygodne". Zaskoczona także brakiem wniesienia oskarżeń wobec Ulrika, jest przekonana, że cała sytuacja ma drugie dno - w szczególności znając nadwyraz spokojnie usposobienie Ulrika w życiu codziennym.**

Edytowane przez jjordan
phenoman, XAngel2K, TaOwca i 1 inny lubią to

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin