Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Plerpy, eleskowicze

Matilusz

Rekomendowane odpowiedzi

uw2YnTL.png

To w ramach archiwum wrzucam kilka zdjęć nagłówkowych z tematów o PLERP.net

image.png.31c8b6e4e97e2b4359e6ec3f057fe3b8.png

image.png.b6b35936e3c04b2acdb4cd875332fdba.png

image.png.e1c2ffd7fa7610fb0f9ecc4d074046ab.png

a ktoś kojarzy PrideRP? taki cukierkowy serwerek w czasach pomiędzy serwerami Maria, Own3de i Camana

image.png.d5202738f06c2d465e9c979ea95c055d.png

a tu jakis znaleziony artykuł o nowej odsłonie właśnie PLERP (odgrzewany PLRP)

3YVCsc3.png

Edytowane przez Jesus
Jopas i Matilusz lubią to

gwgMfEH.gif

• 2 tygodnie później...
W dniu 4.07.2025 o 12:19, Jesus napisał:

a ktoś kojarzy PrideRP? taki cukierkowy serwerek w czasach pomiędzy serwerami Maria, Own3de i Camana

image.png.d5202738f06c2d465e9c979ea95c055d.png

Coś mi tam świta z tyłu głowy. To jeszcze czasy zanim była fuzja eleski z tym projektem Maria? Początek zeszłej dekady to było wysrywanie tych wszystkich majestatycznych kilku miesięcznych serwerów, które nie miały podjazdu do HRP, eleski. Tylko devgaming było miłym zaskoczeniem chodź też bym nigdy nie powiedział i chyba nawet minuty tam nie spędziłem. Pamiętam też jak w 2015 czy 2016 była jakaś wielka migracja ludzi z jakiegoś pato serwera (nazwy nie pamiętam) i ludzie patrzyli na nich tak jak eleskowicze na plerpowiczów podczas wielkiej migracji 2008/2009. 

Możliwe, że już mi się wszystko w głowie miesza ale czy Caman to nie był ten gość co prowadził na elesce wielki dwuosobowy projekt Vinewood, świata sław i aktorów na wiele lat wcześniej zanim powstała branża rozrywkowa? Gościu nagrywał jakieś filmiki, miał nick Bobby Fallen? Pamiętam, że w czasach gdy respiło się jeszcze na metro na Market wychodziłeś na górę i był od razu jego biznes. 

Swoją drogą H-RP (później to chyba był net4game) to też był niezły projekt. Pamiętam jak eleskowicze masowo się tam przenosili żeby grać jakoś pod koniec 2009/początek 2010. Też tam kiedyś się zalogowałem i wszystko było takie dziwne jak dla dzikusa, który przyszedł tutaj z serwera postawionego na silniku godfathera więc odpuściłem tak szybko jak się tam pojawiłem. Zawsze w tym zestawieniu twierdziłem, że eleska w pick time mająca 50-80 graczy na serwie była znacznie lepsza niż h-rp gdzie stałeś w kolejce żeby się zalogować a później nawet płaciłeś za rejestrację i jakieś inne udogodnienia- a w tamtych latach też się to nie mieściło w głowie aby nastolatkowie płacili za granie. 

12 godzin temu, Moldas napisał:

Swoją drogą H-RP (później to chyba był net4game) to też był niezły projekt. Pamiętam jak eleskowicze masowo się tam przenosili żeby grać jakoś pod koniec 2009/początek 2010. Też tam kiedyś się zalogowałem i wszystko było takie dziwne jak dla dzikusa, który przyszedł tutaj z serwera postawionego na silniku godfathera więc odpuściłem tak szybko jak się tam pojawiłem. Zawsze w tym zestawieniu twierdziłem, że eleska w pick time mająca 50-80 graczy na serwie była znacznie lepsza niż h-rp gdzie stałeś w kolejce żeby się zalogować a później nawet płaciłeś za rejestrację i jakieś inne udogodnienia- a w tamtych latach też się to nie mieściło w głowie aby nastolatkowie płacili za granie. 

image.png.9548eb3c32863d7200a4e9a9aa2723b7.png

tak, Caman & Misiak mieli swój początek w Carson,
Potem sie to pozmieniało poróżnili się chłopaki, weszło h-rp.co a potem net4game

Caman zaczął tworzyć własne serwery (crp), mario własne (mrp) i tak sie to ciągnęło. Caman z Mario mieli tez wspólny serwer

Te serwerki miały to do siebie, ze były serio fajnie ogarnięte tylko padały po jakims czasie, przez afery w ekipie Xd 

i tak caman miał nickname bobby falen XD

tutaj Caman po latach sie tez wypowiedział w swoim temacie: https://centrum-rp.pl/forums/topic/385-caman/?do=findComment&comment=3817&_rid=1

gwgMfEH.gif

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...