Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Lil Dos (Dildos) - diss the music industry (sorki PRE$$EY)

Tokarsky

Rekomendowane odpowiedzi

**Dnia 02.09 na nowo powstałym kanale Lil Dos (Dildos), pojawił się na diss na "the music industry", co jest nawiązaniem do beefu pomiędzy PRE$$EY, a JR i Ciendaguapo. Kawałek jest sarkastyczny, co wskazuje sama ksywka w którą wciela się Juan Dos Santos, jak i sam materiał video na, którym pajacuje. Do napisania i wydania disstracka Juana zmotywowały komentarze zamieszczone na początku klipu, w którym przekomarzał się z Percy'm. Jak sam pisze w swoim wpisie, kawałek jest podyktowany chęcią udowodnienia, że też potrafi w rapy i nie ma na celu nikogo urazić, wszystko jest dla jaj, jednak niektórzy po niektórych wersach mogą poczuć się dotknięci. **

https://li.v-rp.pl/post/101554_mam-nadzieje-ze-nie-bedziecie-na-mnie-zli-kawalek-powstal-z-rzuconego-wyzwania-p.html

TEKST:

Spoiler

Wait... A teraz śpiewam sobie tak...
Precy Pressey to jebany leser, tak to jest jebany łak
Hey come on
Jestem asteroidą, która spadła
Niech nastanie ciemność, chociaż to ja zazwyczaj gaszę światła
Jebany clown, jak Zayuan "Lights Out"
Malia zła, bo nie traktujesz jej miłościwie, tak jak traktowałeś Chase Love
Teraz pora na nowe, a podobno lizanie dupy Chase było przebojowe
 <----------- W tej części numeru Juan ukrywa swoje prawdziwe umiejętności za majkiem, żartobliwie podśpiewująć pierwsze wersy. Z wersu na wers zaczyna się rozkręcać, żeby zakończyć jednak finalnie chujową linijką, po której robi krótką przerwę. 

Poczekaj moment...
Wszystkie twoje tracki do tej pory były i są chujowe
Wiem, że w wytwórni mówili inaczej, ale niech ktoś wreszcie to powie
Jesteście kopiami samych siebie, to nudne, ziomek

Raperzy oryginalni jak chuj
Spłodził was jeden tatuś, czy mieliście dwóch? 
<----- Lil Dos zarzuca raperom w Los Santos, że są identyczni i niczym szczególnym się od siebie nie wyróżniają. 
Oglądam wasze foty na lifeinvanderze, mam deja vu
Chase Love tam, Chase Love tu 
<--------- odniesienie do zjawiska na lifeinvanderze, gdzie sporo osób było porównywanych do tego, że wyglądają jak Chase Love, w tym Pre$$sey. Klatka w materiale video, sugeruje również dwuznaczość tego wersu, obrazując graficznie, że Chase Love był także w tyłku Felicity DePalma.
Ciągle nie kminie, czemu nie macie pomysłu na siebie
Ta sama nawijka, ta sama stylówka i to samo pedalskie brzmienie
Nawet nie wspólne, tylko te same cele
 <-------- dwuznaczny wers, który można interpretować na dwa sposoby, w kontekście celi karierowych, jak i celi więziennych. Lil Dos być może zarzuca DSE, że nie mają już wspólnych celi, bo ich drogi się rozeszły, ale wciąż mogą liczyć na jedną i tą samą cele w pace. 
Jak tak dalej pójdzie, to zapełnicie cała salę...
Nie koncertową, tylko więzienną jak fawelę 🙂 <--- zaznacza że poprzednie wersy mają dwuznaczność, jednocześnie wskazując że każdy z nich pochodzi z niższych warstw społecznych, więc w areszcie powinni czuć się jak w domu. Wers może oznaczać także, że grają koncerty dla prymitywnych osób w obskórnych miejsach. 
Nie rzucam ksywkami, ale jest was wiele, zjadam was jak cheetos <----- lubi chrupki cheetos

Hmmm...
Nie jestem raperem, nie jestem czarny
Nie mam na nazwisko North
Ale też Cię ładnie proszę
Percy Pressey, wypierdalaj stąd

<--- Linijki odnoszą się do konfliktu pomiędzy Pressey'em, a Northem. Santos twierdzi, że jest takiego samego zdania jak North i że Pressey może już wypieralać na grzeczną prośbę.
Pisząc komentarz, popełniłeś błąd
Marquis publikuje oświadczenia, ale to ja wydaję osąd 
<--- przytyk w stronę Marquisa Northa, który masowo na swoich socialach wydaje oświadczenia i statementy.
Osąd jest taki, że to ja robię postęp
A to podobno ty jesteś zawodowym hip-hopowcem
Trochę to smutne, trochę to radosne
Że to ja dla rapu w Los Santos zwiastuję wiosnę
 <--- być może Lil Dos, chciał poinformować swoich fanów, że wyda płytę w pierwszym kwartale 2025. 
Nie spinajcie dup, ten disstrack jest w żarcie, bo
Drapieżnik dopiero może wyruszyć na akcje
Wpierdolić wszystkie wasze czarne dupska na kolację
Notowania jak w koszykówce, jakbym kurwa rzucał za trzy
Ktoś tam dał dupy, teraz wylewa łzy
Robię w Royce'ie na rondzie jakąś typiarę dwa razy
Ekhem, Ekhem. Dolly Perri, proszę wybacz - bez urazy 
<---- Nawiązanie do koszykówki, a potem do Royce'a i ronda, plus zakończenie wersu frazą "dwa razy" z pewnością nie jest przypadkowe i odnosi się do koszykarza "Randarious Rondo2Tymes Royce", który jest partnerem modelki Dolly Perri. Czy wspomniana "typiara" i "ktoś" to Dolly Perri, która dopuściła się zdrady i to za ujawnienie tego Lil Dos ją przeprasza? Czy być może raper na chwilę wciela się w rolę koszykarza, tak jakby rzucał za trzy i przeprasza Dolly za wspominkę o RR na swoim numerze? 
Zaczepisz mnie jeszcze raz, oberwie każdy, pokażę swoje kły <--- chodzi o zaczepienie Juana przez Percy'ego w sekcji komenatrzy.
Nie zaczepia się mnie kiedy jestem zły
Rozjebałem LSBA, rozjebałem "V", "F", "F"
NASTĘPNI MOŻECIE BYĆ WY. 
<---- w obu federacjach gdy pojawił się Juan Dos Santos, to po dość krótkim czasie upadły. Juan ostrzega, że to samo może spotkać branże muzyczną

PROMOCJA:

Spoiler

- Wspominki o tym, że ma gotowy diss, ale nie może go wydać bo Pre$$sey znajduje się w szpitalu. Na 24 godziny po przyjęciu wyzwania od Pre$$sey.
image.png.37d32f2dcc3f685725211af191647187.png
- Leak swojej rapowej ksywki, który wywołał małe poruszenie w komentarzach i rozśmieszył społeczność>
image.png.8848e487b088b2a05e4f9e4d0cf7e40d.png
image.png.e99927eae46136362a80806f17c600d2.png

**Artystki takie jak ZzozOe czy emKA, odniosły się do kawałka PRE$$EY - SEXUALLY feat. Keilana Merr (prod. LILMA), publikując na swoich socialmediach wersy:  "One się oddają za Birkin Himalaya, za tą cenę mogę złapać diabła", "One się oddają za Birkin Himalaya, drugie za diamenty, w luksusowym świecie gamma". **Juan Dos Santos obserwując nowy trend, również postanawia dopisać swoje linijki upatrując w tym świetną okazję na promocje disstracku na Pre$$ey. Dodatkowo zamieszcza zdjęcie w którym parodiuje okladkę singla SEXUALLY.**
image.png.be3eff93f6817b0cf45a0c02ab385344.png

WYDATKI:

Spoiler

image.png.b7c5949815c0a82908beeb0deb28e397.png

Screenshoty z gry:

INFORMACJE:

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: Juan Dos Santos
Numer konta postaci: 6769303985

Edytowane przez Tokarsky

**Artystki takie jak ZzozOe czy emKA, odniosły się do kawałka PRE$$EY - SEXUALLY feat. Keilana Merr (prod. LILMA), publikując na swoich socialmediach wersy:  "One się oddają za Birkin Himalaya, za tą cenę mogę złapać diabła", "One się oddają za Birkin Himalaya, drugie za diamenty, w luksusowym świecie gamma". **Juan Dos Santos obserwując nowy trend, również postanawia dopisać swoje linijki upatrując w tym świetną okazję na promocje disstracku na Pre$$ey. Dodatkowo zamieszcza zdjęcie w którym parodiuje okladkę singla SEXUALLY.**
image.png.be3eff93f6817b0cf45a0c02ab385344.png

Edytowane przez Tokarsky
bunia lubi to