Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Skarga/HiimPipi, KirbY] Kopacz23

Kopacz23

Rekomendowane odpowiedzi

Link do Twojego kontahttps://forum.v-rp.pl/profile/24350-kopacz23/
Link do konta oskarżonegohttps://forum.v-rp.pl/profile/21065-kirby/ , https://forum.v-rp.pl/profile/5986-hiimpipi/
Powód składania skargi: Udostępnianie rozgrywki osobom trzecim bez zezwolenia osób obecnych podczas rozgrywki, wystawianie graczy na publiczny lincz poprzez rozpowszechnianie screenów z "intymnych scen RP", łamanie punktów regulaminu organizacji porządkowych przez członka LSSD
Wyjaśnienie sprawy:  Z feralnych dni 24/25.01.2025 grałem razem z @HiImPipi oraz @187 w zamkniętym interiorze (moje mieszkanie na zablokowanej postaci po całej sytuacji) Użytkowniczka @HiImPipi która niekonsekwentnie prowadzi swoją postać bo raz siedzi jako modelka w willi za 10 milionów, a na następny dzień sypie arabicę w kawiarni co ominę, przejdę do sedna. Graliśmy sytuacje niezbyt standardową jak na realia kogoś kto gra w branży i w kawiarni więc sytuacja mogła fatkycznie przerosnąć oczekiwania gracza HiimPipi, jednak ta poinformowała nas o tym, że nie chce grać e-rp i to całkowicie uszanowaliśmy i ciągneliśmy grę dalej bez e-rp. Jednak @HiImPipi nie uszanowała naszej prywatności i podczas naszej rozgrywki udostępniała ekran osobom trzecim na komunikatorze discord bądź innym do czego sama przyznała się w wiadomości prywatnej na owym komunikatorze. 

Co do gracza @KirbY. ten na OFICJALNYM discordzie frakcji LSSD udostępnił screena z naszego niedoszłego (które odbywało się między dwoma zawodnikami, a jedną zawodniczką, tak zwany trójkąt) erotic-rp którego pozyskał z niewiadomego mi źródła. Tym samym łamiąc kilka punktów z regulaminu organizacji porządkowych.  jawnie złamał regulamin i zapisy zawarte w dokumencie które jasno mówią o zakazie tworzenia konflików między oraz wewnątrzfrakcyjnych, zakazie toksycznego zachowania i gnębienia. Postawił nas on w złym świetle rozsyłając te screeny na kanał #general na discordzie frakcji LSSD.

Dowody:

Materiał dowodowy #1:

@HiImPipi przyznaje się do rozpowszechniania naszej rozgrywki

Spoiler

image.png.6ac20ec45067ab0fbc044b0e7878b1f3.png

Materiał dowodowy #2

@KirbY. rozpowszechnia screena z e-rp na oficjalnym discordzie LSSD wśród społeczności LEA.

Spoiler

image.png.37297634edd69ce4606e3f5fde804a04.png

Edytowane przez Kopacz23

image.png.4dcd361a8c6e0e0ec2cdee29e921d75a.png

• 2 tygodnie później...

7. Propagowania nienawiści? Byku, ale to Ty stawiasz frakcje w FATALNYM świetle, a nie ja. Ja napisałem na discordzie, że to chore co graliście i, że niezła petarda. Nic poza tym. Osobiście uważam, że pora nabrać pokory i odpowiadać za swoje czyny, a nie teraz szukać winnych, bo się dostało blokadę postaci.

- Udostępnianie czyjejś gry może zrobić więcej szkód niż korzyści. nie było cię w tym momencie IG, nie powinieneś mieć logów odnośnie mojej gry. to ze "Wicia" udostępniła moje narracje osobom, które nie powinny ich dostać - jest przesadą. Odnosząc się kar nadawanych przez ekipę serwera - Bardzo często takie osoby jak ty które robią takie rzeczy wraz z "Wicią" kończyły na banach, to jest jawna próba uprzykrzenia komuś życia. Dostałem blokadę od Breno, wziąłem na klatę, nie próbowałem się nawet odwoływać, więc gdzie tutaj widzisz brak poniesionych przeze mnie konsekwencji? - Ujmę tylko tak, jeżeli ja jestem karany wraz z inną osobą, to wszyscy którzy odwalili szajs powinni dostać kary. Ja i 187 już dostaliśmy blokady postaci, więc? - Chyba pora na to żebyście ty @KirbY. i @HiImPipi również zostali ukarani. Każdy odpowiada za swoje czyny, każdy wybór ma za sobą decyzje która została podjęta.

Edytowane przez Kopacz23

2 godziny temu, Kopacz23 napisał:

7. Propagowania nienawiści? Byku, ale to Ty stawiasz frakcje w FATALNYM świetle, a nie ja. Ja napisałem na discordzie, że to chore co graliście i, że niezła petarda. Nic poza tym. Osobiście uważam, że pora nabrać pokory i odpowiadać za swoje czyny, a nie teraz szukać winnych, bo się dostało blokadę postaci.

- Udostępnianie czyjejś gry może zrobić więcej szkód niż korzyści. nie było cię w tym momencie IG, nie powinieneś mieć logów odnośnie mojej gry. to ze "Wicia" udostępniła moje narracje osobom, które nie powinny ich dostać - jest przesadą. Odnosząc się kar nadawanych przez ekipę serwera - Bardzo często takie osoby jak ty które robią takie rzeczy wraz z "Wicią" kończyły na banach, to jest jawna próba uprzykrzenia komuś życia. Dostałem blokadę od Breno, wziąłem na klatę, nie próbowałem się nawet odwoływać, więc gdzie tutaj widzisz brak poniesionych przeze mnie konsekwencji? - Ujmę tylko tak, jeżeli ja jestem karany wraz z inną osobą, to wszyscy którzy odwalili szajs powinni dostać kary. Ja i 187 już dostaliśmy blokady postaci, więc? - Chyba pora na to żebyście ty @KirbY. i @HiImPipi również zostali ukarani. Każdy odpowiada za swoje czyny, każdy wybór ma za sobą decyzje która została podjęta.

Powiem szczerze, że czytam tą skargę i przysięgam, że TOTALNIE NIE WIERZĘ. W to co widzę i to co czytam. Twoje oskarżenia w naszą stronę są totalnie odklejone od rzeczywistości oraz za co mamy być ukarani? Rozumiem, że czujesz się urażony, że ktoś opublikował Twoją grę, ale chce tu zaznaczyć, że Twoja gra była totalnym disgusting RP. Dostaliście blokady postaci za własną głupotę. Wasza gra podchodziła pod karę, a więc ją dostaliście. To, że ja i Wicia mieliśmy taki stosunek i Wicia, źle się czuła z tym co graliście. Przypomnę, że część tej gry powinna być już za jej zgodą OOC, bo tu już było to na granicy molestowania/gwałtu. Oskarżasz nas tak naprawdę o rzeczy irracjonalne. Ja nie zrobiłem NIC z rzeczy o które mnie oskarżasz. To nie jest nic zgodnego z prawdą. Ja nie podjudzałem do złej opinii o Was, ani też nie robiłem nic celowego w Waszą stronę. Sytuacje z Tobą oraz Twoim toksycznym zachowaniem pojawiały się często oraz Twój poziom gry czy tego co reprezentowałeś jako LSSD czy ogólnie na serwerze często pozostawiał wiele do życzenia i Twoja kara jest tego tylko kropką nad i czy wisienką na torcie. Zarówno ja oraz Wicia w tym wypadku nie złamaliśmy żadnego punktu regulaminu. Jeżeli Twoja wersja jest zgodna to powinieneś w pierwszej kolejności zgłosić to do Vinsa oraz wtedy Herkiego, aby zgłosić sytuacje. Próbujesz za wszelką cene zaszkodzić nam swoim brakiem dobrego smaku i irracjonalnych gier. 

58 minut temu, KirbY. napisał:

Powiem szczerze, że czytam tą skargę i przysięgam, że TOTALNIE NIE WIERZĘ. W to co widzę i to co czytam. Twoje oskarżenia w naszą stronę są totalnie odklejone od rzeczywistości oraz za co mamy być ukarani? Rozumiem, że czujesz się urażony, że ktoś opublikował Twoją grę, ale chce tu zaznaczyć, że Twoja gra była totalnym disgusting RP. Dostaliście blokady postaci za własną głupotę. Wasza gra podchodziła pod karę, a więc ją dostaliście. To, że ja i Wicia mieliśmy taki stosunek i Wicia, źle się czuła z tym co graliście. Przypomnę, że część tej gry powinna być już za jej zgodą OOC, bo tu już było to na granicy molestowania/gwałtu. Oskarżasz nas tak naprawdę o rzeczy irracjonalne. Ja nie zrobiłem NIC z rzeczy o które mnie oskarżasz. To nie jest nic zgodnego z prawdą. Ja nie podjudzałem do złej opinii o Was, ani też nie robiłem nic celowego w Waszą stronę. Sytuacje z Tobą oraz Twoim toksycznym zachowaniem pojawiały się często oraz Twój poziom gry czy tego co reprezentowałeś jako LSSD czy ogólnie na serwerze często pozostawiał wiele do życzenia i Twoja kara jest tego tylko kropką nad i czy wisienką na torcie. Zarówno ja oraz Wicia w tym wypadku nie złamaliśmy żadnego punktu regulaminu. Jeżeli Twoja wersja jest zgodna to powinieneś w pierwszej kolejności zgłosić to do Vinsa oraz wtedy Herkiego, aby zgłosić sytuacje. Próbujesz za wszelką cene zaszkodzić nam swoim brakiem dobrego smaku i irracjonalnych gier. 

[Jeżeli Twoja wersja jest zgodna to powinieneś w pierwszej kolejności zgłosić to do Vinsa oraz wtedy Herkiego, aby zgłosić sytuacje. Próbujesz za wszelką cene zaszkodzić nam swoim brakiem dobrego smaku i irracjonalnych gier.]

- Sytuacja została zgłoszona do aktualnego lidera LSSD (vinsu) który nic z tym nie zrobił. Więc tutaj możesz od razu odpisać sobie ten argument. Dobry smak jest pojęciem względnym, jak mówiłeś Breno dał nam blokady postaci, jego werdykt, nie ma co wnikać. Ale każdy kto maczał palce w całej sytuacji powinien zostać ukarany. Tak samo jak ja i @187

[Przypomnę, że część tej gry powinna być już za jej zgodą OOC, bo tu już było to na granicy molestowania/gwałtu.]

- "wicia" jak mówisz zaznaczyła na /b (OOC) to, że nie chce kontynuować takiej gry więc zgodnie z jej słowami przestaliśmy grać jak to nazwałeś "Disgusting RP". Więc jest to kolejny argument z "czapy"

Zarówno ja oraz Wicia w tym wypadku nie złamaliśmy żadnego punktu regulaminu.

- Nie złamaliście? - Ty złamałeś 7 punkt regulaminu organizacji porządkowych

- Wicia? - Wicia przyznałą się do Meta Gamingu oraz rozpowszechniania całej sytuacji czym przykładem jest cofnięcie akcji przez Breno, a dalsze granie jej przez graczy na serwerze oraz sam fakt tego, że ta przesiadywała na komunikatorze głosowym i streamowała naszą rozgrywkę/rozsyłała screeny do osób które to dalej wykorzysytwały, przykładem tego jest to, że jedna z osób która jest ze środowiska "Wicii" zgłosiła ninera parenaście minut później gdzie ta opuściła najpierw rozgrywkę niby przez crash/timeout nie mi oceniać, a po parunastu minutach zjechała się jej ferajna i zgłosiła to na 9-1-1, gdzie ta nie miała przy sobie żadnego telefonu.

Edytowane przez Kopacz23

Godzinę temu, Kopacz23 napisał:

[Jeżeli Twoja wersja jest zgodna to powinieneś w pierwszej kolejności zgłosić to do Vinsa oraz wtedy Herkiego, aby zgłosić sytuacje. Próbujesz za wszelką cene zaszkodzić nam swoim brakiem dobrego smaku i irracjonalnych gier.]

- Sytuacja została zgłoszona do aktualnego lidera LSSD (vinsu) który nic z tym nie zrobił. Więc tutaj możesz od razu odpisać sobie ten argument. Dobry smak jest pojęciem względnym, jak mówiłeś Breno dał nam blokady postaci, jego werdykt, nie ma co wnikać. Ale każdy kto maczał palce w całej sytuacji powinien zostać ukarany. Tak samo jak ja i @187

[Przypomnę, że część tej gry powinna być już za jej zgodą OOC, bo tu już było to na granicy molestowania/gwałtu.]

- "wicia" jak mówisz zaznaczyła na /b (OOC) to, że nie chce kontynuować takiej gry więc zgodnie z jej słowami przestaliśmy grać jak to nazwałeś "Disgusting RP". Więc jest to kolejny argument z "czapy"

Zarówno ja oraz Wicia w tym wypadku nie złamaliśmy żadnego punktu regulaminu.

- Nie złamaliście? - Ty złamałeś 7 punkt regulaminu organizacji porządkowych

- Wicia? - Wicia przyznałą się do Meta Gamingu oraz rozpowszechniania całej sytuacji czym przykładem jest cofnięcie akcji przez Breno, a dalsze granie jej przez graczy na serwerze oraz sam fakt tego, że ta przesiadywała na komunikatorze głosowym i streamowała naszą rozgrywkę/rozsyłała screeny do osób które to dalej wykorzysytwały, przykładem tego jest to, że jedna z osób która jest ze środowiska "Wicii" zgłosiła ninera parenaście minut później gdzie ta opuściła najpierw rozgrywkę niby przez crash/timeout nie mi oceniać, a po parunastu minutach zjechała się jej ferajna i zgłosiła to na 9-1-1, gdzie ta nie miała przy sobie żadnego telefonu.

Przeraża mnie fakt Twoich argumentów od czapy. 
Zacznijmy od mojego złamania punktu regulaminu. Oskarżyłeś mnie o trzy, teraz został jeden, a teraz się okazuje, że nagle już został pkt. 7, ale skoro zgłaszałeś to do Vinsa, to wydaje mi się, że gdybym złamał punkt regulaminu to Vinsu by mnie ukarał, a tym bardziej, że w LSSD gram krótko, a też nie ma u nas specjalnego traktowania. Mimo, ze wiem, ze Vinsu to zloty czlowiek z cierpliwoscia, ale konsekwencje wyciaga. W dalszym ciagu moja zlamanie regulaminu nie ma zadnego sensu. Bo jak to mowia kazdy jest kowalem swojego losu, a w tym wypadku Ty nim byles i dales dupy na calej linii. Mowmy otwarcie, ze Twoja gra byla w tym wypadku perwersyjna oraz dewiacją dobrej gry RP.
Wiec jezeli mam byc karany, bo w glowie mi sie nie miesci to co graliscie oraz to jak PRZEDMIOTOWO traktujecie w tym wypadku kobiete.

Idąc do sprawy MetaGamingu to tu poleciałeś  bo Twoje oskarzenia rosna i zmieniaja sie z chwili na chwili. Dodatkowo meta gaming musi byc w momencie kiedy cos sie dzialo IC, a ja z Wicia nie mialem interakcji IC, a wiec mowisz, ze robilismy MG OOC?

Dodam tylko, że zarzucasz też MG w sytuacji  kiedy akcja byla cofnięta, a więc to już jest hit całkowity. Dlatego ja mam swietna propozycje, aby juz jednak oddac decyzje dla Mixera czy innych osob, bo tak naprawde nie mam pojecia czy to jest apelacja czy skarga, ale probujesz sie juz lapac wszystkiego co sie da, aby nam tylko zaszkodzic. 

Edytowane przez KirbY.

To teraz przyszła pora na mnie i na moją odpowiedź w całej tej sytuacji:
Przytaczanie w jakikolwiek sposób tego, jak prowadzę moją postać nie powinno mieć tu miejsca. Tym bardziej ocenianie mojej osoby przez pryzmat tego jak prowadzę tą postać - pisanie również że jednego dnia siedzę w willi za 10 milionów, a drugiego dnia sypię arabikę w kawiarni - dwa miesiące temu jeszcze pracowałam w kawiarni i od momentu zwolnienia się nie podejmowałam żadnych prac dodatkowych i brnęłam tylko i wyłącznie w modeling. Po co przytaczasz tak bezsensowne oraz nie mające wcale wpływu na tą sytuację informacje, próbując tylko i wyłącznie mi zaszkodzić na twoją korzyść, kiedy skarga w ogóle tego nie dotyczy - tylko dotyczy zarzuconego mi rozsyłania tamtejszej akcji, pomijając fakt że moją postać prowadzę konsekwentnie i poprawnie. Udostępnianie gry oczywiście jest zakazane, aczkolwiek tylko w momencie kiedy osoba gra w organizacjach przestępczych, co jest jak wiadomo zapisane w regulaminie serwera, gdzie możesz sam sobie to sprawdzić - i powtórzę, dotyczy to TYLKO półświatka. Ukazałam naszą grę z powodu takiego, że byłam zniesmaczona całą tą sytuacją i sama już nie wiedziałam co mam robić w tej sytuacji. Cała ta akcja dla mnie była po prostu obleśna, i nie czułam się komfortowo podczas jej odgrywania, o czym dałam znać wam na czacie OOC. Przechodząc do czatu OOC - to właśnie jak wspomniałam, w tamtym miejscu podzieliłam się z wami informacją, że ta cała gra jest dla mnie nie smaczna i obrzydliwa, przez co dałam wam znać, że nie chcę tego grać. Faktem jest to, że faktycznie - napisaliście mi również na czacie OOC że okej, nie będziemy tego grać - aczkolwiek tylko na tym się skończyło.
Pomimo mojej prośby na czacie OOC, o to że nie chce grać takiego czegoś, to wy dalej brnęliście w tą gierkę mimo moich próśb, grając to coraz obrzydliwsze rzeczy, do których się wcześniej nie dopuszczaliście. Przez fakt, że nie chciałam z wami odgrywać tych chorych rzeczy, próbowaliście /zniszczyć/ karierę mojej postaci poprzez jakiś tam telefon do mediów, co jest dla mnie chore. Z rzeczy X, przechodziliście po konsultacji na rzeczy XX, więc nie rozumiem dlaczego bronicie się nie uszanowaniem waszej prywatności podczas naszej rozgrywki, kiedy wy nie uszanowaliście tego że nie chce grać z wami takich obrzydliwych rzeczy (DisgustingRP) bo mieliście jakieś widzimisię. Uważam że specjalne odurzanie mojej postaci narkotykami w celu przelecenia jej, czy zwał jak zwał /zgwałcenia/ jest obrzydliwe i straszne. Nie wstawie tutaj screenshotów dot. tego co graliście po wymianie wiadomości na OOC, lecz jeżeli jakiś administrator będzie chciał na to spojrzeć - jestem gotowa umieścić to w jego DM, ode mnie to tyle.

Zgłaszanie tej sytuacji na 911 i oskarżanie mnie o MG jest całkowicie bezsensowne. O godzinie 1:32 mój router się zrestartował, co spowodowało, że musiałam wyjść z gry bez żadnej informacji. Kiedy wróciłam, zastałam mieszkanie zamknięte i byłam w nim sama. Gdy zapytałam przez czat OOC, gdzie się znajdujesz, otrzymałam odpowiedź, że musiałeś się oddalić. Supporter otworzył mi drzwi i wypuścił mnie. Ponownie próbując skontaktować się przez czat, zobaczyłam informację, że użytkownik ma wyłączony czat OOC, po dłuższej chwili dostałam od ciebie odpowiedź, że została wypuszczona, ale telefonu nie oddałeś. W tej sytuacji wyszłam z domu zaczęłam biec przez miasto w poszukiwaniu otwartych miejsc, żeby prosić o pomoc. W końcu natrafiłam na jeden otwarty bar, gdzie głośno krzyczałam, że potrzebuję pomocy oraz podwózki do domu, by napisać do kogoś na Invaderze przez komputer. Kiedy byłam w lokalu, pojawiła się kobieta, która zainteresowała się moją sytuacją i zaproponowała mi podwózkę do domu. Gdy dotarłyśmy na miejsce, okazało się, że w mieszkaniu był jeden z lokatorów, który zadzwonił na służby, które przyjechały w dość szybkim tempie.

Wracając do całej akcji, w trakcie naszej gry napisałam do osoby z pod /a o prośbę spektowania mnie aby sprawdzili czy gracie dobrze - więc możliwe że przez tą sytuacje Breno czy kto kolwiek inny z administracji dowiedział się o waszej grze. 

Na koniec rozmowy z PD dołączył Breno gdzie poinformował że akcja jest cofnięta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin