Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[15.02.2025] GLITTER DOLLS - Glitter DNA (Official Music Audio with color coded lyrics)

riri

Rekomendowane odpowiedzi

6EaTjwO.jpeg

**Piętnastego lutego na oficjalnym kanale VTube GLITTER DOLLS pojawił się zapowiadany przez dziewczęta debiutancki singiel GLITTER DNA. Utwór to elektroniczny, słodki pop o cukierkowej estetyce. Mimo trudności, takich jak utrata części materiału w wyniku włamania, dziewczyny nie poddały się i intensywnie promowały premierę, m.in. publikując teaser, vlogi dla obserwatorów i organizując huczną imprezę z okazji debiutu. GLITTER DNA to energiczny utwór z chwytliwym tekstem i melodią, który ma przenieść słuchacza do błyszczącego pop świata dziewczyn. Tekst piosenki opowiada o ich wspólnej sile  i pewności siebie – każda z członkiń podkreśla, że ich blask jest niepowtarzalny, a muzyka i scena jest wpisana w ich DNA. Video piosenki zawiera tekst z kodowaniem kolorów, podobnym do tego, które dziewczęta przygotowały wcześniej w utworze POW POW na konkurs WIMI NEXT STAR. Artystkom zależy, by słuchacze mogli łatwo zidentyfikować poszczególne wokale. **

LYRICS

Spoiler

Track title: GLITTER DNA
Artist
: GLITTER DOLLS
Lyrics by
: RUBY LENNOX
Producer
: LILI KIM
Released
: 15/02/2025

RUBY AURELIA LILI

Tak, a huh
Tak, GD

Uh,
Nie muszę udawać, dobrze wiesz, jaka jestem,
Wysoko w chmurach, mogę cię tam zabrać
Lśnię w ciemności
musisz tylko iść za światłem
Jeśli się odważysz
zaświecimy jeszcze jaśniej (Bling Bling)
Yeah, mam to w genach
(Yeah)
krew buzuje (Nuh-uh)
też to czujesz
przepadniesz (U-uzależniam)

Gra bez zasad, szybkie tempo,
wszyscy patrzą, uważaj!

Baby boy, jesteś gotów na szaleństwo?
To moje DNA, nie będzie lekko
Idę tam, gdzie inni boją się spojrzeć (Yeah)
Idę tam, gdzie inni boją się spojrzeć, po swoje (Yeah)
Wchodzę na tę scenę, patrzy na mnie każdy
Ich serca biją mocniej, widzą właśnie gwiazdy
Pierwszy plan, to miejsce dobre dla mnie
Więc nie wątpię, że tu zostanę na zawsze.

Więc, idę, idę, wciąż idę na szczyt
I błyszczę, i błyszczę, i błyszczę jak nikt
Ooh, ah, nie potrzebuję aprobaty
Ooh, ah, blask mam wpisany w genotyp

Zakładam koronę, czas sięgnąć do gwiazd
Wysoko na szczycie, yeah, gotowa by brać

A teraz skup się (Huh)
Bo nie powtórzę (Huh)
Niech to dzwoni w Twojej głowie niczym hymn
Oddasz mi wszystko, u stóp położysz świat
(Ten świat)
Zasłużyłam na najlepsze, przecież dobrze o tym wiesz (Trzy, dwa, jeden)

Dziś nadchodzi mój czas
Słychać szpilek stuk
Możesz tylko nadążyć
lub zostać gdzieś za mną

Już wiem, że patrzą
Już wiem, że mówią
Może szybko znienawidzą
ale wiem, że naśladują.

Baby boy, jesteś gotów na szaleństwo?
To moje DNA, nie będzie lekko
Idę tam, gdzie inni boją się spojrzeć (Yeah)
Idę tam, gdzie inni boją się spojrzeć, po swoje (Yeah)
Wchodzę na tę scenę, patrzy na mnie każdy
Ich serca biją mocniej, widzą właśnie gwiazdy
Pierwszy plan, to miejsce dobre dla mnie
Więc nie wątpię, że tu zostanę na zawsze.

Wysoko na szczycie, yeah, gotowa by brać

Oh tak, urodziłyśmy się by lśnić
Cokolwiek zrobisz, już nie zmieni już tego nic
Oh tak, urodziłyśmy się by lśnić
Lepiej uważaj, bo wchodzimy głośno

Świat już nigdy nie będzie taki sam
posypałam go brokatem, należało się to nam.

Najwyższa liga, GLITTER DOLLS są właśnie tam
Zrozum to, nie ma sensu robić dram

Wysoko na szczycie, to pop królowej styl

PROMOCJA

Spoiler
  1. Udział w konkursie karaoke organizowanym przez Moka Cafe. Dziewczyny zaprezentowały swoje covery przed publiką, a finalnie Ruby i Emily zgarnęły statuetki za kolejno drugie i trzecie miejsce. Aurelia zajęła miejsce czwarte.
  2. Zgłoszenie udziału w konkursie WIMI. Wypuszczenie utworu POW POW - pre-debiutu, który przedstawia dziewczyny szerszej publice.
  3. Dziewczęta z GLITTER DOLLS były widziane wśród darczyńców dla schroniska w zbiórce organizowanej przez Dead In Vinewood
  4. Girlsband od początku działania angażuje się w kontakt z ludźmi na swoich socialach. W pierwszym poście na swoim oficjalnym fan page poza zaproszeniem do odsłuchu POW POW zapowiadają też prace nad debiutem.
  5. W trakcie prac na nowym kawałkiem dziewczyny padają ofiarą włamania przez co tracą część swojej pracy nad materiałem. Wrzucają informację o tym wydarzeniu w formie vloga.
  6. Niedługo po vlogu dziewczęta wrzucają teaser swojego debiutanckiego singla. Video jest bardzo amatorskie, ale dziewczyny starają się wzbudzić zainteresowanie ludzi swoją twórczością.
  7. GLITTER DOLLS są widziane na LAROCQUE CHARITY BANQUET, a ich stylizacja na przyjęciu wzbudza zainteresowanie mediów - dziewczyny zostają wyróżnione w artykule od ATOMIC
  8. Na krótko przez premierą dziewczyny dowiadują się, że zostały zakwalifikowane do udziału w WIMI NEXT STAR - udział dziewczyn zostaje oficjalnie potwierdzony przez social media WIMI.
  9. Z okazji premiery singla oraz z uwagi na dostanie się do WIMI dziewczyny organizują imprezę garażową - impreza ma być okazją do prezentacji swojej muzyki, pokazania układów tanecznych na żywo i zachęcenia ludzi do zainteresowania się ich działalnością.
  10. Dzień przed premierą kawałka dziewczyny wrzucają kolejnego vloga - na nagraniu widać fragment ich próby tanecznej.
  11. Dziewczyny aktywnie promują też imprezę poprzez rozlepienie plakatów na mieście - grafiki pojawiają się przed Moka Cafe, Ocean's Bounty Bar, Nordic Delight i Hypnotic Club
  12. Na parę godzin przez premierą Ruby i Lili udzielają się dość mocno pod postem Ash Ferrick wyciągając swoje osobiste zarzuty wobec postawy Nicholasa Harmona, dziewczyny do pewnego czasu obracały się w towarzystwie zespołu wokalisty, wychodzi na to, że relacja ta została zerwana.
  13. Głośna drama na LI związana z Emily Kim, która z nieznanych dla dziewcząt powodów zaczęła skandalicznie zachowywać się na socialach. Efektem tego zachowania było wykluczenie Emily z zespołu, ale także kara finansowa ze strony organizatorów WIMI NEXT STAR. Zachowanie Emily przyniosło dziewczynom nie taki rozgłos jakiego by chciały, na całe szczęście znaczna część obserwujących nie obwinia pozostałych członkiń za to co się stało.
  14. Dziewczęta dały swój pierwszy oficjalny występ podczas APEX FIGHT & CHARITY NIGHT - mimo nagłej utraty członkini zespołu dziewczyny zdecydowały się wystąpić w duecie i zaśpiewać zaktualizowaną wersję kawałka POW POW, gdzie partie wokalne Emily zostały przejęte przez pozostałe dziewczyny.

WYDATKI

Spoiler
  1. $5000 - zakup amatorskiego sprzętu do garażowego studio dziewcząt
  2. $13200 - zakup mikroportów do występów na żywo (nie zapisuje się to nigdzie, bo bierze z kieszeni ale screenek, że mamy 3 sztuki kupione dodaję)
  3. $1000 - projekt i wydruk plakatów zapowiadających imprezę

Screenshoty wydatków

ODGRYWKA

INFO DLA OPIEKUNA:

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: GLITTER DOLLS (Ruby Lennox, Aurelia Moore, Emily Kim)
Numer konta grupy: 2888440484
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/37439-glitter-dolls-💜/
Przynależność (do projektu, np. wytwórni): N/A
Imię i nazwisko menadżera: N/A
Link do profilu/przeds. menadżera (jeśli posiada/jest zrzeszony): N/A
Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków): N/A

Edytowane przez riri

**Dom sprawdził kawałek, przesłuchał go. Nie buja go taka muzyka, ale docenia wartość produkcyjną oraz wokalną. Zostawił po sobie like i wrócił do wegetowania w swojej sypialni po zażyciu benzo**

Edytowane przez Centrolewus
Misty, skinny i riri lubią to

ouch-ezgif.com-resize.gif.d8959fe700b1dea5d69d8d5427fe0ee5.gif