Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[16/02/2025] [EA] lilma - GRANDS & CLAMS (🎥 directed/produced by. ma&ma studio)

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

f4VZGxM.png

Lilma bez wątpienia w ostatnich tygodniach był na celowniku wielu osób przez swoją wpadkę, a chodzi dokładnie o jego numer sprzed miesiąca gdzie między wersetami użył zwrotu "czarnuch" samemu będąc białym jak śnieg. Sprawa szybko nabrała tempa przez portale społecznościowe, gdzie na przykład taka persona jak Marquis North podczas komentarzowej dyskusji wprost nazwał lilma rasistą, oznaczając również ironicznie profil wytwórni, pod którą podpisany jest artysta. Całość skończyła się tymczasowym zablokowaniem konta lilma i Mayhem Percy, którzy później wdali się w głębszą dyskusję.

Artysta spod szyldu Eternal Atake bez wątpienia stracił w oczach swoich słuchaczy przez użycie nieodpowiedniego zwrotu ale czy to przełożyło się z kolei na ciszę ze strony Serba? Hucznie zapowiadane LP "IM ASSHOLE" intro i kawałkiem zostało odstawione w kąt po aferze? Okazuje się, że fani mogą spać spokojnie, ponieważ 16 lutego na wszystkich platformach streamingowych ukazał się utwór pt. "GRANDS & CLAMS" który jest trzecim kawałkiem z nowego projektu producenckiego. 

Artysta niezmiennie pozostaje samodzielnym twórcą, ponieważ odpowiada nie tylko za produkcję utworu ale i za teledysk, oprawę graficzną i mix mastering. Dzięki Eternal Atake nowy utwór trafił na wszystkie platformy streamingowe w rekordowym tempie.

UJI0S6f.png

Spoiler

Nie jestem żadnym graczem bo nie rozdaje tu kart
Znikam na dwa miesiące po to by rozjebać stack
Siedzę całodobowo nie nagrywam one hit track
Lilma człowiek orkiestra zobacz jak zarobić guap

Nie siedzę w biznesie bo pod łóżkiem trzymam grands
Nie wrzucam nowych tracków bo beaty dają mi clams
Nie potrzebuje porad bo wiem jak tutaj się gra
Nie jestem tu od wczoraj więc wiem o kogo mam dbać 

Prosicie mnie o ksywy a nie strzały ślepakami
Nie rozumiecie durnie że się bawię wersetami

Oczekujecie wojny ja się wytrę diamentami
Jestem poza zasięgam bo latam między krajami
Wchodzę gdzie tylko mogę
Nie jestem tu od wczoraj więc mogę

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Farush Bojaxhiu (80 procent)
Numer konta postaci:  4120886834
Przynależność: - Eternal Atake (20 procent)
Numer konta wytwórni: -  6014642429
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/32721-farush-bojaxhiu-alias-lilma/

Koszty: 

Gra In Character: https://imgur.com/a/sRluhiG

Spoiler

Ostatnie wydarzenia wokół postaci (Styczeń): 

• W nowy rok wszedł z singlem pt. ,,2025 freestyle'' który wywołał niemałą burzę w social mediach. Głównie przez fakt, że biały jak śnieg użył w wersie zwrotu "Czarnuch" co wielu słuchaczom czy artystom się po prostu nie spodobało. Niezadowolenie na temat rasowy skomentował również Marquis North podczas komentarzowej dyskusji pod postem artysty. W dyskusji, podobnie jak przy sytuacji z polityk, wprost nazwał Farusha rasistą, oznaczając również ironicznie profil wytwórni, pod którą podpisany jest artysta. Całość skończyła się tymczasowym zablokowaniem konta Lilma i Mayhem Percy - którzy wdali się w głębszą dyskusję. Sam menadżer wyszedł z wymiany zdań bez szwanku.

• Niecały tydzień po wypuszczeniu singla wziął udział w ceo-produkcji & mix masteringu utworu Kayes i RiRi pt. ,,Bitch Who" który w muzycznym zestawieniu od Rhythm Radar znalazł się na miejscu trzecim. Kawałek wywołał falę mieszanych uczuć, co jednak przełożyło się na odtworzenia i zajęcie trzeciego miejsca w zestawieniu.

• Nie odchodząc od Rhytm Radar to kawałkiem zamykający chart okazała się kolaboracja JR x Lilma z ubiegłego roku dwudziestego dziewiątego listopada.

• Słuchacze też doczekali się kolejnej współpracy między Serbem a Jaden Morrow w kawałku pt. ,,I'm falling". Co ciekawe o tym drugim robi się głośno w social mediach dzięki wiminextstar do którego Morrow się najzwyczajniej w świecie dostał.

• Będąc w ciągłym gazie muzycznym w styczniu dał mocny występ na żywo. Jednym z najważniejszych wydarzeń miesiąca było otwarcie klubu Midnight Society, podczas którego to właśnie on pełnił rolę głównej gwiazdy wieczoru. Jego koncert przyciągnął tłumy fanów, którzy od pierwszych minut dali się porwać energii i surowej, bezkompromisowej stylistyce jego muzyki. Za techniczną stronę wydarzenia odpowiadał DJ XTC, który zadbał o to, by każdy dźwięk wybrzmiał z maksymalną mocą, a sety łączyły klasyczne brzmienia z nowoczesnym vibe’em. Atmosfera w klubie była gęsta od emocji, fani skandowali teksty kawałków, a Lilma dał z siebie wszystko, udowadniając, że niezależnie od kontrowersji nadal potrafi dostarczyć show na najwyższym poziomie.

• W międzyczasie w rozmowie z Malią Yo Parris, Marquis North ponownie skrytykował Lilma za swobodne używanie zwrotu "Czarnuch", nazywając go rasistą. Podkreślił, że jego problemem nie jest samo słowo, ale kontekst – jeśli jest używane w sposób obraźliwy lub umniejszający, staje się przejawem rasizmu. North zwrócił też uwagę na fakt, że Lilma nie próbował się bronić, a zamiast tego przeszedł do ataku, co ostatecznie skończyło się dla niego banem na Invader’. Dodatkowo poparł decyzję administracji o interwencji, uznając ją za „kubeł zimnej wody” i lekcję dla zaangażowanych stron.

• Zwieńczeniem stycznia był kawałek pt. ,,On My Brother" od Trench Baby & Tip Toe do którego teledysk nagrał Lilma. Na samym teledysku nie zabrakło wielu broni różnego rodzaju i głośnej muzyki, krzyków czy kręcenia bączków autami - po dłuższej chwili na miejscu zjawiły się jednostki departamentu, lecz według świadków nie mieli oni przeciwdziałać wydarzeniu, a pomóc do nagrywek swoimi wozami do kilku przebitek.

Promocja wokół numeru GRANDS & CLAMS etc:

Edytowane przez Makler