Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[09.04] [Singiel] Forests of Fey - Kiss of Darkness

Zazi

Rekomendowane odpowiedzi

iVHql2J.png

** Dziewiątego kwietnia po krótkiej zapowiedzi do sieci i na odpowiednie profile streamingowe takich artystów jak Suzy czy Criel @samer trafia nowy singiel w odpowiednio przygotowanej pod side project kategorii. Forests of Fey to poboczny projekt muzyczny zainicjowany przez Suzannę - o którym więcej można przeczytać na odpowiednich stronach. Zgodnie z założeniami projektu utwór jest w pełni anglojęzyczny - przypomina swoim charakterem wokalny dialog pomiędzy dwiema postaciami. Wykonanie całości łączy growlowany męski wokal z eterycznym wykonem drugiej artystki zaangażowanej w singiel. Wokal, wykonywany przez Suzanne operuje głównie w tonacjach sopranowych, nastolatka śpiewa czysto i melodyjnie mieszcząc się przez całe wykonanie w zakresie skali sopranowej. Całość kontrastuje z niskim growlem za który odpowiedzialny był Criel, tworząc w połączeniu wręcz gotycką atmosferę. W instrumental został zaangażowany cały skład projektu bez konieczności korzystania z 'ławki rezerwowych'. Produkcja pozbawiona jest jakichkolwiek niedoskonałości czy innych niedociągnięć - zrealizowana została w profesjonalnym studiu. Za perkusje w części instrumentalnej odpowiada współpracujący z Suzy i działający również w zespole Cassius Arcenaux @kage-, gitara basowa przypisana została Victorowi Dwight @greatking - znanemu basiście z m. in. Social Therapy @greatking, za gitarę prowadzącą i rytmiczną odpowiadała Suzanna. Charakter utworu jest wstępem i zapowiedzią kolejnych prac - niekoniecznie już tak spokojnych jak ta.... przysłowiową rozgrzewką. **

tzuBgSl.png

-> Tekst 

Spoiler

[Criel]
Nadchodzi noc, mrok sie przebudzi.
Z cienia za sceną wyłania się ona.
Nazwij mnie przekleństwem, chce nim być.
Zgubą, śmiercią - mrokiem i Twoim Panem.

[Suzy]
Narodził sie z mroku, spójrzcie na tą twarz.
Zgubienie nam niesiesz, a ja wśród opętanych.

[Criel]
Ja jestem maską, którą nosisz z dumą.
Miłość czy przekleństwo? Kim dla ciebie mam być?

[Suzy]
Echem w katedrze, moją pustką i trunkiem.
Z Twoją wizją, chce nieść ciemność.
Spójrz, widzę zgubę.
Jesteś mrokiem, będziesz naszą klęską.

[Criel]
Zamknij drzwi, spójrz.
Światło staje się niczym, w spojrzeniu pustka.
Tańcz niech te ściany drżą moim tonem.
Ty! Bądź naga - zgubiona i moją opętaną.

[Suzy]
Nie wiem, czy istnieje… czy to tylko mój ból.
Spójrz na mnie.
Powiedz że nie straciłam duszy.
Chociaż oddałam ją Tobie, bądź mrocznym zbawieniem.
[..]
Każdy pocałunek jak cień, niech umysł pożera.
Karmicielka cieni, królowa tych mroku bram.

[Criel]
Zjadłaś moje ja – zostawiłaś trzask.
Zwiąż mnie, rzuć na krwawy ołtarz. 

[Suzy]
Próbowałam uciec, szepty prowadziły mnie z powrotem.

[Criel]
Czekałem na Ciebie z ostrzem w mroku, zimnym szeptem.

[Suzy]
Karmicielka cieni, królowa mroku bram. 

[Criel]
Gdy zapadnie cisza zrozumiesz, byłem jej piekłem. 

[Razem] x 2
Jestem materią, której żadną siłą nie da się zniszczyć.
 W Twoich oczach – zguba, w pragnieniach - wieczność. 

-> Skład

Spoiler

Wokal: Suzy & Criel

Gitary: Suzy (prowadząca, rytmiczna), Victor Dwight (basowa)

Perkusja: Cassius Arcenaux

-> Rozgrywka

Spoiler

- Nagrywki

- Rozwieszenie plakatów przez członków zespołu na stacjach i głównych sklepach: Sandy, Paleto, drogi wyjazdowe, wybrane stacje w Santos (markery na 3 dni około dziewięć markerów). KLIK

- Plakaty złomowisko KLIK

-> Koszta poniesione

Spoiler

- $13.200 Zakup wybranych bilbordów 

- Członkowie projektu (podział zysków po równo dopiero po wycenie)

-> Promocja

Spoiler

- Zapowiedź projektu, kolaboracji na lifeinvader - stworzenie dedykowanego fanpage.

- Połączenie sił w gatunkach muzycznych które przeplatały sie w twórczości artystów. 

- Dotychczasowe osiągnięcia wokalistów i muzyków związanych z projektem. 

- Reklamowanie singla na fanpage projektu. 

- Rozwieszenie plakatów przez członków zespołu na stacjach i głównych sklepach: Sandy, Paleto, drogi wyjazdowe, wybrane stacje w Santos (markery na 3 dni około dziewięć markerów).

- Wykupienie kilku wybranych bilbordów. 

- Plakaty na złomowisku w Sandy i Santos (ustalone markery po 3 dni dwa razy)

- Reklamowanie w Distortion przez plakaty. KLIK

- Pojawienie sie luźnego coveru Priscilla's Song / The Wolven Storm mogącego podbijać wyświetlania samych profilów wokalistki powiązanej z projektem. 

- Basista formacji wraz ze swoim głównym zespołem (Social Therapy) koncertuje 12 kwietnia w Distortion.

- Próba kradzieży z porwaniem i potrąceniem na członków formacji w czasie ich próby w jednym z domów gdzie mają swoją klitke. 

- Aktywne prowadzenie social mediów - zwłaszcza przez Suzanne.

- Najnowszy solowy utwór Suzy Ритуальная Песня.

- Zagranie na SOCIAL THERAPY at Dead in Vinewood (support + pozostanie jako zastępująca Reida gitarzystka).

Czy artyści w Santos są członkami satanistycznej sekty? - wspomnienie o Suzannie we wspisie. 

- Zapowiedź i zbliżający sie koncert Suzanny Song of The Forgotten Forest będący częścią promocji jej albumu z solowej kariery.

- Zapowiedź na social mediach Suzy wystąpienia w części instrumentalnej na scenie podczas koncertu ARON KOVACS at DEAD IN VINEWOOD.

- Wystąpienie Suzy i Criela (jako Forest of Fey) w charakterze special guest na DISTORTION - OTWARCIE PO REMONCIE / KONCERT ZARA NIGHTBOURNE & DIEGO OVD. (klik)

- Wystąpienie Suzy jako gitarzystka na ARON KOVACS at DEAD IN VINEWOOD

-> Informacje dla wyceniających

Spoiler

Imie i nazwisko: Suzanna Zabadevya & Criel

Numer konta: 0019011596

Edytowane przez Zazi