Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

042. Glitter Night - baśniowa noc w The Lust Resort

Lori

Rekomendowane odpowiedzi

uB2MVt8.png

Written by Alyssa De Santis - DAILY GLOBE 15/04/2025

vlaf41e.png

Niedzielny wieczór w  The Lust Resort na Vinewood zamienił się w magiczną przestrzeń, w której rzeczywistość mieszała się z baśnią. A to wszystko za sprawą GLITTER NIGHT! Uczestników imprezy przywitała istna dżungla w klubie. Klimatyczne światła, pełno brokatu i roślinności już zdradzało kto tego wieczoru będzie hostował całe wydarzenie. Nie bez powodu ogłoszono dress code: SHINE OR STAY HOME. Całe wydarzenie rozpoczęto od transmitowanego na żywo wywiadu z girlsbandem Glitter Dolls. Całe wydarzenie poprowadziła Alyssa De Santis, która towarzyszyła trio od rozpoczęcia przygody w talent-show WIMI Next Star. Rozmowa przyciągnęła uwagę nie tylko gości zgromadzonych w klubie, ale też widzów śledzących transmisję przez Daily Globe. Już od pierwszych minut wywiadu było wiadomo, że Alyssa nie zamierza trzymać się bezpiecznych tematów. Padły pytania o wygraną Wimi, której sukces odbił się szerokim echem w social mediach, a także o kontrowersyjne zdjęcie Yuri, które pojawiło się w sieci niedługo po jej opuszczeniu szpitala – temat, który wywołał niemałe poruszenie wśród fanów. Prowadząca nie omieszkała zapytać dziewczyn o ich plany na przyszłość i co nieco wydobyć informacji o ich albumie, który jest wyczekiwany przez wielki fanbase. Druga część wywiadu przybrała luźniejszą formę, nie zabrakło popularnego /fuck, marry, kill/, gdzie Brokatowe Atomówki czekał trudny wybór. Oczywiście wszystko zostało potraktowane z przymrużeniem oka. Klub ponownie oddał swój urok baśniowej krainy, gdy Glitter Dolls wkroczyły na scenę i dały pełne energii show. Ich występ był dopracowany w każdym detalu – od choreografii, przez kostiumy, aż po kontakt z publicznością, która śpiewała razem z nimi każdy wers. Nie zabrakło gości na scenie, Brokatowe zaprosiły do wspólnego występu BBKAYLA oraz Solane Woods.  Podczas tej wyjątkowej nocy w klubowym barze serwowane dwa dedykowane drinki. Starlight Cosmo - inspirowane popularnym drinkiem Cosmopolitan, który jest faworytem prowadzącej - Alyssy De Santis, a także Glitter Bomb, którego receptura powstała w współpracy z girlsbandem. Nie zabrakło też atrakcji w postaci limitowanego merchu. Fani brokatowego girlsbandu mogli zakupić wyjątkowe gadżety w postaci pachnącego plakatu z Brokatowymi Atomówkami, zestaw naklejek czy też breloczków. Stanowisko cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem, cały merch został wyprzedany już na początku wydarzenia. 

Rozmowa rozpoczęła się od pytań dotyczących ostatnich wydarzeń w życiu zespołu. Alyssa De Santis na początku rozmowy zadała dziewczynom poważne pytania, ale całość zmieniła szybko format i przerodziła się w luźną rozmowę. 

**Zapis wywiadu jest dostępny w wersji wideo, jak i transkrypcji.**

Ay8eNgj.png

4Lwz8Sb.pngDobry wieczór Los Santos! Jesteśmy w klubie The Lust Resort i ja wiem jedno — dzisiaj nie będzie cicho, nie będzie spokojnie… bo mamy tu kobiecą moc, muzykę na żywo i wywiad, jakiego jeszcze nie było! Powitajcie jedyne w swoim rodzaju, brokatowe atomówki - GLITTER DOLLS! (aplauz) Zanim pojawią się na scenie i poruszą was do łez… najpierw spotkamy się z nimi tu — twarzą w twarz. To będzie szczera rozmowa. A potem? Koncert, który zapamiętacie na długo. 

Ruby Lennox mówi: Hej, hej, witajcie wszyscy, witajcie Los Santos. Mam nadzieję, że jesteście gotowi na dzisiejszy wieczór!
Aurelia Moore mówi: Witamy Was, cieszymy się, że tak Was możemy ugościć... Wręcz w krainie Glitter Dolls.
Yuri Seong mówi: Hej hej! Ja też się witam! Cieszę się, że jesteście tutaj z nami.. naprawdę. To dla nas ogromne wsparcie i takie... przytulne uczucie w sercu, że możemy dzielić ten moment razem!

Zamieniłyście klub w totalną dżunglę. Myślę, że stali bywalcy nie są poznać dzisiejszej scenerii. Skąd czerpałyście inspirację na dzisiejszą aranżację?
RL: Hm... to w sumie nie było trudne, to co dzisiaj widzicie gra nam w duszy, gra w naszej muzyce, to właśnie chcemy by czuli nasi fani słuchając naszej muzyki.
AM: Chcemy dać Wam nasze wydanie Arcadii... Różowej, brokatowej łąki, krainy. Punktem, który ładnie przełamuje to, co dzisiaj sceneria nam ukazuje, to kącik z naszym ekskluzywnym merchem, dostępnym tylko dzisiaj w The Lust Resort!  

Zwróciłam na Was uwagę nie tylko jako osoba medialna, ale jako matka. Wasz content jest przede wszystkim family-friendly. Jako matka dwulatka chcę Was zapewnić, że maluch jest Waszym fanem numer jeden. Tak, Nicolas - załatwię Ci pozdrowienia od atomówek! (śmiech, zwróciła się do kamery)
AM: Pozdrawiamy Nicholasa. Mam nadzieję Alyssa, że weźmiesz mu dzisiaj cały zestaw naszego merchu? Od czegoś zacznie... A potem pomyślimy o czymś ekskluzywnym dla niego.
YS: Ooo, Nicolas hej słoneczko! Wysyłamy ci największe uściski i dużo dobrej energii!

eSoh6sO.png

O tak, już mam odłożone rzeczy z merchu. Chłopaki, nie przehandlowaliście mojej paczki, prawda? Wracając... Czujecie presję, gdy widzicie, że młode osoby traktują Was jak swoje idolki? Formujecie młode pokolenie.
YS: To naprawdę fajne, ale... i trochę wzruszające pytanie. Bo my wcale nie czujemy się jak ideały - jesteśmy po prostu sobą. Dziewczynami z pasją, które po prostu chcą tworzyć i dzielić się tym co czujemy. Ale... gdy widzę wiadomości od młodych osób, które piszą, że dzięki nam czują się silniejsze, że coś w nich się otworzyło, że przestały się bać marzyć.. to naprawdę miłe! Też nie ukrywam, że to jest wielk odpowiedzialność- dlatego zawsze chcemy być szczere. Pokazywać, że można mieć swoje emocje, gorsze dni i że nie trzeba być idealnym.

Nie ukrywam, że przygotowując się do dzisiejszej rozmowy przeglądałam Internet. Wiecie co się powiela wśród komentarzy? Fani domagają się ruchu z Waszej strony po wygranej WIMI Next Star. Wygraną było wydanie albumu, na czym stoi sytuacja? Jesteście gotowe zrobić przewrót na muzycznej scenie?
AM: Szykujemy coś, małymi krokami przymierzamy się do tego, żeby jeszcze bardziej z tym postępować. Powiem tak - przygotujcie sobie dobrej jakości słuchawki. To będzie konieczne.
RL: Tak, tak, Aurelia ma rację, cały czas pracujemy, ale chcemy Wam dać coś wyjątkowego, więc liczymy na Waszą cierpliwość.
YS: Już niebawem!

Yuri... Wiesz, że jesteś dla mnie bohaterką. Cieszę się, że mimo tragicznej traumy jesteś tutaj z Nami. Wielkie brawa dla Ciebie (aplauz). Wyglądasz wyśmienicie, czy tak też się czujesz?
YS: Dziękuję... naprawdę dziękuje za te słowa.. To wydarzenie zmieniło mnie na zawsze. I chociaż fizycznie jest już dobrze, to prawda jest taka, że niektóre rany zostają w środku. Czasem czuje się świetnie, czasem zupełnie nie. Ale kiedy siadam przed mikrofonem albo stoję na scenie too czuje że odzyskuje to co tamtej nocy próbowano mi zabrać. To że mogę tu być, mówi więcej niż sto wywiadów. Żyję, oddycham. Śpiewam i nie pozwolę, żeby tamta noc zdefiniowała resztę mojego życia.

Jak odczuwacie fale krytyki, która spadła na Was w sieci po wrzuceniu fotki, mowa o wyjściu Yuri ze szpitala. Fakt, to jest cudowne, że trzymacie się /na dobre i na złe/ i jesteście w swoim przekazie do fanów szczere... Wyjaśnijmy sprawę raz na zawsze. Oczywiście nie macie tylko zwolenników, ale Wasi wścibscy obserwatorzy uznali, że robicie pokaz dla zdobycia atencji i wykorzystanie okazji do rozgłosu. Tylko czy to zahacza o zbieranie kliknięć po takiej tragedii? 
RL: Nie pomyślałyśmy o tym wrzucając tę fotkę... i zdecydowanie nie takie były nasze intencje. Od początków naszego działania dzielimy się z obserwującymi tym co działamy. Nagrywamy vlogi, piszemy posty, chcemy być po prostu hmm.. blisko z fanami? To było pierwsze info po długich nocach w szpitalu. Na przyszłość jednak postaramy się o lepsze wyczucie. To z pewnością.

Yeah, koniec powagi. Jesteśmy tutaj po to, aby się wychillować i dobrze bawi. Uwaga, moje piękne ślicznotki. Do każdej kieruje krótkie pytanie, coś na zasadzie prawda czy wyzwanie. Jedynie zmieniam reguły - bo jako diva to mogę, zostaje sama prawda. GOTOOOWEEEE? Aurelia, Twój muzyczny crush?
AM: Ohohoho... (pośmiała się) Gdybym miała wybrać damską music crush, to byłaby Maxine Koci. Mężczyzna, którego muzykę doceniam, to Aron Kovacs.
Yuri, najbardziej cringe'owa wiadomość SMS, którą dostałaś w ostatnim czasie?
YS: Em... muszę pomyśleć. Ale wydaje mi się że to była ta w której ktoś napisał mi, że chce ze mną połączyć się energetycznie przez sen, żeby oczyścić coś? Nie pytajcie...
Ruby, która z Was jest największa drama queen? Szczerze, bez ściemy!
RL: Do niedawna myślałam, że ja, ale żebyście widzieli Yuri w szpitalu... oh god…
YS: Yuri Seong mówi (mikrofon): Heeey, nie mów tak!
Aurelia, dokończ zdanie - czasami mam ochotę rzucić wszystko i…?
AM: Mam ochotę rzucić wszystko i wyjechać do Paleto Bay. (pośmiała się).
Yuri, kogo możesz określić swoją idolką, mentorem?
YS: Cathal jest moim mentorem, przysięgam!
Ruby, gdzie widzisz Was za pięć lat? Dominacja przemysłu muzycznego jako brokatowe trio czy kariery solowe?
RL: Brokatowe imperium, zdecydowanie.
Wiecie jaka jest teraz popularna gra? Fuck, marry, kill. Come on, girls. Zróbmy to. Ruby, lecisz na pierwszy ogień. Mr Love - pozdrawiamy Cię Chase, Daevion Epps czy Sonny - nasz kochany szeryf i organizator spod szyldu The Lust Resort.
RL: Oh my god.... dobra, myślę... Fuck Chase, Marry Sonny i Kill Epps.
Yuri, fuck-marry-kill. Jaden Morrow, Farush czy Pierre Rawkey?
YS: O mój boże... fuck Pierre, marry Jaden, kill Farush.
Aurelia, nie oszczędzę Cię. Twój wybór, sweetie. Noah Alexander, Dominic Doyle czy Ferris?
AM: Geez, fuck Dominic, marry Ferris i kill Noah Alexander.

Oczywiście grę traktujemy z przymrużeniem oka. Moje piękne Atomówki… Jestem Wam wdzięczna, że przyjęłyście moje zaproszenie tak ochoczo i mogłyśmy stworzyć ten wspaniały event. Girl-power! Oddaje scenę w całości Glitter Dolls, które zabiorą Was na wycieczkę do swojej baśni, do swojej brokatowej krainy! Dajcie czadu, kochane! A sama zaproszę Was na dedykowane z okazji dzisiejszej imprezy drinki, w barze znajdziecie Starlight Cosmo czy też Glitter Bomb!
AM: Już zaraz do Was wracamy... Szykujcie drinki i zaczynamy nasze music show!

k7syrzo.png

Wnętrze The Lust Resort dopełniało baśniowy klimat. Dekoracje z sztucznych kwiatów, liści i pastelowych świateł przeniosły gości w inny wymiar – gdzie rządziły blask, kolor i wolność wyrazu. To było coś więcej niż impreza – to było doświadczenie. Glitter Night z całą pewnością zapisała się na kartach historii Vinewood. A jeśli wierzyć plotkom i obietnicom trio… to dopiero początek. Członkinie zespołu osobiście zadbały o każdy detal wystroju klubu tej nocy. To nie tylko scenografia – to manifestacja ich kreatywności i wyczucia estetyki, która zachwyciła wszystkich obecnych.

A Wy jak odbieracie format takiego show? Jesteśmy ciekawi Waszych opinii na temat połączenia wywiadu na żywo z koncertem, a to wszystko otwarte dla publiki, pod dachem klubu. 

UH9cT7O.pngrsjylJv.pngUuYc9q8.pngsLpwByG.pngPiYLHL0.pngdhzxs6e.pngHIQaoF9.png

**Pandora jest zniesmaczona formą calości, mając świadomość, że skasowano widzów na 300 dolarów, a sam wywiad momentami wyglądał, jakby prowadzącej zabrakło pomysłów na pytania. Dodatkowo zastanawia ją fakt, po co angażowali Lailę w całość, skoro nie potrafili nawet zorganizować jej stanowiska do działania, ponawiając brak profesjonalizmu z organizacji finału WIMI.**

CZEMP1ON lubi to

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png