Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Butch Tucker – From Texas Dust to Sheriff’s Justice

damianrealtrap

Rekomendowane odpowiedzi

o0wQhwm_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Teksas. Pył, skwar i zapach prochu, jakby świat się nigdy nie umył. Tu dorastałem. Urodzony pod San Antonio, w rodzinie, gdzie „proszę” brzmiało jak rozkaz. Ojciec, sierżant Marines z Wietnamu. Matka, sprzątaczka w Kościele Południowych Baptystów. Wychowanie? Modlitwa, musztra i zero pierdolenia.

Miałem iść w ślady starego, skończyłem Texas Military Institute, zacząłem Marines… ale długo nie zabawiłem. Jakiś kapral próbował zrobić ze mnie robota, więc posłałem mu kilka słów od serca. Wyleciałem za niesubordynację. Oficjalnie – „brak zdolności adaptacyjnych”. Nieoficjalnie – „Butch nie daje się łamać”.

Lata dryfowania. Prace dorywcze, trochę dziwnych decyzji, aż wylądowałem jako instruktor strzelectwa w Amarillo. Tam znalazłem swoje miejsce, stal, pot, huk broni. Założyłem rodzinę. Córka przyszła na świat, życie złapało rytm. Ale demony nie śpią. Alkohol, złość, rozpad. Po rozwodzie wylądowałem w Kalifornii, mieszkając u kumpla w przyczepie, walcząc z samym sobą.

Tam poznałem starego gliniarza z LSPD (i chyba z PTSD, cholernie dużo pił na emeryturze). Zobaczył we mnie coś, co ja sam dawno zakopałem. Namówił mnie na policyjną akademię. Przeszedłem ją, zostałem rookie’em. Ale LSPD to nie była robota, to korpo w mundurach. Biurokracja, polityka, śliskie gierki. Po paru starciach z przełożonymi, rzuciłem odznaką. Po swojemu. 

Teraz jestem w biurze szeryfa w Los Angeles. Trochę luźniej, trochę bardziej po ludzku. Niby nie jestem idealny, ale mam instynkt, doświadczenie i cholerną chęć, żeby robić coś sensownego.

Jestem chyba konserwatystą - tak, jestem, walę to, nie wstydzę się tego, nie znoszę pieprzonej ściemy. Czasem pękam, jak każdy, ale nigdy nie uciekam. Po pracy? Mam traphouse, tak to się nazywa? Dosłownie tak wygląda, ghahaha, gdzieś na Mirror Park, w tej brzydszej części Mirror Park. Straszna melina, ale od czegoś trzeba zacząć. Jestem cierpliwy. Co mnie cieszy? Moja ex pozwoliła mi na kontakt z córką. Hell yeah. Dzwonię do niej raz w tygodniu, chociaż nie wiem, czy mnie jeszcze słucha. Co jeszcze? Nie piję. Tak. Zamiast tego wróciłem do boksu i wkurzam kierowców na rowerze szosowym. Kondycja to podstawa. W weekendy chodzę na mecze bejsbola i dłubię przy czterdziestoletnim Pontiacu, który ledwo zipie. Po ojcu. Nie sprzedam go nigdy, choćby miał mi się rozlecieć na pół freewaya.                   

RuNWQJS_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grandR2yZ6J0_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grandfTVMjoy_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

freedom ain't free, don't tread on me, I'd rather die on my feet than live on my knees, liberty or death, we the people, this land is my land, I serve the Constitution not the politicians, the Second Amendment is my insurance policy, red white and blue ’til I’m cold and dead, real men don’t ask permission to protect their family, land of the free, home of the brave, God bless America, and fuck the rest.

God, guns and guts made America free, whiskey bent and hell bound, mama tried, cowboys don’t cry they reload, if you’re gonna be dumb you gotta be tough, my heroes have always been cowboys, rode hard and put up wet, dust in my boots, outlaw by nature, I ain’t looking for trouble but I damn sure ain’t running from it, kickin' dirt and takin’ names, beer cold, heart heavy, sun hot, sky wide.

to protect and to serve, I don't wear a badge to impress anyone, we don’t call for backup — we are the backup, procedure’s a guideline, instinct’s the law, this badge ain’t just metal, it’s a burden, chaos don’t ask for permission, every shift starts with doubt and ends with a report, behind every citation’s a story, in this job, trust is earned in seconds and lost in one word, the uniform don’t make the man, but it sure shows what kind he is.

Edytowane przez damianrealtrap

**Butch Tucker rozpoczął po akademii przygodę w LSPD w drugiej jednostce jako rookie, ale to zbiegło się z jego problemami prywatnymi – rozwodem i utrudnionym kontaktem z córką. Jako wolnościowy białas z Teksasu miał też trudności z odnalezieniem się w miejskiej biurokracji i sztywnych procedurach. Po kilku miesiącach przeniósł się do Biura Szeryfa, szukając większej swobody i powrotu do bardziej "ludzkiego" podejścia do służby.**

3g6sVYq.pngboqAbxl.jpegyCn6jeL.jpegb8RzO78.png9FsIvWG.jpegnDe6GJg.jpegPFJzNOr.jpegDIZbUnm.jpegOOx4OKd.jpegYVjMmjC.jpeg

Edytowane przez damianrealtrap

**Butch Tucker rozpoczął po akademii przygodę w LSPD w drugiej jednostce jako rookie, ale to zbiegło się z jego problemami prywatnymi – rozwodem i utrudnionym kontaktem z córką. Jako wolnościowy białas z Teksasu miał też trudności z odnalezieniem się w miejskiej biurokracji i sztywnych procedurach. Po kilku miesiącach przeniósł się do Biura Szeryfa, szukając większej swobody i powrotu do bardziej "ludzkiego" podejścia do służby.**

Careers Main | Los Angeles County Sheriff's Department

Z8yBnbe_d.webp?maxwidth=760&fidelity=grand

Careers Main | Los Angeles County Sheriff's Department

Pierwszy dzień w Biurze Szeryfa i od razu piekło. Deszcz leje, pot się leje, a na ulicach flary, wrzask i lewacki cyrk. Protesty przeciwko ICE, transparenty, ogień, krzyki. Gaz łzawiący w powietrzu, huk petard, ludzie walą butelkami w radiowozy. Jakiś wykolejeniec wbił się SUV'em w murek obok nas. Ja pieprze.

Biegam z radiem, z tarczą balistyczną, przemoczony do majtek, z bronią przy pasie i jednym pytaniem w głowie: „Co ja tu kurwa robię?”. Ale nie zjebałem. Stałem twardo, nie spanikowałem, nie zmiękłem. Pierwszy dzień zaliczony. I wiesz co? Było ciężko, ale dobrze. Czuję, że to moje miejsce.

In pictures: Riot police, anti-ICE protesters clash in Los Angeles - June  8, 2025 | Reuters

Los Angeles unrest persists as protesters rally against migrant arrests |  Protests News | Al Jazeera

Журналистка попала под огонь полиции во время освещения бунта в американском городе - Рамблер/новости

rc625SZ.jpegrd5Pdki.jpegmGNTCI5.jpeg

a4WMR4Q.jpeg

sjt0qlo.jpeg