Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[07.06] better - MAYSAA (Official Audio)

z00nia

Rekomendowane odpowiedzi

0OCHNwt.png

**Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią, sobotnim popołudniem 7 czerwca na portalach streamingowych i wszystkich socialmedia piosenkarki Maysy Spencer został udostępniony nowy singiel zatytułowany "Better". Okładka materiału jest niemal identyczna jak w przypadku dwóch poprzednich utworów (Night Play i Santos), co może sugerować, że wszystkie są częścią większego, nadchodzącego wydawnictwa. "Better" wybrzmiewał już w wersji live na koncertach w Tramonto, oraz w The Roof, gdzie MAYSAA wystąpiła w roli supportu przed Rearview Lovers.

Udostępnione właśnie nagranie zostało zarejestrowane podczas sesji w studio Zary Nightbourne, gdzie rejestracją i postprodukcją zajął się Mack Sinatra, a przy samej produkcji towarzyszył Nicholas Harmon. W nagrywkach od strony instrumentalnej, poza samą May, wziął udział jej stały perkusista, Ezra Davis, oraz gitarzysta i basista sesyjni jednego z jazz bandów uczelni Los Santos College of Music.

Tekst piosenki to raczej mało abstrakcyjny, ale zdecydowany wyraz tęsknoty wobec pewnej osoby, lub po prostu list miłosny. Jest jednak na tyle uniwersalny, że każdy komu czegoś lub kogoś brakuje mógłby potencjalnie z tą liryką zrelować. Maysaa raczej stara się nie opowiadać wprost co dokładnie oznaczają dla niej jej teksty - wyznaje dość popularny pogląd, że odbiorca powinien mieć jak najwięcej swobody do zinterpretowania utworu jako coś swojego - ale wyjątkowo pod "Better" pojawiła się pewna osobista notka.**

LYRICS & MUSIC: MAYSAA SPENCER
PRODUCTION: MACK SINATRA, EZRA DAVIS, MAYSAA SPENCER
MENTAL SUPPORT: NICHOLAS HARMON

Spędziłam okropnie dużo czasu na wyczekiwaniu kogoś, kto sprawi, że poczuję się lepiej i ta osoba w końcu się pojawiła. Było świetnie! Chciałabym zadedykować jej ten kawałek - napisałam go dla Ciebie, Maddie i pamiętam, że go uwielbiałaś! Mimo to, nic nie trwa wiecznie i w końcu doszłam do wniosku, że to sama ze sobą muszę najpierw poczuć się lepiej, żeby być gotową zbudować coś naprawdę fajnego z kimś innym. Dziękuję wszystkim, którzy są przy mnie teraz - cieszę się, że mogę być obok Was! Dziękuję Tobie Nicky za to, że jesteś moim największym fanem i za to, że ja mogę być czyjąś największą fanką! 
I dziękuję też Tobie, osobo, która trafisz na "Better" i zostaniesz z nami na dłużej. Robimy z moimi wspaniałymi instrumentalistami piękną muzykę i robimy ją dla równie pięknych ludzi - na przykład dla Ciebie!

LYRICS

Spoiler

Better

Zwrotka I
Co chwilę usta chcą się uśmiechnąć
Ludzie wokół mnie kochani są
Czasem rozglądam się za nie wiem czym
Czyżby mi znów czegoś brakowało?

Bez przerwy dobre chwile mijam,
dzieląc z bliskimi góry szczęścia 
Zostawiam ich by chwilę odciąć się 
z nadzieją, że z myśli sens uzbieram

Refren
I kiedy wzrok w próżni zawieszę
pytają mnie czy dobrze czuję się 
Choć z nimi nie jest źle,
to wciąż z Tobą najlepiej

Zwrotka II
Czasami ktoś chce mi w głąb serca wejrzeć
żeby po sobie tam zostawić coś
Nie bronię się, czar miłości łatwo kusi,
I szybko pryska pod naporem słów 

Chcę o kolejnych myśleć czułości dniach
nocy się też doczekać nie mogę.
Nie martwi mnie, że w ich przyszłość wątpię
i tak na końcu uśmiech mi zostanie

Refren

Bridge
Lepiej Ciebie znam niż własnych pragnień ton, (własnych pragnień ton)
setką wibruje dźwięków, mój rozsądek zagłuszając!
Jednak gdy się zjawiasz Ty, wiem w mig, że wszystko to...
czym karmię się, gdy nie ma Cię, jest jak z tęsknotą gra!

Refren

...

((ciekawostka - tekst napisałam tak, że w większości wersów ilość sylab i brzmienie głosek na końcu wersów zgadza się z oryginałem, więc jeśli ktoś czuję się na siłach, można sobie pośpiewać!!))

PROMO

Spoiler

- występ jako support The Rearview Lovers w The Roof (nieopublikowane wówczas Better wybrzmiało w setliście jako drugi utwór)
- post na LifeInvaderze z zapowiedzią i podziękowaniem dla Mack Sinatra i Ezra Davis
- przed koncertem z Rearview Lovers, na terenie Los Santos pojawiło się około 8 billboardów reklamujących wydarzenie, na których widnieje również imię i nazwisko Maysyy, co może skłaniać do sprawdzenia twórczości artystki w internecie

- Suzy opublikowała status jako słuchająca kawałka i zacytowała fragment tekstu

- Maysaa w swoich postach jasno opowiada się za potępieniem działania agencji federalnych wobec imigrantów. Była też obecna na demonstracjach - zabrała głos przez megafon

ODGRYWANKO

Spoiler

W podsumowaniu z tego odnośnika są screeny z tej sesji nagrywkowej, którą graliśmy z Mijarem, Zakrzokiem i Bizim - zapraszam!

KOSZTA

Spoiler

- $8000 w ramach opłaty streamingowej na kilku różnych portalach

KxE8H2F.png

DANE

Spoiler

Link do profilu: https://forum.v-rp.pl/topic/39562-maysaa/
Dane postaci: Maysaa Spencer @z00nia Ezra Davis @Bizzie
Numer konta: 1666547227

Edytowane przez z00nia

**Suzy od koncertu Maysaa w The Roof często wraca do twórczości artystki; ma słabość do nowości w mniej popularnych gatunkach muzycznych. W drodze na jedno z kilku spotkań odsłuchała kilka razy zapętlony utwór; wstawiła urywek z niego również na swoją tablice z odpowiednimi oznaczeniami. **

z00nia i Vesa lubią to