Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[13.11.2025] Drewski Talks #1 - Peggy Gildea

zabilemsasiadke

Rekomendowane odpowiedzi

**Dnia trzynastego listopada dwa tysiące dwudziestego piątego na kanale Drewski Talks, pojawił się pierwszy odcinek podcastu, którego gościem została Peggy Gildea, kobieta która łączy prace w biurze szeryfa, prowadzi własną firmę która produkuje sprzęt taktyczny jak i aktywnie działa w social media**

OR4ixFt.png

woYJYwb.png5aJbh1g.pngEUzCql0.pngPVtEZuj.pngRl3eWyV.pngH1GWOg5.pngW6aKEmX.pngZSmH0KJ.pngtnSjsda.pnggLDKqb8.png26qLFVH.pngQTjHe4Z.png

[Transkrypcja Rozmowy]

Spoiler

Andrew Vaillancourt mówi: Hey, cześć wszystkim słuchaczom. Tutaj Andrew, prowadzący Drewski Talks. To pierwszy odcinek tego podcastu, moim jak i waszym gościem jest dzisiaj osoba nietuzinkowa... Ciężko znaleźć drugą taką osobe pośród zastępców szeryfa. Przed wami Peggy Gildea... Razem z nami w studio jest też asystentka.. Peggy, Pani Angela. Cześć dziewczyny i dziękuje za przyjęcie mojego zaproszenia do nowego programu.

Angela Neville mówi: Hey, Andrew wspaniale się tutaj znaleźć w takim towarzystwie.

Peggy Gildea mówi: Hej, to ja dziękuje za zaproszenie. Fajnie jest tutaj przyjść i porozmawiać,-.. masz tutaj niezłe studio, serio!

** Andrew Vaillancourt rozejrzał się dookoła z uśmiechem, skinął głową w geście podziękowania.**

Andrew Vaillancourt mówi: Zdradze tajemnice.. Jak w ogóle doszło do zaproszenia Peggy do mojego programu! Miało to miejsce podczas jej służby! Gdy byłem w samochodzie który został zatrzymany do kontroli przez naszego gościa, było to dosyć ciekawe doświadczenie.

** Peggy Gildea zaśmiała się do mikrofonu, pokręciła łbem; przytakując.**

Peggy Gildea mówi: Ha-ha,-.. coś w tym stylu. Było to zaproszenie, choć na lifeinvader dogadaliśmy się bardziej szczegółowo odnośnie tego umm... podcast.

**Angela Neville Parskneła odrobine śmiechem po słowach Andrew o jego traffic-stop. Pokiwala głowa, przyglądajac się i przysłuchujac się Peggy.**

Andrew Vaillancourt mówi: Fakt, szczegóły zostały dogadane przez sociale, natomiast pierwszy kontakt co do tej nagrywki wyszedł bardzo spontanicznie... Peggy! Oprócz tego, że służysz w Sheriff's Department masz też kilka innych zajęć. Sama prowadzisz kanał DeputyDonut, do tego profil na instagram realonecop... Doczytałem też coś o firmie Primitive Tactical! Powiedz mi, jak radzisz sobie z tym wszystkim? Twoja doba ma czterdzieści osiem godzin? Jak godzisz wszystkie te zobowiązania...

Peggy Gildea mówi: Ha-ha,.-.. słuchaj, chciałbym żeby moja doba trwała nieco dłużej, przydałoby mi się czasem więcej godzin snu.. - poważnie. Ostatnio działam na wszystkich obrotach, chociaż nie zawsze to tak wygląda. Moja firma działa praktycznie beze mnie. Wpadam tam raz na jakiś czas,-.. wypełniam papierki ... Podpisuje i to właściwie tyle, czasem jestem obecna na spotkaniach firmowych, imprezach,-... gdzie tak naprawdę poznaje pracowników, którzy dla mnie pracują, a oni poznają mnie. Moja działalność w social mediach zabiera mi sporo czasu, to fakt.. ale nie jest tak źle, poważnie. Ostatnio udało mi... Się pogodzić wszystko, do czasu gdy nie awansowałam w departamencie szeryfa. Sprawy się nieco skomplikowały a moja działalność w mediach spowolniła - ale dalej się toczy. Stawiam swoją karierę w departamencie nad mediami, chociaż tego drugiego też nie chcę odpuścić. Czasem sama się nad tym ...Zastanawiam jak godzę to wszystko z sobą, jakoś mi się udaje... -..uhh, nie jestem w stanie udzielić ci na to pełnej, jednoznacznej odpowiedzi.

**Andrew Vaillancourt uśmiecha się, przytakuje głową na słowa Peggy Gildea.**

**Angela Neville sama momentami też przytakuje głowa na słowa Peggy potwierdzając jej słowa.**

** Peggy Gildea rozłożyła ręce, wypowiadała się dość luźno, przytakując samej sobie czasem. Gestykuluje dłońmi.**

Andrew Vaillancourt mówi: Spraw na Twojej głowie jest pełno.. Pewnie z tego powodu znalazłaś osobe taką jak Angela która zajmuje się powierzonymi przez Ciebie rzeczami. Angela możesz nam zdradzić w czym pomagasz Peggy? Jaki jest Twój zakres obowiązków?

**Peggy Gildea spojrzała na Angela, uśmiechnęła się.**

Angela Neville mówi: Oczywiście, podziele się tym robkiem tajemnicy. Przede wszystkim wspomagam Peggy w papierologi to jasne. W miare możliwości oraz uprawnień podpisuje pewne dokumenty.. czy przyjmuje dostawy. Przy okazji również uczestnicze w spotkaniach ale raczej tylko się przysłuchując bądź dopowiadajac Peggy..  Kwestie, które mogą wspomóc firme Primitive. Za to również pilnuje naszej strzelnicy ASG, która mamy w Primitive by ta przechodziła regularne konserwacje, prace techniczne i zawsze była dobrze 'uzbrojona'.

Andrew Vaillancourt mówi: To wszystko jest naprawdę niesamowite.. Musze jeszcze dopytać o firme primitve, jak wyglądacie na rynku? Macie chyba kilka konkurencyjnych firm które działają lokalnie, nikt wam nie próbuje podcinać skrzydeł? Czy raczej przez funkcje którą pełni Peggy nikt nie próbuje wam namieszać w interesie? Albo może współpracujecie z kimś?

**Peggy Gildea chciała odpowiedzieć, jednak zostawiła odpowiedź swojej asystentce.**

Angela Neville mówi: Naturalnie jak w każdej firmie czy spółce są pewne zabiegi o wiekszy wpływ w mieście, raczej nie jest to dla nikogo dziwne. Ale do tego momentu nigdy nie mieliśmy jakis.. sprzeczek z innymi firmami, które przykładowo prowadzą własne strzelnice. Nasza firma głównie specjalizuje się w produkcji.. Sprzętu, wyposażenia z którego korzystają ludzie zafascynowani taktyką, wojskowością ale również zaopatrujemy firmy ochroniarske, które kupują od nas mundury.. pasy taktyczne czy w mniejsze części również wyposażenie potrzebne do samoobrony. Jeśli chodzi o współprace.. naszą główna współpraca. Na ten moment jest firma ochroniarska - Bobbcatt Security, której jak wspominałam wysyłamy przykładowo nasze mundury, które są modyfikowane na ich życzenie.

** Peggy Gildea przytaknęła, nie dodała niczego.**

Andrew Vaillancourt mówi: Chyba musze sprawdzić ofertę waszych mundurów, może sam sobie jakiś sprawie? Natomiast Peggy! Najważniejsze pytanie, jesteś dumna z tego jak rozwija się Twoja firma? Uważasz, że mogłabyś zrobić coś lepiej czy wszystko rozwija się tak jak sobie zaplanowałaś?

Peggy Gildea mówi: Uważam, że wszystko rozwija się tak jak powinno. Jestem zadowolona z efektów jakie przynosi sama firma i nie zmieniłabym niczego. Primitive rozwija się idealnie, jestem dumna z tego wszystkiego.

Andrew Vaillancourt mówi: Okay.. Teraz pozwole sobie na troche wścibskie pytanie... Raczej nie zdarza się by ktokolwiek, ze służb porządkowych rozwijał swoją marke osobistą tak prężnie jak robisz to Ty Peggy. Możesz liczyć na wsparcie od swojego szefa jak i kolegów, ze stacji gdzie pracujesz... czy jednak trafił się ktoś, kto nie życzył Ci zbyt dobrze, nie musiało być to personalnie, tylko trafiło to do Ciebie przez osobe trzecią. Zazdrość jest dość częsta wśród ludzi.

Peggy Gildea mówi: Nie jest to tajemnicą, że początkowo moi przełożeni nie byli zadowoleni z moich działań w social mediach. Nikt nie robił mi pod górkę, po prostu zdarzało się - że usłyszałam wprost, że ktoś nie jest fanem tego wyboru; ale kibicuje mi dalej. Nikt nie życzył mi źle,-.. przynajmniej do teraz do mnie..

**Andrew Vaillancourt napił się wody, cały czas patrzy na swojego rozmówce Peggy Gildea.**

Peggy Gildea mówi: Nie dotarła żadna taka informacja. Wiadomo, że zazdrość jest częsta,-.. aczkolwiek nie obiła się o mnie żadna taka sytuacja.

**Peggy Gildea przytaknęła na koniec, napiła się swojej herbaty.**

Andrew Vaillancourt mówi: Czyli trafiłaś w dobre środowisko, to jest najważniejsze. Angela, jak opisałabyś Peggy w trzech słowach?

Angela Neville mówi: W trzech słowach? Myśle, że w tym przypadku opisze ją jako Liderka, Pomocna i.. autorytet? Chyba tak mogłabym ją określić.

Andrew Vaillancourt mówi: Peggy jak odniesiesz się do słów swojej asystentki? Nie musisz gryźć się w język. Najwyżej to wypikamy... I zostawimy widzów w niewiedzy.

**Andrew Vaillancourt parsknął śmiechem, przerzuca wzrok między kobietami.**

Peggy Gildea mówi: Angela czasem próbuje podkoloryzować kilka słów do kamery, ha-ha... poważnie mówiąc, zgadzam się chyba z jej słowami,-..? W sensie, nie chce zabrzmieć jak osoba z wybujałym ego.

Andrew Vaillancourt mówi: W takim razie jak Ty opiszesz Angele trzema słowami?

Peggy Gildea mówi: Leniwa,-... uhh.. ,- czasem pracowita, idealna kobieta do rozmowy. Dwa pierwsze się nie łączą,-... ale poważnie tak jest.

** Andrew Vaillancourt zaśmiał się, przytaknął głową.**

**Angela Neville parskneła śmiechem na słowa Peggy. Zdecydowanie przytakneła głowa potwierdzajac jej słowa.**

Andrew Vaillancourt mówi: Jasne, zależy jaką nogą wstanie Angela.

Peggy Gildea mówi: Dokładnie!

**Peggy Gildea równiez się zaśmiała, pokręciła łbem.**

Angela Neville mówi: Dokładnie.. raczej wstaje częściej tą leniwą stroną. Ale czasami wstane też pełna energi.

Andrew Vaillancourt mówi: Na tym dzisiaj zakończymy. Chciałbym wam serdecznie podziękować dziewczyny za przyjęcie mojego zaproszenia, uważam, że to była owocna rozmowa i licze, że za jakiś czas spotkamy się ponownie. Chcecie coś powiedzieć na koniec?

Peggy Gildea mówi: Yeah, pewnie. Powiem to jako osoba, która liczy dobę jako czterdzieści osiem godzin. Jeśli ktoś w głowie rzeczywiście sobie ustawi cel, który chce osiągnąć i będzie do niego dążyć, prędzej czy później sie mu uda. Wiele osób myśli, że gdy napotkają ich pewne komplikacje - to ich cel nie ma miejscu... Nie ważne jaką trasą dotrzesz do swojego celu, ważne że do niego dotrzesz i go osiągniesz. Po drodze każdy spotyka się z pewnymi komplikacjami, nie liczy się trasa a sam cel. Sam wynik.

Andrew Vaillancourt mówi: Słuchacze, weźcie sobie słowa Peggy do serca. Z taką dawką motywacji możecie osiągnąć wszystko. Angela?

Angela Neville mówi: Właściwie z mojej strony moge podziękować za zaproszenie i w ogóle możliwość pojawienia się w tym studio i powiedzenia paru słów od siebie by każdy mógł poznać równiez Peggy z strony osoby, która codziennie z nią pracuje. Jak widzicie.. a bardziej słyszycie nie jest to zła osoba a wręcz przeciwnie.. Wspaniała, nawet idealna szefowa. Nie tylko w Primitive ale również i w departamencie szeryfa - To tyle ode mnie.
Andrew Vaillancourt mówi: W takim razie dziękujemy za to, że nas wysłuchaliście. Widzimy się w następnym odcinku, cześć!

**Andrew Vaillancourt czeka az dziewczyny sie pozegnaja zeby uciac nagranie.**

Angela Neville mówi: Dzięki, paa!

Peggy Gildea mówi: Yeah, do zobaczenia. Dzięki za zaproszenie, hej!

**NAGRANIE SIĘ KOŃCZY**

[INFORMACJE]

Spoiler
Imię i nazwisko postaci: Andrew Vaillancourt
Numer konta postaci: 7062825609

[PROMOCJA, KOSZTY]

Spoiler

Koszty; Brak póki co (Nie liczę zbudowania studio)

Promocja;

POST Andrew informujący o nagraniu odcinka.

Ten sam post udostępniony przez Peggy Gildea i innych użytkowników; #1  #2  #3

Edytowane przez zabilemsasiadke