Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[25.11] missie - Sexy (Prod Me)

niedostepny.

Rekomendowane odpowiedzi

lvd53aP.jpegPo serii intensywnych premier i spontanicznych wrzutek missie wraca z nowym materiałem, tym razem w zdecydowanie bardziej romantycznym klimacie. Dokładnie o północy 25 listopada na wszystkich platformach streamingowych pojawił się jego najnowszy singiel „SEXY”. To istotny moment w jego dotychczasowej drodze, ponieważ jest to pierwszy kawałek, który artysta zapowiadał i promował jeszcze przed wydaniem. Fragmenty utworu pojawiały się regularnie na jego social mediach, a krótkie teasery szybko przyciągnęły uwagę słuchaczy, sugerując, że tym razem szykuje się coś innego niż dotychczas. „SEXY” to lekki, popowy numer skierowany przede wszystkim do żeńskiej części fanbase’u missie. Utwór wyraźnie kontrastuje z jego ostatnimi, bardziej surowymi i emocjonalnie napiętymi produkcjami. Tym razem stawia na romantyczny vibe, melodyjny refren i tekst opowiadający o przyciąganiu, wątpliwościach i szczerości, która wypływa z pragnienia bliskości. Artysta odsłania w nim bardziej delikatną stronę siebie, mówi o potrzebie zmiany, o tym że druga osoba potrafi nadać światu barw, których sam nie był w stanie znaleźć. Mimo bardziej popowego charakteru utworu, wciąż wyczuwalny jest charakterystyczny klimat missie, który wyróżnia go na tle nowej fali undergroundu. Singiel powstał w środowisku studyjnym u boku Raevey, która zadbała o konkretny miks i mastering bazując na doświadczeniach z poprzednich projektów tworzonych w duecie. „SEXY” to dla niego odważny krok w stronę bardziej przystępnego brzmienia, bez utraty autentyczności i emocjonalnego rdzenia, który towarzyszy mu od początku. Można śmiało powiedzieć, że premiera „SEXY” to ważny etap w jego muzycznym rozwoju. To pierwszy utwór promowany w tak świadomy, zaplanowany sposób i jednocześnie dowód na to, że missie coraz lepiej odnajduje się w roli artysty, który potrafi łączyć szczerość, estetykę i chwytliwość. Jeśli „SEXY” jest zapowiedzią jego kolejnych ruchów, to wszystko wskazuje na to, że missie dopiero zaczyna pokazywać pełnię swojego potencjału.

AB7oLyQ.jpeg

g9nHhej.png

Spoiler

Nazwa utworu: SEXY
Tekst: missie
Produkcja: missie
Miks i mastering: Raevey
Data wydania: 25/11/25

[CHORUS]

ona sexy, sexy
lubię w niej to co ona nie
nie jesteśmy razem ale w sumie to chce cię mieć
powiedz czy lubisz mnie 
powiedz czy jestem fair
bo mam wrażenie że nie jestem powiedz lepiej jak jest

[VERSE]

jestem zniszczony wiem
że ty naprawisz mnie
po prostu daj mi rękę 
zabiorę cię do innych miejsc
o których nie myślałaś
że mogą w ogóle istnieć
po prostu daj mi czas
to ci pokaże co potrafię
z tobą lepszy jest świat 
bo nadajesz nowych barw
a żadnych we mnie nie ma
w głowie to mam emocji brak
zostały odebrane 
szczerze mówiąc to nie wiem jak
dlatego ciebie potrzebuje 
możesz zmienić mój świat

[CHORUS]

ona sexy, sexy
lubię w niej to co ona nie
nie jesteśmy razem ale w sumie to chce cię mieć
powiedz czy lubisz mnie 
powiedz czy jestem fair
bo mam wrażenie że nie jestem powiedz lepiej jak jest

Spoiler

Promocja wokół postaci:

- Od ledwie trzech tygodni na słonecznym wybrzeżu Los Santos londyński producent i artysta missie, prywatnie Christian Garcia, zdążył zrobić wokół siebie więcej szumu niż niejeden lokalny wyjadacz przez pół roku. Przyleciał niby po cichu, z plecakiem pełnym projektów i głową pełną pomysłów, ale szybko okazało się, że w tej ciszy czaił się ktoś, kto potrafił przewrócić fragment tutejszej sceny do góry nogami.
- Start miał błyskawiczny. Już 28 października wjechał na streamingi z debiutanckim „s@@@d”, numerem surowym, osobistym i kompletnie niezależnym, bo każdy element, od beatu po teledysk, wyszedł spod jego ręki. Zrobić coś takiego solo to jedno, ale zmiana prywatnego konta na publiczne dzień po premierze mówiła jasno, że przestaje się chować. Nie minęły dwa dni, a missie już dowiózł drugi numer z klipem, tym razem przygotowany wspólnie z producentką Raevey, jedną z lepiej kojarzonych twórczyń w młodym, eksperymentalnym undergroundzie. Zamiast mroku i ciężaru postawił na chill, przestrzeń i minimalizm. W liryce przewinął się nowy start, nowe miasto i nowe tempo. Londyn został za plecami, a Los Santos stało się świeżym etapem, zarówno dosłownie, jak i symbolicznie. Materiał nagrywał częściowo w Studio 404, miejscu, które w tamtym czasie żyło równie mocno muzyką, co internetowymi dramami wokół kolektywu 404mindsonband. Dla missiego te kontrowersje były jedynie tłem. Przyszedł nagrać track i to właśnie zrobił.
- Potem tempo jeszcze wzrosło. Snippet „empty”, który od tygodnia krążył po TikToku, trafił na streamingi i od razu pokazał, że missie nie zamierza stać w miejscu. Pełna kontrola nad brzmieniem, emocjonalny minimalizm i spokojna, ale wyrazista narracja tworzyły świat, który od początku miał charakterystyczny dla niego ton. W międzyczasie dołożył kolejny projekt dla Raevey. Jej numer „let her shine” z visualizerem nagranym w Blood Moon Records stał się kolejnym dowodem na to, że ich współpraca działa jak świetnie naoliwiona maszyna. Missie odpowiadał za produkcję i oprawę wizualną. Efekt stworzył klimatyczną, lo-fi atmosferę, która zaczyna być jego znakiem rozpoznawczym.
- Podobnie było przy „where she came from”, gdzie ponownie dało się wyczuć jego rękę w detalach. Na tym jednak nie poprzestał. W ostatnich dniach dopracował miks do „SOWL” dla Yany na jej Slauson Avenue Mixtape, wyreżyserował klip dla Skid do numeru „Ascend” oraz dla NAli do „Shinewave”.
- A kilka godzin po premierze „empty”, jakby od niechcenia, wrzucił spontaniczny „USA FREESTYLE”. Zero zapowiedzi, zero strategii, czysta potrzeba nagrania czegoś tu i teraz, ponownie z Raevey u boku. W tle zaczęły pojawiać się plotki, które szybko rozeszły się po branżowych kanałach. Mówi się, że missie może spotykać się z artystką tworzącą pod pseudonimem Nayla, prywatnie Skye Blevins. Oboje byli już widywani razem w studiach i na planach zdjęciowych, a wzajemne interakcje w social mediach tylko podkręciły spekulacje. Oficjalnie nikt niczego nie potwierdził, ale w Los Santos to i tak wystarczyło, by temat żył własnym życiem. Trzy tygodnie. Tyle zajęło mu przejście z artysty, który przez lata publikował w ciszy, do jednego z najciekawszych nowych głosów tutejszego undergroundu. Missie buduje swoje miejsce powoli, konsekwentnie i bez zbędnego hałasu, ale z charakterem, którego nie da się pomylić z niczym innym. I wygląda na to, że dopiero się rozkręca.

Promocja wokół utworu:

-  missie zapowiada date wydania nowego utworu, który nosi nazwę "sexy"  Jus take me home 🎉 MISSIE - SEXY 25.11.2025
-  missie publikuje na lifeinvader snippet piosenki
-  missie wrzuca na swój instagram dwa posty związane z premierą piosenki #1 #2
-  missie zapowiada mixtape i przypomina o kawałku sexy który wychodzi 25.11.2025
-  post na Li z przypomnieniem o dacie kawałka
-  missie opublikował ankietę kiedy ma wlecieć kawałek
-  artysta informuje na social mediach o wrzuconym "sexy" w streamingi
-  Skye Nayla Blevins wrzuca fotke na swój profil z bardzo podobnym topem do dziewczyny z okładki do "sexy", czyżby to zapowiedź merchu? @Snoop
kawałek "sexy" pojawia się u nowych ludzi na relacjach, dołączony jako muzyka w tle
-  Skye Nayla Blevins sharuje kawałek na swoich social mediach
-  missie wrzucil storke na instagram jak tanczy z Aeri Hae do jego najnowszego utworu "sexy"
-  Aeri Hae opublikowała na tik toku to samo co missie na instagramie
-  missie wrzucił na lifeinvader taniec z Aeri Hae, która ta zsharowała na swój profil
Cher Belair sharuje kawałek "sexy" od missie na swoich profilach społecznościowych 

proces tworzenia kawalka; https://imgur.com/a/UpSC8J7

koszt stworzenia kawalka;  https://imgur.com/a/DJHoFwT

• $10,000 - opłacenie pracy Raevey nad kawałkiem.
Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Christian Garcia
Link do profilu postaci: https://forum.v-rp.pl/topic/43160-christian-garcia-alias-missie/#comment-290997
Konto bankowe:  2937624988
Przynależność (do projektu, np. wytwórni):
Imię i nazwisko menadżera:

Edytowane przez Makler