Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Nowy rozdział dla cywili - część 1

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

Jako wieloletni gracz tego serwera, ktory po 6 latach pobytu na tym serwerze zaprzestal gry tutaj - chce powiedziec jedna rzecz. Zmiana klienta; wporzadku, ale to nie jest wina skryptow czy wlasnie klienta, bo mi osobicie bylo by to obojetne czy gral bym na serwerze wypelnionym skryptami - czy na serwerze ktory jest warty uwagi ze wzgledu na swoja prostote. Nie jest to tylko moje zdanie, ale wielu wieloletnich graczy tego serwisu, problem lezy w samym zarzadzaniu serwera, kolesiostwu i ogolnie; ekipie. Nie potrafiliscie (prawie nigdy, z wyjatkiem paru osob takich jak min. sava, doozan, sidneyo i doslownie paru innych) znalezc ludzi ktorzy byli by na tyle kompetenti aby dolaczyc do ekipy, nie potrafiliscie tez zlozyc poprawnej ekipy ktora by ze soba wspolpracowala, czesto w ekipie byli tez ludzie ktorzy po prostu sie tam nie nadawali, nie znali sie na jakis temat, zostawali dorzucani do sektora na sile, byli to tez ludzie ktorzy nie potrafili komunikowac sie poprawnie z ludzmi grajacymi na tym serwisie. Patrzac na stan serwisu i ile graczy macie w wieczornych godzinach, trzeba przemyslec kompletny reset, naprawic to co nie dziala i wrocic (cos typu ls-rp pare lat temu). Nie wiem czy zostanie ta odpowiedz zaakceptowana, ale mam nadzieje ze chociaz osoba ktora moderuje ten temat bedzie miala troche obiektywnosci w sobie. 

DobryRyjek123 lubi to

jak afera to nie kurwa koperkowa

3 godziny temu, FURIA napisał:

Skoro już będą te przenosiny na RAGE proponowałbym rozpocząć dyskusje z graczami na temat gospodarki i potencjalnej czystki bo na aktualnych serwerach biorąc pod uwagę ten i konkurencje mamy skrajności na niebieskim serwisie gracze będą spędzać drugi etat po pracy w gierce na wirtualne dolary a tutaj znów jest aż przesyt tej gotówki potrzeba coś pomiędzy.

czystka to strzal w kolano

W dniu 2.02.2026 o 23:49, Toyer napisał:

Hej! Sporo z Was podnosi temat interakcji między graczami i słusznie, bo to fundament gry RP. Chcę wyjaśnić tok myślenia, który stał za tymi zmianami.

Prace dorywcze zostały zaprojektowane przede wszystkim z myślą o graczach, którzy logują się poza godzinami szczytu. Dobrze wiemy, że peak serwera to wieczorne godziny, ale chcemy, żeby osoba logująca się rano czy w środku dnia też miała coś sensownego do robienia. Aktywności single player mają trzymać ludzi na serwerze dłużej, co paradoksalnie zwiększa szansę na spontaniczne spotkania i interakcje.

Co do interakcji gracz-gracz - nie zapomnieliśmy o tym. Jak pisałem w newsie, to jest pierwsza część zmian. Druga część skupi się na biznesach i tam też znajdziecie mechaniki budowane wokół współpracy i kontaktu między graczami. Nie chcieliśmy wrzucać wszystkiego do jednego newsa.

Doceniam Wasze uwagi, szczególnie te bardziej rozbudowane - czytam je i biorę pod uwagę. Nie obiecuję, że wszystko wejdzie, ale każdy pomysł jest rozpatrywany.

Dodatkowo przygotowujemy odświeżony dział propozycji na forum, gdzie każdy z Was będzie mógł podzielić się swoimi pomysłami w uporządkowany sposób. Będziemy informowali jak tylko go wrzucimy.

Zgodnie z obietnicą - zapraszam 🙂

Herbata lubi to

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.02.2026 o 18:51, Majorrek napisał:

Oni zawsze robią co chcą... ile razy widziałem jako LEA  jak walą na pełnej petardzie po Vespucci, gdzie zaraz ktoś by to nagrał telefonem a jak nie to kamera CCTV. Dla nich w sumie nie ma żadnych konsekwencji bo opiekun "ścigantów" zawsze robił im plecy. Nie mówię już o braku pojazdów LEA (po usunięciu Highway Patrol) do zwalczania tak szybkich pojazdów XDD. 90% floty to są scouty, które wymiękają przy "ścigantach".

Ogólnie w obecnej propagandzie LEA na tym serwerze, wszelkiego rodzaju komórki zajmujące się BRD są niepotrzebne i ich robotę może robić zwykły patrol... a teraz nagle zonk, nie ma ktoś ganiać ścigantów XD

Janpook i Mixer lubią to

zg5h6sy.png

• 2 tygodnie później...
W dniu 2.02.2026 o 14:19, Sava napisał:

Place Marker miał mieć takie zadanie, ale szczerze po przejechaniu się po nich część wydane się zrobiona z jakimś pomysłem, ale albo są jak niedokończone, albo nie pasują do tego czym miały być.

Np:

- laguna na Paleto Bay wygląda jak plaża dla LS niż tego regionu. No fajnie to wygląda ale totalnie nie pasuje do terenu i wygląda trochę jak przeniesiony Ocean bounty bar

- Intek vespucci wygląda jak niedokończony z milionem punktów, które mają sens ale są tak rozstawione że wygląda to jak randomowo postawione rzeczy. 

- park sekwoi gdzie..  nie ma sekwoi. I wygląda jakby tylko do danego momentu był na niego pomysł. (Ale ma fajne zejście na plażę by oglądać latarnię morską)

Minus tylko taki, że nie ma łatwo dostępnej rozpiski by szary gracz wgl ogarnął co to za miejsce, a na mapie w grze opisu nie ma. A takie spoty dają fajna opcje gry 

Zgodnie z sugestią zajęliśmy się poprawieniem tego tematu. Fakt - od dłuższego czasu Place Maker nie był aktualizowany i dla graczy ciężkie było znalezienie oraz zlokalizowanie interesującego go miejsca. Od teraz wszystko jest oznaczone i odpowiednio wymienione. Teraz każdy może nawet z poziomu forum przejrzeć temat i zaplanować sobie gierkę mając do dyspozycji szereg miejscówek. Będziemy dążyć do tego by dalej szlifować i dostosowywać miejsca do potrzeb i klimatu.

dygiii lubi to

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin