Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Spółka] Atlas Logistics

kole70

Rekomendowane odpowiedzi

Sbs8qFj.png

Atlas Logistics – spółka logistyczna zajmująca się transportem oraz dostarczaniem przesyłek o przeróżnych gabarytach, zarówno dla przedsiębiorstw, jak i klientów prywatnych, na terenie całego stanu San Andreas. Początki spółki, jak to zwykle bywa, nie należały do najłatwiejszych – choć pozwalały na utrzymanie założonego planu, który powstał w 2020 roku. Camila Soltero postanowiła wówczas wykorzystać doświadczenie zdobyte podczas wieloletniej pracy jako prywatny podwykonawca jednego z gigantów kurierskich, specjalizującego się głównie w dostarczaniu niewielkich paczek ze sklepów internetowych. Po odejściu z firmy Camili stanęła przed znacznie trudniejszym wyzwaniem, niż początkowo zakładała. Zdobycie pierwszych zleceń okazało się niezwykle problematyczne — szczególnie że dysponowała jedynie niewielkim busem, pozostałym po pracy „kuriera”. Przez wiele miesięcy zmagała się ze stratami finansowymi, brakiem stabilnych kontraktów oraz licznymi odmowami ze strony większych przedsiębiorstw. W końcu, po serii porażek, Camila zdecydowała się porzucić wygórowane ambicje i wrócić do podstaw — rozpoczęła współpracę z małymi, lokalnymi firmami, które potrzebowały prostych, lecz rzetelnych usług transportowych. Decyzja ta okazała się prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Z biegiem czasu Atlas Logistics zaczęło zdobywać coraz większe zaufanie klientów, a liczba zleceń rosła. Stabilna reputacja, terminowość oraz indywidualne podejście do każdego zlecenia sprawiły, że firma mogła stopniowo rozwijać swoją flotę oraz poszerzać zakres świadczonych usług.

Projektbeznazwy(14).png.5ed65022f21a7acd76315271f4dfdd55.pngZałożeniem spółki Atlas Logistics jest obsługa dużych przedsiębiorstw, jak i klientów prywatnych, realizując transporty od drobnych przesyłek po ładunki niestandardowych gabarytach. Spółka nieustannie stawia na rozwój, nowoczesne rozwiązania logistyczne oraz utrzymanie najwyższych standardów obsługi wszystkich klientów. Z czasem myślą spółki jest również zatrudnienie wielu podwykonawców aby rozpocząć masowe dostawy pod większymi gigantami logistycznymi. Ale wiadomo, że nie wszystko od razu powstało, doświadczenie Camili jest tego bardzo dobrym przykładem, że nie warto rozpoczynać od dużych łyżek tylko warto zaczynać od łyżeczek i do wszystkiego dość małymi kroczkami. 

Projektbeznazwy.gif.89e2fa9c7cc4f07bf396927168e76eb5.gifLokalizacja stanowi jeden z kluczowych filarów przyszłościowego rozwoju spółki. Odpowiednio dobrane miejsce działalności powinno pełnić funkcję centralnego HUB-u logistycznego, będącego głównym punktem przeładunkowym oraz operacyjnym dla wszystkich transportowanych przesyłek kierowanych do klientów na terenie całego stanu San Andreas. To właśnie w tym miejscu odbywać się będzie koordynacja tras, sortowanie ładunków, czasowe magazynowanie towarów oraz planowanie dalszej dystrybucji. Centralny HUB pozwoli na znaczące usprawnienie procesów logistycznych, skrócenie czasu realizacji zleceń oraz zwiększenie efektywności pracy.

Sposób reprezentacji spółki:

Spoiler

I. Oświadczenie w imieniu spółki:

§1 Do składania oświadczenia upoważniony jest:

- Prezes

II. Prokura: 

§1 Prokura nadawana jest prokurentowi przez prezesa

§2 Prokurent jest upoważniony do prowadzenia czynności związanych ze sprawnym zarządzaniem spółką.

§3 Zakres obowiązków oraz korzyści płynące z nadanych uprawnień określane są przez prezesa w indywidualnie przygotowywanym dokumencie.

III. Kapitał spółki:

§1 Do zarządzania kapitałem spółki uprawniony jest tylko założyciel spółki - Camila Soltero

§2 Przy zmianach w kapitale spółki, prezes zobowiązany jest do poinformowania wszystkich członków zarządu.

Dane rejestracyjne spółki:

Spoiler

Nazwa: Atlas Logistics

Adres: La Mesa

CEO: Camila Soltero | 100%

Kapitał spółki: $250.000

OOC:

Spoiler

Cześć! Chciałbym rozpocząć swoją przygodę z czymś nowym - podjąć się wyzwania w sumie z którym jeszcze nigdy nie miałem do czynienia. Przeglądając tematy spółek nie wydaje mi się to super trudne ale jednak troszkę wymagające. Na początek myślę, że firma logistyczna będzie bezpiecznym miejscem edukacji prowadzenia spółki, ponieważ posiada wiele możliwości przeróżnych pomysłów na ewentualne ruchy w stanie San Andreas. Od zawsze prowadziłem własny biznes, niektóre działają do teraz a niektóre sprawdziłem i nie są moją bajką aby je prowadzić - po prostu gierka w nich nie jest jakaś interesująca. Mam nadzieje, że otrzymam możliwość spróbowania czegoś nowego na scenie Role Play.

image.png.a726abee4633b6e9913c69214cb5cf21.png

Twoja aplikacja na Spółkę została przyjęta.

Zgłoś się na oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA
Twoim obowiązkiem jest bycie na tym discordzie z odpowiednią rangą.

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi oraz stworzenie panelu poprzez wejście do kanału ⁠kontakt, oraz kliknięcie przycisku — Odbiór panelu biznesu. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu/spółki, który prowadzisz. W swoim tickecie zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu, podając wypełnioną formatkę:

Nazwa Spółki:
Postać lidera: 
UID postaci lidera z panelu gracza:
Nick Discord: 
Link URL lub ss do mapy z lokalizacją spółki: 
Wybrany interior (jeśli nie dotyczy, to n/a):

Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu/spółki. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie projektów prywatnych.

Pamiętaj, że twoim obowiązkiem jest wrzucanie podsumowania w wyznaczonym terminie!