Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Changelog #67: Safety Update

MyNick

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli system keyless omija zabezpieczenia jak alarm i immo?

Jak wygląda z tym jak gracz jest obok afk? też będzie liczyło czas? 

Wytrychy mają użycia, a walizka?

System SOS powiadamia LEA czy wybrany przez Nas numer? Bo fakt faktem 200hp potrafi autopilot zjeść podczas jego dziwnej jazdy, a zgłoszeń pewnie nie da sie anulować. (po 2 tutaj prawie nikt nie gra wypadków i nie ma za to kar)

Rollo lubi to

Wszystko w porządku, zmiany na plus, ale tą wartość 1/5hp to bym zwiększył, ponieważ według mnie zaraz zacznie się wysyp wzywania lawet itp, a jednocześnie napraw pojazdów nawet i na środku drogi, więc zamiast warsztatów, to będzie jeden wielki serwis mobilny

12 minut temu, hpvenjoyer napisał:

To 'usprawnienie' z statusem dużego wypadku skończy się z tragicznym odbiorem. Wystarczą +/- dwa strzały w odpowiedzi na jakikolwiek przelot i w magiczny sposób auto będzie stawało. Mega nieprzemyślany feature, ale mogę się mylić i znajdziecie na to jakiekolwiek rozwiązanie. 

Nie mówiąc już o tym, że teraz pojazdy mają wytrzymałość kartonu.

Zgadzam się. 

Skrypt nie powinien uwzględniać "dużego wypadku" w przypadku uszkodzeń z broni palnej. 

I tak jak większość osób napisała 1/5 hp to za mało. 300 będzie ok zamiast 200.

Cytat

Od teraz jeśli wasz pojazd weźmie udział w stłuczce która będzie go kosztować więcej niż ~1/5 całkowitego HP pojazdu to zostanie mu nadany status "dużego wypadku". Pojazdy oznaczone tym statusem nie będą mogły odpalić silnika przez następne dziesięć minut, ani zostać odspawnowane.

Zbędne. 2/3 osób nie gra wypadków, zresztą w tych 2/3 jestem i ja - giga nuda, nikomu nie chce się tego grać, chyba jeszcze nigdy nie trafiłem na gracza który odmówił zvoidowania gry jakiejś kolizji. Pozostała 1/3 to wypadki związane z lagami, ścinkami i wszystkimi innymi problemami - szczególnie nieładującymi sie teksturami. Zbędne utrudnienie które negatywnie wpłynie na rozgrywke, a dodatkowo zmarnuje czas LEA - jak ktoś nie będzie chciał grać wypadku to i tak tego nie będzie grał, szczególnie że osoba X i Y wcześniej zgodziła się na VOID akcji - zanim przyjechał departament ognia. Gracz zmarnuje czas czekając 10 minut aż będzie mógł znowu odpalić auto, FIRE zmarnuje czas jadąc bez potrzeby do jakiegoś wypadku którego i tak nikt nie zagra - jak mówiłem, zbędne.

Plus tak jak wyżej pisali, duży wypadek(poza samym faktem że nie powinien kompletnie istnieć), to nie powinien obejmować dmg zadanego z broni.

Spoiler

Otwiera to możliwości tworzenia różnego rodzaju interakcji między przedmiotami np. wkładanie baterii, kart sim czy używanie narzędzi na poszczególnych przedmiotach w celu uzyskania z nimi konkretnych rezultatów - wszystko to przed wami, a nowe interakcje pomiędzy przedmiotami będą dodawane wraz z aktualizacjami.

Cool, jeśli faktycznie będzie możliwość przekładania kart SIM między telefonami i to przeniesie wszystkie kontakty na nowego fona - zmiana na plus.

Spoiler

Stanie się ona dostępna dla was jeśli będziecie posiadali którykolwiek z tych tuningów: alarm, system keyless, system GPS lub system SOS. Z jej pomocą będziecie mogli wyświetlić listę wszystkich swoich zespawnowanych pojazdów, a także ich status - klikając w poszczególny samochód wejdziecie w tryb ustawień, który pozwoli na zarządzanie systemami auta, a opcje są nastepujące:

Pojazdy z paneli rodziny będą się wyświetlały? Nie mówię konkretnie o grupach, bo z paneli biznesowych/frakcyjnych i tak nie można kraść - więc to zbędny zapychacz, ale panele rodziny obejmuje skrypt kradzieży pojazdów.

reszta ok, szkoda że boomboxy ciągle nie wróciły, a obiecywany system customowych radyjek w pojazdach obiecywany od ~ 2/3 lat ciągle nie istnieje.

Edytowane przez ADVGierki

17 godzin temu, kajteek napisał:

czyli jak teraz wjedzie we mnie gracz bez tekstur i uszkodzi mi bardzo wóz to będę uziemiony na 10 minut? bo nie bede mogl ani odpalic wozu, ani odespawnowac? takie troche srednie, nie

Wtedy poprosisz kogoś z /a o fix wozu i będziesz mógł nim jechać dalej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin