Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[CC] [07/05/2024] Richard Sutliff (plaintiff) v. Noah Alexander (defendant) - wniosek o zastosowanie Anti-SLAPP

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, reglan97 napisał:

((to i tak nadal prywatna wiadomość między Tobą, a Nazarkiem, a nie narracja opublikowana na forum, i info zdaje się z wczoraj 😉 ))

((to bardzo wyjaśnia to, że nominacje i nagrody dostały tylko postacie z Santos. zdaje się, że żadnej gwiazdy bardzo znanej spoza Santos tu nikt nie grał i nominacji/nagród też nie było, postacie nominowane zostały "rekomendowane" z góry, czyli wybrane przez kogoś z CA i nie było nikogo kto wykraczał poza Los Santos i okolicę))

((1. Logiczne, że moje pytanie będzie z wczoraj, jeżeli zapytałem się o nie wczoraj odnosząc się do twojej odpowiedzi (Chciałem rozwiązać swoje wątpliwości U ŹRÓDŁA czyli osoby DECYZYJNEJ) - bo zwyczajnie nie myślałem, że ktoś będzie robił fikoła narracyjnego. Nie wiem jak Ty - ale ja byłem świadomy, że całe wydarzenie ma wymiar globalny i pewnie większość osób z rozrywki o tym wiedziało, biorąc pod uwagę jaka otoczka była budowana przez cały okres realizacji wydarzenia i że to zwyczajnie jest wydarzenie rozdania nagród, powtarzam z gwiazdami o skali stanowej i nie tylko.
2.  Zrobiłem dla Ciebie większy research, który zajął mi pięć minut.
Przejdźmy zatem do listy nominowanych, która jest tutaj: https://forum.v-rp.pl/topic/29806-votecelebrityawardscom/
Asami Kiyoko, Soulsi, MOXXY, Chase Love są to postacie z tier czterech gwiazdek, którego według informacji od strony osób grających w branży, są postrzegani jako gwiazdy o stanowym zasięgu rozpoznawalności, a kiedyś pewnie nawet byli lub nawet teraz są - może wykraczającym. (Z tego co otrzymałem jeszcze, te tiery są odpowiednikami real tier 4 gwiazdy = A Tier czyli celebrity) Ciężko mi określić to, ponieważ informacje z ich tematów są zwyczajnie przestrzałe i nieaktualizowane lub usunięte. 
Stan to nie tylko LS i wypizdowia dolna, a jednak wielki stan wzorowany na Kalifornii, który de facto dochodzi do 40 mln ludności. Warto zaznaczyć, że LS jest wzorowane na LA, która jest kolepką i stolicą Hollywood/Vinewood i najbardziej spopularyzowanym miastem sektora rozrywkowego, przez co cieszy się dużym zainteresowaniem ludności co do właśnie gwiazd. To tutaj masz większość rozdań nagród w Ameryczce. 
PS. To, że ktoś jest LS = nie uwłacza tego, że może mieć sławe o większej skali. Jednak dalej nie rozumiem, dlaczego próbujesz negować de facto informacje od strony osoby, która zarządza sektorem rozrywkowym, to raczej on ma najwięcej do tego do gadania?))

Sava lubi to

Godzinę temu, reglan97 napisał:

((to i tak nadal prywatna wiadomość między Tobą, a Nazarkiem, a nie narracja opublikowana na forum, i info zdaje się z wczoraj 😉 ))

((to bardzo wyjaśnia to, że nominacje i nagrody dostały tylko postacie z Santos. zdaje się, że żadnej gwiazdy bardzo znanej spoza Santos tu nikt nie grał i nominacji/nagród też nie było, postacie nominowane zostały "rekomendowane" z góry, czyli wybrane przez kogoś z CA i nie było nikogo kto wykraczał poza Los Santos i okolicę))

((Analogicznie możemy podważać autentyczność stwierdzenia, że dobre imię Richarda zostało naruszone, gdyż ciężko oczekiwać by jako dziennikarz posiadał taką reputację robiąc kilka/kilkanaście lajków pod artykułami na forum, bo przecież jest taka baza graczy, że to wystarcza pod odgrywanie danego stanu rzeczy, prawda? Biorąc pod uwagę także ilość użytkowników LI, można się spierać jak realny może mieć to wpływ na "dobre imię" klienta, gdyż zasięgi sięgające kilkuset użytkowników online niespecjalnie wpływają na takie naruszenie. Rozumiem, że analogicznie gramy iż cały stan San Andreas ma populacje na poziomie 2 tysięcy osób? Ja rozumiem wszystko, ale jak się robi z logiki sukę byleby tylko ugrać coś IC to zaczyna to być mocno niesmaczne. Wracając - przy ustalonej "renomie" biorąc pod uwagę tylko ilość graczy, to myślę, że ewentualna kara za tak "bardzo poważne" naruszenie jakże "popularnej" osoby powinna się zamknąć w granicy tysiąca dolców. Bo przecież jego realne zasięgi oceniamy po tym ile ma polubień na forum/li? A prowadzenie wydarzeń gdzie jest 30-40 postaci to nadal prowadzenie czegoś co jest mniejsze niż wiejska potańcówka.))

Edytowane przez Meph

1 godzinę temu, reglan97 napisał:

((na serwerze jest wystarczająco aktywnych postaci/graczy, którzy mogliby wejść w interakcję z tymi publikacjami, zeby stały się "medialne". co do braku narracji, to nie nasza wina, że ktoś nie dopełnił formalności napisania dwóch zdań, tym samym nie opierajmy się na czym, czego nie ma))

((Jako były opiekun sektora branży rozrywkowej mogę Ci wraz z Megi potwierdzić, że lore Celebrity Awards obejmuje narracyjnie o wiele wiekszy obszar swojego zasięgu. Szczególnie, że nie jest to pierwsza edycja tego wydarzenia na serwerze tylko jest to coroczony event dla branży. Biorą tam udzial osoby, które narracyjnie swoimi osiagnieciami i grą IC, otrzymaly status popularnosci, wiekszy niż zgodnie z Twoją logike te pięć lajków pod postem na LI, czy kilka lajkow od kolegow pod materiałem. To nigdy nie była, nie jest i nie będzie służyło jako baza, która świadczyła o popularności danej postaci. I tą tezę przyklepie Ci każdy opiekun i były opiekun sektora, ponieważ bazowanie na lajkach z forum czy LI nie jest po prostu wiarygodne wobec tego, co osoba zagrała IC by mieć dany status sławy. Zgodnie z tym tokiem myślenia to można by było grać, za przeproszeniem, totalne gówno, ale no mieć dużo kumpli na rp i nabijać statystykę polubień przy wysyłanie linków po dsc, aby lajki się zgadzały. ))

Godzinę temu, reglan97 napisał:

((Z tego co pamiętam to nie tylko od Nazarka padła taka informacja, ale również był link z rozmowy z Megi, gdzie potwierdziła podobna opinie aktualnego opiekuna.))

((Z góry przepraszam za wpis, ale już po prostu dla mnie ta cała sprawa to jedna, Wielka farsa. Patrząc na kierunek logiki jaki obrał reglan, to ja tu po prostu widzę brak jakiejkolwiek wiedzy na temat sektora rozrywkowego, gdzie każde uzgodnienia mogłeś ustalić z Puv, który nota bene, powinien mieć szeroki zakres wiedzy wobec branży, skoro bazuje na niej swoją grę jako dziennikarz. Aktualnie argumentacja Twoja reglan wygląda z serii "nie wiem, ale się wypowiem".))

Edytowane przez Mith

((Dobra, wypowiem się jeszcze i ja skoro jestem w to zamieszany i proszę skończmy już tą dyskusję - ponieważ i bez niej ta sprawa się ciągnie, jest skomplikowana i nie jest oczywista, a w tym momencie dajemy tą dyskusją tylko dodatkowe rzeczy z którymi Mateusz i kto tam jeszcze podejmuje decyzję do zapoznania się co ergo przełoży się na kolejne opóźnienia. Uderzę się publicznie w pierś, że rzeczywiście ta część odpowiedzi o ilości reakcji etc nie jest OK, na obronę reglana - dawał mi wszystko do zapoznania się i to przyklepałem zapoznając się z tym - mogę jedynie przeprosić, gdyż aktualnie ten miesiąc jest dla mnie mocno obfity w wydarzenia OOC, przez które jestem na ograniczonej aktywności i z ograniczonym czasem jaki mogę poświęcić na rzeczy związane z vibe. 

Nie ma sensu się tutaj kłócić OOC, jeśli chcemy sobie coś wyjaśnić to załóżmy grupę na discordzie i tam porozmawiajmy. Aktualnie jedynie wszyscy dokładamy cegiełkę by ta sprawa ciągnęła się jeszcze bardziej. Pozdrawiam gorąco.)) 

Mr. Feniks lubi to

**Do obu stron dotarło pismo, w którym wskazano termin wznowienia rozprawy sądowej, podczas której zostanie przedstawiona decyzja dotycząca wniosku anti-SLAPP. Termin został wyznaczony na 06.06.2024 o godz. 12:30 w Davis Courthouse. Po stawieniu się na sali rozpraw obu stron, na salę sądową wszedł sędzia George Cisneros, który powitał obie strony, a następnie przystąpił do odczytania werdyktu w sprawie wniosku anti-SLAPP.**

Po zapoznaniu się z argumentami obu stron, stwierdzam, że oskarżony wykazał, iż jego działania podlegają ochronie zgodnie z ustawą anti-SLAPP. Oskarżający nie dostarczył wystarczających dowodów, aby uzasadnić swoje roszczenia. Uznaję, że pozew oskarżającego jest bezzasadny i stanowi próbę ograniczenia praw oskarżonego do udziału w debacie publicznej. W takim razie przyjmuję wniosek anti-SLAPP i odrzucam pozew.

puvtxr lubi to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin