Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Changelog #82

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

13 minut temu, NiezależnaFretka napisał:

- Skillchecki - a kiedy było dozwolone granie na bocie/makro? Właściwie w jakiej grze można grać na botach? Chyba w żadnej. Za to najczęściej daje się kicki jak się przyłapie kogoś na tym. 
- Sterydy - nie wypowiem, nie używałam tego systemu. 
- Ciuchy premium - każdy (a przynajmniej większość) zewnętrzny modder, który wykonuje jakościowe mody czy w tym przypadku ubrania, bierze pieniądze... Do tego pewnie dochodzą pewnie jakieś dodatkowe kwoty. 

• Skillchecki; Nigdzie nie napisałem, że było dozwolone, tylko ludzie taki /monotonny/ system starali się omijać, gdzie klikając alt, nie musieliśmy patrzeć na monitor, bo mogliśmy w tym czasie oglądać mecz, a w tym momencie wprowadzacie coś, co ewidentnie zmusza gracza do gapienia się x czasu w monitor, jak jego postać podnosi sztangę - bardzo kreatywna i interesującą rozgrywka. Czemu nie zautomatyzować tego, że postać sama ćwiczy do danej ilości j przez x czasu? W tym momencie nie miałoby, to żadnego wpływu na poziom rozgrywki, a jedynie uprościło życie.
  • Ciuchy premium; oczywiście, że tak, ale uważam, że kwota (3000-4000 złotówek) jest wygórowana, tym bardziej że od czegoś też macie wewnętrznych modderów. Z klimacikiem mam kontakt równy rok i w tym czasie sam byłem świadkiem, że wiele osób chciało dobrowolnie oddać swoje prace na rzecz serwera, oczywiście jakościowych i zostali zwyczajnie olani. Poza tym, w internecie jest dużo dostępnych bez opłat, które mają również dobra jakość lub do minimalnych poprawek. Wzrost ceny premium też nie jest może Bóg wie jaki duży (2-5 złotych), ale w przypadku opcji 2600 vp i 3400 vp dostajemy nie dość, że drożej, to jeszcze mniej o 200/400 vp.
Tokarsky i Nexisten lubią to

34 minuty temu, NiezależnaFretka napisał:

Ja tam w głowie czerwonych nie siedzę, więc tylko dam swoją opinię. Wzrosła cena średnio o 2-3 złote... to nie jest dużo. A jakby nie patrzeć, koszty utrzymania też idą do góry... świat nie zatrzymał się w miejscu, a ceny rosną. 

Z tego co rozumiem, nie podrożała tylko cena VP z 33 zł na 35, ale również cena samego premium z 800 vp na 1000 vp. Z 2-3 złotych robi się coś w okolicach dychy miesięcznie. Za 33 zł miesięcznie jestem w stanie wykupić dostęp do platformy Netflix z tysiącami filmów, czy Spotify z masą muzyki. To śmieszne, że Vibe RP wycenia wartość swoich usług premium na kwotę wyższą, oferując jedynie to co poniżej. Nie ma co się oszukiwać, że nie jest to warte nawet 5 zł, a usługa Premium zawsze raczej stanowiła formę wsparcia, dla osób które chciały dorzucić się na rozwój serwera. Problem jednak w tym, że ktoś zamiast docenić wsparcie od tych osób, stara się je jeszcze bardziej wydoić argumentując to, że paczka przecież kosztowała 3k-4k. Szkoda, że zapomniał wspomnieć że spólka w roku 2023 zarobiła na sprzedaży usług 140 000 zł netto. Całkiem sporo, jak na serwis który ma swoich graczy w poważaniu.

Zakup pakietu premium w opcji Gold oferuje:

Wszystkie przywileje premium standard
Zmniejszony czas online potrzebny do uśmiercenia postaci - 1h (domyślnie 5h)
Zmniejszony czas online potrzebny do założenia kolejnej postaci 1h (domyślnie 10h)
Nielimitowana liczba ukrytych postaci
Potrojona liczba otrzymywanych punktów vPoints
Możliwość spawnu na głównym wymiarze trzech pojazdów jednocześnie
Możliwość ustawienia spawnu domyślnego w pojeździe
Możliwość spawnu 30 pojazdów jednocześnie w garażu (domyślnie 2)
Nielimitowana ilość zapisanych wyścigów
Podczas trwania premium Twój interior nigdy nie zostanie usunięty za nieaktywność (domyślnie jest usuwany po 2 tygodniach nieaktywnośći)
Nielimitowana ilość szablonów makijaży
Zwiększony rozmiar zdjęcia profilowego (600kb)
Zwiększone miejsce na załączniki forum (5MB na post, 100MB łącznie)
Zwiększony limit zapisanych fryzur - 6
Zwiększony limit tatuaży w kreatorze postaci - 6
Zwiększony limit obiektów odkładanych - 5
Zwiększony limit użytych obiektów przyczepialnych - 4
Zwiększony limit zdjęć zapisanych w telefonie - 60
Zwiększony limit znaków opisu /examine - 4096
Zwiększony limit zapisanych zestawów ubrań w garderobie - 60
Zwiększony limit graffiti - 10 dziennie, 20 jednocześnie
Zwiększony limit próśb o billboard - 3 jednocześnie
Zwiększony limit jednoczesnych próśb o wycenę - 4 (domyślnie 1)
Darmowe sloty na wygenerowanie unikalnych animacji - 3 za każdy zakupiony miesiąc premium gold

Edytowane przez Tokarsky

21 minut temu, Castle. napisał:
  • Skillchecki; Nigdzie nie napisałem, że było dozwolone, tylko ludzie taki /monotonny/ system starali się omijać, gdzie klikając alt, nie musieliśmy patrzeć na monitor, bo mogliśmy w tym czasie oglądać mecz, a w tym momencie wprowadzacie coś, co ewidentnie zmusza gracza do gapienia się x czasu w monitor, jak jego postać podnosi sztangę - bardzo kreatywna i interesującą rozgrywka. Czemu nie zautomatyzować tego, że postać sama ćwiczy do danej ilości j przez x czasu? W tym momencie nie miałoby, to żadnego wpływu na poziom rozgrywki, a jedynie uprościło życie.
  • Ciuchy premium; oczywiście, że tak, ale uważam, że kwota (3000-4000 złotówek) jest wygórowana, tym bardziej że od czegoś też macie wewnętrznych modderów. Z klimacikiem mam kontakt równy rok i w tym czasie sam byłem świadkiem, że wiele osób chciało dobrowolnie oddać swoje prace na rzecz serwera, oczywiście jakościowych i zostali zwyczajnie olani. Poza tym, w internecie jest dużo dostępnych bez opłat, które mają również dobra jakość lub do minimalnych poprawek. Wzrost ceny premium też nie jest może Bóg wie jaki duży (2-5 złotych), ale w przypadku opcji 2600 vp i 3400 vp dostajemy nie dość, że drożej, to jeszcze mniej o 200/400 vp.

Co do skillchecków to było coś proponowane przez graczy jak wywiązała się dyskusja pod publikacją z sterydami. Nie wiem, ślepy jestem, ale jeśli teraz trening z skillcheckiem jest krótszy do wbicia danej ilości jotów to będzie git, jeśli tak samo no to tylko pogorszenie starego systemu. 

Castle. lubi to

41 minut temu, NiezależnaFretka napisał:

- Skillchecki - a kiedy było dozwolone granie na bocie/makro? Właściwie w jakiej grze można grać na botach? Chyba w żadnej. Za to najczęściej daje się kicki jak się przyłapie kogoś na tym. 
- Sterydy - nie wypowiem, nie używałam tego systemu. 
- Ciuchy premium - każdy (a przynajmniej większość) zewnętrzny modder, który wykonuje jakościowe mody czy w tym przypadku ubrania, bierze pieniądze... Do tego pewnie dochodzą pewnie jakieś dodatkowe kwoty. 

ale czy ty uważasz, że napierdalanie w jeden klawisz przez nie raz nawet i godzinę na serwerze jest normalne? nic dziwnego, że ludzie korzystają z makro bo system siłowni jest kompletnie bezmyślny i beznadziejny i zamiast go usprawnić, to utrudnia się jeszcze omijanie tego chorego skryptu zmuszając gracza do tego, aby napewno stracił godzinę z swojego życia. jest tyle możliwości, wprowadziliście możliwość oferowania treningów personalnych. dlaczego nie przepiszecie skryptu tak, żeby postacie trenerów mogły oferować sesję, podczas której można odgrywać normalnie aktywność fizyczną z inną osobą, a liczba jotów wtedy rośnie? 

Edytowane przez Tokarsky

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin