Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Biznes/Gastronomia] Babylon Lounge Hookah Bar

szajs

Rekomendowane odpowiedzi

image.png.27ac78ebe9b252545c3877085373a5cf.png

Babylon Lounge to shisha bar, który mieści się w dzielnicy Little Iraq nieopodal Del Perro. Lokal został założony przez dwójkę bliskowschodnich imigrantów irackiego pochodzenia, łączy w sobie ich tradycję i kulturę wraz z nowoczesnym podejściem do całego przedsięwzięcia. Został utworzony ze względu na trudność w asymilacji imigrantów - potrzebowali oni miejsca w którym poczują się jak w domu, czegoś gdzie ich tradycja będzie kultywowana, a klimat bliskowschodni wbije się w gości zaraz po przekroczeniu progu lokalu.

T6CB8y5.gifSam shisha bar z pewnością przyciąga uwagę przechodniów swoją unikalną atmosferą, która przypominać ma to co imigranci pamiętają jeszcze z domu - lokale z tradycyjnym wykończeniem, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością w sposób typowy dla bliskiego wschodu - jednocześnie zachwycając ale działając przytłaczająco. Wygodne sofy, zdobione poduszki i tkane dywany oraz nastrojowe oświetlenie to tylko część dekoracji, które razem tworzą tą bliskowschodnią, orientalną atmosferę. Wśród przesytu tych zdobień, można dostrzec chociażby sofy o prostych kształtach, stanowiące swoisty kontrast dla panującego przesytu.

Wszystko obraca się oczywiście wokół shishy, tradycyjnej bliskowschodniej fajki wodnej która w Babylon Lounge jest udoskonalona, dostępna w szerokiej gamie różnych smaków tak aby wpaść w gusta nawet najbardziej stroniących od niej osób. Bar w swojej ofercie posiada również szeroko zakrojone menu z napojami - tymi alkoholowymi jak i bezalkoholowymi, goście mogą spróbować autorskich koktajli inspirowanych bliskowschodnim smakiem, zdecydować się na klasyczny amerykański drink, czy rozpłynąć w smakach tradycyjnej arabskiej kawy lub herbaty z kardamonem.

Lokal przyciąga zróżnicowaną klientelę, od ludzi ceniących sobie spędzenie czasu przy shishy ze znajomymi, aż po miłośników orientalnej kultury. Często przesiadują tam miejscowi imigranci oraz turyści z różnych zakątków świata, którzy chcą wtopić się w klimat i atmosferę bliskiego wschodu. W dużej mierze ludzie zaglądają do baru aby się zrelaksować, oderwać od codzienności, wypić dobry drink i powciągać trochę oparów z fajki wodnej. W tak diametralnie różnej od siebie społeczności jaką jest Little Iraq, a zarazem tak do siebie zbliżonej - shisha jest czymś w rodzaju powiązania czy pomostu łączącego ze sobą wiele kultur bliskiego wschodu, dająca im poczucie, że mimo przebywania tysięcy kilometrów od domu, ich kultura wciąż tu jest i tętni życiem.

MENU

Spoiler

image.png.504358186ab56b5be2227ca4882e64eb.png image.png.55eb6fc4e0f1410ddb0f1ad237e39e61.png

OOC

Spoiler

Wychodzę z prośbą o umożliwienie mi prowadzenia biznesu w klimacie shisha bar'u, a właściwie spotu organizacji w tym klimacie. Chciałem to podpiąć pod Chaldean Mafia, po prostu biznes który idealnie wpasuje się w nasz blisko wschodni klimat i kulturę. Stawiamy na klimat w nieszablonowym rp i budowanie społeczności Little Iraq, dlatego shisha wpasowałaby się tutaj wręcz perfekcyjnie. Sama shisha jest bardzo popularna na bliskim wschodzie, właściwie wywodzi się stamtąd i gdzie się nie obejrzysz ktoś pali shishę. Bywałem w wielu miejsach od Turcji po Egipt i Izrael, widziałem w jaki sposób to się tam odbywa, jak podchodzą oni do tego i jak dobra jest tamtejsza shisha, chciałem postawić właśnie na ten klimat, zaczerpnięty żywcem z tych krajów, z włączeniem zachodnich elementów (co właściwie tam też się dzieje, mnóstwo lokali jest nastawione na turystów, wyglądają jak taka mieszanka ich kultury i zachodniej architektury).

Chciałbym aby lokal był otwarty codziennie, będzie to mój mały cel, odrazu zaznaczam że nie planuje tam robić jakichś koncertów na żywo bo to po prostu mi nie pasuje do takiego miejsca, choć nie wykluczam w przyszłości takiej opcji jeśli pojawi się jakaś lokalna zgraja chcąca coś zagrać - ale musiałoby być to klimatyczne. Pracownicy w głównej mierze będą pochodzić z Little Iraq lub będą po prostu blisko wschodnimi imigrantami, ale tutaj również nie wykluczam odstępstwa od tej reguły. Mamy zamiar kręcić grę w okół shishy, alkoholu i lokalnych specyfików, shishę tak jak w menu podawać w stylu zachodnim jak i tym bliskowschodnim, podobnie z drinkami i koktajlami. Stawiamy po prostu na ten bliskowschodni klimat, kreowanie gry dla osób z Little Iraq oraz ludzi z zewnątrz, bo wydaje mi się że nie ma obecnie biznesu z shishą, która jest dosyć popularnym specyfikiem. Aplikowałem również o specjalny prop dla tego miejsca, podobno ma zostać dodany na czasie - do tego momentu mogę posilić się propami bongo i coś z nich wyknuć. 

Wybraliśmy tą lokalizacje przede wszystkim ze względu na bliską lokalizację oraz wygląd. Trochę inny budynek odbijający od popularnej architektury, nawet przypominający architekturę arabską.

Postać lidera: Bassem Khnanisho
UID postaci lidera z panelu gracza: 52837
Link URL do mapy z lokalizacją biznesu/projektu: https://imgur.com/a/pDvWH4O
Typ biznesu (Gastro, Salon Tatuażu...): Gastro - shisha bar
Wybrany interior* (jeśli nie dotyczy, to n/a): n/a - sami pobudujemy
Link do tematu organizacji** (jeśli nie dotyczy, to n/a): https://forum.v-rp.pl/topic/33437-the-chaldean-mafia-khnanisho-collective/

I90kb8a.png

Cześć, Twoja aplikacja została przyjęta!

Zapoznaj się z poniższymi instrukcjami, które pokażą Tobie jak postępować dalej.

• Pamiętaj, by dołączyć do oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA
  • Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt oraz zawrzyj prośbę o stworzenie dla Ciebie skryptu kopiując w treść ticketa formatkę uzupełnioną zgodnie ze wzorem (UID postaci, typ biznesu, mapa).
  • Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu który prowadzisz. Po zgłoszeniu stworzenia skryptu na Discord udaj się w miejsce wskazane przez Ciebie w aplikacji i wpisz /biznes zakup.
  • Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

Życzę udanej gry! W przypadku pytań, próśb i innych kwesti związanych z kontaktem zapraszam do stworzenia ticketa na discordzie!

szajs i Mirabelek lubią to

I90kb8a.png

Cześć, Twoja aplikacja została przyjęta.

Zgłoś się po odbiór w grze udając się w miejsce wskazane przez Ciebie w aplikacji i wpisz /biznes zakup. Jeśli we wskazanym miejscu nie ma żadnego markeru, zgłoś prośbę o jego stworzenie u opiekuna lub pomocnika strefy cywilnej.

Pamiętaj, by dołączyć do oficjalnego Discorda biznesów i projektów IC VIBE ROLE PLAY https://discord.gg/SrtCf9PvQA

Na miejscu utwórz ticket z prośbą o nadanie rangi poprzez wejście do kanału ⁠kontakt. Pamiętaj, by w nazwie użytkownika dołączyć po znaku "|" nazwę biznesu/projektu który prowadzisz.

Na Discord zapraszana jest jedna osoba z każdego biznesu/projektu. Nie dopuszczamy więcej reprezentantów. Wszelkie sprawy techniczne czy ustalenia są rozwiązywane poprzez ticket na discordzie biznesowym.

Mirabelek lubi to

• 4 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin