Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

122. Titanic w wersji Los Santos, czyli afera górą lodową - felieton

puvtxr

Rekomendowane odpowiedzi

84H0IJ1.png?format=webp&quality=lossless

Written by Richard Sutliff - DAILY GLOBE 31/10/2024

Prawie dwa miesiące temu na łamach What in Business ukazał się mój felietion o tytule Jak rozkręcanie afer potrafi być niszczycielskie dla wizerunku. Jeśli ktoś nie miał okazji go przeczytać to zapraszam do lektury, a ja w skrócie streszczę co w nim zawarłem: rozkręcanie afer obyczajowych bez możliwości udowodnienia, że ma się rację może skończyć się bardzo źle dla rozkręcających... I dwa miesiące później moje słowa spełniły się całkowicie.

HlefKlP31GQWXLueIcoG_22_b8a7bc93237bcf84ae987a83935c6380_image.png

Odbyła się rozprawa sądowa pomiędzy Marquis North a rodziną Lloyd. Jej charakter był niejawny, ale po poście widocznym po prawej możemy się domyślać, że werdykt był po stronie Lloyds. Najwidoczniej ex-manager wielkich gwiazd nie mógł udowodnić prawdziwości swoich słów i został zmuszony przeprosić publicznie... I pewnie zapłacić, jak to zazwyczaj ma miejsce w takiej sytuacji.

Smak porażki jest gorzki, a przegrany nie mógł sobie darować bycia sobą i w jaki sposób przeprosił widzicie po prawej. Na ten moment ten post zniknął (screen pochodzi z profilu Celebrity Preview), a na profilu Marquis widnieje treść zasądzonego oświadczenia w wersji już normalnej. Tym samym oprócz bezpodstawnego pomawiania i wręcz łgania - co potwierdza wyrok sądu - to jeszcze ośmieszanie systemu sprawiedliwości...

Jakie efekty cała ta afera może mieć na Marquis North, jego żonę Nevaeh i byłego podopiecznego Chase Love rozpisywałem się w poprzednim felietonie, dlatego podsumujmy tylko:

- Digital Scale Entertainment, swego czasu poważny gracz na rynku muzycznym, wydający takie nazwiska jak Geovanney, Love czy Miller - nie istnieje,
- Chase Love wciąż pozostaje poza miastem i nic nie zapowiada na to, by miał powrócić do swojej kariery muzycznej,
- Lumii, jeśli wierzyć zakulisowym informacjom, straciło kilku potencjalnych inwestorów, jak i tych, którzy swoje pieniądze już zainwestowali - mówi się nawet o stratach,
- Internet, choćby reddit, pełny jest nieprzychylnych, delikatnie mówiąc, komentarzy na temat państwa North.

Wystarczyły dwa miesiące i wszystko jasne - to co napisałem w moim poprzednim felietonie spełniło się co do litery. Marquis North jest już skończony, jeśli chodzi o show-business. Bardzo ciężko będzie mu wrócić po takiej aferze i to jeszcze do swojego fachu, czyli managementu - po przegranej sprawie sądowej, co wskazuje go jako kogoś kto bezpodstawnie pomawia. Jedyne co teraz może zrobić to siedzieć cicho, póki jeszcze Lumii, firma jego żony, nie podzieliła losu jego firmy.

Ten felieton jest przemyśleniami i opiniami tylko autora, nie korporacji Daily Globe.

Edytowane przez puvtxr

**North przeleciał tylko wzrokiem po kolejnym, jak dla niego, tak samo nudnym i przesiąkniętym Lloydozą felietonie. Bawią go wszelkie opinie dotyczące tego, że jego pozycja w branży jest skończona, bo sam dobrze wie jakie ruchy i z jakimi osobami wykonuje od zaplecza, tak żebym Richard w przyszłości nie mógł zbić na nich cyferek. **

**J. Mlynarczyk czyta po meczu Panic w Cleveland, uważa tekst za odgrzewany kotlet, który już nie wnosi niczego nowego - podsyła go do Kayes i R. Royce przypominając w wiadomości o żarcie z kobietą głową roku.**

@Barru @big gucci sosa

Girion, riri, Sava i 1 inny lubią to