Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[11/11/2024] My stick of the view - drummer podcast about non drum things. #004: The Longest Podcast Record (2 EPISODES) Guest: Aniyah KAYES Geovanney

Mith

Rekomendowane odpowiedzi

**11 listopada w godzinach wieczornych ukazał się na platformie V-Tube oraz platformach streamingowych w wersji audio czwarty odcinek podcastu My stick of the view - drummer podcast about non drum things, który prowadzi Noah Alexander - artysta powiązany z Soul Evisceration jako perkusista oraz zakontraktowany z wytwórnią Unsainted. Jest to pierwszy odcinek, który powstał w ramach oficjalnego wchłonięcia podcastu przez w/w wytwórnie. Co może się rzucić w oczy? Przede wszystkim szata graficzna wykonanych grafik, które reprezentuje swoimi barwami Unsainted. Gościem kolejnego epizodu jest Aniyah "KAYES" Geovanney, jedna z najbardziej aktualnie rozpoznawalnych postaci w show-biz z bogatą paletą swojej twórczości zarówno jako piosenkarka i producentka oraz wielokrotnie okrzykiwana jako ta kontrowersyjna gwiazdeczka. Co w takim razie możemy usłyszeć w dzisiejszym odcinku podcastu? Przede wszystkim prezentacja samej siebie, rozmowa o nadchodzącym albumie KAYES, DSE i jej osobista oficjalna opinia na ten temat. Czy Noah też zamierza standardowo wbić szpilkę w artystkę, zadając niewygodne pytania? Cóż, tą odpowiedź należy znaleźć właśnie w podcaście przesłuchując go.  **

lr6QOUN.pngrmqz2tp.png

**Tytuł odcinka nawiązuje do tego, że sam materiał jest na tyle długi i obszerny, że ostatecznie został on podzielony na dwa odcinki. Jest to rekordowy czasowo wywiad na ten moment.**

qK4gE2U.png

Noah Alexander mówi: Czołem V-Tube i inne platformy streamingowe, Noah Alexander melduje się w kolejnej części podcastu My stick of the view - drummer podcast about non drum things. Minęło sporo czasu od ostatniej serii i w sumie głośnej zapowiedzi oficjalnej współpracy z Unsatinted Records. Jednak musicie mi wybaczyć, mój stan zdrowia i osobista sytuacja nie pozwoliła się w pełni skupić nad tym projektem, a ja po prostu nie chcę tutaj prezentować czegoś, co bym robił na siłę i od niechcenia. Tak, po krótce jeśli chodzi o wyjaśnienia, a teraz przejdźmy do naszej gwiazdy... I to DOSŁOWNIE gwiazdy!
**Aniyah Geovanney uśmiechnęła się, poprawiła pozycję na fotelu.**
Noah Alexander mówi: Aniyah KAYES Geovanney, artystka producentka, businesswoman, można powiedzieć osoba o wielu talentach i umiejętnościach. Hej! Jak się masz? Jeeez... Mam nadzieję, że dobrze wypowiedziałem Twoje nazwisko i nie dostałem na start u Ciebie red flag.
**Noah Alexander zaśmiał się głupkowato.**
Aniyah Geovanney mówi: Ding, ding, ding! Punkt dla ciebie, Noah - nie minąłeś się przy niczym z prawdą, nawet załapałeś nazwisko. Hiyaaaah... Jest świetnie, czuję się tak jak wyglądam.
Noah Alexander mówi: No i to nastawienie mi się cholernie podoba, serio! Od razu chcę Ci podziękować, że udało Ci się znaleźć czas by wpaść tutaj do mnie. Twój grafik od ostatniego czasu wydaje się być bardzo napięty, jak nie występy na żywo to praca nad albumem oraz zarządzanie wytwórnią Eternal Atake, jak Ci się udaje to wszystko tak dobrze ze sobą zgrać i pogodzić czasowo?
Aniyah Geovanney mówi: Hej, nie jestem w tym wszystkim sama - przy Eternal Atake muszę oddać kwiaty mojej menedżer Viviane czy Melody... Znacznie odciążają mnie w tym temacie. Ja skupiam się na muzyce, to mój konik - to coś, czym mogę się męczyć się do usranej śmierci. Testuję teraz swoje limity, chcę je tylko przekraczać. Będąc szczerą, jeszcze nie wiem gdzie jest moja granica... Yeah - pracuję teraz nad albumem, oddaję mu się jak najbardziej mogę. Chciałabym pokazać tego roku, że stać mnie na jeszcze więcej.
Noah Alexander mówi: W sumie mogę powiedzieć, że popieram Twoje słowa w kwestii muzyki, w zasadzie wręcz się z nimi utożsamiam. Chyba trochę nadajemy na podobnych falach.
**Noah Alexander podrzucił brwiami, robiąc przy tym głupkowatą ironiczną minę.**
**Aniyah Geovanney prychnęła śmiechem, podrzuciła barkami.**
Aniyah Geovanney mówi: Identyfikujemy się jako ARTYŚCI.
Noah Alexander mówi: Idealnie powiedziane, wracając do tego, co mówiłaś wcześniej. Sugerujesz w takim razie, że poza nowym albumem chcesz nas zaskoczyć czymś jeszcze?
Aniyah Geovanney mówi: Nie chcę zdradzać też za dużo - to po prostu jest już na prawdę blisko. Miasto da ludziom odpowiedź... Taka mała podpowiedź. Poza samą muzyką, mam w zanadrzu inne rzeczy - słuchałeś No Broke Boys?
Noah Alexander mówi: Yeah, staram się śledzić na bieżąco Twoje nowe produkcje. Jednak otwarcie mogę powiedzieć, że Love Hurts jest u mnie osobistym numerem jeden.
Aniyah Geovanney mówi: Love Hurts to uczuciowy numer, nieco ambitniejszy niż No Broke Boys - jak na moje. No Broke Boys to bop... To piosenka, przy której masz zakręcić nóżką. Track, którego refren ma ci się wbić w głowie, czy ta melodia...
**Aniyah Geovanney zaśpiewała melodycznie fragment refrenu piosenki, nawiązując do niego w dalszej wypowiedzi.**
Aniyah Geovanney mówi: Zła suka, z jeszcze gorszymi przyjaciółkami... Bez spłukanych chłopców, wyglądamy jak Pegassi.
**Noah Alexander zaklaskał w rytm śpiewu Aniyah w międzyczasie.**
**Aniyah Geovanney dźgnęła się palcem w pierś.**
Aniyah Geovanney mówi: Linijka z Pegassi stała się rzeczywistością - zostałam twarzą marki.
Noah Alexander mówi: Daamn, osobisty koncert tylko dla mnie w moim studio, tego jeszcze nie grali.
**Aniyah Geovanney zaśmiała się. Pomachała dłonią, jakby rozwiewała dym.**
Noah Alexander mówi: Współpraca z Pegassi to był Twój cel, który obrałaś już dawno czy jest to efekt, który wyszedł wraz z rozwojem Twojej kariery?
Aniyah Geovanney mówi: Nie sądziłam, że ta linijka przyniesie mi współpracę z tak WIELKĄ MARKĄ. Wiesz jaką miałam minę, kiedy to do mnie przyszło? Sama nie mogłam uwierzyć, że...
**Aniyah Geovanney nie dokończyła myśli.**
Noah Alexander mówi: Aż nawet teraz odebrało mowę, co?
Aniyah Geovanney mówi: Byłam zszokowana... Utwierdziłam się tylko w tym, że deptam sobie dobrą ścieżkę.
Noah Alexander mówi: Uwielbiam to jak ktoś emanuje taką pewnością siebie i jest po prostu pewny tego co robi. Pozwolisz, że przejdę nieco do pytań, które przygotowałem na dzisiejsze spotkanie, co ty na to? Jesteś gotowa?
**Noah Alexander upił w międzyczasie kilka łyków Fuzzy Cola z puszki.**
Aniyah Geovanney mówi: Możesz pytać o cokolwiek, Noah.. Zawsze jestem gotowa, śmiało.

Z9jE1EJ.png

Noah Alexander mówi: No to zaczynamy... Pochodzisz z Dallas, zgadza się? Od Twojej wyprowadzki minęło już trochę czasu, czy w takim razie w pełni utożsamiasz się z San Andreas, czy jednak Twoje korzenie Teksasu nadal się w Tobie rozrastają?
Aniyah Geovanney mówi: Pozwolisz, że zanim odpowiem, to też o coś cię zapytam?
Noah Alexander mówi: Pewnie... Zaraz wyjdzie na to, że będe gościem w swoim podcaście.
Aniyah Geovanney mówi: Lubię przejmować inicjatywę... Z czym kojarzy ci się słowo Kayes? - Nie liczymy odpowiedzi, że ze mną.
**Noah Alexander zaczął się chwilę zastanawiać.**
Noah Alexander mówi: Powiem Ci szczerze, że na ten moment nie jestem w stanie wymyśleć alternatywnego skojarzenia, szczególnie jak po prostu mam Ciebie przed sobą, w takim razie rozwiniesz mi to pytanie i odpowiesz w taki sposób, jak oczekiwałaś ode mnie?
Aniyah Geovanney mówi: Mogłeś powiedzieć cokolwiek, to nawet nie musiało mieć sensu... Widzisz, jestem z Dallas - yeah - utożsamiam się z miejscem, z którego pochodzę przez całą swoją karierę. Wychowałam się w dystrykcie Queen City, dokładniej na Kynard Street. Mój pseudonim artystyczny to skrócona nazwa tej ulicy...
Aniyah Geovanney mówi: Wzięłam pierwsze litery - K, bo wymawiasz to jako kay... I S - wymawiasz to jako Es.
**Aniyah Geovanney klasnęła dłońmi, wytypowała go nimi.**
Aniyah Geovanney mówi: Co otrzymujesz razem?
Noah Alexander mówi: Kayes, sprytnie to zagrałaś. Niczym decydujący ruch w szachach.
Aniyah Geovanney mówi: Kocham San Andreas, jednak Teksas stawiam ponad. Na zawsze.
**Aniyah Geovanney poprawiła czapkę z logiem drużyny bejsbolowej z Texas leżącą na jej głowie.**
Noah Alexander mówi: Idealne zaakcentowanie wypowiedzi z tą czapką. James? Złapałeś to?
**Noah Alexander spojrzał na kamerzyste w międzyczasie.**
**Aniyah Geovanney zaśmiała się, spoglądając przez chwilę w kamery. Wróciła wzrokiem na N. Alexander.**
Noah Alexander mówi: W takim razie jak to się stało, że ostatecznie mamy Ciebie właśnie tutaj w San Andreas?
Aniyah Geovanney mówi: Musielibyśmy zajrzeć do czasów, kiedy jeszcze chodziłam do szkoły... Wcale nie chciałam się tutaj przeprowadzać, to była decyzja mojej matki.. **spojrzała w kamery, cmoknęła w ich kierunku** Kocham cię, Desiree.
**Aniyah Geovanney spojrzała z powrotem na N. Alexander, kontynuując wypowiedź.**
**Noah Alexander pomachał w stronę kamery, sugerując pozdrowienia.**
Aniyah Geovanney mówi: Kiedy skończyłam middle school, przeprowadziłam się z siostrą i matką do Los Santos... Nie miałam za dużo do powiedzenia w tamtym momencie. Ciężko było się zaklimatyzować, ale w końcu wyszło mi to na dobre... Los Santos zainspirowało mnie do tworzenia muzyki.  Zakochałam się w brzmieniu rapu z tych stron.
Noah Alexander mówi: To miasto wypuściło w świat wiele muzycznych perełek i to balansując przy tym przy praktycznie każdym gatunku muzycznym.
Aniyah Geovanney mówi: Wiele legend muzycznych... Wiesz, spojrzysz w kierunku rockowych brzmień, to wymienisz Dick in Dixie czy Raven Lockheart.. Tam spojrzysz na rapową scenę, stoi MTM Reecey czy Protais.
Noah Alexander mówi: Jeeez, Dick in Dixie. Katowałem jeden z ich utworów przez kilka dni w domu po mojej aferze na Celebrity Awards.
** Noah Alexander zaśmiał się.**
Aniyah Geovanney mówi: Jebać Celebrity Awards... (zaśmiała się zakrywając usta dłonią) Oh.. Wciąż nie mogę uwierzyć, że tak ci to wyskoczyło.
Noah Alexander mówi: Daj spokój, chyba za bardzo się nakręciłem wtedy tym wszystkim, wiesz... Postaw się w sumie z mojej perspektywy. Jesteś chłopakiem, którego rodzina się wyrzekła bo postawiłaś na swoim, trafiłaś dosłownie na ulice mając tylko swój samochód, który został po zmarłej babci. Stał się on Twoim domem na jakiś czas. Szukasz pracy, w której poznajesz ekipe Soul, prezentujesz swoje umiejętności za garami... Stajesz się jednym z nim i w przeciągu niecałego roku, stajesz na scenie razem z nimi, odbierając nagrodę roku. Nie jestem w stanie opisać jaka wtedy mi towarzyszyła euforia, co spowodowało też chyba, że mój mózg na chwilę miał odcięty tlen i nie myślałem po prostu o tym, co mówię.
**Noah Alexander zaczął się śmiać sam z siebie.**
Aniyah Geovanney mówi: Miałam podobnie przy swoim pierwszym wystąpieniu na scenie... Takim wiesz, solowym, kiedy już zaczęłam karierę wokalną. Pomieszałam się przy kilku kwestiach, ale jakoś to nadratowałam żartami.. Pierwszy raz niezawsze musi być najlepszy, idealny.
Noah Alexander mówi: Na swoją obronę Ci tylko powiem, że chodziło mi wtedy o Celebrity Preview.
Aniyah Geovanney mówi: Pamiętam! Dlatego to przejęzyczenie było w tym wszystkim takie komiczne.
Noah Alexander mówi: Słuchaj, ludzie wymagają od artystów nieskazitelności, taka jest prawda. A jednak prawdą jest to, że każdy z nas jest takim samym człowiekiem, który popełnia błędy. Ile razy miałaś tak, że pod prysznicem sobie przypominałaś jakiś kłótnią i Ci przychodziły do głowy akurat wtedy riposty, jakich mogłaś użyć?
Aniyah Geovanney mówi: Mnóstwo... Ludzie zawsze będą bardziej patrzeć na najmniejsze brudy, najpierw zaczną je wytykać zamiast skupić się na tych pozytywnych rzeczach, które za sobą ciągniesz. I... Wiesz, zawsze jak wypuszczam następną premierę, tylko myślę - co mogłam zrobić lepiej, co mogłabym teraz poprawić? Za każdym razem, Noah... Mam to po swojej menedżerce, zaraziłam się od niej. Zawsze kiedy robię coś dużego, ona tylko mówi - super, Aniyah, stać cię na więcej. To tak jak z tymi ripostami...
Noah Alexander mówi: Gówno prawda, zawsze dajesz z siebie sto procent, a to, że stać Cie na więcej to fakt. Tylko wydając jakiś projekt zbierasz doświadczenie, które możesz przełożyć na kolejne przyszłe plany. Tylko w danej chwili wydaje mi się, że nie ma co oczekiwać 120 procent na start. Po prostu dajesz z siebie te sto procent, które kiedyś będą miały przelicznik na 80 procent. Wiesz mniej więcej do czego pije, no nie? Matma nie jest moją mocną stroną, mimo, że mam korzenie azjatyckie po babci.
**Aniyah Geovanney poprzytakiwała powoli głową, uśmiechnęła się.**
Aniyah Geovanney mówi: Zawsze chciałam cię zapytać czy masz coś z siebie Azjaty, ale nie zgadzało mi się nazwisko ani imię... Już nie  muszę.
Noah Alexander mówi: Zobaczyłabyś mojego młodszego brata. W ogóle nie jest do mnie podobny, mówie poważnie. Zawsze wyróżniałem się od bliskich w tej kwestii.
Aniyah Geovanney mówi: Mam podobnie.
Noah Alexander mówi: Dobra Aniyah, przejdę do kolejnego pytania. Uwielbiam jak temat się rozwija, w sumie to zaczęło się o Teksasie, a skończyło się o ripostach pod prysznicem, dawaniu z siebie 100 procent i moich genach. Chyba to dobry moment by zaatakować w jakiś inny temat, co?
**Aniyah Geovanney przeleciała dłonią po swoim prawym barku, szczególnie dotkniętym przez chorobę bielactwa, nawiązując do jego słów.**
Aniyah Geovanney mówi: Proszę bardzo...

USFIIPk.png

Noah Alexander mówi: Kariera muzyczna, jak to się wszystko zaczęło u Ciebie, że akurat postanowiłaś kierować się tą ścieżką? Co Cię skłoniło do podjęcia takiej, z perspektywy czasu, świetnej decyzji?
Aniyah Geovanney mówi: Nigdy nie sądziłam, że będę w miejscu, w którym jestem... Moja kariera rozwinęła się z przypadku. Kiedyś byłam tylko dziewczyną, która próbowała utrzymać siebie i swojego faceta z pracy w lokalnym studio nagraniowym na Davis... Byłam zwykłą lokalną producentką, realizatorką za 50 dolarów.
Aniyah Geovanney mówi: Nie sądziłam, że kiedyś pojawię się na billboardach. Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę występować przed tymi wszystkimi fanami. Dostałam szansę,  którą złapałam i wykorzystałam. Zaczęłam to brać na poważnie, kiedy odezwali się do mnie poważni ludzie - dokładniej z Vinewood Most Wanted.
Noah Alexander mówi: Czyli można powiedzieć, że wygrałaś ten złoty bilet, albo trafiłaś ten jackpot.
Aniyah Geovanney mówi: W tamtym czasie to była raczkująca wytwórnia muzyczna, która nie miała żadnego zaplecza artystów... Potrzebowali producentki i realizatorki, wypatrzyli mnie. Przez nich poznałam Trigga Happy - niech mu ziemia lekka - z którym stworzyłam dalszą historię. Zaczynaliśmy ramię w ramię... Z perspektywy czasu, nie wiem czy to był jackpot.  Ta wytwórnia była jednym wielkim przekrętem, mogę to otwarcie powiedzieć. Dzięki niej wzięłam się za to gówno na poważnie, ale przez to ile pracy w to włożyłam. Kiedy wypełniłam warunki swojego kontraktu, od razu się stamtąd wypisałam.
Noah Alexander mówi: Słuszna decyzja, szczególnie, że mogłyby się ważyć wtedy dalsze Twoje losy.
Aniyah Geovanney mówi: Za sterami stali niekompetentni ludzie... Kiedy wypuściłam swój debiutancki, producencki album - Ocean Views - od razu dałam dyla. Między innymi on przyniósł mi nominacje w nagrodach na wcześniej wspomnianej gali Celebrity Awards. To był mój najcięższy okres w całym życiu. Życie nabrało tempa, ja zaczęłam wkręcać się w życie Vinewood... W tym samym momencie zaczęłam tracić tych, z którymi to budowałam. Trigga został postrzelony, Wicked w tym samym momencie... Mój facet przekręcił się na moich oczach, kiedy ratownicy walczyli o jego życie całą noc - wszystko  jednego miesiąca, przestrzeń kilku tygodni. Ciężkie czasy tworzą silnych ludzi. Przeszłam i przez to, by stać gdzie jestem.
**Noah Alexander wsłuchuje się w milczeniu w jej wypowiedź, złożył ręce, na których oparł swoją głowę i kiwa nią co jakiś czas odruchowo.**
 Aniyah Geovanney mówi: Nigdy o nich nie zapomnę, dopóki sama stoję... Rozumiesz, Noah.
[Noah Alexander mówi: Z perspektywy własnych doświadczeń i tego co ja sam przeszedłem i przechodzę to mogę Ci powiedzieć jedno, że zazdroszczę Ci tego jak masz silny charakter.
**Aniyah Geovanney starała się utrzymywać dosyć spokojny ton głosu, chociaż momentami mógł się jej załamywać. Napiła się wody ze szklanki, odchrząknęła.**
**Noah Alexander spojrzał na nią, kiwnął w milczeniu głową, że ją rozumie w stu procentach.**
Noah Alexander mówi: Paradoks podcastów na żywioł to jest taki, że jeszcze kilka minut temu śmialiśmy się z czegoś, a teraz poruszamy ciężkie tematy, które wywołują w nas trudne emocje.
Aniyah Geovanney mówi: To po prostu ja... Sama na to weszłam, nie musiałeś nawet nic dodawać. Jak już dajesz mi temat, to potrafię popłynąć na prawdę dalekooooo....
**Aniyah Geovanney kiwnęła porozumiewawczo głową, poprawiła się na fotelu.**
Noah Alexander mówi: No to chyba pora trochę popłynąć dalej, zadając kolejne pytanie co? Nadal kategoria twojej kariery muzycznej.
Aniyah Geovanney mówi: Zamieniam się w słuch.
Noah Alexander mówi: Utożsamiasz się bardziej jako producentka czy raperka oraz czym kierujesz się, wybierając artystów, z którymi chcesz współpracować?
Aniyah Geovanney mówi: Nazwałabym się w tym wszystkim bardziej piosenkarką... Czerpię dużo z rapu, ale moje całe rapowane piosenki zliczysz na palcach. Robię hip-hopowe R&B. W większości produkuję jedynie swoje następne piosenki, ale staram się otwierać na równie utalentowanych producentów - czy to Lilma, czy to CHA$E... Zazwyczaj to wychodzi tak, że łapię z kimś wspólny vibe i naradza się myśl - hej,  stwórzmy coś razem. Albo... Albo po prostu wypatruję sobie kogoś twórczość, kogo mi się podoba i dopiero wtedy się poznajemy - w trakcie tworzenia. Miałam tak między innymi z FHY.
Noah Alexander mówi: Współpraca z Maxine Koci też w taki sposób się narodziła?
Aniyah Geovanney mówi: Spodobała mi się jedna z jej premier, napisałam do niej... Stestowałam ją w studio, złapałyśmy dobry vibe - wynikiem jest jedna z piosenek, która znajdzie się na najnowszym projekcie. Z Maxine też poznałam się dopiero w studio, wcześniej w ogóle nie rozmawiałyśmy... Miałam ją trochę za inną osobę, zanim ją poznałam - patrzyłam na nią z góry, co było moim błędem. Spiknęła nas wspólna menedżerka, poznałyśmy się... Do tej pory lubię realizować się przy niej jako producentka.
**Noah Alexander podrzucił tylko brwiami, słuchając opinii o Koci.**
Aniyah Geovanney mówi: Czujemy podobnie muzykę... Wciąż myślę, że ma w sobie dużo potencjału. Ludzie różnie na nią patrzą, zwłaszcza ci z show-biznesu... Tworzą na nią nagonkę, kiedy ona nie robi niczego złego - po prostu dba o swój biznes, o swój tyłek.
Noah Alexander mówi: Cóż... Pozwolisz, że przejdę do kolejnego tematu i teraz zacznę wbijać nieco szpileczki w Ciebie.
**Aniyah Geovanney położyła dłonie na torsie, wskazując na siebie.**
Aniyah Geovanney mówi: Śmiało.

**Na tym momencie pierwsza część podcastu zakończyła się. Odbiorcy na V-Tube zostali poinformowani o drugim epizodzie poprzez komunikat na czarnym tle, natomiast osoby, które słuchają podcastu na platformach streamingowych mogły usłyszeć krótki komentarz głosowy samego Noaha, który zaprasza do odsłuchania drugiej części. Obie strony odbiorców zostały poinformowane, że zabieg ten spowodowany jest obszernym i długim materiałem, w związku z zachowaniem komfortu odsłuchu oraz podzielenia sensownie czasowo podcastu, został on rozdzielony na dwa epizody. Pierwsza część podcastu skończyła się po około godziny czasu.**

dzvDitI.png

Noah Alexander mówi: Chciałbym przejść do tematu Twojej poprzedniej wytwórni jaką była DSE. Co wpłynęło na Twoją decyzję by sprzedać swoje udziały i po prostu odejść z wytwórni? To nie z DSE wyszedł Twój kolejny krążek The Rose That Grew From Concrete?
**Aniyah Geovanney wypuściła marudnie powietrze z ust, przytrzymała obie dłonie na daszku czapki.**
Noah Alexander mówi: Chyba troche zakłuło.
**Noah Alexander zaśmiał się.**
Aniyah Geovanney mówi: To była moja wspólna decyzja z Viviane. Zwyczajnie męczył ją ten cały show-biznes, a ja już osiągnęłam wtedy więcej niż chciałam... Kupiłam swojej mamie dom, sama byłam dobrze ustawiona. Umówiłam się z Viviane wtedy, że wydam ostatni album i odpuszczę sobie karierę na dłuższy czas.
Noah Alexander mówi: Ostatecznie ile ta przerwa trwała?
Aniyah Geovanney mówi: Tak to się kręciło... Ja wydałam Różę, odsunęłam się od muzyki na rzecz spełniania jednego ze swoich marzeń - chcę zwiedzić każdy zakątek świata. Po czerwcu wyleciałam z Los Santos i zaczęłam podróżować po świecie... Nagle przy początku sierpnia Viviane do mnie dzwoni i mówi - hej, a co jakby tak wrócić do działania?
Noah Alexander mówi: Czyli można powiedzieć, że Viviane wyczuła niedosyt Twojej osoby na rynku muzycznym?
Aniyah Geovanney mówi: Chciała zapełnić pewną lukę. Kiedy odsprzedałyśmy udziały do Marquis i CHA$E, to widzisz jak to się potoczyło... Wytwórnia upadła. Czy po moim odejściu z wytwórni wyszły jakieś ambitniejsze projekty? No nie... Wiesz czym było to spowodane?
Noah Alexander mówi: Zamieniam się w słuch.
Aniyah Geovanney mówi: Marquis wolał zająć się najeżdżaniem na innych przez social media niż swoimi podopiecznymi i swoim biznesem. Między innymi to zgubiło całą markę, jego... To można nazwać zawiścią?
Noah Alexander mówi: Czyli według Ciebie poczynania Marquisa Northa doprowadziły ostatecznie do tego, że DSE zaczęło zbliżać się do upadku?
Aniyah Geovanney mówi: Oczywiście, że tak. Dobrałabym do tego dobór nietrafionych artystów, których wytwórnia próbowała promować... Jednym z nich był już nieaktywny Tremi G. Kiedy CHA$E pierwszy raz przyprowadził mi go do studia, byłam sceptycznie nastawiona. Po prostu wiedziałam, że to nie wypali. Przeniósł swoją małą karierę z Chicago do San Andreas, gdzie CHA$E próbował go przepychać... Nawet jeśli osiągnąłby coś więcej, nadal miałby łatkę roślinki DSE.
Noah Alexander mówi: Przyznam się szczerze, że w ogóle nie kojarze gościa.
Aniyah Geovanney mówi: No właśnie! Bo to nie wypaliło. Nie pierwszy raz.bDlatego tak - Marquis North i dobór nieodpowiednich artystów zgubił Digital Scale.
Noah Alexander mówi: Czy w takim razie gdybyś mogła cofnąć swoje decyzję związane z wytwórnią, to zrobiłabyś to, patrząc na to, co się ostatecznie stało z DSE? Odpowiedz na to pytanie tak jakby Eternal miało nie istnieć. Jakby... Że nie odsprzedałabym jednak udziałów, tak?
Noah Alexander mówi: Tak.
Aniyah Geovanney mówi: Zostałabym dalej przy marce. Gdyby Viviane była, to i ja bym była. Ona była głową w tej wytwórni... Ja tylko zajmowałam się artystami, zajmowałam się muzyką - byłam sensei w studiu. Podobnie to się toczy w przypadku Eternal Atake, jednak jesteśmy bardziej doświadczone po tym, co zdziałałyśmy z DSE.
Noah Alexander mówi: Chase Love miał swoje udziały w DSE i prowadził całość razem z Marquisem, ostatnio został ogłoszony oficjalnie jako artysta pod skrzydłami Eternal Atake, czy nie obawiasz się jakichś spięć z tego powodu? Obstawiam, że obowiązuje Was współpraca na linii artysta z jego strony, zgadza się?
Aniyah Geovanney mówi: CHA$E został podpisany pod Eternal Atake, tak... Nie obawiam się żadnych spięć, w żadnym wypadku.. Sporo myślałam o decyzji odnośnie podpisania go, jednak doszłam do wniosku, że to będzie dobre posunięcie. Poza tym... Zostałam chwilę w DSE po odsprzedaniu udziałów, tak?  Zostałam tam ze względu na niego. Kiedy on się odsunął, to i zrobiłam to ja.... Tak oficjalnie.
Noah Alexander mówi: Nieoficjalnie rozumiem, że czekają nas ploteczki poza kamerą, tak?
**Noah Alexander zaśmiał się.**
**Aniyah Geovanney przekręciła oczętami, zaśmiała się.**
Aniyah Geovanney mówi: Kto wie... Kto wie...
Noah Alexander mówi: Spodziewasz się czegoś nowego i świeżego od Chase Love, po jego przerwie? Masz wobec niego i nadchodzącej płyty NOMAD duże oczekiwania? W sumie jest to pytanie retoryczne, skoro chcecie to puścić spod Twojej stajni.
Aniyah Geovanney mówi: Wiem, że dostarczy ludziom tego, czego oczekują. Bierze muzykę tak samo poważnie jak ja - chce robić duże rzeczy, a ja tylko chcę mu w tym pomóc... Ja już wiem, że to będzie coś znacznie innego niż jego poprzedni projekt. To jego... Nowa era, yeah. Zdążyłam ją już poznać przedpremierowo. Z pewnością zapisze się na dłużej w rankingach.
Noah Alexander mówi: Chyba mi właśnie zasugerowałaś intuicyjnie tą wypowiedzią, kogo powinienem wziąć pod lupę w kolejnym odcinku. Chase, jak to to oglądasz to co ty na to?
**Noah Alexander skierował wzrok i palce w strone kamery i uśmiechnął się szyderczo.**
**Aniyah Geovanney popatrzyła w kamerę, przysunęła na fotelu do biurka.**
Aniyah Geovanney mówi: Mają wygodne fotele, wpadaj!
**Noah Alexander parsknął śmiechem, po czym napił się coli z puszki.**
**Aniyah Geovanney opróżniła szklankę z wody, popatrzyła na N. Alexander.**

Noah Alexander mówi: Chciałbym jeszcze poznać Twoją opinie w pewnej sprawie, która ostatnio troche zrobiła się głośna. Jaka jest Twoja opinia w kwestii afery związanej z nim oraz małżeństwem Lloyd? Uważasz, że to w jaki sposób wywiązał się z sądowego nakazu publicznych przeprosin było adekwatne i słuszne? Czy powinien jednak stonować tą sprawę?
Aniyah Geovanney mówi: Nie może obyć się bez tego tematu... Nie wiem. Co ci mogę powiedzieć... Nakarmił hejterów, zatańczył jak małpa w cyrku i to wszystko. Na ten temat wolałabym się nie rozgadywać, bo nawet nie wiem co mam powiedzieć.
**Aniyah Geovanney postukała paznokciami w stolik. Otworzyła usta jakby chciała coś dodać, jednak się powstrzymała.**
Noah Alexander mówi: Myślę, że Twoja odpowiedź idealnie się wpasowuje w moje pytanie i tak samo idealnie podsumowuje ogół tej sprawy. Skoro zaczęliśmy temat kontrowersyjnych występków to pora przejść do kolejnej puli pytań.

dpLtgPH.png

Noah Alexander mówi: Nie ma co ukrywać, że kontrowersja też się nieco utożsamia z Tobą i Twoją karierą, często można spotkać Twoją osobowość na portalach plotkarskich. Czy obecność Twojej osoby na nich wpływa na Twoje decyzje zawodowe?
Aniyah Geovanney mówi: Po prostu żyję swoim życiem, a media to podłapują... Staram się wychodzić na prostą, Noah.. Skupiam się na swojej muzie, na następnych pokazach, na tym co na prawdę chcę pokazać fanom przez swoją twórczość. Nie dbam o to jak o mnie gadają, zawsze będą gadać. Nie mam czasu na przejmowanie się tym, że tamten portal opisał moje następne zatrzymanie czy kolejną imprezę. To moje życie... Kariera była usłana kilkoma dramami, ale ludzie dalej mnie kochają - dalej idę w górę.
Noah Alexander mówi: Czy uważasz z perspektywy czasu, że reakcja Pandory w stosunku do Ciebie była słuszna, a może wręcz przeciwnie i całkowicie przesadzona? Możesz odpowiadać na to pytanie ze spokojem, kazałem ją jak coś zamknąć w składziku na końcu wytwórni i pilnować.  Chodzi mi o pogrzeb Kenny'ego Whitfielda.
Aniyah Geovanney mówi: Hell nah. Zrobiła największą burdę w tym wszystkim przez to, że pokazałam się w innym kolorze sukni... Pominę już kwestię zdjęcia Maxine i tego plaskacza. Nie czuję do niej złej krwi, ale jak już pytasz czy reakcja była przesadzona, to tak - myślę, że tak.
Noah Alexander mówi: Jakie znaczenie miało to dla Ciebie pojawienie się akurat w limonkowej sukience na pogrzebie? Był to celowy zabieg by wywołać falę komentarzy, która była tak naprawdę nieunikniona? Mogę Ci powiedzieć, że z mojej perspektywy to świeciłaś się w tłumie wtedy jak neon.
Aniyah Geovanney mówi: Przyznam ci, że w podobny sposób pokazałam się na pogrzebie własnej babci - nie widzę nic złego w kolorze. To nie było dla mnie czymś INNYM, skądże. Nie sądziłam, że to wywoła tak wielkie oburzenie, nie rozumiałam tych reakcji... Nie przyszłam tam w zbyt krótkiej spódniczce czy nawet bieliźnie. To była suknia. Długa, limonkowa suknia. Znaczy.. No, bieliznę miałam - pod suknią.
**Aniyah Geovanney zaśmiała się, pomachała dłonią.**
**Noah Alexander zaśmiał sie mimowolnie.**
Noah Alexander mówi: Wiesz ja Ci mogę po prostu też odpowiedzieć jak to wyglądało z mojej perspektywy, może po prostu tu chodziło o to, że niektóre osoby mogły to odebrać jako brak szacunku do zmarłego. Pogrzeby jakby nie patrzeć są kojarzone z kolorem czarnym, załobnym, a limonkowy kolor bardziej z niezła imprezą. W moich stronach to nic szczególnego, dlatego przeważyło o wyborze. Kelly był wspaniałym artystą, który dołożył wiele do sceny w Los Santos... Był jedną z ciekawszych osób, z którymi miałam okazję pracować - bardzo się wyróżniał. Nie chciałam go w żadnym wypadku, ummm...
**Aniyah Geovanney pomasowała się po policzku.**
Aniyah Geovanney mówi: Nie chciałam okazać przez to braku szacunku, yeah. Źle mnie odebrano przez ten ubiór, nie chciałam zrobić niczego złego.
Noah Alexander mówi: Ciesze się, że mogliśmy też to oficjalnie wyjaśnić i postawić sprawę jasno, szczególnie, że po tej sprawie nie wypowiadałaś się publicznie. Czy chciałabyś przekazać osobom, które na bieżąco komentują Twój styl życia w mediach społecznościowych? Takie już ostatnie pytanie jeśli chodzi o tą tematykę i przejdziemy do ostatniego już tematu na dziś, cool?
**Aniyah Geovanney obróciła buźkę do kamer, popatrzyła na każdą po kolei. Zatrzymała wzrok na N. Alexander.**
Aniyah Geovanney mówi: Niech żyją swoim życiem - to wszystko. Możemy przejść do tematu.

gLbEKXp.png

Noah Alexander mówi: Można uznać, że z perspektywy czasu oraz rozwijającej się Twojej kariery, wraz ze sławą pojawiły się również niebezpieczne sytuacje, które niejednokrotnie mogłyby mieć wpływ na Twoje zdrowie lub życie. Jak się z tym czujesz?
 Aniyah Geovanney mówi: Ludzie są zawistni, zawsze to pamiętaj. Pieniądze, sława... To brzmi dobrze, aż za dobrze. To druga strona medalu, z którą przyszło mi się tylko pogodzić - nie zmienię niczego w tym temacie, pozostaje mi na siebie uważać.
Noah Alexander mówi: Zostałaś porwana, otarłaś się o strzelaninie w Arabic Photography, Twoja menadżerka została postrzelona, czy po tych wydarzeniach przykładasz większą uwagę do ochrony samej siebie?
Aniyah Geovanney mówi: W tym roku zdarzyło mi się stanąć twarzą w twarz ze śmiercią, z czego wyszłam cało - szczęśliwie. Nawet nie wiesz przez ilu terapeutów, psychologów, psychiatrów przeszłam...
Noah Alexander mówi: Zdecydowanie takie wydarzenia mają ogromny wpływ na nasze zdrowie psychiczne, mogę się tylko domyśleć, że nie jest to łatwy powrót do społeczności. Trzeba na nowo uczyć się tego zaufania do dnia codziennego.
Aniyah Geovanney mówi: Dokładnie tak... Przyznam, że te wszystkie przykre wydarzenia opóźniły wiele moich planów czy w ogóle spuściły je jak papier w kiblu. Pakuję pieniądze w swoją protekcję, zabezpieczam się. Nadal odżywam po tym, co wydarzyło się na przestrzeni tej połowy roku. Muszę przyznać, że wiele przyniosła mi moja relacja pomiędzy Jacob... Jacob Mlynarczyk. To moje pierwsze, głębsze uczucie w 2024 roku.
**Aniyah Geovanney nie chwaliła się żadnym związkiem publicznie w 2024 przed zejściem się z Jakub Mlynarczyk.**
Aniyah Geovanney mówi: Zaczęłam czuć się pewniej i po prostu zaczęłam być taka jakby... szczęśliwsza? - Yeah.
 Noah Alexander mówi: Hold up! Czyli Ty i Młynarczyk? Razem?
**Aniyah Geovanney podrzuciła brwiami, zaśmiała się.**
Aniyah Geovanney mówi: Nie wiedziałeś?!
Noah Alexander mówi: W tej kwestii żyję pod kamieniem. Nie interesuję się bardzo kto z kim i tak dalej. Bawiło mnie to, jak CP smarowało na mnie i Asami jak zaczęliśmy się spotykać. Cóż... Mi pozostało Wam oficjalnie życzyć szczęścia Aniyah, cieszę się, że mogłem też usłyszeć, że masz na kim polegać po tym, co przeszłaś. To naprawdę potrzebne jest by mieć tak bliskie osoby przy sobie, które Cię po prostu zrozumieją.
Aniyah Geovanney mówi: Przez dłuższą chwilę myślałam, że już nigdy się nie zakocham... Czy to przez status, czy to przez to, co siedziało mi w głowie. MIŁO SIĘ ZASKOCZYŁAM - całe szczęście.
**Aniyah Geovanney cmoknęła w kierunku kamer, uśmiechnęła się.**
Aniyah Geovanney mówi: To dla ciebie.
**Aniyah Geovanney parsknęła śmiechem, wróciła wzrokiem na N. Alexander.**
**Noah Alexander zaklaskał kilkukrotnie rękoma.**
Noah Alexander mówi: Wydaję mi sie, że jest to idealny moment by zakończyć nasze przesłuchanie. Bardziej pozytywnego akcentu na koniec nie będzie... Było śmiesznie, było chwilowo ciężko, było wymagająco. Można powiedzieć, że wspólnie przeszliśmy dzisiaj przez konkretną burzę emocjonalną, która mnie czy Ciebie w jakiś sposób ruszyła tam w środku.
Aniyah Geovanney mówi: To był cały rollercoaster emocjonalny, Noah...
Noah Alexander mówi: Dziękuje Ci jeszcze raz za to, że zgodziłaś się wpaść do mnie, przygotowując się na dzisiejsze spotkanie nie sądziłem, że aż tak będziemy lawirować w tematach. Yeah... Rollecoaster bez zapiętych pasów bezpieczeństwa.
**Noah Alexander zwrócił się w kierunku kamery.**
**Aniyah Geovanney uśmiechnęła się, obróciła głowę do kamery za nim.**
Noah Alexander mówi: Dzięki za oglądanie lub słuchanie i widzimy się w kolejnym odcinku już w niedalekiej przyszłości. Mam nadzieję... Jeszcze raz Aniyah dziękuje Ci za wizytę... See'ya soon.

LW5lrtu.png

**Podcast zakończył sie zagraniem fragmentu utworu LOVE HURTS autorstwa KAYES. Drugi odcinek trwał około 45-50 minut. Łącznie cały wywiad trwał prawie 2 godziny. Standardowo jak to miało już miejsce przy wcześniejszych wywiadach u Noaha, nie było żadnych cięć w materiale. Całość została zaprezentowana w pełnej okazałości.**

PROMOCJA I WYDATKI:

Spoiler

KOSZTA:

OPERATORZY KAMER, DŹWIĘKOWIEC, MONTAŻ - 8,000$ (KOSZTA POKRYWA UNSAINTED RECORDS)

PROMOCJA:

- Aktywność Kayes przy promocji swojego nadchodzącego albumu
- Aktywność Noaha Alexandra jako zespół Soul Evisceration - koncerty, wydarzenia związane z wytwórnią Unsainted Records
Noah Alexander spowodował kolizje z nieoznakowanym radiowozem LSPD - POST CP

ODGRYWANKO:

Spoiler

Standardowo - ten podcast to jeden wielki log z czatu

INFORMACJE DLA OPIEKUNÓW:

Spoiler

Imię i nazwisko postaci: Noah Alexander
Link do profilu postaci: 

Przynależność (do projektu, np. wytwórni): Unsainted Records
Imię i nazwisko menadżera: -
Link do profilu/przeds. menadżera (jeśli posiada/jest zrzeszony): https://forum.v-rp.pl/topic/31965-unsainted-records/
Kontrakt zawarty z menadżerem (dot. podziału zysków): -
Numer konta wytwórni: 6504940650

**Marquis North po przejrzeniu wzmianek o sobie próbował wziąć sobie niektóre słowa do serca, ale ostatecznie przypomniał sobie że to on jako menadżer ma mocne zdanie przy nadchodzących ruchach CHA$E i nie pozwoli, żeby zasługi za nie zostały podpisane labelowi. Wrzucił link do podcastu do zakładki, którą osobiście nazywa "coś o mnie pierdolą, ale nic nie wiedzą".

Sava i Mith lubią to