Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

003. THE SHARP EDGE by Fernando Lazaroa - CEO Leopard Cigarettes o kampanii marketingowej z Vienną Bohannon - Skrypt wywiadu na żywo

Garrett

Rekomendowane odpowiedzi

DxR6Db4.png

By Fernando Lazaroa - DAILY GLOBE, 06/22/2025

Pierwszy wywiad na żywo w ramach programu The Sharp Edge prowadzony przez nikogo innego jak twórcę programu - Fernando Lazaroe. A jaki był motyw przewodni wspominanego wywiadu? Ostatnia kampania marketingowa spółki w branży tytoniowej Leopard Cigarettes reprezentowanej przez Chief Executive Officer Alexa Roya. Twórca programu próbował dowiedzieć się od właściciela firmy w branży tytoniowej jak uniemożliwienie reklamy przez amerykańskie prawo wpływa na sprzedaż i reklamę produktów tytoniowych w przełożeniu na sprzedaż. Gość programu zapytany również został o osobiste odczucia i przemyślenia kampanii reklamowej swojego brandu ze rozpoznawalną skandalistką Vienną Bohannon. Nie obyło się bez próby zamiany ról inicjowanych przez gościa, ogólnikowych i niejednoznacznych odpowiedzi. Cały zapis z wywiadu na żywo przedstawiamy Państwu w poniższym skrypcie. Zachęcamy do jego przeczytania:

Skrypt wywiadu na żywo:

Spoiler

Godzina 20:02 - The Sharp Edge w toku! Fernando Lazaroa i jego osobisty program publicystyczny, który obfituje w cięty język, trafne analogie i jasny przekaz. Dziś - dział biznesu i marketingu. Gościem Fernanda Lazaroi jest CEO Leopard Cigarettes - Alex Roy. Przenosimy głos do studia...

Fernando Lazaroa: Dobry wieczór Los Santos, witam wszystkich słuchaczy w domach, autach i wszelkich innych miejscach gdzie możecie się znajdować.. The Sharp Edge rusza w formie głosowej.. Dziś mam okazję porozmawiać, ale i oceniać - ze mną jest dziś CEO Leopard Cigarettes - Alex Roy.

Alex Roy: Dobry wieczór! Miło być z Wami tego wieczora. Prezentuję dzisiaj swoją firmę, Leopard Cigarettes. Część z Was może ją znać, a część może się o niej dzisiaj - trochę więcej dowiedzieć? Zobaczymy. Dziękuję za zaproszenie, Fernando

Fernando Lazaroa: Nie ma za co - w końcu zaprezentowałeś dość ryzykowaną strategie marketingową swojej firmy. Wiem, że jako przedsiębiorcy w branży papierosowej jest Ci ciężko znaleźć właściwy sposób na reklamowanie swoich produktów.. Zachęcasz ludzi do raka - powiedz mi tak właściwie. Czemu papierosy?

Alex Roy: To dość odważne stwierdzenie, Fernando. Nie jest mi ciężko w znajdowaniu sposobów reklamy tytoniu - wręcz przeciwnie. Tytoń przeszedł do kultury, nie tylko tego kraju, ale światowej. Dlaczego się tego podjąłem? Sam palę, od wielu, wielu lat. Nie zachęcam ludzi do raka, tylko do wybierania moich produktów, a nie tych od konkurencji. Wszystko co robi moja marka, nie jest przypadkowe. Staram się od zawsze nie robić niczego, co jest nijakie, co nic sobą nie przedstawia. Dlatego - od kiedy tylko Leopard Cigarettes stało się bardziej rozpoznawalne na rynku odważyłem się zacząć ekspansję od nawiązywania współprac z artystami. Głównie tych ze sceny muzycznej, aczkolwiek podejmowałem też rozmowy z innymi. Jak już powiedziałem wcześniej, staram się nadać moim produktom jakąś osobowość, żeby coś sobą prezentowały. Może potem użyjesz tego stwierdzenia.

Fernando Lazaroa: Co do osobowości i reprezentowania produktów jakie produkujesz przejdziemy wkrótce. Powiedziałeś, że nie jest Ci ciężko znajdować sposoby na reklamę. Prawo amerykańskie od lata 90'ych ubiegłego wieku dość restrykcyjnie podchodzi do spraw reklamowania papierosów.. Niegdyś na bolidach F1 widniały wielkie marki jak Redwood czy Debonarie - nawet na torach F1 były wielkie billboardy gigantów branży papierosowej. Teraz sytuacja jest inna.. Moda na papierosy zanika - uważa się, że są one passe, promuje się zdrowy tryb życia. Uważasz, że personalny marketing zmieni tendencję sprzedażową?

Alex Roy: Nie tylko w środowisku królowej motorsportu tytoń odgrywał wielką rolę. Papierosy były wszędzie, włącznie z gazetami - które czytałbyś kilkadziesiąt lat wcześniej do kawy.. Albo, jeszcze chwilę wczesniej - na receptach medycznych. Zauważ, że nie produkuję jedynie konwencjonalnych papierosów. Wielką rolę w Leopard Cigarettes odgrywają cygara, trochę mniejszą - woreczki nikotynowe. Również, mam pod swoją ręką podmarki takie jak PurePuff, czy umierające już High Harmony, które było sygnowane twarzą Aniyah Geovanney, która zakończyła swoją karierę, wraz z sensem tej linii. Tak jak Ci też mówiłem, marketing dla mnie polega nie na tym, co teraz nazywamy marką szynki w puszce.. Tak, chodzi mi o SPAM. Marketing w przypadku tej marki przedstawia moje produkty u boku sztuki, którą tworzą moi ambasadorzy.

Fernando Lazaroa: Ostatnio Leopard Cigarettes wyszło z dość sporą kampanią billboardową oraz kampanią w sieci. Jej twarzą była Vienna Bohannon - trochę skandalistka choć dobrze prezentująca produkt. Uważasz, że kampania z tak.. Kontrowersyjnym nazwiskiem to dobry krok dla Twojej marki? Robiłeś research przed angażem?

Alex Roy: Prawie mnie obraziłeś tym stwierdzeniem. Oczywiście, że zrobiłem research. Nie tylko ja, ale również dziesiątki ludzi w moich biurach. Vienna jest skandalistką, natomiast skandalistką, która faktycznie coś tworzy. Patrząc na scenę artystów z naszego stanu, kraju - nie znajdziesz tam wielu twarzy, Fernando. Myślisz, że chciałbym współpracować z kimś, komu nawet nie chce się zaaranżować jakkolwiek sceny przed swoim występem? Myślisz, że chciałbym współpracować z kimś, kto na swoich koncertach jedynie polega na playbacku i uśmiecha się do fanów, których to nie obchodzi? Wyobraź sobie taką sytuację. Zabierasz swoją kobietę do drogiej restauracji, która jest znana na cały świat. Cieszycie się, jesteście podnieceni do czerwoności, bo za plecami macie piękny zachód słońca i akurat wyrwaliście się z pracy na te dwie godziny, które macie spędzić ze sobą natomiast w samej restauracji przyjdzie do Ciebie kelner w samych dresach i podartej koszulce, a danie z wymyślną nazwą za dwieście dolarów okaże się miską rozgotowanego ryżu, którego nikt nawet nie posolił. Nie mówiąc nic o dodatkach, które Ci obiecali

Fernando Lazaroa: W kampanii marketingowej istotne jest to jak ktoś pracuje, ale i również to co sobą prezentuje. Wziąłeś na kampanię osobę, która nie boi się pokazać miejsc intymnych - dodatkowo patrząc na Twoją kampanię - dość odważnie zaprezentowałeś ją przy swoich papierosach.. - Twoje porównanie jest tutaj nietrafione, ponieważ nie kwestionuje sposobu kariery Vienny - tylko Waszą formę wyrażania treści marketingowej. Co chciałeś osiągnąć tą kampanią i prezentacją swoich materiałów marketingowych? Jakie jest grono docelowe odbiorców? Jakie jest clue tej akcji?

Alex Roy: Zadam Ci teraz kilka pytań od siebie. Mam wrażenie, że tak bardziej zrozumiesz mój punkt widzenia. Po pierwsze, czy Michał Anioł jest artystą, czy nie? Będziesz krytykował rzeźbę Dawida za to, że eksponuje swoje krocze, czy ją podziwiał? Oprócz tego, do czego nawiązują Leopard's V-Slim. W jakich klimatach jest utrzymana ich kampania?

Fernando Lazaroa: Nie zamienimy się rolami mój drogi - jesteśmy w programie, aby poznać Twój punkt widzenia a nie mój. Mój punkt widzenia nie ma tutaj nic do gadki.. Zadaje Ci pytania by poznać to co Tobą kierowało - ja nie byłem inicjatorem Waszej kampanii marketingowej. To TWOJA marka wypuściła taką akcję marketingową. To TY jako CEO jesteś za nią odpowiedzialny - i to TY będziesz musiał rozmawiać ze swoją Radą Nadzorczą bo w przypadku Twojego pomysłu jak udało mi się z nimi porozmawiać - mają mieszane uczucia co do finalnego rezultatu. Pokazałeś skandalistkę na swoich billboradach, która prezentuje dość kontrowersyjny styl życia. Zadaje Ci pytanie - dlaczego podjąłeś ten krok? Pytam Cię Alex o konkrety - nie wiem, liczyłeś na większe zainteresowanie? Większą sprzedaż? Hype? Nie odpowiadasz mi na te pytania - tylko zadajesz mi pytania w kontrze - słuchaczy nie interesuje mój pogląd na świat bo każdy z The Sharp Edge ma swój własny pogląd na świat i podkreślam to w dotychczasowych dwóch odsłonach o Trumpie i Hopkinsie - ja pytam Ciebie - jaki był Twój cel. Co Leopard Cigarettes chciało osiągnąć angażem kontrowersyjnej twarzy do swoich produktów?

Alex Roy: Staram się nie obrażać słuchaczy Daily Globe, dlatego zadałem Ci pytania, które idealnie odpowiadają na Twoje pytania. Każda inteligentna osoba, nawet stojąc samochodem w korku, wyciąga z tego odpowiednie wnioski. Mam nadzieję, że nie porównujesz Daily do portali takich jak Celebrity Preview, czy ta inna - dość dziwna - strona, która reprezentuje siebie emotikonką klauna. Vienna jest o tyle kontrowersyjna, że krytykuje inne osoby ze swojego środowiska, krytykuje ich twórczość. Ja tego nie robię, Ty tego nie robisz? Prowadziła kiedyś platformę, której przedstawiać raczej nie trzeba. Czy to szanuję? Szczerze mówiąc, nigdy nie zakupiłbym czegokolwiek z OnlyFans, bo kłóci się to ze mną wewnętrznie. Robiła to, bo robić mogła - nikt nie może jej tego zabronić. Odpowiadając też na Twoje pytania z wcześniej, bardziej bezpośrednio pokazywanie jakichś części ciała, zrobione legalnie - to już tylko jej sprawa. Nawiązałem do rzeźby Dawida od Michała Anioła, która nie ma na sobie kompletnie nic. Powiesz mi, że powinna trafić do burdelu, czy że jednak jest to sztuka? Według mnie, odpowiedź jest oczywista, Fernando. Dalej wziąłem ją do siebie, jak wiele innych gwiazd. Aniyah Geovanney, Vienna Bohannon - prawie wyszło mi z Fehu Skargard i Otisem Snyderem. Dlaczego prawie? Uznali, że produkty Leopard Cigarettes są zbyt jakościowe i dlatego nie przypasują ich /zwykłym/ fanom. Jaką społeczność targetuję? Otóż targetuję we współpracach z celebrytami, ich społeczność. Te setki, tysiące, czy miliony osób, które tych artystów słuchają - a nawet w niektórych przypadkach - wyznają. Jak widać, doprowadziło mnie to do sukcesu. Nie narzekam na swoje działania. Jeżeli Ty chcesz, mamy w tym kraju wolność słowa.

Fernando Lazaroa: Alex - ludzie nie będą rozwiązywać Twoich łamigłówek, bo oczekują Twojej jasnej odpowiedzi. Oczekiwanie klarownej odpowiedzi to nie uwłaczanie ilorazowi inteligencji słuchaczy, tylko okazanie jasności w sprawie - kryjesz odpowiedzi w potoku słów - to moja jedyna obecna diagnoza na ten moment - dowiedziałem się, że przez zasięgi Vienny chcesz dotrzeć do konsumentów - postawiłeś na odważną, nieco kontrowersyjną dla niektórych ludzi formę reklamy - skoro nie chcesz mi powiedzieć co Tobą kierowało by zainicjować tą kampanię - przedstaw mi jej efekty. Co osiągnęło Leopard tym angażem?

Alex Roy: Proste pytanie o to, czy rzeźba z odsłoniętym kroczem - którą zna prawie każdy na tym świecie - jest sztuką, czy powinni ją postawić w burdelu.. To nie łamigłówka, to bardzo proste pytanie, które samo za siebie odpowiada. Fernando, łatwo jest narzucić komuś swoją narrację, gorzej ją potem obronić. Odpowiedziałem Ci jednocześnie na pytanie o tym, co mnie wtedy kierowało. Nie robię rzeczy, które przedstawiają sobą całe nic, nie robię też rzeczy, które nie pasują do tematu, który przedstawiają. Kampania V-slim'ów cofa nas do lat sześćdziesiątych, nawiązałem do tego na początku naszej rozmowy. Nie będziesz tego prawdopodobnie pamiętał, ja też tego nie pamiętam. Natomiast, nasi rodzice, czy dziadkowie już znają temat bardzo dobrze. Sesja zdjęciowa Vienny, plakaty na których została przedstawiona - to zwykły styl retro. Pin-up girls, plakaty z modelkami i papierosami, które spotykało się w starych gazetach, przy wejściu do kin - wszędzie. Dalej jest to sztuka. Vienna jest po prostu odpowiednią osobą do reklamowania samego produktu, ba. Jest to jej produkt, związany wprost z jej osobowością. Piosenka, którą do tego wpuściła? Femme Fatale, temat który znamy od wieków, prawda - Fernando? Całość układa się jak dobrze zrobione puzle. Vienna przedstawiając ten produkt dostarcza dla swoich fanów cząstkę siebie, jednocześnie ich nie zanudzając. Może miałem zrobić z piosenkarza kierowcę Formuły Jeden, a potem plastikową figurkę, promując energetyka?

Fernando Lazaroa: Narzucanie narracji pozostawiam krytykom - ja jestem tym, który weryfikuje rynek i śmiałe podejście. Nie porównywałbym rzeźby Michała Anioła do Twojego tworu - bo obie te rzeczy mają zasadniczo różne cele w formie przedstawienia. Ty prezentujesz produkt, Michał Anioł jednak prezentował pewnego rodzaju sztukę. Marketing reklamowy to nie sztuka. Marketing reklamowy w swoim pierwotnym celu ma powiększenie grona odbiorców, więc uważałbym z porównaniem do twórcy i projektanta fresków Kaplicy Sykstyńskiej. Rozumiem koncepcję - Pin'up Girl - znam doskonale genezę tego typu kultury gdyż wywodzi się jeszcze z czasów II Wojny Światowej. Przedstawiłeś swoją wizję - sądzisz, że Rada Nadzorcza Twojej spółki przy najbliższym zebraniu - po tym wywiadzie, będzie mniej zaniepokojona działaniami jakie podjąłeś? Bo oboje się zgodzimy - że to był dość odważny krok, prawda?

Alex Roy: Różnimy się jedną kwestią, Ty nie widzisz połączenia biznesu ze sztuką - a ja tym się kieruje. Moje produkty nigdy nie były tabelką w Excelu, chociaż przez ich formę - te tabelki zapełniają. Tak, to i to jest sztuka. To przekazuję na każdym kroku poprzez moją firmę. Dlaczego porównałem rzeźbę do kampanii? Poruszyłeś kwestię tego, że Vienna jest wielką skandalistką, bo kiedyś pokazywała ciało za paywallem na niebieskiej platformie. Ja mówię - że nagość w sztuce jest z nami od tysięcy lat. Odmówisz mi mojej racji? Skąd, nie da się tego zrobić. Spotkania Rady Nazdroczej Leopard Cigarettes zawsze jest wypełnione wymianami różnych zdań. Jednak, jej członkowie rozumieją moje podejście. Może nie każdy i nie w pełni, jednak w ten sam sposób działam nie od wczoraj - a biznes nie stoi. Wspina się coraz wyżej i to bardzo dynamicznie.

Fernando Lazaroa: Ku woli ścisłości - nigdzie nie powiedziałem, że Veinna pokazywała ciało za paywallem tylko Ty - Alex. Również z niezrozumiałych mi przyczyn próbujesz wtłoczyć w moje usta słowa, że nie widzę połączenia ze sztuką. Nigdzie tak nie stwierdziłem. Odnosiłem się do opinii ogólnej ludzi - nie treści portali plotkarskich. Ludzi interesowała geneza Twojego podejścia i Twojej kampanii - to było motywem przewodnim tej rozmowy. Nie opinia moja czy radiostacji, z której nadaje. Dla wielu - to niezrozumiałe co Tobą kierowało a i również dla wielu w pełni oczywista rzecz - naszym celem było dotarcie do ludzi, którzy tego nie potrafią pojąć. Jakie są więc teraz plany przyszłościowe Leopard Cigarettes na rynku? W którym kierunku teraz pragniesz się udać? Ponownie zahaczysz o sztukę czy skierujesz się w inna myśl tematyczną?

Alex Roy: Jak to nie powiedziałeś? Nie chodzę do psychiatry codziennie, bo nie mam takiej potrzeby. Dlaczego? Między innymi dlatego, że nigdy nie stwierdził nikt u mnie nigdy schizofrenii. Uznałeś, że promuję pokazywanie nagości, powiedziałeś to, zacząłeś temat. Nie przesłyszałem się, bo nie miałem jak

Fernando Lazaroa: Nikt nie twierdzi, że masz schizofrenię Alex - zapytałem Cię co Tobą kierowało by dać angaż Viennie w kampanii - nie mówiłem nic o paywallu - powiedziałem, że jej nazwisko jest kontrowersyjne - powiedziałem, że odważnie zainicjowałeś kampanie, która ma różny odbiór - chroniłeś się tarczą ukazania sztuki w ciele i reklamy Twoich papierosów - nie wmawiaj słuchaczom, że coś powiedziałem jak tego nie powiedziałem. Zapytałem Cię o to co Tobą kierowało by wyrazić w ten sposób swój produkt na rynku - powiedziałeś, że kampania w stylu Pin'Up Girls - czy gdziekolwiek skrytykowałem bądź wyraziłem dezaprobatę Twoim działaniom? Nie - bo moje osobiste zdanie nie ma tutaj nic do gadania.. Dałem Ci przestrzeń do wyrażenia swoich poglądów na wolnym eterze - zadawałeś mi pytania, choć Ty jesteś gościem - to nie ja odpowiadam z Twoją markę tylko Ty - i byłem ciekaw Twojego światopoglądu a nie mojego subiektywnego zdania. Gdybym miał je wyrażać - nie potrzebna byłaby ta rozmowa, w tym raczej oboje się zgodzimy? Przejdźmy więc do zadanego pytania - jak widzisz przyszłość Leopard Cigarettes? Jakie są Wasze następne plany?

Alex Roy: Nie martw się, odpowiem Ci na to pytanie. W pełnej okazałości, a całości. Mimo wszystko, nie lubię zostawiać za sobą niedokończonych tematów. Nie musisz mi też mówić, że w tych pytaniach nie ma odrobiny krytyki. Tak samo, /nie skrytykowałeś/ mnie za porównanie kampanii reklamowej z antycznymi rzeźbami, dziełami sztuki. Tak, /nie skrytykowałeś/, a ja Ci odpowiedziałem, że ja akurat widzę możliwość połączenia sztuki z reklamą, nie widząc jednocześnie swoich produktów tylko jako zapychacz półek na sklepach. Okay, przechodząc dalej.. Do czego dążę teraz, jako Leopard Cigarettes? Niektórych rzeczy nie mogę Ci zdradzić przedpremierowo.. Nie lubię psuć niespodzianek, przykro mi. Natomiast, w najbliższym czasie świat zobaczy jeszcze pare rzeczy związanych z V-Slim, a dalej pójdzie salwa premier e-papierosów od PurePuff. Które między innymi mają funkcję ograniczania spożywania nikotyny przez konsumenta, który je kupi. Taka opcja dla ludzi, którzy rzucają palenie i szukają do tego odpowiednich środków. Ciekawostka? To działa. Zacząłeś spotkanie też od odważnego stwierdzenia, że promuję raka. Czy przez ten wywiad Daily Globe też nie promuje raka?

Fernando Lazaroa: Porównałeś kampanię reklamową do antycznych rzeźb. Jest zasadnicza różnica pomiędzy reklamą z ukazaniem produktu pod egidą sztuki a propagowaniem sztuki samej w sobie. Krytyka to jasne wskazanie, że coś komuś się nie podoba lub podoba - ja zadawałem Ci pytania, na które pragnąłem uzyskać odpowiedź - bez podsuwania podprogowego przekazu. W The Sharp Edge - każdy wyrabia sobie zdanie na temat przedmiotu sprawy, który jest poruszany. Potwierdzam, że zacząłem spotkanie od zadania Ci pytania czy reklamowanie produktów według Ciebie jest propagowaniem raka - jednak ja nie nawołuję słuchaczy by palili bądź rzucili papierosy - to ich prywatna sprawa. I tym akcentem zakończę dzisiejszą rozmowę z gościem wieczora. Moim i Państwa gościem był CEO Leopard Cigarettes - Alex Roy, dzięki Alex, że zgodziłeś się na tą rozmowę.

Alex Roy: Jednak dając danemu tematowi wystarczającą uwagę - pewnie ktoś zwróci się w jego kierunku, nawet z ciekawości. Dziękuję Ci również Fernando. Pozdrawiam wszystkich słuchaczy i życzę dobrej nocy, Alex Roy.

Edytowane przez Garrett

**Pandora sprawdzila materiał gdy usłyszała że mówią o niej i jej partnerze. Zdziwiła się jaki wniosek z ich odmowy wyjął Alex. Nie mniej zdziwiło ją porównanie kampanii reklamowej do sztuki renesansu. Zastanawia się, czy przesilenie letnie tak mocno wpływa na ludzi, mając z tyłu głowy jeszcze szambo na lifeinvader.**

Gromor, z00nia, Juzi i 3 innych lubią to

image.png.5cb8aa22c8b19db3c3f177627bc6f119.png

VEA1ykW.png

**Fabrizio przeczytał cały wywiad z CEO dobrze znanej spółki w "stanie" San Andreas. Parsknął śmiechem, gdy zobaczył, jak Alex podważa współpracę dwóch międzynarodowych marek – współpracę, która osiągnęła więcej w jednej chwili niż Leopard przez cały okres swojego istnienia. Szczególnie ironiczne wydało mu się to w kontekście faktu, że ta sama marka promuje się dziś za pomocą kobiety, która bez skrępowania epatuje intymnymi częściami ciała, a wszystko to próbuje się jeszcze nazywać sztuką. Zastanowił się przez moment, czy może sam nie powinien stworzyć rzeźby Fuzzy Coli z męskim przyrodzeniem – skoro to miałoby wystarczyć, by uznać ją za dzieło artystyczne.**

Garrett, miami, ka6i i 6 innych lubią to

**Freya przeczytała cały wywiad z CEO Leoparda, choć z każdą kolejną linijką coraz trudniej było jej powstrzymać śmiech. Parsknęła, gdy zobaczyła, jak Alex z typową dla siebie subtelnością rozjeżdża człowieka, który jeszcze niedawno był twarzą jego kampanii. Zaczęła się zastanawiać, czy przypadkiem nie ma już karnetu u psychiatry — najwyraźniej znów pomylił terapię z performansem, bo każde swoje egoistyczne zaplątanie próbuje teraz sprzedać jako awangardę sztuki.**

wiechu, miami, Gromor i 8 innych lubią to

**Maysaa słuchała wywiadu z coraz większym niedowierzaniem po każdej następnej odpowiedzi gościa od firmy z papierosami. Parsknęła śmiechem słysząc moment o psychiatrze dodając pod nosem.**
Może jednak powinieneś udać się na terapię żeby pogadać trochę o narcyzmie, dupku?

**Wielu inwestorów, którzy ulokowali swój kapitał w spółce Alexa Roya, wyraziło swoje zażenowanie po przesłuchaniu wywiadu. Nie potrafią zrozumieć, dlaczego CEO Leopards nie był w stanie sensownie odpowiedzieć choćby na jedno z zadanych mu pytań, czym ostatecznie skompromitował się na antenie Daily Globe. Coraz częściej pojawiają się spekulacje, że tak nieprofesjonalne zachowanie, podejmowanie kontrowersyjnych decyzji i publiczne ośmieszenie może doprowadzić do odpływu inwestorów.**

Raised on pop punk and bubblegum

**Alex Roy, CEO Leopard Cigarettes, sprawdził po jakimś czasie efekty burzy, którą wywołał swoimi wypowiedziami podczas wywiadu na antenie Daily Globe. Jest zadowolony z faktu, że wokół marki robi się głośno. Jednocześnie, wbijając szpilkę w ludzi, których chciał dotknąć, spodziewa się niemałego poruszenia z ich strony. Nie martwi się o skutki kampanii z Vienną Bohannon, bo przecież – „Zmysłowa i stylowa kampania z Vienną Bohannon wprowadziła markę w klimat pin-up girls, klasy i zadziornego romantyzmu retro, podanego w nowoczesnym wydaniu. Chociaż wielu zwyczajnych klientów marki mogło nie docenić starań marketingowych przy promocji nowego produktu, to duża część spoglądała na nią przychylnym okiem.” Przez to wszystko uważa wywiad za bardzo udany, mimo swojego lekko aroganckiego podejścia do tematu. Nie sądzi, by obrona kampanii, która już przypadła do gustu inwestorom, czy zaczepienie paru osób związanych stricte ze środowiskiem biznesowym lub rozrywkowym w Los Santos, mogły znacząco wpłynąć na sprzedaż produktów spółki – zwłaszcza że nie jest to ani jedyna, ani najważniejsza rzecz, którą firma robiła w swojej historii.**

**Angela White, czytając skrypt z wywiadu, wielokrotnie się uśmiechała, a nawet parsknęła śmiechem, widząc narrację tworzoną przez Alexa i jego tanie sztuczki manipulacyjne, które tym razem nie miały racji bytu. Ma nadzieję, że odbije się na nim wyśmiewanie zaburzeń psychicznych i podejście do wielu tematów, jak rak czy sztuka.
Pokazuje artykuł narzeczonemu śmiejąc się, że lepszą "sztukę" mogła stworzyć przy aferze z kostkami lodu, którą w głównej mierze wywołał Alex Roy, ale wiedziała, że to zbyt ryzykowne, by promować produkty Ice Dreams nagością.**