Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

004. THE SHARP EDGE by Fernando Lazaroa - CEO Ice Dreams mówi wprost inwestorom po skandalu obyczajowym - "Muszą to zaakceptować, albo odejść" - transkrypcja nagrania na żywo

Garrett

Rekomendowane odpowiedzi

DxR6Db4.png

By Fernando Lazaroa - DAILY GLOBE, 07/21/2025

Pierwszy wywiad na żywo w telewizji w ramach programu The Sharp Edge prowadzony przez nikogo innego jak twórcę programu - Fernando Lazaroe. Dziś cała Ameryka mogła usłyszeć głos branży spożywczej - Angeli White, która reprezentowała Ice Dreams Company. Ostatnie skandale obyczajowe rozogniły social-media a wiele osób postanowiło podążyć za gorącym tematem tworząc meme-brand w postaci koszulek oraz innych akcesoriów. Angela White w wywiadzie opowiada o swojej niecodziennej sytuacji, o podejściu względem swoich inwestorów oraz planach strategicznych na przyszłość. Prześledź to jeszcze raz w udostępnionej transkrypcji video.

uKDanI1.png

TRANSKRYPCJA PROGRAMU NA ŻYWO:

Fernando Lazaroa
Dobry wieczór Ameryko! Dziś pierwsza telewizyjna transmisja programu The Sharp Edge, którego prowadzącym jest nie kto inny jak Fernando Lazaroa - czyli moja osoba. Moim gościem jest kobieta, która postawiła na odważny sektor gospodarki - branżę spożywczą. Jej staż na rynku akcji jest wystarczający by operować dużymi transakcjami finansowymi. Businesswoman, właścicielka dużej marki i obecnie - orędowniczka życia prywatnego - CEO Ice Dreams Company - Angela White. Witaj Angelo - ciesze się, że przyjęłaś zaproszenie do mojego programu.

Angela White
Dobry wieczór, dziękuję za zaproszenie. Możliwość swobodnej wypowiedzi w takim programie, to dla mnie czysta przyjemność. Myślę, że to dobry moment na spokojną i rzeczową rozmowę, zwłaszcza w obliczu ostatnich wydarzeń.

Fernando Lazaroa
Na początku nie chce powodować byś się skrępowała pytaniami o ostatnie wydarzenia, lecz ich nie ominiemy. Angela - podejmowałaś ostatnio szereg dużych współprac. Nowy produkt z Fuzzy, byłaś obecna z marką na Summer Vibe.. Co masz dalej w planach? Jakim nowym produktem nas zaskoczycie od Ice Dreams?

Angela White
W planach jest cały czas dalszy rozwój, tutaj mogę dać za przykład naszą ekspansję na Kansas - już we wrześniu produkty Ice Dreams trafią na półki sklepowe we wspomnianym stanie. Jeśli chodzi o kolejne produkty? -Zobaczymy. Nie jest prosto tworzyć ciągle coś zaskakującego, co nadal będzie mieścić się w naszych standardach. Rynek jest na tyle wymagający, że nie możemy sobie pozwolić na coś, co może odstawać od pozostałych naszych produktów. Jakość i naturalność w Ice Dreams jest zawsze na pierwszym miejscu i to się nie zmienia od powstania marki.

Fernando Lazaroa
Kansas.. Brzmi ranczersko - podejrzewam, że tamtejszym ludziom na pewno przyjdzie spróbować Twoich lodów. Pozdrawiamy Amerykanów z Kansas **zasalutował do kamery i skierował wzrok na Angele, dodając:** Ekspansja - miałem okazje wertować Twoją historię jak i spółki. Każdy blamaż marketingowy przykrywacie inwestycjami - tak było poprzednio jak wyleciałaś by dopiąć inwestycje ważną dla Ice Dreams i dostrzegam ten schemat tutaj. To przyjęta strategia rady nadzorczej Ice Dreams by potencjalną wtopę przysypać sukcesem spółki w inwestycjach?

Angela White
Potencjalną wtopę? To było nic innego, jak realizacja zaplanowanych wcześniej działań. Nie będziemy zatrzymywać się w rozwoju i stopować pracy całego zespołu nad rozwojem czegoś, co jest najważniejsze dla ludzi w tym wszystkim. Czyli możliwość kupna jakościowego produktu w przystępnej cenie. Przy aktualnej aferze, której nie da się tutaj nie poruszyć w tym momencie. Nie tworzymy nowych inwestycji, nie kupujemy trzeciej fabryki. W zasadzie, to nawet nie chcemy łączyć mojego życia prywatnego z działaniami spółki, dlatego też dałam jasne oświadczenie na LifeInvader w tej sprawie.

Fernando Lazaroa
Zadaję tylko pytanie Angelo - Ice Dreams otrzymało pierwszy cios wizerunkowy kiedy to zarzucano Ci spoufalanie się z pracownikami i jego finalną śmierć samobójczą - w tym czasie Ice Dreams przedstawiło do wiadomości dopięcie inwestycji. Przy obecnej sytuacji w równie podobnym tonie, inwestycja w Kansas - oczywiście, wypowiedziałaś się na swoich social-mediach, że to Twoje prywatne życie i nikt nie powinien w to ingerować. Jak zareagowali więc na to akcjonariusze? Wyrazili aprobatę czy raczej dezaprobatę? Oboje wiemy, że takie sytuacje negatywnie wpływają na wizerunek i finanse.

Angela White
Zgadza się. Chcieliśmy przemilczeć sprawę, jednocześnie działając prawnie w tej sprawie. Uważam, że nie potrzebne jest poruszanie na wizji i ponowne przywoływanie człowieka, który już nie żyje. Niezależnie jaki był i ile kłamstw do dziś jest powielane na moją szkodę, wolę tego nie komentować...

Fernando Lazaroa
Żebyśmy się zrozumieli - przywołuje schemat działań, nie oceniam czy to jest prawdą czy nie. Po prostu taka sytuacja miała miejsce w Twoim życiu biznesowym i tutaj mamy podobną schematykę działania - to mnie bardziej interesuje.

Angela White 
...Natomiast jeśli chodzi o akcjonariuszy... Jest bardzo różnie, bo nawet dostałam mail z podziękowaniami zawiązanymi z promocją jachtów. Podobnego schematu działania, nie widzę tu jak przy poprzedniej aferze. Aktualnie nie ma rzeczy, która jest promowana w Ice Dreams skandalem, a afera nie jest niczym przykrywana. Żadną inwestycją. Ostatnim razem było przemilczane i były poczynione kroki prawne jak wspomniałam. A dodatkowo były promowane inwestycje. Tym razem tego nie ma. Nie widzę podobnego schematu działania. Viral poszedł w świat i nic z tym nie zrobimy. Możemy tylko doprowadzić do większego hejtu, przez podjęcie poważnych działań w tym temacie w przestrzeni publicznej. A tak? Przynajmniej ludzie mają zabawę. A akcjonariusze - jak wspomniałeś. Muszą to zaakceptować, albo odejść. Ice Dreams się nie zmieni przez skandale związane głównie z moją osobą.

Fernando Lazaroa
Wow.. Akcjonariusze mają to zaakceptować albo odejść? Dość stanowcze stanowisko, które niesie za sobą szereg możliwych konsekwencji. Ice Dreams jak najbardziej prosperuje - ale tak ostateczny środek jak - akceptacja albo krzyżyk na drogę nie odbije się na Twoim interesie? W końcu - zależy Ci chyba na tym by pozyskiwać akcjonariuszy a nie ich zniechęcać prawda? Twój kapitał to również ich pieniądze, które inwestują licząc na zysk. Sytuacje z Twojego życia prywatnego, które pod względem wizerunkowym negatywnie wpływają na prosperowanie firmy raczej mogą zniechęcić niżeli zachęcić. Uważasz, że światopoglądowcy o podstawie konserwatywnej nie tylko jako inwestorzy, ale klienci nie porzucą Twojego produktu gdy twarz tego brandu jest uwikłana w problemy obyczajowe?

Angela White
Owszem, zgadza się. Łączenie mojego życia prywatnego z działaniem firmy oddzielam grubą kreską - szczególnie życia łóżkowego. Chciałam zauważyć, że są u nas legalne związki homoseksualne na wyższym poziomie. Mam tu na myśli ślub, a spółka jest piętnowana za trójkąt na jachcie. Uważam, że świat się rozwija, a my musimy na nim nadążyć. Wpadka nie miała nic wspólnego z produktami spółki, z działaniem, a bezpośrednio z moją osobą złapaną na kompromitującej sytuacji, która nie powinna mieć miejsca. Tutaj się przyznam do błędu, bo takie rzeczy powinny mieć miejsce tylko za kurtyną. Podkreślę również, że w życiu prywatnym mam narzeczonego, a demonizować spółkę za fetysze CEO jest co najmniej słabe. Nikogo tym nie skrzywdziłam, każdy z obecnych wtedy chciał tego. Robienie z siebie idealnej osoby, wiąże się mocno z traumami, a także odbija się na psychice, a z człowieka robi wrak.

Fernando Lazaroa
Nie zamierzam zmieniać Twojej tezy o podejściu do życia. Realizm świata biznesu jednak zawsze będzie taki, że to co robi główny przedstawiciel i twarz marki będzie oddziaływać na interesy i jego podmiot. Powiedz mi proszę Angela - jak do tego wszystkiego właściwie doszło?

Angela White
Masz tu na myśli... Afery, tak? Wyszło to tak na prawdę przypadkiem, bo przestałam się ograniczać w każdej sferze życia, nad czym pracowałam z psychologiem. Mając już wyrobioną renomę marki, nie obawiam się na każdym kroku wpadki, mimo że w teorii powinno być odwrotnie. Spytasz czemu? Już Ci odpowiadam. Zdrowie psychiczne, jak i fizyczne - jest warte więcej niż wszystkie pieniądze świata. A jeśli mam stawiać prawdziwą siebie nad wykreowany wizerunek kosztem zdrowia... Jeszcze przy firmie, która stawia na naturalność i zdrowe produkty na tle innych? Nie widzę innej opcji jak akceptacja w tej sytuacji. Zobacz jak dużo firm się zamyka. Zobacz jak dużo osób nie daje rady wytrzymać presji. Jedni się łamią i odchodzą z dobrym wizerunkiem zamykając lub sprzedając firmę, a ja się tak na prawdę otwieram do ludzi w tym wszystkim. Poznali nieidealną CEO idealnej spółki.

Fernando Lazaroa
Czyli to wszystko co się wydarzyło to prawdziwa Ty, jak rozumiem? Bez udziwnień, ulepszeń, sztuczności - realizm i sposób życia w wydaniu faktycznym?

Angela White
Zgadza się. W jakimś stopniu tak. Chociaż nie jest to moja codzienność, to podobna sytuacja zdarzyła się już nie raz. Z taką różnicą, że w zaciszu. Nikt o tym nie wiedział, nie chwalę się takimi rzeczami. Uważam, że nie ma w tym nic złego, jeśli wszystko jest przeprowadzane w kontrolowanych warunkach, za zgodą każdej ze stron. Jednocześnie uważam, że nie powinny się takie akty odbywać w miejscach publicznych. Na jachcie również.

Fernando Lazaroa
Zasmuci to zapewne inwestorów, którzy gratulowali reklamy jachtów. Czy planujesz ustosunkować się jakoś jako Ice Dreams do ostatnich wydarzeń? Czy będzie kolejne oświadczenie, w którym spróbujesz uspokoić swoich inwestorów czy jednak pomachasz im ręką i życzysz szczęścia w innych inwestycjach?

Angela White
Myślę, że nasza rozmowa na żywo jest idealnym oświadczeniem w tej sytuacji. Co mogę więcej zrobić, gdy całość stała się tak gorącym tematem? Mogę jedynie zapewnić, że podobna sytuacja z mojej strony w przestrzeni publicznej nie będzie miała miejsca. A promocja spółki skandalami i nagością - nie będzie miała miejsca i nigdy na to miejsca nie było.

Fernando Lazaroa
Skoro sytuacje tego gorącego wydarzenia mamy już za sobą a Twój statement poznał każdy oglądający nas Amerykanin i Amerykanka. Przejdźmy do działu inwestycyjnego bo mnie to nurtuje. Ice Dreams to producent lodów wszelakiego pokroju - powiedz mi, czy Ty sama widzisz możliwość rozwoju marki w innych kierunkach - jakie to będą produkty? Lody na patyku, w rożku, sorbety - co Ice Dreams mogłoby wprowadzić nowego na rynek w czym Amerykanie by się zakochali? Myślałaś nad tym kiedyś?

Angela White
Zdecydowanie tak. Konsumenci szukają nowych doświadczeń, jakości i autentyczności. U nas je dostają. A co nowego możemy dać, co zachwyci i wszyscy się zakochają? Zobaczymy - lody proteinowe z WSG czy rożki z Fuzzy to był hit. Myślę, że w przyszłości pojawi się kolejny hit, być może będzie to mochi? Może kanapka lodowa? A może jeszcze coś innego? Teraz na pewno nie jestem w stanie nic zapewnić i obiecać, ale plany na jedno i drugie, jak i prowadzenie kolejnych smaków czy rożków już nie Snappy Ice jest w planach. Dlatego polecam wszystkim obserwować Ice Dreams, by nie przegapić nowości, o których zawsze informujemy na naszym profilu LifeInvader.

Fernando Lazaroa
Sprawdzimy wkrótce ilu nowych subskrybentów zyskało Ice Dreams. Angelo - jak doskonale wiesz pewne działania agencji federalnych wzburzyły dużą część społeczeństwa - zapytałaś mnie przed wywiadem czy możesz się wypowiedzieć w tej sprawie. Co sądzisz o tym wszystkim co się dzieje wokół Lary Kozlovej?

Angela White
Tutaj chciałam krótko zaznaczyć, że nie popieram działań FBI w tym zakresie. Usunięcie jej profilu jest dla mnie skandalicznym posunięciem. Co ważne, nie tylko dla mnie - wystarczy spojrzeć jak dziś internet, a przede wszystkim Lifeinvader zapłonął z hasztagiem freelara. Takie ruchy FBI wobec jednej osoby, wiążą się z całym łańcuchem negatywnych skutków. Usunięty zaraz za profilem Lary, został również profil American Dart Masters na Li, z którymi bezpośrednio współpracuje spółka. Więc cała akcja odbija się również na postronnych osobach czy firmach, które dostają rykoszetem.

Fernando Lazaroa
Nie zaprzeczę, że ruch społeczny się wzmaga przez ostatnie działanie agencji federalnych. Następnie dni pokażą następstwa tych działań. Angelo - niezmiernie miło było mi gościć Cię w moim studiu - jesteś pierwszą osobą, która wystąpiła tutaj na żywo w telewizyjnym przekazie. Życzę Tobie i Ice Dreams wszelkich suckesów i powodzenia jeśli chodzi o porozumienie się z inwestorami.

Angela White
Raz jeszcze dziękuję za możliwość wystąpienia. Cieszę się, że mogłam przedstawić swój punkt widzenia w wielu kwestiach na żywo, które na pewno nurtowały wiele osób. Liczę, że wszystko będzie dobrze, a lody nie znikną z rynku i nadal będą dawać tyle uśmiechu i radości.

3qBwEsS.png

**Fabrizio zapoznał się z wywiadem i uważa, że wypowiedź na temat akcjonariuszy może poważnie zaszkodzić Ice Dreams - jego zdaniem powinno się szanować tych, którzy wspierają firmę, a nie gryźć ręki, która ją karmi.**

**Travis wypoczywając w swoim rodzinnym mieście, przeczytał całość artykułu i cieszy sie tylko że zakończył ten etap życia i nie musi współpracować z tak bardzo zadufanymi w sobie osobami, tym samym czeka tylko na kolejne kompromitujące ruchy ze strony A.White**

**Anita Higashise słuchając wywiadu oparła dłoń o czoło i kręcąc głową wzdycha ciężko zastanawiając się gdzie by była A. White gdyby nie dotacje, wtedy kiedy zamyśliła się nad wydźwiękiem, że inwestorzy mogą się najlepiej pocałować w tyłek jak im się nie podoba cyrk wokół niej. Po raz kolejny zaciskając zęby przypominając sobie że przynajmniej nie musi się martwić bo ma zabezpieczoną przynajmniej dostawę lodów do lokalu.**

Edytowane przez Corollavirus
Mr. Feniks i Garrett lubią to

**Freya przeczytała wywiad z Angelą i parsknęła, gdy ta z kamienną twarzą tłumaczyła, że skandale to „prywatna sprawa” i „autentyczność”. Jasne, pomyślała Freya, kolejny CEO mylący terapię z brandingiem, a poczucie wstydu z okazją na viral. Najwyraźniej Angela naprawdę wierzyła, że świat kupi każdą gafę, o ile doda do niej limitowany smak lodów.**

**Tyuyu odsłuchując artykuł przez chwilę dopija kawę, odkłada kubek na stolik, zapiera się łokciami o stolik wtem sobie myśli. Czy trafił do Los Santos czy jakieś taniej komedii. Postanawia iż nigdy nie zostanie osoba medialna, robiąc to co robi bez wychylania się. Myśli że większość CEO spółek powinno poduczyć się lekcji biznesowych, bo zapominają o najważniejszych podstawach kreowania biznesu.**

Mr. Feniks lubi to

Znienawidzony przez społeczność od 2021 roku.