Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[CC] [16/11/2025] Disean Bowdy (plaintiff) v. Gruppe Sechs (defendant)

iambunnyb

Rekomendowane odpowiedzi

**Cleveland przytaknął krótko Fabrizi, odparł:**

Tak, użyłem tych słów, ponieważ my, jako LEA, powinniśmy bardzo dobrze współpracować z ochronami, lecz rzadko zdarzają im się takie sytuacje jak ta, i chcą się pokazać z jak najlepszej strony, co czasami może się przełożyć na stratę życia, przez zbyt pochopne decyzje jakie podejmują. Dwójka Security Officer's miała mnie wspomagać, obserwować mnie, a co zrobili? Nagle rzucili się wszyscy na osobę, która wbiegła na scenę. W takim wypadku tamta dwójka powinna cały czas być w gotowości, aby mi pomóc.. A reszta osób powinna się zająć tamtą osobą, która wtargnęła na scenę. Każdy LEO musi mieć, i ma z tyłu głowy, najgorszy scenariusz podczas incydentu, i działa ostrożnie, aby nie narazić swojego życia i zdrowia, innych osób. **przełknął ślinę, skinął ponownie do Fabrizi.**

@iambunnyb

Evemek lubi to

😏

**Cleveland odpowiedział krótko:**

Był to Supervisory Bobcat Security Jacob Roxterhood, oraz Officer z Gruppe Sechs, prawdopodobnie kobieta - yeah.. Kobieta. Ah.. No i jeszcze na bramce wejściowej drugi Officer z Bobcat Security. Z tego co pamiętam to były na pewno te trzy osoby. Wszystko widać na nagraniach z BWC. 

@iambunnyb

Baltek i Evemek lubią to

😏

**Gordon odpowiada:**

Wystarczyło samo podejrzenie poprzez dźwięk bramek, które wykrywają metal. Prawdopodobnie - z tego co pamiętam - Powód przebiegł przez te urządzenie, co zwiększyło podejrzenie Security Officer's. Sam w tej sytuacji bym zainterweniował do Powoda. Zatrzymał, i wykonał na nim Pat-Down. Rozumiem zachowanie dwóch firm ochroniarskich, które od razu wezwały na miejsce LEA. Lepiej, aby w przypadku z bronią palną, zajmowały się tym osoby bardziej doświadczone, i przeszkolone, niż Security. Bramki wykrywające metal, nie bez powodu znajdują się na terenach sądów, czy lotnisk - jest to najłatwiejszy sposób, przez który można łatwo wyeliminować, w chociaż minimalnym stopniu, największe zło - mam tu na myśli broń białą, czy palną. A przypominam, że Powód wbiegł na teren Festival'u, na którym znajdowało się duże zbiorowisko osób, które potencjalnie mogło zostać ofiarą postrzału. Myślę, że ochrona zachowała się odpowiedzialnie, wzywając nas na miejsce koncertu.

@iambunnyb

Edytowane przez Lirogon
reglan97 i Baltek lubią to

😏

Dziękuję, Wysoki Sądzie **wstał i skinął w stronę Sędziego. Następnie skierował wzrok na świadka**   

Officer Clevaland, wspomniał Pan że już samo przebiegnięcie mogło rzucić podejrzenia na Powoda. Czy jego wcześniejsza groźba i agresywne zachowanie względem funkcjonariusza ochrony również spełniała w Pana opinii przesłankę do późniejszego podejrzenia o wniesienie broni na teren wydarzenia?

@Lirogon

**Cleveland dalej odpowiada:**

Jest to myślę bardzo specyficzne pytanie, ponieważ po części nie da się odpowiedzieć. Tak naprawdę zależy to od wszystkiego. Czy Powód posiadał w tym momencie jakieś intencje?.. Prowokacja, po czym zaatakowanie poprzez broń palną inne osoby? Tego nie wiem, ale moim zdaniem, oraz po moim doświadczeniu uważam, że to wszystko zależy od wyglądu potencjalnej osoby, zachowania - czy przypadkiem nie jest pod wpływem środków odurzających? Nie posiada on żadnych tatuaży, wskazujących na przynależność do jakiejś grupy przestępczej? Nerwowe ruchy? Zależy to i od osoby, i od sytuacji, w której się znajdujemy. Wiele jest odpowiedzi na to pytanie. **Odkaszlnął ciszej.**

@reglan97

Baltek lubi to

😏

**spojrzał na świadka** Pozwoli Pan, że rozjaśnię... Jak zeznał Pan Roxterhood, Powód zwrócił się do niego słowami: "Go powieszę kurwa za te radyjko śmieszne kurwa". Groźba dokonania uszczerbku na zdrowiu lub odebrania życia... Do tego utrudnianie pracy ochronie wydarzenia poprzez prowokacyjne podchodzenie i zaczepki. "Zwal mi konia dupą cioto biała" oraz "Jaki masz problem białasie? To kolejne górnolotne cytaty z wypowiedzi Powoda, które z trudem wypowiada się w tej poważnej izbie... Dodajmy jeszcze zakłócanie działań ochrony wobec towarzysza Powoda. To wszystko Powód uczynił przed wezwaniem Państwa na miejsce zdarzenia. Czy to w połączeniu z zareagowaniem bramek i wbiegnięciem, wtargnięciem Powoda na teren wydarzenia. Czy w Pana opinii Pan Roxterhood mógł uznać, że Powód stanowi zagrożenie dla uczestników wydarzenia i wniósł na jego teren broń?

@Lirogon

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin