Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

RageMP: Nowy rozdział dla cywili - część 2

Toyer

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, kole70 napisał:

1. A jakieś nowości dla biznesu typu siłownie? 

2. Z YouTube będzie mógł korzystać każdy obok TV czy tylko osoby z uprawnieniami do /oe w danym intku?

1. Mamy dla Was usprawnienie w postaci normalnej kreatyny, która nie wbija CK 😄

2. Na ten moment każdy, ale zobaczymy jak się sprawdzi

xysx, DobryRyjek123 i kole70 lubią to

Godzinę temu, Toyer napisał:

Ty no nareszcie. Po tylu latach w końcu kończycie z tą herezją. Pozostaje tylko pytanie, jak zamierzacie zapobiec nadużyciom, takim jak zjedzenie dajmy na to 100 opakowań na raz, żeby wbić maks jotów w jeden dzień? Ciekawi mnie jakie macie pomysły na ograniczenia w tej kwestii.

Sava, dygiii i Proxy lubią to

27 minut temu, Szymx97 napisał:

Ty no nareszcie. Po tylu latach w końcu kończycie z tą herezją. Pozostaje tylko pytanie, jak zamierzacie zapobiec nadużyciom, takim jak zjedzenie dajmy na to 100 opakowań na raz, żeby wbić maks jotów w jeden dzień? Ciekawi mnie jakie macie pomysły na ograniczenia w tej kwestii.

1 użycie kreatyny dziennie aby podbić sobie limit, sterydy zostają po staremu 

kole70 i aikon lubią to

2 godziny temu, Toyer napisał:

Toyer proszę Ciebie w imieniu siebie jak i innych graczy byś też udzielił odpowiedzi na całą resztę która była kierowana w Twoją stronę

W dniu 2.03.2026 o 16:26, Toyer napisał:

Okej, a nie możecie tej kreatyny jakoś uatrakcyjnić typu więcej J'otek podczas treningu? (aby ludzie naprawdę to kupowali)

I warto pomyśleć o braku możliwości używania siłowni zewnętrznych jak jest jakaś siłownia na /duty.

54 minuty temu, kole70 napisał:

Okej, a nie możecie tej kreatyny jakoś uatrakcyjnić typu więcej J'otek podczas treningu? (aby ludzie naprawdę to kupowali)

I warto pomyśleć o braku możliwości używania siłowni zewnętrznych jak jest jakaś siłownia na /duty.

Co do braku możliwości siłowni (tych darmowych na vw0) To fajna opcja - biznesy typu siłownie, dostały by takiego [klapsa] 

A co do usprawnień, z tego co pamiętam to takie właśnie są. Jako /o trening gracz dostaje plus ileś jotek do wbicia, z tego co pamiętam to chyba szybciej one są bite? [Tak mi się wydaje]. Plus właśnie sterydy które się kupuje na siłowni. 

**I DO PIE** ARCHIWUM**

3 godziny temu, Dyziak napisał:

Co do braku możliwości siłowni (tych darmowych na vw0) To fajna opcja - biznesy typu siłownie, dostały by takiego [klapsa] 

A co do usprawnień, z tego co pamiętam to takie właśnie są. Jako /o trening gracz dostaje plus ileś jotek do wbicia, z tego co pamiętam to chyba szybciej one są bite? [Tak mi się wydaje]. Plus właśnie sterydy które się kupuje na siłowni. 

Ale nikt nie pytał o usprawnienia biznesów siłowni. Koleś poruszył tylko kwestię wyłączenia publicznych jak jest jakiś biznes aktywny. Chodziło mu o uatrakcyjnienie kreatyny, czyli przedmiotu, który bez /o trening zwiększa limit jotek do nabicia jednego dnia.

Edytowane przez Szymx97

1 godzinę temu, Szymx97 napisał:

Ale nikt nie pytał o usprawnienia biznesów siłowni. Koleś poruszył tylko kwestię wyłączenia publicznych jak jest jakiś biznes aktywny. Chodziło mu o uatrakcyjnienie kreatyny, czyli przedmiotu, który bez /o trening zwiększa limit jotek do nabicia jednego dnia.

No, no to mu napisałem że fajna opcja. Co do kreatyny o której pisał Toyer to zobaczymy na Rage. 

maybeimtheissue i Lirogon lubią to

**I DO PIE** ARCHIWUM**

Ponad połowa mojego życia splata się z serwerami roleplay i czuję potrzebę, żeby się tu wypowiedzieć - bo widzę coś, czego nie naprawią żadne skrypty.
Osiem stron komentarzy za mną i przewija się w nich jedno słowo - klucz: ściany, mury. Brak kontaktu, mur, poczucie bycia zignorowanym, skrzywdzonym i niedocenionym.
To nie jest pojedynczy przypadek, to wzór, który wraca jak echo. I niestety to jest dla mnie esencja wielu polskich serwerów RP.

Miałam okazję zobaczyć, jak się gra na serwerach rosyjskich, angielskich, nawet przelotnie tureckich. I różnica nie polegała na „magicznej technologii”. Różnica polegała na podejściu do drugiego człowieka i otwartej głowie. Tymczasem w polskim RP (i mówię to z bólem, nie z pogardą) zbyt często spotyka się podkładanie nóg, zazdrość, traktowanie ludzi przez pryzmat sympatii/antypatii, ghosting, manipulacje, ośmieszanie czyjegoś stylu grania, gwiazdek, nawiasów, albo unikalnych projektów. Po co? Roleplay to przecież wspólna opowieść, nie zawody w tym, kto komu najbardziej dowali i podbije ego. Ta mentalność mnie odrzuciła od gry lata temu i na pewno nie tylko mi to tak wadzi.
Toyer, razem z deweloperami pokazujesz ciekawe narzędzia i rozwiązania. Ale pamiętaj, że gracze to nie cyferki na liczniku. To serce projektu. Nie da się zbudować „nowego rozdziału”, ignorując głosy tych, którzy włożyli tu czas i pasję. A czas płynie szybciej niż kiedyś, bo jesteśmy zwyczajnie starsi, dużo starsi niż w 2k16...

Jeśli ten „nowy rozdział” ma być prawdziwy, niech zacznie się od lustra. Bo największym błędem nie jest zły kod (bo vibe ma dobry kod), tylko zamknięte drzwi dla drugiej osoby.

Zburzcie w końcu te betonowe mury, udzielajcie jasnych odpowiedzi, dotrzymujcie terminów i unikajcie ciszy u osób decyzyjnych. Rozliczcie wszystkie krzywdy tam, gdzie to zasadne. Posypcie głowę popiołem i nawet przeproście tych, co na to zasługują. Oddajcie dostęp do forum tym, którzy zostali niesłusznie wykluczeni z community (Meph oraz inne osoby), przejrzyjcie temat plakietek, bo są osoby realnie zasługujące na rozpoznanie po wkładzie w projekt. Przewietrzcie stołki w administracji i podnieście progi, nie bierzcie jak leci, tylko ludzi z głębią i empatią i umiejętnością obiektywizmu. Mniej ego i personalnych wojen, bo te miejsce nie jest miejscem na odreagowywanie na innych. Przychodzimy tu grać, aby zapomnieć o przykrej rzeczywistości. Uprośćcie procedury, bo zabijają inicjatywę.

I wiem, że ten post może być odebrany jak kubeł zimnej wody, ale jest napisany ze szczerą, świetlistą intencją. Bardzo bym chciała, żeby na polskim rynku rp tekstowym nie panował monopol serwera wszyscy wiemy jakiego. Przewidzieliście zamknięcie alta i zaczęliście migrację na rage znacznie wcześniej - więc na pewno stać Was na naprawę tego, co niewidzialne. 

@Toyer miej odwage w koncu odniesc sie do zarzutow graczy, odpowiedz na cos sensownego a nie na jakis skrypt ile porcji sterydow bedzie mozna sobie wstrzyknac w dupe

kilka osob jawnie ci napisalo co mysla o podejsciu ekipy w tym twoim do graczy a takze osob podleglych, jestes Doroslym chlopem wiec zachowaj fason i odpowiedz na pytania ludzi w internecie

Edytowane przez jack napier

W dniu 3.03.2026 o 17:55, kole70 napisał:

Nooo nie. Już lepiej aby siłownie dostały możliwość oferowania większej ilości jotek (choć wydawało mi się, że już coś takiego jest?), niż wyłączenie tych zewnętrznych

Skala, dygiii i Proxy lubią to

Administracja ma strasznie duże.. (aż za duże) popędy BDSM, bo kneblują mordę każdemu, piszę już 2 wpis bo poprzedni który pisałem dwa tygodnie temu nadal nie dostał akcepta...

Jeśli chodzi o sam skrypt to jest ogień 😎🔥

Administracja też wygląda na lepszą niż poprzednia 👍

Ukryj zawartość

Niesmak, który pozostał po poprzedniej administracji, odbiera mi chęci powrotu do gry. Wiele sytuacji do dziś nie zostało wyjaśnionych i wygląda na to, że już tak pozostanie. W takich okolicznościach trudno mi znaleźć chęć, by wracać do „poważnej” rozgrywki tutaj. 😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin