Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

Changelog #58: Noworoczny Vibe

MyNick

Rekomendowane odpowiedzi

29 minut temu, houstonfornication napisał:

Tak jak Toyer napisał, kwestia optymalizacyjna jest teraz priorytetem i DEV-TEAM prężnie działa aby przywrócić wam płynną grę na serwerze.

w końcu nie będzie blokad za podjeżdżanie tyłem wozem pod górę 

sawka i stodola lubią to

تبدو الخنفساء في القصب ، تبا لي أيتها العاهرة !!! تعال إلينا سرقة السيارات الكبرى 2023 rp!

6 godzin temu, PRAWICZEK napisał:

Pozdro dla ludzi co sobie siedzą w interiorze na 800x600 na średnich ustawieniach i piszą: MI WSZYSKO FAJNIE DZIAŁA, KUP SOBIE LEPSZY KOMPUTER!!!11!1

typowy posiadacz laptoka od rodzicuw z czasow komunii

Weź tu takiemu wytłumacz, że nawet na i9 RTX3050 ludzie mają niskie klatki poza interiorem po tej aktualizacji LOL

rtx 3080 + i7, a sam mialem jebite lagi w okolicach Vespucci(spadalo do 30/40 klatek). Nie doczytywalo tektur, wszedzie poza wybrzezem bylo git.  Zjebala sie mocno optymalizacja i tyle. Pozdrawiam. 

Edytowane przez Austin.

W dniu 7.01.2023 o 15:29, Verenar napisał:

Faworka względem porządkowych to nic nowego na klimaciku. Teraz to strach będzie w ogóle wychodzić z mieszkania, bo zaraz będą wszystko wiedzieli. Byli policjancji i złodzieje, to teraz bedziemy mieli państwo policyjne.

Zmiana systemu ciuchów jak najbardziej na plus. ale jeśli to ma być za darmo, to usuńcie zasiłki, bo już na prawdę nie będzie na co kasy wydawać. Siano leci każdemu z nieba, a potem zdziwienie, że zwykły barman jeździ furą za 300-400k.

Błagam was, dodajcie w końcu ciuchy i fryzury dla prawdziwych facetów, a nie bluzy xxxxxl i spodnie opuszczone do kolan z gaciami na wierzchu, czy kolejne dredy i warkoczyki. Kto tak chodzi? Czy to serwer tylko dla czarnych postaci męskich?

Ogólnie update na plus.

Przypomnę Ci, że do teraz działał shotspotter, który był dosłownie wszędzie i wysyłał dokładną lokalizację strzałów. Teraz kamer np. nie będzie w lesie i też nie będą w każdym miejscu na mapie. Kamery to o wiele lepsze rozwiązanie bo NIE BĘDZIE ICH WSZĘDZIE. Shotspotter był.

2 godziny temu, Maltretacja napisał:

Chyba żartujesz. Co z osobami, które odgrywają, że zajmują się czymś innym, aniżeli stanie za blatem, czy pracowaniem w warsztacie? Zmuszenie ludzi do robienia duty to najgorszy pomysł jaki może być.

Co? W odniesieniu do której części mojej wypowiedzi w tym temacie napisałaś to? Zgadzam się z tym, że zmuszanie do robienia duty nie jest dobrym pomysłem i nigdzie nie napisałem, że jest.

43 minuty temu, Maltretacja napisał:

W sensie.. zasiłków, mówiłem o pracy innej niż stanie za barem, czy warsztat. 

Nie ważne jaką ktoś ma pracę, jeżeli ją ma, to nie potrzebuje zasiłków. Zasiłki są dla bezrobotnych. Na serwerze dostaje się zasiłki za nic, nawet jak ktoś ma pracę. Imo nie powinno ich w ogóle być, albo powinny być tylko dla tych, którzy nie mają pracy.

Nexisten i aikon lubią to

8 minut temu, Verenar napisał:

Nie ważne jaką ktoś ma pracę, jeżeli ją ma, to nie potrzebuje zasiłków. Zasiłki są dla bezrobotnych. Na serwerze dostaje się zasiłki za nic, nawet jak ktoś ma pracę. Imo nie powinno ich w ogóle być, albo powinny być tylko dla tych, którzy nie mają pracy.

Zazwyczaj gadasz od rzeczy ale akurat zgodzę się z tobą w tym przypadku. Zasiłki powinny być albo dla graczy bez zatrudnienia albo do jakiejś tam ilości godzin na postaci.

Ja całkowicie bym odszedł od rozdawnictwa, bo to jest ten sam klasyk co dzisiaj w Polsce (wysoka inflacja). Nie ma wyjścia z inflacji tak naprawdę, bo w systemie gospodarczym takim jak jest irl to gadają, że:

Cytat

Dla ograniczenia inflacji popytu zaleca się restrykcyjną politykę pieniężną (ograniczanie podaży pieniądza) i restrykcyjną politykę fiskalną (ograniczanie wydatków państwa i konsumpcji).

Musiałyby zniknąć projekty zarobkowe, musiałby zniknąć wysoki PayDay, musiałyby zniknąć zasiłki.

Musiałyby zostać wprowadzone podatki i musiałyby być mega wysokie (droższy dom- większy podatek, droższy samochód- droższy podatek- wtedy hajs wracałby na konto GOV'u, z tego konta rozdawać ludziom zasiłki (po $25, $50 na godzinę). Innej opcji dzisiaj nie ma. Dodatkowo na plus utrzymywania konta dla bezrobotnych jest to, że dzisiaj wszystkie stacje paliw są pod władaniem administracji (powinni na moje oko zrobić to tak, że im lepszy silnik samochodu tym więcej spala).

Wiadomo, to tylko gra- i są zawsze problemy jak komuś ktoś chce narzucić opłaty w grze za to, że ma kilka supercarów i wille. Ale innych sposobów na ograniczenie inflacji jak na razie nie ma.

Ceny w biznesach musiałyby zostać wyregulowane do bardzo niskich stawek, aby burger kosztował $10 a nie $50 (możnaby przejściowo w ramach rekompensaty zrobić po prostu dopłatę do usług w formie +25% dla biznesu od GOV, gdzie i tak od sprzedazy burgera szedłby podatek).

To jedyna sensowna opcja wyjścia z inflacji serwerowej - ale pewnie są tu ekonomiści z zainteresowania więc rozgryźliby to jeszcze lepiej, bo ja nie widzę problemu aby zarabiając z 6k dziennie zapłacić z tego nawet połowę na podatki lub więcej- opłacić hajs za posiadany dom, posiadane pojazdy i tak dalej.

Równie dobrze, mogłoby być tak jak było dawniej na sampie, że wypłata z grupy/biznesu była wyłącznie raz dziennie a co godzine był "zasiłek" w postaci $50 dla każdego gracza.

Szymx97 lubi to

gwgMfEH.gif

3 godziny temu, Jesus napisał:

Ja całkowicie bym odszedł od rozdawnictwa, bo to jest ten sam klasyk co dzisiaj w Polsce (wysoka inflacja). Nie ma wyjścia z inflacji tak naprawdę, bo w systemie gospodarczym takim jak jest irl to gadają, że:

Musiałyby zniknąć projekty zarobkowe, musiałby zniknąć wysoki PayDay, musiałyby zniknąć zasiłki.

Musiałyby zostać wprowadzone podatki i musiałyby być mega wysokie (droższy dom- większy podatek, droższy samochód- droższy podatek- wtedy hajs wracałby na konto GOV'u, z tego konta rozdawać ludziom zasiłki (po $25, $50 na godzinę). Innej opcji dzisiaj nie ma. Dodatkowo na plus utrzymywania konta dla bezrobotnych jest to, że dzisiaj wszystkie stacje paliw są pod władaniem administracji (powinni na moje oko zrobić to tak, że im lepszy silnik samochodu tym więcej spala).

Wiadomo, to tylko gra- i są zawsze problemy jak komuś ktoś chce narzucić opłaty w grze za to, że ma kilka supercarów i wille. Ale innych sposobów na ograniczenie inflacji jak na razie nie ma.

Ceny w biznesach musiałyby zostać wyregulowane do bardzo niskich stawek, aby burger kosztował $10 a nie $50 (możnaby przejściowo w ramach rekompensaty zrobić po prostu dopłatę do usług w formie +25% dla biznesu od GOV, gdzie i tak od sprzedazy burgera szedłby podatek).

To jedyna sensowna opcja wyjścia z inflacji serwerowej - ale pewnie są tu ekonomiści z zainteresowania więc rozgryźliby to jeszcze lepiej, bo ja nie widzę problemu aby zarabiając z 6k dziennie zapłacić z tego nawet połowę na podatki lub więcej- opłacić hajs za posiadany dom, posiadane pojazdy i tak dalej.

Równie dobrze, mogłoby być tak jak było dawniej na sampie, że wypłata z grupy/biznesu była wyłącznie raz dziennie a co godzine był "zasiłek" w postaci $50 dla każdego gracza.

ziomek, to tylko roleplay xD to wszystko jest niepotrzebne w momencie kiedy gracz kumuluje gotowke i umie sie nia poslugiwac w rozsadny sposob inwestujac ja w rzeczy potrzebne mu do gry a nie pchajac sie w grind, rzeczy o ktorych mowisz pod katem ekonomicznym nie sprawdza sie w momencie kiedy gospodarka serwerowa nie jest jakos bardzo uregulowana podatkami czy kredytami, wzrost kasy na postaci zaczyna sie w momencie kiedy masz juz duzo godzin na postaci bo po prostu Ci sie kumuluje, co w wypadku gry na samym poczatku postaci? wtedy tej gotowki zbierzesz mniej jezeli masz taxy i mniejsze ceny co za tym idzie ludzie zaczna jeszcze bardziej grindowac 

12 minut temu, goldonmywrist napisał:

ziomek, to tylko roleplay xD to wszystko jest niepotrzebne w momencie kiedy gracz kumuluje gotowke i umie sie nia poslugiwac w rozsadny sposob inwestujac ja w rzeczy potrzebne mu do gry a nie pchajac sie w grind, rzeczy o ktorych mowisz pod katem ekonomicznym nie sprawdza sie w momencie kiedy gospodarka serwerowa nie jest jakos bardzo uregulowana podatkami czy kredytami, wzrost kasy na postaci zaczyna sie w momencie kiedy masz juz duzo godzin na postaci bo po prostu Ci sie kumuluje, co w wypadku gry na samym poczatku postaci? wtedy tej gotowki zbierzesz mniej jezeli masz taxy i mniejsze ceny co za tym idzie ludzie zaczna jeszcze bardziej grindowac 

Tak, i o właśnie takich graczy chodzi- aby nałożyć od pewnego momentu już jakiś podatek.

Można dla postaci poniżej konkretnej ilości h wyłączyć całkowicie jakiekolwiek opłaty, aby pozwolić mu nakitrać hajsu. To żaden problem przecież, aby pozwolić nowym jakoś się wzbogacić, pozwolić uzbierać na cokolwiek.

Problem pojawia się problem wtedy, gdy ktoś ma za dużo wszystkiego- wtedy się ludziom nudzi, odwalają a w konsekwencji po prostu z serwera odchodzą.

gwgMfEH.gif

4 minuty temu, Jesus napisał:

Problem pojawia się problem wtedy, gdy ktoś ma za dużo wszystkiego- wtedy się ludziom nudzi, odwalają a w konsekwencji po prostu z serwera odchodzą.

no i to chyba przeciez dobrze? xD
jesli czyjas rozgrywka polega tylko i wylacznie na zbieraniu kasy to chyba nie rozumie idei trybu i swoim odejsciem wyswiadczy przysluge reszcie graczy - tylko niestety to tak nie dziala i takie glaby nadal tu graja

37 minut temu, Jesus napisał:

Tak, i o właśnie takich graczy chodzi- aby nałożyć od pewnego momentu już jakiś podatek.

Można dla postaci poniżej konkretnej ilości h wyłączyć całkowicie jakiekolwiek opłaty, aby pozwolić mu nakitrać hajsu. To żaden problem przecież, aby pozwolić nowym jakoś się wzbogacić, pozwolić uzbierać na cokolwiek.

nie trzebaby nakladac podatku gdyby nasze polskie community zrozumialo ze im wiecej masz forsy to niekoniecznie bardziej jestes bogaty, ludzie potrafia grac na zagranicznych serwerach z majatkiem ponad milion dolcow klase srednia tylko u nas w lwiej czesci przypadkow kazdy musi byc lepszy od kazdego niekoniecznie stawiajac na bogaty chardev a na czysty grind kasy i przewozke w Truffade po Vespucci

zaden problem nowym dac forse w odpowiedniej ilosci a starym jej nie zabierac bo maja za duzo xD przeciez to sie kupy nie trzyma, ludzie nie odchodza z serwera/nie odwalaja na serwerze/nie nudza sie gra jesli maja jasny i przejrzysty plan na gre a nie na grind gotowki

Niektórym graczom Tibia za czasów podstawówki chyba zostawiła wielki ślad na podświadomości i teraz myślą że skumulowana gotówka w RP jest jak EXP w MMORPG, a każdy wie że nie liczą sie cyferki w banku tylko cyferki reprezentujące ilość godzin spędzonych na dobrej zabawie w gronie innych graczy lel

Niech każdy gra co chce - nadal sie znajdują kumaci ludzie którzy mają na koncie milion a jeżdża startowym autem za 5 koła i takich ludzi lubie! Też tak robiłem!

A co do podatków to czasem dam komuś obfity napiwek i w głowie udaje sobie że to niby zapłaciłem właśnie podatek za mieszkanie LOL obie strony zadowolone, po co pozbywać sie gotówki na rzecz rządu który może se ją dodrukować hihi

Edytowane przez PRAWICZEK
doozan lubi to

Osobiście byłem ostatnio zaskoczony tym, że nawet pieniądze za aktywną grę klientów w budynku zostały podniesione. Moim zdaniem idzie to wszystko trochę w złym kierunku, tym bardziej że ciuchy są teraz dostępne dla każdego totalnie za darmo. Tak jak kilka osób wyżej wspomniało, zasiłek za godzinę gry powinien być dostępny do jakiegoś progu godzin na postaci lub tylko w przypadku, jeśli postać na której gramy nie posiada żadnego panelu grupy

Wilcox, przekadzia, Show i 4 innych lubią to

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności Regulamin