Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

119. Pierwsza edycja HORIZON BUSINESS AWARDS, 20/10/2024. Na temat przebiegu, o odbiorze jak i nominowanych minionej gali słów kilka.

triple6

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

written by Vinnie Rose, DAILY GLOBE - 23/10/2024

spacer.png

Dwudziestego października, bieżącego roku - w siedzibie Arts&Culture miejsce miała pierwsza edycja Horizon Business Awards, organizowane przez Horizon Solutions. Spółkę trudniącą, specjalizującą się w obszarze public affairs i public relations. Na wstępie, chcąc  słowami, w dużym skrócie opisać samo wydarzenie, pozwolę sobie zacytować tekst pochodzący ze strony głównej, owej spółki:

-"[...]To prestiżowa gala, podczas której uhonorowane zostaną firmy oraz przedsiębiorcy, którzy wyróżniają się na rynku swoimi osiągnięciami, wizją i wpływem na rozwój naszego miasta. Wydarzenie otwiera nas na rozmowy, networking na najwyższym poziomie oraz stanowi unikalną okazję do nawiązania relacji z wizjonerami kształtującymi nowoczesny świat biznesu."

-"[...]to prestiżowe wydarzenie organizowane wspólnie z miastem Los Santos. Naszą misją jest tworzenie przestrzeni, gdzie wizje stają się rzeczywistością. Wierzymy, że sukces to nie tylko liczby, ale przede wszystkim odwaga do zmiany, odpowiedzialność wobec społeczeństwa i dążenie do zrównoważonego rozwoju."

spacer.pngW kwestii frekwencji, popularności wydarzenia - chcąc odpowiedzieć, jakim zainteresowaniem cieszyło się, wystarczy spojrzeć na załączone obok zdjęcie, ukazujące parking przed obiektem w którym gala się odbyła. Będąc na miejscu dziesięć minut przed oficjalnym rozpoczęciem, z cudem graniczyło znalezienie wolnego miejsca parkingowego.

Osoby, które przyjechały spóźnione, lub też punktualnie na czas - będąc zmuszonym do pozostawienia auta obok integralnego z obiektem ronda, przed parkingiem, idąc w jego kierunku, za którym było główne wejście mogli mieć okazję na zauważenie szczegółu, który przykuł chociażby moją uwagę. Szczegółu, będącym akcentem - podkreślającym wagę i prestiż wydarzenia. Przechodząc do sedna - była to opancerzona, charakterystyczna dla transportu głów państw limuzyna.

spacer.pngNawiązując jeszcze do samej istoty wydarzenia, jego meritum. "[...]podczas której uhonorowane zostaną firmy oraz przedsiębiorcy, którzy wyróżniają się na rynku..." - Formę owego uhonorowania, wyróżnienia przyjęły tak zwane nominacje danego podmiotu, w konkretnej kategorii, których wyodrębniono aż osiem. Były to: PRZYJACIEL BIZNESU; LIDER ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU; KOBIETA BIZNESU; DZIAŁALNOŚĆ SPOŁECZNA; LIDER INWESTYCJI; WIZJA I INNOWACJE; GWIAZDA BIZNESU; GWIEZDNY DUET BIZNESU. Do roli prowadzących, czyli dwóch twarzy na scenie - wywołujących na nią potencjalnych kandydatów do nominacji z danej kategorii; komentujący, a także sygnujący swoimi słowami, swoim wizerunkiem, osobą markę wydarzenia - wytypowano, w szerszej przestrzeni świata biznesu i mediów znane nam persony.

Ze świata biznesu, czyli żeńska postać, widniejąca na załączonym zdjęciu - Fay Einarsson, przedstawiciel, reprezentant samego Horizon Solutions.

Ze świata mediów, czyli postać męska, widniejąca na załączonym zdjęciu - Luis Chorostecki, dziennikarz. Przedstawiciel i lider Daily Globe.

spacer.png

**Załączono wycinek po wycinku z transmisji live, adekwatnie do danej kategorii nominacji.

1. WIZJA I INNOWACJEzwycięzca: VENTRE TECHNOLOGIES.

[...]Luis Chorostecki: A teraz, drodzy Państwo, to, na co wszyscy czekają. Czas poznać poznać tych, którzy potrafią zmienić wyzwania w sukcesy, a deadline'y w zwycięstwa. Z wielką przyjemnością, nominowani w kategorii... "Wizja i innowacje".

Fay Einarsson: Higgins Company to idealny przykład, jak pasja może przerodzić się biznes. Z małej firmy oferującej loty widokowe, do poważanego przedsiębiorstwa, które zabierze was w przestworza i zapewni niezapomniane chwile.

Luis Chorostecki: Ventre Technologies. Nie znam drugiego równie innowacyjnego, a co ważniejsze dynamicznie rozwijającego się biznesu w tym mieście. Ich kreatywność nie zna granic jeśli chodzi o zaawansowany rozwój technologii audiowizualnej oraz ogólnej.

Fay Einarsson: Ostatni, ale nie mniej ważny… Fuzzy firma, która na co dzień walczy o to, aby rozniecić wasze kubki smakowe. Jeden z liderów w produkcji napojów bezalkoholowych oraz co może zaskakiwać słodkich przekąsek.

Luis Chorostecki: Rywalizacja jest zacięta. Nie chciałbym się spalić już na samym początku.

Fay Einarsson: *otwierając kopertę spojrzała na gości* - Z przyjemnością ogłoszę, że pierwszym wyróżnionym przedsiębiorstwem podczas dzisiejszego wydarzenia jest VENTRE TECHNOLOGIES.

Luis Chorostecki: Wielkie brawa. Zapraszamy przedstawiciela Ventre Technologies na scenę.

Fabrizio Bonventre: Witam tutaj wszystkich zgromadzonych. Chciałbym podziękować za nominację jak i wygraną w tej o to kategorii. Wszystko zawdzięczam mojej partnerce, Aurelii, bez której większość rzeczy by nie wyszła. Co mogę tutaj więcej dodać.. Dziękuję jeszcze raz, mam nadzieję, że zobaczymy się tu jeszcze.

2. DZIAŁALNOŚĆ SPOŁECZNAzwycięzca: CHENILLE CARTER-LAROCQUE.

Fay Einarsson: Czas nagrodzić nie tylko tych, którzy budują biznesy, ale i nasze mniejsze, lub większe społeczności. Poznajmy zatem bliżej nominowanych w kategorii Działalność Społeczna.

Luis Chorostecki: Chenille Carter to prężna działaczka społeczna, znana najbardziej z prowadzenia fundacji La Esperanza Foundation, która od lat wspomaga potrzebujących ludzi, ale także zwierzęta. Warto zadać sobie pytanie, czy ta nominacja nie powinna być skierowana również do jej małżonki?

Fay Einarsson: Neveah North prywatnie żona Marquis North, znanego z wielu skandali. Jednak dziś wszystkie oczy są skierowane właśnie na tę kobietę, właścicielkę Lumii Cosmetics. Jej ciężka praca jest dostrzegana na różnych płaszczyznach poprzez wiele głośnych współprac, czy wspierania akcji.

Luis Chorostecki: Sonia Tejeda słysząc to nazwisko każdy w głowie ma pierwszą myśl, Chumash Charity. W życiu codziennym oprócz wspierania akcji charytatywnych Sonia prowadzi znany lokal, Taco Libre.

Fay Einarsson: Zatem, Luis zechcesz ogłosić, która z tych wspaniałych kobiet okazała się tą najbardziej docenioną?

Fay Einarsson: Ale to za moment! *zaśmiała się wskazując na Fehu* - Nie zapomniałam o Tobie.

Fay Einarsson: Fehu Skarsgaard, wiecie o kim mowa, prawda? Może Pandora mówi wam coś więcej? Kontrowersyjna gwiazda muzycznej sceny Los Santos mająca wielu miłośników jak i przeciwników. W ostatnim roku wykazała się ogromem ciężkiej pracy organizując wiele eventów i akcji charytatywnych.

Luis Chorostecki: Widzę tutaj wiele wspaniałych kobiet, które na swój unikalny sposób wspierają nasze lokalne społeczności. Jednak zwyciężynią w kategorii "działalność społeczna" jest...

Luis Chorostecki: Chenille Carter-Larocque. Wielkie brawa.

Fay Einarsson: Brawa. Zapraszamy na scenę.

Chenille Carter-Larocque: Dziękuję bardzo, naprawdę dziękuję. Ta nagroda to nie tylko uhonorowanie mojej ciężkiej pracy, ale ciężkiej pracy całej fundacji. To statuetka moja, Neveah North i Nannie Larocque. We trzy prowadzimy Le Foundation i we trzy działamy nad tym, żeby fundacja funkcjonowała.

Chenille Carter-Larocque: To im chcę z tego miejsca głównie podziękować. Chcę podziękować mojej żonie za prowadzenie ze mną działalności szpitalnej w stanie, za prowadzenie domu dziecka. Chce podziękować Neveah North za prowadzenie schroniska fundacji, które w tej chwili jest naszą najbardziej chwaloną inwestycją.

Chenille Carter-Larocque: Chcę również podziękować miastu, które pozwala nam dzialać w sposób, w który teraz działamy. Już niedługo oficjalne zaprezentowanie projektu kamienic socjalnych. Dziekuję jeszcze raz, jestem zaszczycona.

3. PRZYJACIEL BIZNESU, zwycięzca: GUARDIAN.

[...]Fay Einarsson: Dziękujemy za te wspaniałe słowa wsparcia dla wszystkich nominowanych. Przechodząc dalej tym razem skupimy swoją uwagę na tych mniejszych przedsiębiorcach, którzy równie dużo swojej ciężkiej pracy wkładają w rozwój tego miasta. Zatem poznajmy nominowanych w kategorii Przyjaciel Biznesu.

Luis Chorostecki: Pierwszy nominowany - Mon Cheri Cafe... to coś więcej niż kawiarnia! To serce Victoria Falls, gdzie rozmowy biznesowe płyną tak gładko jak kawa, a słodkie desery dodają energii do kolejnych wielkich pomysłów. Idealne miejsce na spotkanie przy filiżance inspiracji.

Fay Einarsson: Oceans' Bounty Bar to miejsce z duszą prowadzone przez Johnathan i Hailey Buckner. Przystań dla podróżnych oraz mieszkańców, której wnętrze pozwoli złapać chwilę wytchnienia. Ryby, owoce morza i słynna lemoniada, czego wymagać od nich więcej? Chętni do współpracy z innymi przedsiębiorcami, wspierający różne akcje.

Luis Chorostecki: Zhong Blackwood Law to kancelaria prawna, która narodziła się w wyniku strategicznej fuzji dwóch kancelarii prawnych: Pillar Law Office oraz Blackwood's Law. Znani wielu z wam, czy to po waszej, czy po przeciwnej stronie barykady.

Fay Einarsson: Guardian, to profesjonalna agencja zarządzania ryzykiem i zagrożeniami zapewniająca pełne spektrum usług bezpieczeństwa. Zrzeszająca w swoich szeregach byłych weteranów wojskowych oraz doświadczonych osób ze służb mundurowych. Na co dzień dbają o spokój ducha i bezpieczeństwu wielu z was.

Luis Chorostecki: Winfrey Castiglione Jewelry – od ponad 60 lat ta włosko-amerykańska firma jubilerska zachwyca swoją precyzją i wyjątkowymi projektami. Jej założyciel, Winfrey Castiglione, przyniósł do Los Santos prawdziwy blask, który do dziś oświetla ścieżki lokalnych przedsiębiorców.

Luis Chorostecki: Pięciu nominowanych, a nagroda jest jedna. Kto okaże się zwycięzcą w kategorii "Przyjaciel biznesu"?

Fay Einarsson: Cieszę się, że nie byłam zmuszona do wybierania zwycięzcy, bo jest to naprawdę trudny wybór. *sięgając po kopertę uśmiechnęła się otwierając ją na oczach publiki* - Zatem zwycięzcą w tej kategorii zostaje... GUARDIAN, WIELKIE BRAWA.

Tadeusz Wojciechowski: Nie będę zajmował dużo czasu na scenie.. jestem tu w pracy. Jako Guardian dbamy o bezpieczeństwo sporego grona ludzi na sali, a ta nagroda utwierdza tylko nas w tym, że jesteśmy w odpowiednim miejscu!

Tadeusz Wojciechowski: Dziękujemy serdeczenie każdemu za docenienie.. i wracamy do pracy. Życzymy wam miłego dalszego wieczoru podczas tego wydarzenia!

4. KOBIETA BIZNESU, zwycięzca: LARA KOZLOVA.

Fay Einarsson: [...]Czas na następną kategorię. Mogłabym rzec banalne słowa, czym byłby świat bez wspaniałych kobiet? A czym byłby świat bez kobiet, które odniosły sukces prowadząc własny biznes? Tak, czas by poznać nominowane Kobiety Biznesu.

Luis Chorostecki: Felicita Lloyd to kobieta biznesu przez wielkie B. Odpowiedzialna za losy wielu gwiazd branży Los Santos. Jedna ze składowych agencji MOON, które organizowało wydarzenia takie jak wszystkim znane Celebrity Awards, Business Dinner, czy też Business and Trends.

Fay Einarsson: Lara Kozlova, organizatorka licznych eventów związanych ze sportami ekstremalnymi, która z pasją działa na rzecz aktywizacji sportowej w naszym mieście. Choć unika rozgłosu, jej praca mówi sama za siebie. Założycielka Primal Xtreme, jedna z bardziej rozpoznawalnych influnencerek w mieście.

Luis Chorostecki: Paige Lofgren to jedna z topowych fotografek w mieście. Inspiracja dla wielu influencerów i wsparcie techniczne dla waszych biznesów. Szerzej znana ze strony "Paige's Photography".

Fay Einarsson: Ariana Vanhook założycielka ANV Photo Studio. Dzięki wcześniejszym osiągnięciom i rozpoznawalności budowanej poprzez dotychczasowe sesje, Ariana szybko zdobyła pierwszych, znanych klientów, co przyspieszyło rozwój jej hobby z miesiąca na miesiąc.

Luis Chorostecki: Sireen Bazi to jedna z najbardziej rozchwytywanych freelancerek w produkcji mediów i fotografii. Wieloletnie doświadczenie w branży pozwala jej na podejście do każdego projektu z indywidualną troską.

Fay Einarsson: Wiele z nich znam osobiście, nie potrafiłabym wskazać tej jedynej. Luis, zrobisz to za mnie?

Luis Chorostecki: Widzę tutaj wiele znamienitych nazwisk, jednak dwa konkretne wpadły mi w oko.

Luis Chorostecki: Zwycięzcą w kategorii "Kobieta biznesu" zostaje Lara Kozlova. Wielkie brawa i zapraszamy na scenę.

Lara Kozlova: Wow, to zaszczyt być tutaj i zgarnąć tę nagrodę. Muszę przyznać, że to ciekawa chwila – stać tu jako kobieta biznesu i wiedzieć, że na ten moment zapracowałam wyłącznie sama. Nie potrzebowałam protekcji, nie bazowałam na cudzych plecach.

Lara Kozlova: To wyróżnienie jest dla mnie symbolem tego, że samowystarczalność wcale nie oznacza egoizmu – to świadomość własnej siły i wartości. Na koniec dnia, to my sami tworzymy swoje imperium, a nie cudze pochlebstwa czy koneksje.

Lara Kozlova: Dziękuję wszystkim, którzy potrafią to docenić. Dla reszty – cóż, miłego dnia w waszym teatrze. Miłego wieczoru!

5. LIDER INWESTYCJI, zwycięzca: LLOYD.

Luis Chorostecki: I sprawnie przechodzimy do kategorii "Lider inwestycji". Są to firmy, dzięki którym nasze miasto wciąż ewuluuje, staje się dla nas przystępniejsze i łatwiejsze do życia.

Fay Einarsson: Liczycie na to, że zacznę od dobrze znanego Lloyd? Tym razem nie!

Fay Einarsson: Fuzzy jak już wspominaliśmy, lider na rynku w swojej branży. Nie ma drugiej tak silnej firmy, która mogłaby z nimi konkurować. Ich rozwój jest tak energiczny, że nawet giełdy zaczynają szaleć.

Luis Chorostecki: Lloyd to notowana na giełdzie spółka sygnowana nazwiskiem braci Lloyd. Skupiająca się inwestycjach w branży architektonicznej oraz produkcji mediów... Ale gdzie tak w zasadzie nie widać macek Państwa Lloyd?

Fay Einarsson: Bez deweloperów takich jak Barnett’s Development, rozwój naszego miasta byłby niemożliwy. Firma ta jest jednym z kluczowych elementów urbanistycznej układanki, w której każdy nowy budynek to kolejny krok w przyszłość Los Santos i całego regionu San Andreas.

Fay Einarsson: Kto tym razem odbierze wyróżnienie w swojej dziedzinie? *sięgając po kopertę pomachała nią w dłoni* - Luis, masz swój typ?

Luis Chorostecki: Miałem wiele typów, jednak jurorzy zdążyli mnie już dzisiaj zaskoczyć.

Fay Einarsson: Nie przeciągając. Na scenę zapraszam LLOYD. Ogromne brawa!

Spencer Lloyd: Witajcie - nie przedłużając, serdecznie chciałem podziękować za nominacje oraz zwycięstwo w przedstawionej kategorii. Tak naprawdę ten sukces, który ciągle trwa nie mógłby istnieć gdyby nie moi wspaniali współpracownicy - Lorenzo Montero oraz Scott Sawyer.

Spencer Lloyd: To dzięki nim brand LLOYD tak dobrze prosperuje - składam Wam serdeczne podziękowania. Nie mogę też obejść obojętnie wobec moich partnerów, którzy zostali również nominowani, a niektórzy zwyciężyli poszczególne kategorie - bez Was nasz sukces nie byłby tak widoczny, dziękujemy Wam. 

Spencer Lloyd: Na koniec pragnę również podziękować mojej żonie - Felicity Lloyd, która jest niewyobrażalnym wsparciem. Dziękuje Felicity. Jeszcze raz dziękuje za tą nominacje i zwycięstwo w tej kategorii. LLOYD nadal realizuje swoje cele - bez względu na okoliczności i czynnik zewnętrzne. We build this city...

6. LIDER ZRÓWNOWAŻONEGO ROZWOJU, zwycięzca: GREEN ENERGY.

Luis Chorostecki: Przechodzimy do kategorii „Lider Zrównoważonego Rozwoju”. Czas wyróżnić tych, którzy zmieniają nasze otoczenie na lepsze, łącząc innowacje z odpowiedzialnością za przyszłość. Dla nas i naszych potomków.

Fay Einarsson: Ventre Technologies już częściowo przestawiliśmy. Myślę, że jedynie co możemy dodać tym razem to fakt, iż ich działania w sercu Los Santos pokazują, jak można łączyć postęp technologiczny z dbałością o przyszłość planety.

Luis Chorostecki: Energia i jej koszty są nierozłącznym elementem zarówno biznesu, jak i każdego domostwa. Celem Green Energy jest sprostanie zapotrzebowaniu prywatnych konsumentów i wyposażeniem ich gospodarstw domowych w dostęp do odnawialnych źródeł energii.

Fay Einarsson: Ron Oil, to globalny gigant petrochemiczny, który choć operuje na wielką skalę podejmuje również kroki w kierunku zrównoważonego rozwoju. Wprowadzając innowacje w dziedzinie LNG i CNG, firma stara się łączyć swoje tradycyjne operacje z nowoczesnymi, bardziej przyjaznymi dla środowiska technologiami. Czas poznać zwycięzcę w tej kategorii, Luis czyń honory.

Luis Chorostecki: Zwycięzcą jest "Green Energy". Wielkie brawa.

Fay Einarsson: Gratulujemy, zapraszamy na scenę!

Dwight Breslin: Ciężko mi w to uwierzyć... Jest mi niezmiernie miło stanąć przed Państwem w dzisiejszy wieczór i odebrać to wyjątkowe wyróżnienie. Nagroda "Lider zrównoważonego rozwoju" to dla całej załogi Green Energy, ogromne wyróżnienie i potwierdzenie, że obrany przez nas kierunek jest słuszny.

Dwight Breslin: To zwycięstwo to nie tylko nasz sukces, ale przede wszystkim Państwa – naszych klientów, partnerów i inwestorów. To dzięki Waszemu zaufaniu, dzięki Waszej wierze w zieloną energię. Wasza decyzja o wyborze naszych rozwiązań to nie tylko inwestycja w przyszłość, ale także w zdrowie naszej planety.

Dwight Breslin: To wyróżnienie motywuje nas do dalszych działań. Będziemy nieustannie pracować nad nowymi, jeszcze bardziej innowacyjnymi rozwiązaniami, które pozwolą nam przyspieszyć transformację energetyczną. Naszym celem jest stworzenie świata, w którym czysta energia będzie dostępna dla wszystkich.

Dwight Breslin: Jeszcze raz dziękuję za to wyróżnienie. To dla nas ogromny zaszczyt.

7. GWIAZDA BIZNESU, zwycięzca: FEHU X PRIMAL.

Fay Einarsson: [...]Teraz czas na kategorię, na którą pewnie czeka większość z was. Czym byłby biznes bez świetnego rozgłosu z udziałem znanych celebrytów? Gwiazda biznesu, kto tej nocy zostanie gwiazdą?

Luis Chorostecki: Rywalizacja w tej kategorii jest duża. Pierwszym nominowanym jest Kayes x Winfrey. Mówiąc Kayes w głowie masz jedną myśl - utalentowana raperka podbijająca serca swoich fanów. Winfrey nie mogło wymarzyć sobie lepszej współpracy, by podkreślić właśnie to piękno biżuterią, jaką oferują na rynku.

Fay Einarsson: Dolly Perri x Royal Car Muzeum, to ponowny strzał w dziesiątkę jeśli chodzi o wybór Royal Car Muzeum. Zadbane zabytkowe samochody w połączeniu z nietuzinkową urodą Dolly Perri odbiły się głośnym echem w całym mieście.

Luis Chorostecki: Hibiki Takita x Arabic Photography - Hibiki to osoba, która zaskoczyła świat modelingu swoją urodą, zdobywając uznanie wielu fanów, a także fotografów. Współpraca z Sireen Bazi, jednej z najpopularniejszych fotografek w mieście przyniosła obu spory sukces.

Fay Einarsson: Bailee Cantrell x Paris Eye - Hibiki, Bailee.. jedna i druga przyciąga spojrzenia, można rzecz że Bailee jest nieco bardziej kontrowersyjną osobistością w świecie modelingu. Czy współpraca tej modelki ze znaną Paris Eye przyćmi blask wymienionych wcześniej kobiet?

Luis Chorostecki: I ponownie Kayes. Kayes x Leopards - Kayes, Kayes. Nie ma innych słów o niej niż te, które padły na początku. Aczkolwiek patrząc na tę współpracę między nią, a Leopards śmiem stwierdzić, że jest tak samo uzależniająca, co produkty oferowane przez to przedsiębiorstwo.

Fay Einarsson: Fehu x Primal - Pandory przedstawiać wam ponownie nie musimy. Jej zaangażowanie w różne wydarzenia jest widoczne niemalże cały czas. W połączeniu z działalnością Primal mamy mieszankę wybuchową. Obie kobiety są rozpoznawalne, a sama Lara Kozlova mocno dba o nagłaśnianie swoich działań w Social Mediach.

Luis Chorostecki: Nie trzymajmy naszych gości dłużej w niepewności, Fay.

Fay Einarsson: *sięgając po kopertę spojrzała po widowni, zaśmiała się* - Tyle gwiazd, a ja mogę ogłosić tylko jedną.. Fehu x Primal! Pandoooora, Lara chodźcie do nas!

Fehu Skarsgard: Więc cóż.. by odbębnić jakąś celebrycką powinność... PODZIĘKOWANIA DLA BEYONCE, jesteś moją inspiracją..

Fehu Skarsgard: Dzięki każdemu, tym co mnie lubią, tym co mnie nie lubią. Jak to Cardi B nawija "hejterzy też są ważni". No i co - odbieram statuetke dla mnie i Lary, a Wy bawcie się dobrze moi mili. Piękna muza nam przygrywa dziś.

Fay Einarsson: Cała Pandora! Jeszcze raz gratulujemy.

8. GWIEZDNY DUET BIZNESU, zwycięzca: FUZZY X LUMII.

Fay Einarsson: [...]A teraz czas na ostatnie rozdanie statuetek. Jak wspomniał Elijah po wszystkim widzimy się na after! Gwiezdny duet biznesu. Luis zechcesz przedstawić pierwszych nominowanych?

Luis Chorostecki: Z przyjemnością, Fay.

Luis Chorostecki: Fuzzy x Lumii ten duet jest wyjątkowy. Dwa giganty z różnych dziedzin łączące swoje siły w działaniach na terenie Los Santos. Szczerze mówiąc ciężko określić to, co robią w jednym czy dwóch zdaniach. Osobiście mam nadzieję, że ich współpraca rozkwitnie w przyszłości jeszcze bardziej.

Fay Einarsson: Unsainted x Guardian duet nie tylko w biznesie, ale też prywatnie. Fehu i Logan doskonale potrafią pogodzić obie kwestie budując wokół siebie niepowtarzalny vibe. Współpraca tej wytwórni z Guardian to murowany sukces, lecz czy dziś również?

Luis Chorostecki: Czyżby ktoś miał zgarnąć dzisiejszego wieczoru drugą statuetkę?

Fay Einarsson: Nie przeciągajmy, chyba każdy chce już poznać ostatnich laureatów i uczcić ten sukces na after. Zanim ogłoszę ostatnich laureatów czekają na was limuzyny, właśnie tak! *otwierając kopertę zamilknęła na moment*

Fay Einarsson: Fuzzy x Lumii! To ostatni laureaci dzisiejszego wieczora, wielkie brawa!

Nevaeh North: Dziękujemy bardzo za wyróżnienie i możliwość odebrania statuetki. Współpraca z tak ważnym gigantem była ważna i przyjemna. Ciesze się, że możemy rozwijać się dalej, a to powód aby iść do przodu i zdobywać kolejne sukcesy. Dziękuje Fuzzy, za szansę jaką nam dali.

spacer.pngCałemu przedsięwzięciu towarzyszyła przyjemna, pozytywna atmosfera - z wyjątkiem małego incydentu, który w mgnieniu oka został okiełznany przez świadczącą na miejscu usługi firmę ochroniarską.

Pomiędzy poszczególnymi nominacjami przyjemność mieliśmy usłyszeć, zobaczyć występy znanych nam w całym mieście artystów, między innymi: Maxine Koci, Mike Broadhust, czy też kolektywu The Blue Whale.

Po zakończeniu części głównej, mającej miejsce w Arts&Culture, na gości czekała impreza w ramach after-party, w Mission Row - w następnym, baaaardzo przyjemnym lokalu do którego transport dla zwycięzców nominacji, wraz z ich osobami towarzyszącymi - oferowała limuzyna.

Chcąc na koniec, od siebie, pozostawić krótką, obiektywną opinię - na podstawie własnych wrażeń jak i usłyszanych spostrzeżeń, śmiało mogę stwierdzić, iż miniona gala HORIZON BUSINESS AWARDS, dwudziestego października bieżącego roku... przebiegła pomyślnie i była inicjatywą jak najbardziej udaną, cieszącą się zainteresowaniem.

image.png.9a6a94c986d9bd482b56eeb376ad5ba1.png

Edytowane przez triple6

**J. Mlynarczyk zerknął na artykuł, zapamiętał z tej ceremonii przejęzyczenie dot. Kayex i Beilee, a także niesmaczne przedstawienie N. North - posłał pisemko do CEO Guardian z gratulacjami i zapytaniem o usługi ochrony osobistej.**