Skocz do zawartości

GRACZY ONLINE

[Venture SPORT] 03. Kontrowersje wokół pierwszej konferencji gali AFC 1 !

CZEMP1ON

Czy uważasz, że gala AFC 1 ma szanse prezentować wysoki poziom sportowy w przyszłości?  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy uważasz, że gala AFC 1 ma szanse prezentować wysoki poziom sportowy w przyszłości?

• Tak
      7
    • Nie
      13

Rekomendowane odpowiedzi

spacer.png

16 marca odbyła się długo wyczekiwana konferencja prasowa, organizowaną przez federację APEX. Wydarzenie, które miało na celu zaprezentowanie zawodników oraz wzbudzenie zainteresowania przyszłymi pojedynkami, szybko przerodziło się w arenę kontrowersji, które zaczęły narastać jeszcze przed oficjalnym rozpoczęciem konferencji.

Eskalacja konfliktu w mediach społecznościowych

Kilka godzin przed konferencją w mediach społecznościowych pojawił się wpis zawodnika federacji APEX, Baysangura Tsarnaeva (ps. "Tsarna"), który zaatakował prezesa organizacji, Paulo Rodriguesa:

" @Paulo Rodrigues powiedz mi, jak to jest, że musisz płacić lokalnej dzi*ce @Taisha DIVA Kendrick, żeby Ci udostępniała posty? Haha, nazywasz się mistrzem, a płacisz tanim prostytutk*m. Oto z kim wygrywałem, to moja sprawa, ale uwierz, ten kierowca Ubera by Cię zlał w pięć sekund. Ja pobawię się z Tobą do trzeciej rundy. "

Paulo Rodrigues szybko odpowiedział swojemu rywalowi:

" Baysangur, bracie. Mówisz coś o dziwkach, a sam robisz za najtańszą – sprzedajesz ludziom bajkę o wielkości, której nigdy nie miałeś. 16-0? Kogo Ty oszukujesz? Twoje walki to była charytatywna pomoc dla bezrobotnych z Czeczenii. "

Burza medialna i reakcje opinii publicznej

Internet natychmiast zareagował na tę wymianę zdań. Wśród pierwszych osób, które skomentowały sytuację, był Juan Dos Santos:

" Gdyby ktoś wybierał się dziś na konferencję, to poniżej macie dowód, jakiego poziomu patologii można się spodziewać po APEX. Wpis oczywiście już usunięty, starają się sprawiać pozory, że nie są kolejnym poziomem patologii pokroju LSBA/VFF, ale coś im nie wychodzi. Niech każdy zobaczy, jak jest. @Paulo Rodrigues, to jest ten poziom sportowy i poprawność, którą miało reprezentować APEX ?"

Do dyskusji włączyła się również znana artystka muzyczna Pandora Fehu Skarsgard, pisząc:

" Moje serdeczne pozdrowienia dla Paulo, który uważa, że promuje przez takie zachowania sport. Widocznie polubiłam post Juan Dos Santos, musiało zaboleć. Niestety, poziom pozostaje ten sam. Z poprzednią federacją współpracę zakończyliście, z waszą również. Z rywalizacji sportowej pozostało tylko rzucanie obelg w social mediach. A to, że atakujecie nas za promowanie alkoholu i organizowanie zawodów w piciu piwa, tylko świadczy o braku kontrargumentów. Tak, robiliśmy zawody w piciu piwa. Tak, współpracowaliśmy z lokalnymi firmami, w tym destylarnią whiskey. Ale nigdy nie dopuszczaliśmy się ataków personalnych. Miłego dnia! "

Incydenty podczas konferencji

Na samej konferencji zabrakło dwóch zapowiadanych zawodników, w tym jednego z powodu kontuzji. Atmosfera, początkowo stonowana, szybko się zaostrzyła, gdy doszło do rękoczynów między uczestnikami wydarzenia. Jednym z incydentów było wyprowadzenie z sali Juana Dos Santosa przez ochronę wydarzenia. Po zakończeniu konferencji Dos Santos opublikował dramatyczny post:

" Byłem na konferencji APEX, gdzie zostałem brutalnie napadnięty przez obsługę wydarzenia. Krew, którą widzicie na zdjęciu, należy do mnie. Paulo Rodrigues, w obawie, że znowu skrytykuję jego federację, postanowił uniemożliwić mi uczestnictwo w konferencji. Gdy zasiadłem na sali, podeszło do mnie dwóch ochroniarzy, którzy zażądali opuszczenia wydarzenia. Gdy zapytałem o powód, zostałem uderzony pałką teleskopową w udo. Próbując się bronić, byłem ponownie atakowany. Po pobiciu zostawiono mnie na ziemi, dopóki nie zainterweniował funkcjonariusz po służbie. Paulo, zobaczymy się w sądzie. "

Konflikt CEO federacji z artystką Fehu Skarsgard

Na skutek rozwiązania współpracy wytwórni muzycznej Fehu z federacją Paulo doszło do burzliwej wymiany zdań sprzed miesiąca, gdzie Paulo atakował współdziałaczkę Fehu o brak profesjonalizmu oraz bezpodstawne rozwiązanie umowy. Osoby związane z "Unsainted Records" jasno przedstawiły, że nie decydują się na kontynuację współpracy w obliczu występu zespołu na gali, który atakował ich wytwórnię.

Paulo Rodrigues wykorzystujący federację do konfliktów osobistych?

CEO federacji podczas trwania konferencji prasowej otrzymując pytanie dotyczące przyszłości federacji, jak i sposobu jej prowadzenia pytając o skandaliczne wypowiedzi zawodników w mediach, ten zdecydował się nie odpowiadając na to pytanie zaatakować ponownie artystkę słowami :

• "Słuchaj, jeśli chodzi o to, co się działo na Life Invaderze, to nie jestem tu, żeby grać grzecznego chłopca. Walki, które budujemy, muszą być prawdziwe, a nie udawane. Konflikty? To część tej gry. Tsarnaev i ja nie zamierzamy siedzieć w cieniu, udając, że wszystko jest "cukierkowe". My nie robimy cyrku, robimy prawdziwy show, który ludzie będą pamiętać. Jeśli chodzi o kulturę i poziom, to nie ma nic destrukcyjnego w byciu autentycznym. Prawdziwi zawodnicy wiedzą, co jest grane. Kultura to nie sztuczne uśmiechy i ściema, tylko to, co faktycznie dzieje się w klatce. A reszta? No cóż, jeśli komuś nie podoba się emocjonalna wymiana zdań, to nie musi nas oglądać. My robimy swoje, a gala zyska na tym tylko więcej uwagi. Nie zmienia to faktu, że Baysangur źle zrobił, oznaczając jakąś kobietę, ale nie lubię, gdy moje "dawne" znajomości próbują mi narobić na wycieraczkę! Niech każdy spojrzy na siebie, a nie nasze ostatnie wydarzenie charytatywne ukazuje jako "wybielenie" się... To w takim razie jej sprzątanie cmentarzy też mogę odebrać jako "wybielanie się z zawodów picia piwa", ale tego nie robię, bo skupiam się na swoich rzeczach, a nie jak pewna osoba z show-businessu woli siedzieć na socialach i komentować dziecinne wstawki na profilach kolegów z orkiestry dętej."

Ostra wymiana zdań między naszym dziennikarzem, a Rodriguesem

Zaraz po tych słowach, Tsarnaev zdecydował się przeprosić kobietę, którą wcześniej publicznie obraził. Natomiast między Rodriguesem, a dziennikarzem wywiązała się kolejna ostra dyskusja:

• Dziennikarz: "Rozumiem, że jest to atak w stronę Fehu, zgadza się? Oprócz tego, życzę każdemu udanego występu, gdy rozpocznie się gala i chciałbym zostawić możliwość jeszcze zadania pytania mojemu koledze z branży ze stacji Daily Globe."

• Rodrigues: "Zadam Ci osobiste pytanie... Co według ciebie jest normalniejsze, Raymond. Promowanie sportu, czy zawody w piciu piwska na czas? W dupie mam jej tłumaczenie, że to promocja! Ja promowałem whisky, okey, ale kurwa nie namawiałem ludzi do picia alkoholu na czas. Na tym zakończmy rozmowę na ten temat... Dno i wodorosty; tyle powiem."

• Dziennikarz: "Na zakończenie tak, odpowiem. Jeżeli mam być szczery? Właśnie chciałem wspomnieć o promowaniu whisky przez Twoją osobę.  Co jest normalniejsze? Myślę, że promowanie sportu nie powinno się opierać na określeniu kogoś dziw... pozwolę sobie słowa do końca nie zacytować oraz ograniczaniu sukcesów w karierze swojego rywala - Wprost mówiąc o walkach charytatywnych dla bezrobotnych z Czeczeni. Przekazuję mikrofon dla Pana Silvio, dziękuję za możliwość uczestnictwa w konferencji."

• Rodrigues: "Gdzie powiedziałem o walce dla bezrobotnych z Czeczeni? Powiedziałem, że walczył z dawnymi uberowcami i tak było! Nie mam prawa nic powiedzieć, bo jest to spłycane do obrazy? To może Ronnie West jest zły, bo zegarki reklamuje? McGregor jest idiotą, bo ma swój alkohol? Ma, ale to EKSKLUZYWNY ALKOHOL, a nie piwsko z rozlewni, które pije co drugi alkoholik... SAM FAKT PICIA ALKOHOLU NA CZAS jest głupotą i nie porównuj nawet tego do promocji alkoholu, bo to dwie inne rzeczy, Raymond. Promocja, a namawianie kogoś do zawodów to dwie inne rzeczy."

Przyszłość federacji APEX

Konflikty, personalne ataki oraz brak profesjonalizmu, jaki towarzyszył gali AFC 1, wywołały falę krytyki. Zamiast skupić się na promocji sportu i organizacji widowiska na wysokim poziomie, prezes APEX wykorzystywał swoje stanowisko do prowadzenia prywatnych sporów.

Czy federacja APEX znajdzie sposób na odbudowanie swojego wizerunku? Czas pokaże. Jedno jest pewne – jeśli organizacja nie wprowadzi zmian w sposobie prowadzenia swojej działalności, może stracić zaufanie nie tylko kibiców, ale i potencjalnych sponsorów oraz zawodników. Będziemy bacznie obserwować dalszy rozwój sytuacji.

Druzgocący koniec federacji?

30 minut temu właściciel federacji APEX - Paulo Rodrigues opublikował post na Life Invader w którym informuje, że wylatuje z miasta - Jak twierdzi, ponownie. Złożył on podziękowania, za wsparcie okazane jego osobie jak i federacji. Zdradził on swoją motywację wylotu pisząc

"Powodem mojego wyjazdu są konflikty z pewnymi osobami, których – mówiąc wprost – nie mogę określić inaczej niż bezmyślne barany. Nie zamierzam tracić energii na spory z ludźmi, którzy nie potrafią dostrzec rzeczywistości taką, jaka jest. Jeszcze raz dziękuję tym, którzy byli przy mnie. Do zobaczenia w lepszych okolicznościach. "

Wylot właściciela federacji jasno wskazuje na zaprzestaniu kontynuacji działalności zaledwie trzy dni po pierwszej konferencji prasowej. Ciężko stwierdzić kogo określił "bezmyślnymi baranami", jednakże cała ta sytuacja jest niesamowitym ciosem dla każdego sympatyka sportów walki, który oczekiwał konkretnego widowiska, a otrzymał afery, kontrowersje i końcowo brak jakiejkolwiek walki.

Zapis konferencji prasowej gali AFC 1 :

Spoiler

Walter Parker mówi : Dobry wieczór Drodzy Państwo! Oficjalnie otwieramy pierwszą konferencję prasową wydarzenia APEX Fighting Championship, gdzie czeka nas aż dziewięć pojedynków! Przed nami aż trzy panele podczas których będziecie mogli poznać zawodników APEX! Chciałbym w imieniu federacji podziękować naszym sponsorom, do których należą... Głównym sponsorem wydarzenia APEX Fighting Championship jest znana marka jubilerska Royal Geneve! Kolejnymi sponsorami są... Western Sports Group, Blood Moon Entertainment, Moka Cafe, nimal Rescue and Care Foundation, Cafe Velvet, Very Nice Design Studio oraz R&G Development Group! Dziękujemy za wasze wsparcie i za to, że jesteście z nami! A już w tym momencie zapraszam pierwszą zawodniczkę, którą jest... Darija B'Belikov!

Walter Parker mówi : Jej rywalka Sarah Carter niestety nie zawalczy. Przeciwniczkę Dariji poznacie Państwo w najbliższych dniach. Informacja pojawi się na socialach APEX!

Walter Parker mówi : Przechodzimy do drugiego zestawienia w którym zmierzą się... Adam Carson!

Walter Parker mówi : Zapraszam Deshawna Shadow Blackwood! A jego przeciwnikiem jest Yakov Tikhonovich! Drodzy Państwo, przechodzimy do pytań skierowanych do naszych zawodników! Pierwsze pytanie skieruję do Dariji. Czy czujesz żal, że twoja poprzednia federacja się rozpadła, czy wręcz przeciwnie? Traktujesz to jako nowy początek?

Walter Parker mówi : Czy uchylisz nam rąbka tajemnicy jak wyglądają Twoje przygotowania do walki? Czujesz się mocna w obu płaszczyznach, czy raczej dominujesz w jednej z nich? Z kim trenujesz na co dzień? Masz jakiegoś mentora?

Daria Belyakov mówi : Nie odczułam profesjonalizmu ze strony poprzedniej federacji, z tym też sformułowanie by choćby za nią tęsknić jest dla mnie samo w sobie żałosne. Według mnie znalazłam się wtedy w złym miejscu, w złym czasie. Niestety mój Trener, zarazem Mentor i prowadzący w tej karierze, chciałby pozostać anonimowy. Mój styl? Poczuwam się za topową Brawlerkę, najbardziej agresywnego stylu w Boksie zawodowym. Moja oponentka z pierwszej federacji, widzę również że tu znalazła się druga.. Nie czuję przed nimi nic litości również, poddały się zanim zdążyły spojrzeć mi w oczy.

Walter Parker mówi : Dziękuję za udzielenie odpowiedzi. Przechodzimy do kolejnego zawodnika, którym jest Deshawn Blackwood. Deshawn jesteś znany ze swojej szybkości i zwinności. Czy uważasz, że to wystarczy, by pokonać zawodnika opisywanego jako „maszyna nie do zatrzymania”?

Deshawn Blackwood mówi : Nie wiem skąd się wziął ten przydomek, ale jestem pewny, że moje umiejętności wystarczą żeby znokautować go w pierwszej rundzie.

Walter Parker mówi : Skąd wzięła się twoja ksywka „Shaadow”? Czy to oznacza, że zamierzasz być nieuchwytny dla rywala w klatce? W jakiej płaszczyźnie czujesz się mocniejszy?

** Facet został ZNEUTRALIZOWANY "na oczach świadków" - nie pobity do nieprzytomności. Jest w stanie który uniemożliwia mu dalsze stawianie oporu, a raczej - ogranicza możliwości. 

Deshawn Blackwood mówi : Ksywka wzięła się z tego, że jestem szybki, zwinny i nieuchwytny dla rywali.. Stójka to moja mocna strona, ale nie mam braków w parterze.

Walter Parker mówi : Dziękuję za udzielenie odpowiedzi. Przejdę zatem do Twojego rywala, którym jest Yakov TIKHONOVICH! To Twój absolutny debiut w oktagonie. Czy bardziej czujesz ekscytację, czy może jednak stres przed pierwszym testem?

Yakov Tikhonovich mówi : Wiesz, na początku czułem lekki stres.. W końcu to pierwszy raz na tak wielkim wydarzeniu i oczekiwania są spore. Z czasem ten stres jednak minął i bardziej czuję się zdeterminowany.

Walter Parker mówi : Jesteś określany jako „maszyna nie do zatrzymania”. Czy planujesz narzucić agresywny styl od samego początku, czy raczej spokojnie wyczuć swojego przeciwnika?

Yakov Tikhonovich mówi : Wolałbym nie zdradzać mojego planu, wole zostawić to w tajemnicy.

Walter Parker mówi : Dziękuję za udzielenie odpowiedzi. Zapraszam przedstawicieli mediów do zadawania pytań zawodnikom pierwszego panelu.

Raymond Hall mówi : Okej, słychać mnie - Dzień dobry Państwu, Raymond Hall - Media Venture. Ja może przejdę do naszej zawodniczki Darii - Zadam tutaj pytanie w kierunku kobiet jeżeli chodzi o nadchodzące starcie. Ostatnio gdy udzielaliśmy wywiadu Paulo Rodriguesowi oraz zawodnikowi Tsarnie, padły dość krytyczne słowa w kierunku walk z obecnością kobiet. Mianowicie, padło stwierdzenie - "Najbardziej nudna walka to dla mnie walka otwierająca galę - walka kobiet. Nie wiem, mam niechęć do walki kobiet w klatce."Chciałem rozwinąć tą myśl, ponieważ uważam, że może to być krzywdzące. Czy jako przedstawicielki płci pięknej walczących w ringu, uważasz, że walki są gorsze względem walk mężczyzn? Czy uważasz zdanie jednego z zawodników za totalnie niezgodne z Twoimi przekonaniami? Co uważasz na ten temat? Dziękuję.

Daria Belyakov mówi : Odnosząc się do tego jako sportu, zawodów i profesjonalizmu, uważam że walki kobiet nie są gorsze czy lepsze. To wynika z umiejętności zawodnika, nie z jego płci.. Ale jeśli obaj Panowie naoglądali się typowych szkolnych szarpanin za włosy gdzieś w necie to pogratulować w relacjach międzyludzkich. Jednak, oczywiście mężczyźni są bardziej zbudowani i to jest norma. Osobiście uważam że świat walk, bójek i sportu ekstremalnego nie jest kompletnie stworzony i przystosowany do rywalizacji kobiecej.

Silvio Tavares mówi : Test, test? *Popukał w mikrofon* A chyba działa już, przepraszam. Chciałem zapytać chętnych zawodników, szczególnie tych, co specjalizują się w konkretnym stylu walki jak boks, teakwondo i tak dalej. Czy APEX przewiduje w przyszłości zawody dla poszczególnych stylów walki, a nie tylko MMA?

Walter Parker mówi : W chwili obecnej nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi na to pytanie, ponieważ nie mam takich informacji. Trzeba byłoby zapytać kogoś z zarządu, czyli Paulo Rodriguesa. Pierwszy panel za nami. Dziękuję zgromadzonym zawodnikom za udział! A my drodzy Państwo przechodzimy do drugiego panelu, w którym odbędą się walki cztery, pięć oraz sześć! Bez zbędnego przedłużania zapraszam pierwszego zawodnika z czwartego zestawienia, którym jest... Vincent Lefeuvre! A jego przeciwnikiem jest Jaquan Collins! W kolejnym zestawieniu zawalczy... Movsar Shtyrkov! Oraz... William Travolta! W kolejnym zestawieniu zobaczymy... Enrique Scott! A jego przeciwnikiem jest Alexander Brown, który niestety nie zawalczy, ponieważ doznał złamania ręki. Przeciwnika Enrique Scotta federacja przedstawi w najbliższych dniach.

Walter Parker mówi : Pytanie do Vincenta. Vincent masz wieloletnie doświadczenie w sportach walki, ale to twój pierwszy zawodowy pojedynek w APEX. Czy uważasz, że twoje umiejętności wystarczą, by pokonać kogoś takiego jak Jaquan Collins?

Vincent Lefeuvre mówi : Słuchaj, jestem pewny siebie i wiem na co mnie stać, wierzę w to że te lata treningu mnie nie zmylą, i ta walka skończy się zwycięstwem po mojej stronie, tak uważam.

Walter Parker mówi : Czy czujesz presję z faktem, że Twój rywal jest dotychczas niepokonany w MMA? Czy czujesz jednak ekscytację przed debiutem w zawodowym MMA?

Vincent Lefeuvre mówi : Nie czuje żadnej presji, a to że jest niepokonany to tylko motywuje mnie, by zniszczyć mu ten cudowny rekord. Nie mam w sobie hamulców, uważam że po prostu wygram, przez nokaut.

Walter Parker mówi : Dziękuję za odpowiedź. Przechodzę z pytaniem do Twojego rywala. Jaquan przeszedłeś twardą drogę od ulicznych walk do zawodowego MMA. Czy uważasz, że twoja mentalność wojownika daje ci przewagę nad rywalami?

Jaquan Collins mówi : Oczywiście, że tak słyszałem wiele historii, ten dzieciak nie wie o czym mówi, słyszę, że nie jest pewny siebie i będzie kolejną cyferką do mojego zwycięskiego rekordu, ubrałem się dzisiaj jak na pogrzeb bo to będzie dosłownie jego pogrzeb, radzę wybrać się do notariusza Vincent.

Walter Parker mówi : Przechodzimy do kolejnego zestawienia... Movsar jesteś młodym debiutantem, ale masz mocne zaplecze w kickboxingu. Czy uważasz, że twoje umiejętności w stójce wystarczą, by pokonać doświadczonego weterana MMA?

Movsar Shtyrkov mówi : Oczywiście, jestem pewny siebie, zdecydowany - w dobrej formie. Tak naprawdę nie mam nic do stracenia, wręcz do zyskania. Tak jak deklarowałem w wywiadzie, podtrzymuje teraz nokaut w pierwszej rundzie, co do wypowiedzi Travolty z ostatniego wywiadu, dobre sobie, widziałem twoje treningi, są mierne.

Walter Parker mówi : William mierząc się z młodym i głodnym sukcesu debiutantem, czy planujesz wykorzystać swoje doświadczenie i walczyć mądrze, czy raczej zamierzasz dać widowiskową walkę? Przypomnę, że jesteś w końcu weteranem, który walczył w wielu federacjach.

William Travolta mówi : Co mogę powiedzieć? Oprócz wywiadu, który przesłuchałem do połowy nic o nim nie wiem - chce dać widowisko, którego nikt nigdy nie widział.

Walter Parker mówi : Pytanie do Enrique Scotta. Niestety nie znamy Twojego rywala z którym zmierzysz się w najbliższym czasie. Co możesz powiedzieć o fakcie, że przygotowywałeś się do walki z Alexandrem. Czy to dla Ciebie coś zmienia, czy będziesz tak samo gotowy do najbliższego starcia?

Enrique Scott mówi : Zobaczymy co życie pokaże, oraz czy federacji uda się dobrać przeciwnika. Pamiętam ,że miałem już w byłej federacji taką sytuację i dobrze sobie poradziłem gdy wszedłem na zastępstwo. Życzę dużo zdrowia dla Alexandra może jak wyzdrowieje to uda nam się zawalczyć.

Walter Parker mówi : Dziękuję za odpowiedź! Drodzy Państwo, przed nami końcówka drugiego panelu. Zatem proszę przedstawicieli mediów o zabranie głosu i zadawania pytań do zawodników APEX!

Silvio Tavares mówi : Ja mam pytanie do Pana Movsara oraz Pana Williama. Obu miałem przyjemność gościć u siebie na wywiadzie. Tutaj Pan Travolta powiedział, że odsłuchał wywiad z Movsarem jedynie do połowy. Czy to brak wiary w debiutantów? I czy Movsar chciałby dać swoją kontr-odpowiedź na słowa Williama o nim?

William Travolta mówi : Nie chodzi o brak wiary. Po prostu, zazwyczaj cokolwiek wiem o swoim przeciwniku - o nim? KOMPLETNIE NIC. Nawet nie wiem skąd jest. Nie będzie mnie to interesowało, póki nie będzie leżał na macie.

Movsar Shtyrkov mówi : Ta zniewaga krwi wymaga. Tyle mogę skomentować co do emocji tego pojedynku, nie będziesz miał łatwo William, lepiej uważaj na moje kopnięcia!

Walter Parker mówi : Drodzy Państwo, kończymy drugi panel. Dziękuję za obecność zawodnikom z walk cztery, pięć oraz sześć. Przechodzimy do dalszej części programu! Szanowni Państwo przed ostatnim panelem usłyszycie przedpremierowy utwór APEX, którego wykonawcami są... Przed wami babykidgrindin!

**Występ wykonawców**

Walter Parker mówi : Szanowni Państwo, dziękujemy za wspaniały występ babykidgrindin! A my przechodzimy do tego na co wszyscy czekali, czyli do trzeciego panelu! A w tym momencie zapraszam jego bohaterów, którymi są... Sleavy Sorta! Basir Arsanukayev! Reprezentanci CO-Main Eventu! Ronnie West JR! Niestety rywal Ronniego Westa Jr jest na obozie przygotowawczym i nie mógł się dzisiaj pojawić.

Walter Parker mówi : Przechodzimy do Main Eventu! W którym zmierzą się.... Paulo Rodrigues! Oraz Baysangur Tsarna! Przechodzimy do pierwszego pytania... Sleavy mówisz, że liczy się tylko charakter i serce, ale czy to wystarczy przeciwko doświadczonemu mistrzowi zapasów i samby bojowego? Przypomnę, że to dopiero Twój debiut! Uważasz, że brakuje Ci doświadczenia?

Sleavy Sorta mówi : Uważam że mój przeciwnik nie ma żadnych szans, jego umiejętności to zwykłe pieprzenie - co do tego że jest mistrzem.. myślę że bił się z zwykłymi chłopakami z bloków, tytuł mistrza przyznał sobie sam.

Walter Parker mówi : Bashir Twój przeciwnik to młody i głodny sukcesu debiutant. Czy uważasz, że jego brak doświadczenia będzie dla ciebie łatwą przepustką do zwycięstwa, czy jednak traktujesz go jako realne zagrożenie patrząc na jego wypowiedź przy poprzednim pytaniu?

Bashir Arsanukayev mówi : Myślę że nie ma co lekceważyć przeciwnika aczkolwiek wiek może być dla niego przeszkodą.. Wiek przekuwa się na doświadczenie, więc oby się nie zdziwił jak ten poskramiacz chłopaków z bloku pokaże jak to jest.

Walter Parker mówi : Dziękuję za odpowiedź. Ronnie, Twój rekord 2-0 wygląda obiecująco, ale Maksim ma ogromne doświadczenie amatorskie. Czy uważasz, że jesteś gotów na rywala z taką przeszłością?

* Ethan Langley stanął przed mikrofonem czekając na zezwolenie.  - osoba z publiczności stanęla przed mikrofonem, jako widz, że zabrać głos

Ronnie West Jr mówi : Yeah, mój rywal to tylko pierwsza z przeszkód, też stoczyłem dużo walk amatorskich, man. Mój rywal.. albo będzie bardzo dobrze przygotowany do walki albo totalnie zignorował temat.

Walter Parker mówi : Drugie pytanie do Ronniego... Wracasz do Los Santos, by kontynuować dziedzictwo ojca. Co dla Ciebie będzie większym sukcesem? Zdobycie pasa czy zapisanie swojego własnego rozdziału w historii MMA?

Ronnie West Jr mówi : Prowadzę swoja ścieżkę, ojciec we mnie to zaszczepił.. chce połączyć swój własny rozdział i zdobycie pasa. Myślę, ze to jak najbardziej realne, yee.

Walter Parker mówi : Dziękuję za odpowiedzi. Zanim przejdę do pytań Main Eventu proszę Pana z publiczności o zadanie pytania.

Ethan Langley (osoba z publiczności) krzyczy: Ja tutaj pytanie do Paulo, jako iż jest to pierwsza konferencja - czy zobaczymy kiedyś pojedynki na zasadach innych formuł na przykład boks czy K1?!

Walter Parker mówi : Może powtórzę pytanie. Pytanie do Paulo Rodriguesa. Jako iż to jest pierwsza konferencja. Czy zobaczymy kiedyś pojedynki na zasadach innych formuł na przykład boks czy K1?

Paulo Rodrigues mówi : Nie my za to odpowiadamy, lecz komisja, która nadzoruje warunki... Otrzymując licencje na zawodowe pojedynki musimy spełniać wymogi, które narzucają nam z góry; obecnie nie przewidujemy, bo jakby na to nie spojrzeć to MMA jest formułą, gdzie wszystke inne w sumie są też uwzględnione.

Ethan Langley krzyczy: Dobra, dzięki - liczę na sportowe pojedynki i że nie będzie braku szacunku do przeciwników oraz patologii jaką widzieliśmy w VFF!

Walter Parker mówi : Dziękuję za udzielenie pytania. Teraz ja przechodzę do pytania skierowanego w stronę Paulo... Paulo po dwóch latach przerwy, nie boisz się, że Tsarnaev po prostu rozgromi cię w pierwszych minutach? Wracasz do walki z zawodnikiem, który nigdy nie poczuł smaku porażki. Jak zamierzasz to znieść gdy on zdominuje cię w klatce, nie dając ci żadnej szansy na powrót?

* Paulo Rodrigues uśmiechnął się szeroko do osoby, która zadawała mu pytanie; po chwili oparł się o biurko, spoglądając na swojego przeciwnika.

* Walter Parker wyłącza za pomocą przycisku mikrofon publiczności.

Paulo Rodrigues mówi : Haha, serio? Tsarnaev nie jest żadnym superbohaterem. Ma rekord 16-0, ale to nie znaczy, że jest niezniszczalny. Wiesz, wracam po przerwie, ale nie po to, żeby być rozgromionym. On może być niepokonany, ale ja mam coś, czego on jeszcze nie poczuł – ogromne doświadczenie i krew mistrza, której on jeszcze nie poczuł... Zdominować mnie? Raczej będzie musiał trochę bardziej się postarać. A co do tych pierwszych minut – nie ma co się spieszyć, bo to ja w końcu będę rządził w tej klatce! Tak jak było do tej pory.

Baysangur Tsarnaev mówi : Pisałem to już na lifeinvader Paulo, pobawię się z tobą przez parę rund - jak się zmęczysz będziesz znoszony na noszach.

Walter Parker mówi : Drugie pytanie skierowane w stronę Paulo. Jako mistrz grapplingu jesteś przyzwyczajony do dominacji, ale co jeśli Tsarnaev wciągnie cię do brutalnej wymiany w stójce i zdecyduje o zakończeniu walki jednym ciosem? Czy naprawdę czujesz, że jesteś przygotowany na taką wybuchową siłę z jego strony?

Paulo Rodrigues mówi : Brutalna wymiana? Ha, niech spróbuje! Tsarnaev może mieć siłę, ale siła to nie wszystko. Ja mam to, czego on nigdy nie poczuł – prawdziwy styl i szybkość. A jak chce się bić w stójce, to zapraszam, ale nie zdziwi się, kiedy zrozumie, że to nie jest jego gra. Jeśli myśli, że zakończy mnie jednym ciosem, to chyba oglądał za dużo filmów. Ja nie jestem takim gościem, który pada od byle ciosu. Moje przygotowanie jest na takim poziomie, że nie ma szans, żebym dał mu jakąkolwiek przewagę. Niech próbuje, a ja będę czekał, aż mi da okazje, aby go skończyć.

Walter Parker mówi : Dziękuję za odpowiedź. Baysangur jesteś niepokonany, ale Paulo Rodrigues to zawodnik, który nie boi się wyzwań. Co jeśli cała twoja reputacja, oparta na brutalnych nokautach i dominacji w parterze, legnie w gruzach, kiedy to ty utkniesz w jego "Brazilian Lock" i zostaniesz zmuszony do poddania?

Walter Parker mówi : Czy istnieją u Ciebie jakiekolwiek obawy, że walka może potoczyć się nie po Twojej myśli?

Baysangur Tsarnaev mówi : Jestem niepokonany i tak pozostanie, spójrzcie na niego - dowartościował sie tym, że ubrał sie na różowo i pomalował włosy. Walka zaczeła się już na wywiadzie u Raymonda, teraz tylko widzę jego strach - strach, który będzie miał złe skutki jestem pewny wygranej do takiego stopnia, że w razie mojej przegranej - przekaże na cele charytatywne dwadzieścia tysięcy dolarów.

Walter Parker mówi : Jednak Rodrigues to zawodnik, który rozwiązuje problemy w sposób, którego nikt się nie spodziewa – co jeśli okaże się, że jego doświadczenie i mentalność nie pozwolą ci dominować w parterze i na stojąco? Jakie masz plan na walkę, gdy będziesz zaskoczony w tym starciu?

Baysangur Tsarnaev mówi : Ale jakie doświadczenie? Gość dwa lata był nie wiadomo gdzie, nie walczył - bawił się pewnie gdzieś. Nie ma kondycji, psychika mu siada od samego patrzenia na mnie. Jak mam plan? Nie zdradzę ci go, ale mam już przygotowane wszystko aby Paulo został już zakopany jako zawodnik niech zostanie tylko tym właścicielem organizacji, zajmie fotel Prezesa i siedzi.

Walter Parker mówi : Dziękuję za odpowiedzi, które nie ukrywam dodały jeszcze większych emocji przed tym starciem! Drodzy Panowie dziennikarze, proszę o zadawanie pytań do naszych zawodników.

Silvio Tavares mówi : Ja w sumie tym razem pozwolę sobie zrezygnować z pytania na rzecz mojego kolegi z branży, Pana Halla, skoro wcześniej nie udało mu się zadać pytania.

Raymond Hall mówi : Venture - Raymond Hall, bardzo dziękuję Silvio. Pytanie wędruje w kierunku Tsarny oraz Paulo - Z racji ich pojedynku i słów, deklaracji które padły w obliczu wyniku niezbyt wygodnego dla Tsarny. Czy propozycja przeznaczenia części wynagrodzenia w kierunku działalności charytatywnych będzie tylko w przypadku zawodnika Baysangur'a? Jednak tak jak wspomniałeś, przeznaczysz dwadzieścia tysięcy na cel charytatywny w przypadku przegranej. Miło było by usłyszeć deklarację o większej kwocie w przypadku wygranej. Nie róbmy sobie kary w przypadku przegranej z tak ważnego celu jakim jest działalność charytatywna, dziękuję - Dodam na koniec, że mam jeszcze jedno ważne pytanie, ale poczekam na udzielenie odpowiedzi i ewentualne pozwolenie, czy mogę je zadać.

Baysangur Tsarnaev mówi : Cześć Raymond, fakt źle sie wyraziłem - jak będzie przegrana to przekaże pięćdziesiąt, jak wygram trzydzieści. Na wybrany cel przez widzów, skoro można pomóc to czemu nie? Pieniądze nie są najważniejsze w tym życiu - ja mam wszystko co chciałem.

Paulo Rodrigues mówi : Baysangur! *zaśmiał się głośniej* Według mnie nie ma podziału na wygrałem, czy przegrałem... Wpłacasz 50.000$ niezależnie od tego jaki będzie werdykt! Patrzę, że sam się topisz; jak nie na konferencji to na socialach - co z tobą? Napij się wody!

Baysangur Tsarnaev mówi : Cool, wpłacam 50.000$ czy wygram czy przegram.. Chociaż każdy wie, że wygram - Paulo.. Jesteś słaby, nic już tu nie osiagniesz, nasza walka jest twoja ostatnia w karierze przygotuj sie na to prosze.

Walter Parker mówi : Proszę o zadanie kolejnego pytania przez Pana Raymonda Halla.

Raymond Hall mówi : Bardzo dziękuję za tą możliwość, bardzo doceniam. Przepraszam z góry, że moje pytania dotyczą ponownie osoby z jednego zestawu zawodników - Doceniam każdego z Was, jednak jeden temat jest zbyt gorący aby go nie poruszyć. Zaledwie godziny przed rozpoczęciem konferencji gali Wasz konflikt Paulo oraz Tsarny, doszedł do tak ogromnej eskalacji na Life Invaderze, że widoczne były różne wulgaryzymy, można przyznać, że klasyfikujące się jako mowa nienawiści. Paulo, czy jako właściciel federacji i osoba reprezentująca jej poziom oraz organizacje, uważasz, że Wasze zachowanie jest stosowane i czy stawia wizerunek gali w pozytywnym świetle? Czy gala zmierza w kierunku destrukcyjnej wręcz atmosfery braku kultury wśród zawodników? Chętnie usłyszę nieco więcej informacji na ten temat. Dziękuję.

Paulo Rodrigues mówi : Słuchaj, jeśli chodzi o to, co się działo na Life Invaderze, to nie jestem tu, żeby grać grzecznego chłopca. Walki, które budujemy, muszą być prawdziwe, a nie udawane. Konflikty? To część tej gry. Tsarnaev i ja nie zamierzamy siedzieć w cieniu, udając, że wszystko jest "cukierkowe". My nie robimy cyrku, robimy prawdziwy show, który ludzie będą pamiętać. Jeśli chodzi o kulturę i poziom, to nie ma nic destrukcyjnego w byciu autentycznym. Prawdziwi zawodnicy wiedzą, co jest grane. Kultura to nie sztuczne uśmiechy i ściema, tylko to, co faktycznie dzieje się w klatce. A reszta? No cóż, jeśli komuś nie podoba się emocjonalna wymiana zdań, to nie musi nas oglądać. My robimy swoje, a gala zyska na tym tylko więcej uwagi. Nie zmienia to faktu, że Baysangur zle zrobił oznaczając jakąś kobiete, ale nie lubię, gdy moje "dawne" znajomości próbują mi narobić na wycieraczkę! Niech każdy spojrzy na siebie, a nie nasze ostatnie wydarzenie charytatywne ukazuje jako "wybielenie" się... To w takim razie jej sprzątanie cmentarzy też mogę odebrać jako "wybielanie się z zawodów picia piwa", ale tego nie robię bo skupiam się na swoich rzeczach, a nie jak pewna osoba z show-businessu woli siedzieć na socialach i komentować dziecinne wstawki na profilach kolegów z orkiestry dętej. Fakt to był mój błąd, oznaczyłem kobietę która po prostu potrzebuje atencji, można powiedzieć wybiła się tym postem - mojego postu już nie ma, chciałbym przeprosić jedynie osoby, które to czytały a co najgorsze moich sponsorów. Nie mam zamiaru się tłumaczyć dlaczego to zrobiłem. Po prostu się stało, nie odwrócę tego, ale takimi rzeczami możecie stwierdzać.. Że nic nie udajemy - jesteśmy prawdziwi.

Raymond Hall mówi : Rozumiem, że jest to atak w stronę Fehu, zgadza się - Prawda? Oprócz tego, życzę każdemu udanego występu gdy rozpocznie się gala i chciałbym zostawić możliwość jeszcze zadania pytania mojemu koledze z branży ze stacji Daily Globe.

Paulo Rodrigues mówi : Zadam Ci osobiste pytanie... Co według ciebie jest normalniejsze, Raymond. Promowanie sportu, czy zawody w piciu piwska na czas? W dupie mam jej tłumaczenie, że to promocja! Ja promowałem whisky, okey, ale kurwa nie namawiałem ludzi do picia alkoholu na czas.

Paulo Rodrigues mówi : Na tym zakończmy rozmowę na ten temat... Dno i wodorosty; tyle powiem.

Raymond Hall mówi : Na zakończenie tak, odpowiem. Jeżeli mam być szczery? Właśnie chciałem wspomnieć o promowaniu whisky przez Twoją osobę. *zaśmiał się* Co jest normalniejsze? Myślę, że promowanie sportu nie powinno się opierać na określeniu kogoś dziw... pozwolę sobie słowa do końca nie zacytować oraz ograniczanie sukcesów w karierze swojego rywala - Wprost mówiąc o walkach charytatywnych dla bezrobotnych z Czeczeni. Przekazuję mikrofon dla Pana Silvio, dziękuję za możliwość uczestnictwa w konferencji.

Baysangur Tsarnaev mówi : Na gale przyjade uberem.

Paulo Rodrigues mówi : Gdzie powiedziałem o walce dla bezrobotnych z Czeczeni? Powiedziałem, że walczył z dawnymi uberowcami i tak było! Nie mam prawa nic powiedzieć, bo jest to spłycane do obrazy? To może Ronnie West jest zły, bo zegarki reklamuje? McGregor jest idiotą, bo ma swój alkohol? Ma, ale to EKSLUZYWNY ALKOHOL, a nie piwsko z rozlewni, które pije co drugi alkoholik... SAM FAKT PICIA ALKOHOLU NA CZAS jest głupotą i nie porównuj nawet tego do promocji alkoholu, bo to dwie inne rzeczy, Raymond. Promocja, a namawianie kogoś do zawodów to dwie inne rzeczy.

Baysangur Tsarnaev mówi : Każdy miał jakaś historie, sam pracowałem w tartaku, osoby siedzące tu na panelu też pracowały pewnie w jakiś interesach.. Faktycznie zdarzało mi sie walczyć z byłymi uberowcami - ale odebrałem to co napisał Paulo jako śmieszna zaczepkę.

Silvio Tavares mówi : Ja chciałbym zadać jeszcze pytanie na koniec. Bardziej w stronę Pana Sorty, z którym przeprowadzałem ostatnio wywiad, ale też nie tylko jego, a aktualnie zebranych. Wielu z Państwa jest pewnych swojego zwycięstwa, ale zwycięzca może być tylko jeden. Czy sport nie powinien też uczyć przegrywać?

Sleavy Sorta mówi : Jestem zdania że jeśli wychodzi się do klatki, to z świadomością swojej wygranej - nie mam zamiaru udawać że mój przeciwnik ma jakieś szanse, skoro sport ma uczyć przegrywać to Bashir nauczy się tego już trzydziestego marca.

Ronnie West Jr mówi : Yeah, odniosłem niejedna porażkę w życiu, jak i karierze, man. Ale.. mam nadzieje, ze 30 marca to będzie mój wieczór - słowo.

Paulo Rodrigues mówi : Sport może i uczy przegrywać, ale ja nie zamierzam się tego uczyć. Jeżeli przyjdzie taki czas, że będę potrafił pogodzić się z przegraną w głowie to znaczy, że nadchodzi już mój czas odstawienia rękawic... Do tej pory tak nie myślałem i nie planuje myśleć.

Baysangur Tsarnaev mówi : No.. A ja powiem trochę inaczej, każdy mówi jak to zajebiście skończy walkę.. Ale przegrywanie pomaga dla młodych zawodników podnieść się i uczyć na własnych błędach. Paulo zrobił jeden błąd, podpisał ze mną walkę - do zobaczenia trzydziestego marca!

Bashir Arsanukayev mówi : Myślę, a nawet uważam że smak porażki też czasami jest potrzebna by móc dzięki temu przekuć to w większą motywacje do kolejnej walki.. Nikomu porażki nie życzę, lecz niestety - ktoś będzie musiał ją ponieść.

Walter Parker mówi  Drodzy Panowie dziennikarze, czy chcielibyście jeszcze się do czegoś odnieść lub zadać jeszcze jakieś pytanie? Jeśli tak to proszę bardzo.

Raymond Hall mówi  Jasne moje ostatnie pytanie, tak na koniec z mojej strony - Jak widać po dzisiejszym wieczorze, federacja Apex mocno zyskuje na popularności. Jakie różnice widzicie pomiędzy APEX a innymi organizacjami, w których walczyliście lub które obserwowaliście? To pytanie dla zawodników ogólnie, dziękuję.

Sleavy Sorta mówi : Nie zamierzam zaznawać smaku porażki, bo to nie jest w moim stylu - przegrana powinna już być wpisana w rekord mojego przeciwnika. Dziękuje.

Ronnie West Jr mówi  W LS Fight Night.. nie odniosłem żadnej porażki, ale trochę słabszą organizacja niż tutaj, yeah. Nie zapewnili mi dobrego kontraktu.

Paulo Rodrigues mówi : APEX... Tak... APEX; prawda, Ronnie? Wydaje mi się, że to wystarczy.

* Paulo Rodrigues posłał po tym szeroki uśmiech do dziennikarza.

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez CZEMP1ON
Sacky, Sava, quokk i 6 innych lubią to

**Suzy jest zdziwiona wypowiedziami w artykule, mimo to dalej woli tanie piwsko z rozlewni niż przepłacać za ekskluzywny alkohol po którym będzie miała praktycznie identyczny efekt i kaca. Śledzi mimo wszystko dalej postępy w całej gali i otoczkę - głównie ze względu na kuzyna biorącego w niej udział. **

Edytowane przez Zazi
CZEMP1ON i Mr. Feniks lubią to